В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 040
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • Торонто/София
WithinTemptation - на мен и двамата ми сина откакто са се родили са записана като нас със мъжа ми при family doctor. Не сме имали никакви проблеми - дори когато големия постоянно боледуваше ни виждаха същия ден. Ако евентуално някой се разболee събота или неделя/long weekend имаме наблизо специализирана after hours клиника за деца където има педиатри и отиваме там. Ако искаш пиши ми за координати.

Bibita - преди много много години майка ми спонсорира баба ми да дойде тук (1998 някъде) но преполагам че от тогава нещата много са се променили. Направо питай в Immigration.

# 241
  • Лавал-Пловдив
Bibita-доколкото знам паренажа е временно спрян, не се знае докога, т.е. в момента е невъзможно да се спонсорират роднини, а за по-нататък -каквото правителството реши.
http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?f=19&t=43961

ето тук има дискусия по темата.

Темптейшън - не казвам, че педиатъра е по-добре от семейния лекар, просто тук ми се струва, че е по-лесно да намериш педиатър, отколкото семеен. Ние засега нямаме семеен, въпреки че опитах да намеря, ударих на камък. Но е по-добре от клиниките без рандеву, където определено се чака доста.

# 242
  • Монреал
Бибита, мисля, че може да се спонсорират само вертикални роднини - тоест деца, родители. Но май имаше някаква вратичка, че ако сестра ти е непълнолетна може да я спонсорираш заедно с родителите ви. При всяко положение, много ме интересува този въпрос също, та ако намериш някаква информация моля да я споделиш.

# 243

Темптейшън - не казвам, че педиатъра е по-добре от семейния лекар, просто тук ми се струва, че е по-лесно да намериш педиатър, отколкото семеен. Ние засега нямаме семеен, въпреки че опитах да намеря, ударих на камък. Но е по-добре от клиниките без рандеву, където определено се чака доста.
Аз също нямам личен все още...Ще проуча въпроса.Благодаря ти още веднъж   bouquet

WithinTemptation - на мен и двамата ми сина откакто са се родили са записана като нас със мъжа ми при family doctor. Не сме имали никакви проблеми - дори когато големия постоянно боледуваше ни виждаха същия ден. Ако евентуално някой се разболee събота или неделя/long weekend имаме наблизо специализирана after hours клиника за деца където има педиатри и отиваме там. Ако искаш пиши ми за координати.

И на мен съседката,която е германка ми каза същото но ми прозвуча странно и реших да ви питам.   bouquet Hug

# 244
Бибита, мисля, че може да се спонсорират само вертикални роднини - тоест деца, родители. Но май имаше някаква вратичка, че ако сестра ти е непълнолетна може да я спонсорираш заедно с родителите ви. При всяко положение, много ме интересува този въпрос също, та ако намериш някаква информация моля да я споделиш.

Моята сестра е пълнолетна и женена освен това. Ако разбера, ще ти пиша, TariliMom. Peace

# 245

Аз също нямам личен все още...Ще проуча въпроса.Благодаря ти още веднъж   bouquet

И на мен съседката,която е германка ми каза същото но ми прозвуча странно и реших да ви питам.   bouquet Hug

Защо да е странно? Това е family doctor. Тоест, със знания и специализация, позволяващи да лекува както възрастни, така и деца. Не е вярно, че се ходи в кабинета и се чака. Записваш си час и се явяваш тогава, когато имаш appointment. Не е лесно да се намери family dr., но може да потърсиш все пак.

# 246
sophiemmaspencer ,ами странно ми е понеже системата в БГ е различна.Аз не съм казала,че family doctor-а не разбира,но педиатрите затова са педиатри защото са учили и специализирали толкова години след като са станали доктори за да се занимават само с деца.Family doctor-а не че не е компетентен,за по-обикновените неща и настинки,ваксини със сигурност се справя чудесно но все пак ако децата бяха като възрастните със сигурност нямаше да има педиатри  Peace Явно обаче,че той е напълно достатъчен щом така са преценили.А за чакането и аз не знам,някои казват че се чака а други не...може би зависи от самия лекар...  newsm78

# 247
WithinTemptation, понякога семейният доктор ако реши може да прати детето на педиатър (като направление в БГ). За настинка и течащ нос едва ли е нужен педиатър. А що се отнася до деца и по-малки деца, докторите гледат да не дават много сиропи за кашлица, тежки лекарства. На нас са ни изписвали антибиотик в много краен случай. Не е правило валидно за всякъде, може би нашият беше такъв. Лично аз от нашият семеен доктор бях изключително доволна, безкрайно компетентен и сърдечен. Където небеше сигурен ни е изпращал на специалист. Поне аз съм останала с подобно впечатление, че педиатрите са си като специалисти (като за направление). Въпросът е да си намериш добър семеен доктор, с добра репутация и да му имаш доверие.

# 248
denzul напълно съм съгласна  Peace Hug Дано попаднем на някой добър доктор педиатър или семеен,май няма значение.Важното е да е си разбира от работата.Благодаря още веднъж на всички които се влючиха по моя въпрос   bouquet

# 249
  • Калгари, Канада
WithinTemptation, семейният доктор при нас няма нищо общо с ваксините, те си се правят в определена за това клиниката. (В Калгари в определеният ти Community Health Centere.)

Bibita, сестра ти си е отделно семейство и може да си кандидатства по редовната процедура. Единственото е, че получава точки за това, че има роднини в Канада.
В Алберта имаше (наскоро не съм проверявала) провинциална процедура, по която можеше да се спонсорират братя и сестри с целите им семейства, но имаше изисквания за професиите на тези роднини, за владеенето им на езика и т.н. Аз специално им звънях да ги питам не може ли да си спонсорирам братовчедката по тази процедура и отговора беше "не", само за братя и сестри и техните семейства. Мисълта ми е, че може към вашата провинция да има също някаква процедура, провери на сайта на провинцията. Тези процедури са и доста по бързи, понеже са свързани с професията на хората, а работните места в провинцията трябва да се запълват.

# 250
sophiemmaspencer ,ами странно ми е понеже системата в БГ е различна.Аз не съм казала,че family doctor-а не разбира,но педиатрите затова са педиатри защото са учили и специализирали толкова години след като са станали доктори за да се занимават само с деца.Family doctor-а не че не е компетентен,за по-обикновените неща и настинки,ваксини със сигурност се справя чудесно но все пак ако децата бяха като възрастните със сигурност нямаше да има педиатри  Peace Явно обаче,че той е напълно достатъчен щом така са преценили.А за чакането и аз не знам,някои казват че се чака а други не...може би зависи от самия лекар...  newsm78

В България доскоро нямаше семейни лекари. Имаше лекари по обща медицина. Системата в България я забрави. Тя е уникална. Не се води по нея.

# 251

В България доскоро нямаше семейни лекари. Имаше лекари по обща медицина. Системата в България я забрави. Тя е уникална. Не се води по нея.
Е да уникална е Simple Smile  smile3555

# 252
Бихте ли дали ймеили на агенции за самолетни билети в Монреал а и не само.
Мерси

# 253
  • Лавал-Пловдив
качвам темата, че пада, къде сте бе, хора?

# 254
Аз съм тук,надничам и чакам някой да напише нещо  Grinning
Между другото планирали ли сте вече летните почивки?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт