В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 953
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля споделете.
С моето дете имахме подобен проблем, когато беше на 5 месеца, но подчертавам вашият може и да не е такъв, така че консултацията със специалист е препоръчителна.
При нас се оказа от намаляване на кърмата ми. Разбрах, когато измерих бебето. Започнах да я меря преди и след хранене, за да проверя колко изяжда. И не беше достатъчно... Cry Започнах веднага начесто да я кърмя, изцеждане, течности подходяща храна. Нещата се оправиха с малко намеса на педиатъра и то защото мъжа ми настоя да й сложат свещичка на 9 ден и се изходи, но не беше запечена. До този момент рядко се е случвало да прави паузи повече от 1 ден. Всички ми казваха, че е готова за захранване, но не беше.
Успех и дано решите проблема бързо, защото изживяването е кошмарно.

# 61
Благодаря ви, момичета за информацията и съветите!
Наистина е притеснително и се надявам бързо да ни види педиатъра. Дотогава ще му дам сок от сливи, разреден с вода. Пробвах топли вани, масажи, гимнастика на крачетата, дори и с термометъра като последен вариант, но нищо. Иначе бебчо изглежда щастлив, усмихнат, нищо не го боли и това засега малко ме поуспокоява.

# 62
  • Монреал
MamaModе, не е много добра идея със сока от сливи, ако твърдо си решила да захраниш, по-добре и по-щадящо за коремчето ще е направо пюре от сливи. В сока има прекалено много киселини. Но както е споделила и Cantariny, най-вероятната причина, е че може би детето има нужда от повече мляко. Успех!

# 63
TariliMom, и аз си мислех за пюре от сливи, но се сетих, че им слагат и нишесте вътре, поне в България беше така, което може да влоши проблема. Тук не знам, ако можеш,  препоръчай ми  добра марка хубави пюрета за захранване на бебе. Мерси.

# 64
  • Монреал
Ох, не знам - много рядко съм купувала пюрета - аз си правех в къщи - на пара или варени плодовете и после намачкани или в блендера. Виж съдържанието да е само плод и вода, ако има оцветители и други добавки, не го взимай.

# 65
  • Vaudreuil Canada
MamaMode първо правя уговорката че аз лично не бих правила нищо в твоята ситуация още повече че детето не показва признаци на дискомфорт. Та по въпроса ти за пюретата аз понеже се глася да захранвам скоро съм взела на хейнц органик пюрета. Пише че няма модифицирано нишесте и захар.
Ние с баткото върнахме коликите като започнахме плодовите пюрета така че сега мисля да ги вкарвам последни тях първо каши и зеленчуци после мръвки и накрая плодове.

# 66
На PC Organics пюретаta, на които пише дебютант и са еднокомпонентни са само вода и плод/зеленчук. Освен това и на Gerber има само с вода. Bio има в Макси и Сие на Еarth's Best Peace

И аз не бих правила нищо в тази ситуация Peace

# 67
И аз не бих правила нищо в тази ситуация. Почти съм сигурна, че и лекарите няма да открият нищо притеснително. Не бих захранила толкова рано.

# 68
Днес говорих и с Info-Santé, сестрата ми каза да изчакам още 2 - 3 дни и чак тогава да се консултирам с лекар. Дотогава - масажи, топла баня, вземане на температура, ректално (лично аз съм против), гимнастика с крачетата и т.н. Хубаво е, че бебето се чувства добре, не плаче, няма болка. Засега го кърмя по-често, за да съм сигурна, че не е недохранен. Отказах се от захранването, тъй като наистина може да влоши нещата, а и е много малък. Ще чакаме!

# 69
  • Лавал-Пловдив
Ето ме и мен, пак във ваканция до другия вторник  Sunglasses
Я кажете някой ходил ли е на Монт Мегантик на обсерваторията, че мислим да забегнем до там този уикенд.

# 70
  • На бял кон в Pierrefonds
kaka_dora били сме на lac Megantic, но не стигнахме до обсерваторията. Помня, че пътят беше много разбит в един доста голям участък. Иначе района е много приятен.

# 71
Те тук винаги първо това казват "изчакайте 3 дни", освен ако вече не сте чакали 3 дни Laughing

Дами, вие католически Великден ще празнувате ли? А Цветница? Вижте на мен каква статия ми попадна за квебекарските традиции, свързани с празника http://jailamemoirequitourne.historiatv.com/blogue/rituels-quebe … /paques-au-quebec. А това чудо на кулинарията "Jambon à l'ananas" въобще не мисля да го коментирам Joy

# 72
Дами, вие католически Великден ще празнувате ли? А Цветница?
Не и разбира се.  Laughing

# 73
Дами, вие католически Великден ще празнувате ли? А Цветница?

Гале ние всичко накуп ще празнуваме! Лазарица е първо. Лазарката ни живот и здраве ще събира яйца и ще танцува ръченица (тя всъщност отдавна се упражнява имаме си и народна носия но повечето сте я виждали на фейсбук защото същата носия ползвахме и за сурвакарчето)  Wink
Имаме Егз хантинг в събота следобед.
В неделя е Цветница - ще отидем на църква.
Другата седмица ще си празнуваме нашия Великден както си му е реда.

Записах Мишел на гимнастика 2 пъти седмично. Ходи всяка събота и неделя. Много й харесва. И това трябва да сместим във времето.  Wink

# 74
И тук идва въпроса Как празнувате Цветница?

Диди днес от градината пак се върна с една торба сладкиши  Rolling Eyes Хич не ми харесва тази градина, дано скоро да намерим друга Crazy

Общи условия

Активация на акаунт