В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 960
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Калгари, Канада
Благодарности на Вери и Шемет за коментарите по моя въпрос.   bouquet

Шемет,мерси, няма нужда да ми ги преписваш.

Аз намерих една стара тема във форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450559.0
а това са статии:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5079
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=212

Ех, в тоз форум всичко има  Grinning

# 601
  • Лавал-Пловдив
Ох, аз цяло лято се мързелявих и сега ме подхвана въртележката. През деня в училище, вечер - курсове  #2gunfire Работата е ОК, имам 2 3ти секондера и 1 2ри спортна паралелка. Имам фигуристки, плувци, футболисти, хокеисти, гмуркачи. Училището е огромно и макар че го познавам като родител, редовно се губя, добре че имам карта  Naughty Колегите са сладури, дирекцията също изглежда добре. Още се нагласям на новото място, всеки ден има по нещо ново. Абе няма скука  Party

# 602
  • Монреал
Момичета, как се справят вашите първолаци (и по-големи деца)? Нас вече ни викаха 1 път в училище  Shocked Нашият бил най-умното дете в класа, на момента запомнял всичко, знаел да пише всички букви, обачееее не слуша даскалицата. Още втората седмица се започна  #Cussing out
Кажете някой друг минал ли е през това? Кака Дора, знаеш ли каква е процедурата на училищата в такива случаи?

# 603
  • Лавал-Пловдив
Кака Дора, знаеш ли каква е процедурата на училищата в такива случаи?
КСАНАКС  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Не се шашкай, това го казвам в рамките на шегата, макар че ако му лепнат етикета Хиперактивен, точно с Ксанакс ги тъпчат. Вчера слушах по радиото, че това е най-продаваното лекарство в Квебек за миналата година. Най-вероятно не слуша, защото ги знае тези неща и не му е интересно. Каква е процедурата зависи от училището и от учителката. Ако тя се напъне да се жалва, че не може да се оправя с него, ще му направят план д'интервансион и ще го разкарват по психолози. Ако си трае и намери начин да му привлече вниманието и да му насочи енергията към нещо полезно, нищо няма да му се случи. Тук много учители се жалват и искат план, защото така е по лесно, а за ученици с план се плаща повече. Миналата година имах 16 такива, но си ми бяха наследени.

# 604
Ксанакс???Това не е ли успокоително???Е как може да дават на дете такова нещо,само защото е палаво????Боже,ами ако родителя откаже да му дава тая глупост?Какви психолози,те не могат ли да си представят,че някои деца просто са по-палави и енергични?!  #Cussing out

# 605
Едва ли е хиперактивен. Да не слуша даскалицата е едно, друго е да не може да си намери място постоянно, да става и сяда без да се концентрира нито за миг. В старият клас на Стефан имаше едно дете, тои просто 2 мин на едно място не стои, идвал е и у нас - непрекъснато се движи, аз такова нещо не бях виждала, по едно време чак се ми стана страшно...та той пие лекарства, но според мен те нямат ефект.
Ако Тарик е хиперактивен, той ще е такъв и в къщи, и до сега в градината все някой щеше да забележи.
Talilimom всъщност когато те извикаха какво ти казаха?

Моят засега е ОК, харесва му, отива с желание. Първата седмица заспиваше в движение, сега е по-добре  Simple Smile

# 606
  • Лавал-Пловдив
Аз имах същия проблем със Сами миналата седмица - викна ме директорката да ми каже, че Сами има труден характер, налага се, не приема консини и разни такива. Намекна ми, че ако не се консултирам с психолог, не можела да го задържи в градината.

# 607
  • Калгари, Канада
Ние си имаме психолог в у-щето, за всички деца - което иска ходи да си говори с него. Ако обаче детето отиде при него 3 пъти (май беше) за едно и също нещо информират родителя и си говорят с него да решават заедно проблема.

А не слушането в стаята решават като имат три зони (примерно голями ябълки на стената) - зелена, жълта и червена. Като отидат децата на у-ще всички са в зелената, но при не слушане минават в жълтата и това им е сигнала да се поправят (после пак ги местят в зелената) . До червена ни казаха, че в повечето случай не се стига, но стигне ли се децата отиват в дирекцията да си говорят с директорката ( така и не разбрах дали уведомяват родителите).

Дисциплината е близо до желязна, ама то още от киндергартен половината от времето им се набива как да се държат.

И на мен ми се струва, че е пресилено да им се дава каквото и да било лекарство на децата и да се изисква консултации с психолог и т.н. Явно учителките нямат необходимата подготовка как да се справят с такива деца. Според мен това си е чиста скука, ако детето ги знае нещата, да му даде нещо по сложно на едно листче само за него - какво толкова.

А в какво точно се изразява "не слуша учителката"?

# 608
"ако детето ги знае нещата, да му даде нещо по сложно на едно листче само за него - какво толкова.
Не можело, защото така комплексира останалите деца...На нас ни се случи. Едва ли не, не може повече да знае от другите...

# 609
  • Калгари, Канада
"ако детето ги знае нещата, да му даде нещо по сложно на едно листче само за него - какво толкова.
Не можело, защото така комплексира останалите деца...На нас ни се случи. Едва ли не, не може повече да знае от другите...

Ех, това звучи, като че повече знаещите са нещо сбъркани, айде на хапчета за забавяне на развитието .. Crazy

Че те нали затова са училище - учители за да знаят как да се справят с децата.

Разправяха ми за някакъв случай тук в прискула как учителката излиза на края (когато пускат децата да си ходят) вика по коридора: "Къде е майката на ...Пешо (примерно)..?" и започва да и обяснява (пред всички родители)  на висок глас и доста емоционално как детето и се било държало не добре (то е на 3-години, все пак) и т.н. Всички присъстващи майки я бяха заклеймили като учителка, първо - да не може да се справи с детето, и второ - да се държи толкова емоционално и едва ли не да се кара на родителя.  Whistling

# 610
Много се извинявам, че нахлувам в темата, но бих искала да поправя една неточност относно хиперактивните деца.
Само от неслушане в час не се диагностицира хиперактивност. Им доста други симптоми. Отделно като медикаментозно лечение се изписва Ritalin, което е стимулант на централната нервна система и подобрява концентрацията. Не се прилага на деца под 6 години. Ritalin не се дава повече от 28 дни последователно.
Xanax е антидепресант и изобщо няма място при хиперактивните деца.

# 611
  • Монреал
Ами не слуша учителката, явно му писва да прави каквото правят всички и тръгва да си върши каквото си е наумил. Тя му казва Не, обаче той не реагира. Слага го в тайм аут, той отказва да стои там  Crazy Той за себе си си мисли, че е прав и върви го убеди, че не е  Crazy Много е упорит. Иначе повечето време си прави всичко нормално, рисуват, пишат, знаел да пише всички букви, тя им чете книжки, той седи и слуша както всички деца, само дето от време на време му избива бушона и хуква да върши магарии. Много добре знае, когато прави бели, само че просто не може да се сдържи - и в къщи е така. Не отговаря много добре на команди, трябва повече да се говори с него, да се обяснява, в детската градина учителките много добре си го познаваха и му намериха цаката, просто му възлагаха повече задачи, но сега явно учителката си ги иска всички като от калъп. Но разбирам и нейната гледна точка, все пак човек трябва да се впише в обществото и да знае да спазва определени норми на държание и да си сдържа емоциите.
Сега ни препоръча да пробваме краткосрочни награди/ наказания - примерно не за държанието през целия ден, ами след всяка задача да му се дава награда, като награда не е нещо материално, а примерно - за награда, ще ми помогнеш да оправим леглото заедно. В училище тя ги награждава да седнат да обядват с нея самички, или да й помогнат да изчистят дъската. Иначе и при нас ги има тия цветни зони - зелена, жълта и червена.

# 612
  • Монреал
Аз имах същия проблем със Сами миналата седмица - викна ме директорката да ми каже, че Сами има труден характер, налага се, не приема консини и разни такива. Намекна ми, че ако не се консултирам с психолог, не можела да го задържи в градината.

Тая е ненормална - той няма 3 години още, обаче с труден характер  #Cussing out Големи педагози, няма що  Sick

# 613
Но разбирам и нейната гледна точка, все пак човек трябва да се впише в обществото и да знае да спазва определени норми на държание и да си сдържа емоциите.
TariliMom извинявяй,че се намесвам,но все пак всяко дете е индивидуалност,не може всички да бъдат като войници и да изпълняват команди (както подозирам,че им се иска).Детските педагози за това са детски,за да намерят подхода към детето с много търпение...Просто ми се струва,че не им се занимава много и май по-рано от необходимото пращат на психолози и раздават хапчета...

# 614
Съгласна съм с последния коментар. Simple Smile
За командите - децата да не са роботи или зомбита...
Все още са останали по-емоционални и чувствителни хора, колкото и да не се харесва това май в днешно време...Wink

Общи условия

Активация на акаунт