В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 946
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Canada
Вие пишете ли за всяко нещо в ажендата? За какво например пишете на учителката? Чудя се кои работи си струва да бъдат писани и кои - не.

И как точно комуникирате със занималнята? Ажендата е за учителката, ясно, но ако искам нещо да кажа на сервиз дьо гард, само по телефона ли мога?

Мерси предварително!

# 616
November Rain, в аженда аз пиша, ако в училище е имало проблем и разбера от детето, че той не е бил разрешен. Например, миналата седмица синът ми се върна с три дълбоки драскотини по ръцете и гърба и обясни, че е потърсил помощ от учителя, а той не е реагирал и не го е защитил.
Ако има нещо, което учителя трябва да знае, ако детето ще отсъства, ако ще го вземете по-късно през деня, може да му напишете в ажендата.
В училището на моите деца отговорното лице от сервиз дьо гард работи от 9 до 18ч, така че, когато ги взимам мога да вляза при него и да го питам за всичко, което ме интересува. Учителките от сервиз дьо гард също са там до края на деня.

# 617
http://www.lelunch.ca/

Сайтът на кетъринга в училището. Бях обещала да го пусна.

# 618
  • Монреал
Вие пишете ли за всяко нещо в ажендата? За какво например пишете на учителката? Чудя се кои работи си струва да бъдат писани и кои - не.

И как точно комуникирате със занималнята? Ажендата е за учителката, ясно, но ако искам нещо да кажа на сервиз дьо гард, само по телефона ли мога?

Мерси предварително!

Пишем какви мерки сме предприели за държанието на Тари, ако е писала примерно, че нещо е сгафил, или пък ако е имал "зелен" ден за каква награда е получил. А за занималнята ни казаха да слагаме съобщения в лънч-бокса.

# 619
Здравейте мами, извинете, че нахлувам изневиделица, но имам важен въпрос. Някой от вас купувал ли е здравна застраховка за възрастни родители които са на гости в Канада, каква и горе-долу цените.
Много ще ви бъда благодарна за предоставената информация.

Приятни дни и поздрави.  Hug

# 620
  • Калгари, Канада
Вие пишете ли за всяко нещо в ажендата?

Аз изчаквах, да ми върне отговора, та затова не писах. Исках на учителката да ми прати програмата им за седмицата и какво ще учат по математика, тя ми е снимала нещата и днес си ги получих.  Grinning
Иначе доколкото знам всичко може да се пише, каквото сметнеш за нужно: ако имаш въпроси или пък нещо искаш да споменеш за самото дете. (Миналата година ни казаха, че примерно ако детето не спяло добре през нощта и е кисело на сутринта, да предупредим учителката; или пък ако искаме на нещо да му се наблегне в у-ще)

Ние досега сме получили няколко съобщения от учителката: че е бил разсеян; че е бил "звезда" по математика и че деня бил минал много добре. При всички случаи със или без съобщение от учителката сме длъжни да се разписваме всеки ден, за да знае тя, че сме запознати със събитията. Децата пишат в аджендата ежедневно с кодове (S3 - три изречения) какво имат за домашно и ако има нещо важно за седмицата, учителката само се подписва отстрани, че е проверено от нея - един вид достоверно е.

Миналата година учителката изобщо не ползваше аджендата и даже почти в началото предложи децата да не я мъкнат само, че е тежичка.  Laughing И така си остана вкъщи, всичко си пишехме по е-майли. Имаме и сайт- форум на у-щето по класове и стремежа е да се мине изцяло на него, всеки си вижда само неговия клас и си пише с учителите на неговите деца и със родителите на съучениците им.

По едно време миналата година направо ми втръсна - е-майли от различните части на у-щето (секретарка, учителка, отговорничката за класа- майка доброволка, координаторката на доброволките за у-щето и още кой ли не ми задръстваха пощата) + форума им, + адженда, + пращат разпечатани на листа съобщения по детето направо в къщи - ми че то един родител трябва само с тях да се занимава    Crazy
Сега съм им посвикнала уж ....

# 621
  • Canada
Sonya, TariliMom, mamamia, благодаря за отговорите! Беше ми полезно да науча какво точно пишете.
Като ви питах, имах наум 2 неща - одраскано като при сина на Соня, но нашия човек не се сещаше как се е случило, та се отказах да им обръщам внимание за това /щото ходи по едни високи катерушки сам, нищо чудно така да се е получило/ и другото бе, че се върна вкъщи и без аженда Laughing, пък инструкциите ни са там да му закачаме в зиплок купона за обяд или ако пращаме пари за нещо друго от кафетерията.
TariliMom, това за бележка в лънч бокса е умно решение. При нас обаче ще става за съобщения за следобед, тъй като само следобедната закуска е там.
Мамамия, математик си отглеждате значи, браво на Влади!  Hug Раян също харесва числата, но ще видим дали и на френски ще му е така интересно.
По едно време миналата година направо ми втръсна - е-майли от различните части на у-щето (секретарка, учителка, отговорничката за класа- майка доброволка, координаторката на доброволките за у-щето и още кой ли не ми задръстваха пощата) + форума им, + адженда, + пращат разпечатани на листа съобщения по детето направо в къщи - ми че то един родител трябва само с тях да се занимава    Crazy
Сега съм им посвикнала уж ....
Laughing Така си е.  Laughing
При нас кефа е още по-голям, тъй като комуникацията върви на френски. Crazy Mr. Green

Ние някакви лични съобщения все още не сме получавали, само общите за това-онова от училищния/предучилищния Wink живот.
Тази седмица например е седмицата на цветовете и всеки ден е препоръчително да са в определен цвят. Днес са в зелено, а аз ги зърнах в жълтия ден, много сладки жълтурчета бяха Heart Eyes, само 1-2 деца не бяха облечени с блузки в конкретния цвят.

Някой от вас купувал ли е здравна застраховка за възрастни родители които са на гости в Канада, каква и горе-долу цените.
Ние купувахме за майка, за около 4 месеца платихме към 700 $, но не беше базов вариант, а с много добро покритие. Потърси в гугъл с "visitors to Canada insurance" и ще намериш цени. Нашата беше с 21st century. Виж тук за квоти и покритие. Ние я купихме от български агент, но не съм очарована от сървиса и не препоръчвам. Доколкото знам, много по-евтино е такава застраховка да се направи от България.
Дано да съм ти била полезна. Успех и приятно очакване на бебчето!

# 622
  • Vaudreuil Canada
Покана за свободни през седмицата дами от Монреал и околностите
В сряда 26-ти септември 10 часа на феървю (входа от към old navy) сбирка на кафе  Flutter . Ако някой не знае къде е и как да стигне до там да ми пише на лични, както и всички, които мислят да дойдат и ми нямат мобилния та да им го дам за връзка.

# 623
November Rain благодаря ти за инфото и пожеланията! Ще пиша после какво съм намерила. Поздрави и хубава есен Simple Smile

Шеметче, весело ви кафе в Монреал Simple Smile Ако бяха по-евтини самолетите до вас, щях да дойда от Ванкувър да се видим Simple Smile

# 624
  • Vaudreuil Canada
Шеметче, весело ви кафе в Монреал Simple Smile Ако бяха по-евтини самолетите до вас, щях да дойда от Ванкувър да се видим Simple Smile

Нищо ... другия път  Heart Eyes сега имаш по-важна работа  Hug
А на твоя въпрос - ние застраховките ги правим всеки път с Димка Петрова, но си зависи от покритието, което искаш и възрастта на хората - ние също не взимаме базисните та ще те подведа за цифри затова не смея да ги кажа.

# 625
Бихте ли ми препоръчали добра марка рибено масло за деца. Благодаря предварително.

# 626
Бихте ли ми препоръчали добра марка рибено масло за деца. Благодаря предварително.

На Nordic Naturals - "Children's DHA liquid", има го в органик-магазините.

Приятно кафе на дамите, с удоволствие бих се присъединила, но не съм свободна през седмицата.

# 627
  • Лавал-Пловдив
И аз не съм свободна, ужасно съм заета напоследък, направо не знам къде се намирам, имах тежка седмица и снощи заспах права в Мейранд, подпряна на една лавица  Joy hahaha
В четвъртък водихме учениците на празник на парк Пи 12 и една от песните, които пуснаха беше на Азис  #Crazy #Crazy #Crazy
След малко отиваме на курс по плуване за Ники и Сами, а със Сами трябва да плувам и аз  ooooh!. а после Ники ще си празнува рождения ден и е поканил 12  ooooh! съученика, къде ще ги побера не знам. Дано оживея до довечера  newsm78

# 628
Благодаря kambanka 2304   bouquet

# 629
  • Калгари, Канада
November Rain, аз съм със смесени чувства към цветните дни - от една страна децата се радват и т.н, ама от друга трябва да им търся и купувам специални цветове дрехи (от които иначе нямат нужда).. а като дойде розовия ден ... и те естествено не искат да са "момичета" (знам някой ще каже в подкрепа на рака, ама иди им обяснявай на дребните). Добре че това го имаме само в прискула ни, не и в у-щето. А пък що дребосъци има дето реват като майките им забравят, че е цветен ден, жал да ти стане.

Днес бяхме на "Тупи и Бино" - децата го харесаха представлението, ние малко си затворихме очите за озвучаването и в резултат неразбирането на част от текстовете - и така, семеен ден, завършващ със сладолед  Laughing (забележка: един родител е достатъчен за такива мероприятия, нямам идея що бяхме решили да вземем билети за всички)

Много ми е мерак да ги водя на "Макс и Руби", ама билетите отпред по 100-чка, средните сме ги пропуснали, пък отзад само ще ми мрънкат, че не виждат и няма смисъл да се ходи.

Ние минахме първия "хот лънч дей" с домашно приготвен хот дог (бизонски  Laughing) и малко пуканки (вместо чипс). Владко беше изключително доволен, с идеята, че яде по качествена храна от предлаганата за този ден, даже се похвалил на учителката.  Laughing

kaka_dora , с какво ги забавляваш младежите? И на тях ли се дават торбички с подаръчета на тръгване или вече са голями за това?

Общи условия

Активация на акаунт