В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 022
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
сварените зеленчуци мисля са по-лесни за храносмилане от суровите.  А на децата мазнини им трябват при това доста.
Да, за зеленчуците е така по принцип и в общия случай. Пак много си зависи.
За мазнините - влезнах да се редактирам, че онова горното: само зеленчук и вода звучи като голяма гнъс.  Laughing Слагам винаги и други неща точно заради мазнините. Не е само чиста водица за бистра главица. Simple Smile

# 556
МaНЕВрата то си зависи от детето - моето яде точно два вида супа и таратор и понеже е капризен ми се иска да продължи поне това да яде. Сурови зеленчуци не яде освен домати. Тях пък ги яде в огромни количества - въобще менюто е сложно та и аз искам да дам сурови зеленчуци ама не минават но пък на супа ги ядем. Не ми се влиза в спор може и да не съм права но сварените зеленчуци мисля са по-лесни за храносмилане от суровите. Месо не ядеше до късно ама като е сварено в супата бульона си има месните мазнини. А на децата мазнини им трябват при това доста. Това естествено е моето мнение - ако можеш да му ги набавиш по друг начин ок.

"like"
Точно така е относно смилаемостта на зеленчуците. Супата не е просто сурови зеленчуци + вода, а сварени зеленчуци + вода. Понеже съм със старомодно мислене, вярвам в това, че термичната обработка на някои храни подобрява смилаемостта им, без да намалява хранителните им качества, като това вкл. зеленчуците.

Стана ми интересно, защо агнешко и риба, а не пилешко и риба? Агнешкото е "red meat" със всичките  му негативи. Кои са му предимствата? Аз го обичам, но силно ограничавам консумацията му до веднъж -дваж годишно. Кажи нещо хубаво за агнешкото. Hug

# 557
Хубавото на агнешкото е, че е от младо животно, което е по-малко вероятно да е тъпкано с хормони на растежа и антибиотици, освен това не е толкова тлъсто месо. Аз го одобрявам. А пилешкото не е добра идея именно заради въпросните хормони и антибиотици. Като гледам пилешките бутчета хич не ги пестят въпросните хормони, а това е мнооооого вредно, особено за подрастващ организъм. Виж, ако пилето е с ясен произход и начин на отглеждане и хранене, тогава положението в съвсем различно в положителна посока.
Аз също съм на мнение, че качествените мазнини са много важни за децата, а и за възрастните също (ключовото е качествени Simple Smile), и също мисля, че супите са хубава храна.
Шемет, и моето дете май е като твоето, само дето е на краставици, не на домати. Но пък той яде и месо, де, не е като да не яде. Прясно мляко им давам и на двамата само със сереалите, иначе за пиене - не. Него не го причислявам към качествените мазнини, поне не това, което се купува в редовите магазини, и не го смятам за особено ценна храна. Консумираме, обаче, кисело (което също би било още по-добро, ако е по-качествено прясно мляко, но пак е по-добре от пресният вариант). Уфф, голям капацитет се извъдих Simple Smile,  но така, де, и ние като Жени си преосмисляме напоследък начинът на хранене и подходът ни към храната и нейното качество.

# 558
  • Vaudreuil Canada
Аааа и ние вече ядем месо ама до някое време не ядяхме ..
А въпроса с качеството на месото е много въпросителен та там направо не ми се ще да се замислям.

# 559
Хубавото на агнешкото е, че е от младо животно, което е по-малко вероятно да е тъпкано с хормони на растежа и антибиотици, освен това не е толкова тлъсто месо. Аз го одобрявам. А пилешкото не е добра идея именно заради въпросните хормони и антибиотици. Като гледам пилешките бутчета хич не ги пестят въпросните хормони, а това е мнооооого вредно, особено за подрастващ организъм. Виж, ако пилето е с ясен произход и начин на отглеждане и хранене, тогава положението в съвсем различно в положителна посока.
Аз също съм на мнение, че качествените мазнини са много важни за децата, а и за възрастните също (ключовото е качествени Simple Smile), и също мисля, че супите са хубава храна.
Шемет, и моето дете май е като твоето, само дето е на краставици, не на домати. Но пък той яде и месо, де, не е като да не яде. Прясно мляко им давам и на двамата само със сереалите, иначе за пиене - не. Него не го причислявам към качествените мазнини, поне не това, което се купува в редовите магазини, и не го смятам за особено ценна храна. Консумираме, обаче, кисело (което също би било още по-добро, ако е по-качествено прясно мляко, но пак е по-добре от пресният вариант). Уфф, голям капацитет се извъдих Simple Smile,  но така, де, и ние като Жени си преосмисляме напоследък начинът на хранене и подходът ни към храната и нейното качество.

Доколкото зная, канадските производители не използват хормони при отглеждането на пилета. Също така, не е разрешено да има следи от антибиотици в пилешкото. Аз може би не съм от порастналите, но имам доверие на институциите. Тоест, канаДското пилешко не е "тъпкано" с хормони и антибиотици. Или пак греша?

# 560
  • Лавал-Пловдив
Абе то не е само месото, ако седнеш да го мислиш всичко е бъкано с химия, изкуствено, вредно. Яла съм зеленчуци и плодове с вкус на пластмаса, те да не би да са полезни. Колкото повече мисилш, толкова по-страшно ти става  Peace

# 561
  • Монреал
Браво, че успявате да убедите половините си да преминете към по-здравословен режим на хранене. Ние не консумираме свинско и алкохол, но оттам нататък всичко си хапваме. Би ми се искало да ограничим консумацията поне на червено месо, ама моят мъж не ще и да чуе, а и постни манджи за него не са манджи изобщо  Mr. Green. Аз много обичам риба, пък и много по-бързо и лесно се готви, но само веднъж на седмицата си хапваме - през останалото време, пиле, кайми разни. От щатите си взехме една пуешка кайма, тук не съм виждала такава, но много ми хареса. Обаче ядем много плодове и зеленчуци, та поне в тази насока мисля, че добре се справяме.
Вярно, че всичко е бъкано с химия, по-добре да не се замисляме много, че...
Днеска пък се скарах на едни тийнеджърки в парка, взеха да си поят добичето-псе на чешмата за пиене, направо ми кипна - та като се замисли човек и вода да отиде да си отпие, то пълно с кучешки лиги там  Sick

# 562
Браво, че успявате да убедите половините си да преминете към по-здравословен режим на хранене. Ние не консумираме свинско и алкохол, но оттам нататък всичко си хапваме. Би ми се искало да ограничим консумацията поне на червено месо, ама моят мъж не ще и да чуе, а и постни манджи за него не са манджи изобщо  Mr. Green. Аз много обичам риба, пък и много по-бързо и лесно се готви, но само веднъж на седмицата си хапваме - през останалото време, пиле, кайми разни. От щатите си взехме една пуешка кайма, тук не съм виждала такава, но много ми хареса. Обаче ядем много плодове и зеленчуци, та поне в тази насока мисля, че добре се справяме.
Вярно, че всичко е бъкано с химия, по-добре да не се замисляме много, че...
Днеска пък се скарах на едни тийнеджърки в парка, взеха да си поят добичето-псе на чешмата за пиене, направо ми кипна - та като се замисли човек и вода да отиде да си отпие, то пълно с кучешки лиги там  Sick

Пуешка и пилешка кайма има във всеки супермаркет тук при нас.

# 563
съм зеленчуци и плодове с вкус на пластмаса, те да не би да са полезни.
Не са полезни, разбира се. Simple Smile
Но тази година не можем да се оплачем от липса на вкусна местна продукция - плодове и зеленчуци. Поне аз. Wink
Не всичко е бъкано с химия - мое мнение. Simple Smile

# 564
Вие пък сега да не си поmислите, че правя супи саmо с вода и 1 mорков вътре значиииииии  Stop
Mисълта mи беше, че всички съставки на супата се консуmират. но не и под форmата на супа - mесо, заленчуци, mасло, фиде. Усвояването иm  за дете на 16 mесеца не mисля, че е проблеm.

чуденката mи беше чаша вода, зеленчуци, mесо и mакарони, по-mалко хранителни ли са от супата?

# 565
Стана ми интересно, защо агнешко и риба, а не пилешко и риба? Агнешкото е "red meat" със всичките  му негативи. Кои са му предимствата? Аз го обичам, но силно ограничавам консумацията му до веднъж -дваж годишно. Кажи нещо хубаво за агнешкото. Hug

Не пилешко поради много причини част от които са споменати тук (идете нагоре по страницата че линкът я отваря посредата)

Това всъщност е линк по темата на който не бях попадала досега но е първото нещо което Гугъл ми даде като написах Is eating chicken in Canada healthy. По темата има изключително много информация.

Аз лично спрях да купувам пиле след като на 4 от бутчетата в пакета костите им бяха счупени. Споделих с мъжа ми че е странно и вероятно са ги счупили като са ги разфасовали но той ми обърна внимание на това че краката им се чупят защото скелета им не може да издържи теглото им. Угояват ги много бързо та затова се получава подобно несъответствие.  Sad

А агнешко - защото е достатъчно полезно (за ползите му има наистина много писано). Отглежда се без хормони. Пасат се на пасища а не са grain fed както пилетата - "And grass-fed animals tend to have much higher amounts of heart-healthy omega-3 fatty acids; grain-fed contain so little that we've come to think of fish as the only source."
Агнетата не разбират че ги колят и не отделят всички онези вредни хормони на страха и адреналин които остават в месото. Мазнината им се вижда с просто око и може да се изреже преди готвене а в пилешко патешко и пуйка примерно мазнината си е в самото месо.

Ето и първото попаднало ми сравнение между основни видове меса. Никак не е изчерпателно но ако човек желае да научи повече в интернет пространството има много изписано.   Wink

# 566
  • Лавал-Пловдив
Това, от което се страхувах се случи - лудата спечели изборите. Май ще настъпят тежки времена...

# 567
Тя май се мисли за Маргарет Тачър. Само дето е минала покрай нея.  Laughing Досега я слушах.
Доколкото схващам, студентите са издънили работата.
Слушах и политолози - доста са скептични относно нейните идеи - независимост на Квебек и максимално ограничаване на английския.

Я, май имаше опит за атентант в момента, в който тя каза, че Квебек трябва да бъде независима страна. ... Laughing

# 568
  • Vaudreuil Canada
Я, май имаше опит за атентант в момента, в който тя каза, че Квебек трябва да бъде независима страна. ... Laughing

Хи хи изглеждаше като да я арестуват или да са я повели за лудницата  hahaha hahaha hahaha Много палав момент.

# 569
Тамън реших, че някой се престраши да я гръмне, пък то било фойерверка (май).  Joy

Ама тя верно е луда...аз досега признавам не се интересувах много много, но последните дни покрай вас се поразрових.

Како Доре, представи голямото си семейство и имаше на сцената цветнокожа сред тях. Каква ли и се пада....Wink

Общи условия

Активация на акаунт