В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 109
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
shemet_neveroiaten, много благодаря! Поне разбрах от къде да започнем и какъв ни е варианта.

# 376
Ето малко снимки от моето пътешествие...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150830342778239&set … ype=1&theater

Шемет, пожелавам ти хубаво време и приятна почивка. Оутлетите със сигурност ще ги разучите  Simple Smile

Почивката след почивката върви по план, но за жалост свършва  Cry

# 377
Ferma: http://www.bing.com/search?q=ferme+francois+dulude&FORM=HPNT … ;src=IE-SearchBox

Тази сутрин се обаждахmе, иmат вече и доmати....

Утре някой иmа ли наmерение да присъства на събирането в Ангриньон, ние засега сmе таm.

# 378
  • Монреал
За какво събиране иде реч?

# 379
Ей това:

"Драги сънародници,

Българското Културно-Спомагателно дружество в Монтреал Ви кани най-сърдечно на традиционния пикник по случай Илинденско - преображенското въстание, който ще се състои на 5 август, неделя, в парка Anglignon от 12ч. на обяд.

Точното място на пикника ще бъде обозначено с табелки, и ще е близо до сервисни помещения и до детската площадка, както обикновено.

Молим ви да предадете съобщението и поканете вашите близки и познати, пикника е прекрасно място за деца и нови запознанства!

Чакаме ви многобройни да почетем празника и да се повесилим!"

Ние сме пас. Simple Smile

# 380
# 381
  • Монреал
Ами то и аз ще съм пас, но ако кажете може да си направим някоя форумска среща като се поразхлади времето.

# 382
Здравейте! Влизам в темата с един въпрос - предстои ми пътуване в Канада през септември за двадесет дни, с цел посещение на една българо-канадска компания /но не обвързано с работата ми в България в момента/. Имам виза и билет вече, но ме интересува трябва ли да си направя някаква задължителна или препоръчителна здравна застраховка. При гостуване на ваши роднини от България те правят ли си някакви здравни застраховки? Благодаря предварително за отговорите.

# 383
  • Лавал-Пловдив
Ние сме пас за утре, първо защото днес прекалихме с плажа и сега сме червени като доматите на Франсоа Дюлюд  Joy и второ, защото напоследък въобще не ми е до събирания с много хора, уморих се от срещи и сега си джиткаме семейно.
Тарили, дори и да няма други желаещи за среща, аз съм на лице в нашия Макдо.

# 384
Ами то и аз ще съм пас, но ако кажете може да си направим някоя форумска среща като се поразхлади времето.

newsm10 И честит рожден ден и от мен на патерици, Тарилимам! Hug

И аз се завърнах и по-важното - с привидно оцеляла психика след пътуването ми сама с 3 деца под 5-годишна възраст #Crazy

Мерси, че споделихте за събирането утре, че не  бях в час.  Не съм сигурна, че ще отиден, но ще го имаме предвид.

И ние посещаваме същата ферма, която е дала Маневрата и съм доволна като цяло. Но също ще ми е полезно някой да сподели за ферма за домашно месо или както е модерно да се казва - за grass-fed cows i free-range chickens hahaha И не само...

Никой нищо казва за българин-логопед в Монреал, та подозирам, че няма такъв сред българската общност...жалко, щеше да ми е полезен.

Малката от понеделник тръгва на градина. Самопожелавам си да се адаптира бързо и да понесе леко отделянето й от мен, но след престоят ни в Бг имам надежди в тази посока. Там нямаше никакъв проблем с непознати, нова обстановка и т.н., та се надявам тенденцията да продължи и в градината.
Във връзка с темата за училищата - получихте ли вече писмата със списъците за училище? Ние още не сме, а нищо не запомних от опознавателната среща, та се чудя да им звъня ли или е още рано за тия писма?

Приятна ваканция за тези, на които предстои и лек и успешен завършек на ремонта на Мамамия (да се похвалиш после Simple Smile)

П.П.По повод на застраховките - ние два пъти сме имали гости от Бг и не сме правили застраховки, но всичко си е въпрос на лична преценка и поемане на риск, ако се реши да не се прави застраховка. Аз лично бих си направила такава, ако става въпрос само за 1 месец, едва ли ще е кой знае колко скъпо...

# 385
  • Лавал-Пловдив

Във връзка с темата за училищата - получихте ли вече писмата със списъците за училище? Ние още не сме, а нищо не запомних от опознавателната среща, та се чудя да им звъня ли или е още рано за тия писма?

Не се притеснвай, рано е още за списъците. Ще дойдат към средата на месеца.

# 386
Ето тук миналата година по това време се е писало за една ферма близко до тази с доматите - за зайци и яйца:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=604550.15
на 2-ра и 3-та стр.

# 387
Благодаря, Кака Дора и Вери!

# 388
  • Монреал
violeta_d , най-добре си направи застраховка да ти е мирна главата. Успешно и леко пътуване!

kambanka 2304, мерси за поздравите! Ние получихме писмата от училището, разписанието за първите 2 дена, понеже няма да са цял ден.

Аз напазарих 90% от списъка, от магазина на Мега, Уолмарт и Бюро ан гро, остават още 2-3 неща, егаси и списъка и това за матернел, представям си нататъка какви километрични списъци ще ни връчват.  Tired Явно съм изглеждала много объркана и лост в магазина, направих приятелки направо с другите пазарящи майки ми помагаха да търсим  Laughing Едната ми се оплака, че някаква учителка я връщала 4 пъти да купува някаква папка, понеже не била правилната  Stop

Аз се опитвах да се свържа със сервиз дьо гард-а на училището, ама явно са във ваканция още, а са си изключили и секретаря, та да не може човек да остави даже и съобщение. Надявам се да нямаме проблем със записването на Тари, че без сервиз дьо гард сме за никъде. Направо не знам как ще смогвам да ги взимам, един от градината, един от училище  Tired Нашия татко може да ходи в командировка 2 месеца, още не е сигурно, но ако наистина ще ходи, тогава хептен ще я втасам с двете маймуни  Crazy

# 389
По фермерския въпрос - отскоро купуваме мляко от една ферма в Сен Изидор (ю. бряг). Съпружеското тяло даже успя да направи и сирене   chef, тип рикота стана, ама си го изядохме...
Утре летя за Бг newsm44

Общи условия

Активация на акаунт