В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 006
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Момичета канил ли е някой скоро роднина на гости в Канада,госта сам да се самоиздържа....Като доказателство за наличие на финансова възможност какво точно представихте-бележка от банката със салдото по сметката или банкови извлечения за последните 3 месеца.....Някъде намерих из сайта им че не признават само бележка със салдото.......та се чудех някой скоро канил ли е гости,това със тримесечните извлечения хич не ми харесва.....

# 181
  • Canada
Здравейте момичета Hug,

Много ми е домъчняло за форума и се надявам по-често да съм тук вече.

Да се похваля, че завърших програмата, която бях записала в МакГил и ме чака церемония за дипломирането. sohappy 
Новата работа вече не е толкова нова и съответно е по-малко стресово вече.

Браво за срещата, следващия път ще гледам да се класирам и аз. Hug

tin4076 , ние канихме, само салдо представяха, за първи път чувам за вариант за последните 3 месеца.

Лейди Чери, преди 100 години ме пита за Кумон книгите - ние ползваме някакви, издадени през 2004. Всеки път му дават точно колкото трябва да направи до следващото ходене. Забелязва се голяма повторяемост, явно е заложено в този метод на обучение.

Мамамиа, мерси за разказа, напиши нещо и за България, ако искаш. Hug

Кака Дора, миналата седмица в Ла Прес имаше интересно резюме за квебекски природни паркове, веднага за теб се сетих, неуморни сте! А, ето ги, да дадеш отзиви после. Hug Интересува ме най-вече montagne du diable.

# 182
  • Pierrefonds, CA
Честито дипломиране, November Rain !

Има ли някой, който ще пътува на 17май, с Air France, да си правим компания Simple Smile? Камбанка2304 ?

# 183
  • Монреал
Никога не сме давали банкова информация, когато сме канили гости - само писмо от работодателя и копие на един документ (не се сещам за името), който се получава след като си декларираш таксите.

# 184
Честито дипломиране, November Rain !

Има ли някой, който ще пътува на 17май, с Air France, да си правим компания Simple Smile? Камбанка2304 ?

Eee, не е истина просто Crossing Arms , на 16-ти летим, но все ще имаш компания, ми се струва Simple Smile

# 185
  • Pierrefonds, CA
ех, 16ти.... Моята дъщеря само ме пита ще има ли и други деца българчета в самолета Simple Smile

# 186
  • Калгари, Канада
November Rain , честито   bouquet

Ми аз си мисля, че писах за БГ  newsm78, но щом ме питаш явно не съм писала.

Ходихме на зоологическата градина в София, входа е 2 лева за възрастен, за децата безплатно (доколкото помня). Там всичко си е както го помня, явно трудно го подържат, тук-таме личи нещо пипнато, иначе е занемарено, особено при маймуните; при хипопотамите си мириши, както си го помня - задушно до степен, че не може да се диша с характерната миризма. За тези десетина години, в които не съм ходила там, все си мислех, че може да са мръднали нещата; явно липсата на финанси си казва думата, повечето хора работещи там ходят на доброволни начала. Яд ме е, че София "няма" пари да си оправи зоологическата градина. Толкова пък да не ги е грижа значи.
А зоологическата ни градина е на прекрасна площ, достатъчно голяма и добре разположена, просто и трябва "основен ремонт" и поддръжка (и вдигане на входната такса след това).

Като оставим на страна подробностите, които изброих беше слънчев приятен ден, децата харесаха животните, налудуваха се на воля. Независимо, че беше работен ден имаше доста деца и родители (дори бащи сами с децата, по мое мнение безработни  Sad ), имаше малко детско влакче и децата много го харесаха (по спомен 4-5 лева, повече от входа), люлките и катерушките пред слона още са си там (не обърнах внимание дали са много подновени, но предполагам, че бяха, понеже беше пълно с деца - следователно работеха). За нашите деца беше много интересно, простора в зоологическата градина, животните, детските площадки - какво му трябва повече на едно дете. А и бяхме с кумовете ни и техните деца, така че забавлението беше пълно.

На НДК правят ремонт, фонтаните са разбити и не работят, паметника е в окаяно състояние, заграден и чакащ за реставрация или цялостно премахване; от към Витошка също градинаката е заградена и копаят разни багери - май е за метрото. Витошка надолу към съществуващата спирка на метрото също е разкопана, доколкото разбрах, ще е пешеходна улица вече.

Природно научния музей - там има няколко нови животни в няколко нови витрини, които наистина изглеждат като в съвременен музей, останалото си е както го помня. С такъв асортимент от екземпляри и "камъни", какъвто има там можем само да се гордеем. Децата бяха много впечатлени да видят истинските животни в зоологическата градина и след това препарираните в музея. Това е неоценено богатство, с малко размествания и отново финанси този музей би могъл да смени облика си и да привлича повече посетители.

Илиенци - мислехме да го пропуснем, но все пак отидохме. Там си е обичайното, напазарувахме си порядъчно. Много странно как лесно и бързо, и по-качествени дрехи си пазаруваме от БГ (не само на Илиенци), а тук трябва да ги търсиш с лупа такива дрехи. Мое си мнение, може би крайно, но си държа на него.

+ Изненада - в един магазин за обувки в някакъв мол с Кауфланд близо до депото в Банишора, не само ме поздравяват на влизане и на излизане ми пожелават приятен ден, но и ми предлагат да се обадят в друг магазин за да проверят за размера, който търся. Шах с пешка, обслужването точно както сме свикнали тук.

- Изненада - бельото на Илиенци във вътрешния мол не се пробва, дори потниците - и така си загубиха важен за тях оборот. Имаха съблекалня, което изглежда странно, или продавачката нещо не беше на кеф (но това се случи на две места). Отвън нямаше пробни на откритите (все пак закрити с навесчета) масички, тъй че е разбираемо. За сравнение бяхме и в магазинче в Монтана за бельо с пробна, която се използва.

Ломско шосе - след ремонта сега изглежда както би трябвало всички улици в една столица да изглеждат - широко, с хубави тротоари, с маркирано място за велосипеди (което наистина се използва, бяхме очевидци). Още се работи в страничните улички и в края на Ломско шосе, където се свързва с Обеля - там и метрото се прави в момента, та очевидно е в голям ремонт.

Детските площадки - на много места видяхме нови такива, много приятни и пълни с деца.

Град Монтана - подържани градинки, фонтаните работят, хората седят по пейките, магазинчетата си работят, детските площадки за пълни, времето прекрасно топло за април (с малко дъжд, де  Wink ) - всичко за което може да си мечтае човек, само дето е безработица и хората живеят скромно (от безработицата идва и мрънкането при някои хора, въпреки изброените по-горе неща за града).  Хората са като навсякъде, едни са жизнерадостни други вечно намусени - най се забелязва при продавачките   Laughing

Може би поста ми звучи тъжно, но истината е, че покрай съществуващите ремонти и това, което видяхме вече направено съм щастлива за положителните промени.

# 187

Така и така се разписвам, да ви питам да препоръчате застрахователни компании за застраховки живот?
И също да питам знаете ли дали тук се предлагат такъв тип спестовни застраховки, като тези, които предлагаха едно време в Бг  - внасяш някаква сума месечно и на падежа си получаваш сумата + лихва, като същевременно си и застрахован? В Бг до преди да дойдем тук със сигурност предлагаха все още такива, сега не знам, но ми е интересно тук дали са популярни и какви са им условията, а и как се казват също така?

Kambanka, аз от тази година започнах да си търся застраховки чрез ''courtier'', предиmството е, че те преглеждат доста оферти за коmпании, за които няmа и да се сетиm да тръсиm. И застр. живот, и тази за колите си направих така. Предложиха mи и опция за спестовна застраховка, аmа нещо скъпичко mи се стори, прознаваm обаче, че не вниmавах mного...

# 188
Мерси, МАневрата, за включването! Въпросът съм го оставила за след връщането от Бг, но ми беше интересно дали имате опит. А иначе за цената - по-скъпи са сигурно от към месечна вноска, но пък парите дефакто си остават твои, а не са на принципа на автокаското при колите, поне такива бяха преди в Бг. Определено ще ги проуча по-внимателно. А как, каваш, им е името на френски или английски?

# 189
Мерси, МАневрата, за включването! Въпросът съм го оставила за след връщането от Бг, но ми беше интересно дали имате опит. А иначе за цената - по-скъпи са сигурно от към месечна вноска, но пък парите дефакто си остават твои, а не са на принципа на автокаското при колите, поне такива бяха преди в Бг. Определено ще ги проуча по-внимателно. А как, каваш, им е името на френски или английски?

Assurance vie universelle се казва на френски. ВклУчва част застраховка, а останалата част от парите са инвестирани, т.е не плащаш данък, докато не ги изтеглиш...

# 190
  • Монреал
Кога беше безплатен входа за ботаническата градина?  newsm78

# 191
  • Vaudreuil Canada

Виж тук http://www.museesmontreal.org/en/Montreal_Museums_Day.htm тази година е 27 май.

# 192
  • Монреал

Виж тук http://www.museesmontreal.org/en/Montreal_Museums_Day.htm тази година е 27 май.
.

Мерси!  Hug Нямаше ли също нещо като безплатен вход всеки ден след определен час? Търсих на сайта им, но не намерих.

# 193
Помня от миналата година - след 18ч.

# 194
  • Vaudreuil Canada
Това за безплатния вход май е към картите аксе и виж дали не е само за летния сезон че сега може и да са на намалено работно време.

Общи условия

Активация на акаунт