В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 935
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Лавал-Пловдив
Играха на плейстейшъна, слушаха музика, пяха, танцуваха, биха се с възглавници. Никакви подаръчета, нито аз нито те - само пликчета с пари за рожденика. Всички вече предпочитат така, и Ники като ходи дава пари, не се ангажирам с избиране на подаръци, че са много претенциозни.

# 631
  • Калгари, Канада
Значи ориентират се бързо младите (към пари в брой  Wink ).
Чудесно е, че не са претенциозни от страна на забавления, аз се виждам в чудо като трябва да измисля тема за РД, игри и занимания на тази тема, и подаръчета на тази тема... хиляди разправиии..

# 632
Някой може ли да ми каже от къде и дали в Монреал или околията мога да купя дюли?
Опитвам се да си спомня, но май досега не съм намирала, но пък някой може да знае по-хитри местенца за пазаруване Simple Smile

# 633
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304 пробвай в адонис, морелатос или фрутери 440 може обаче да се появят малко в по-различен от обичайния сезон и се продават на цена за 1 брой - обичайно 1-2 долара бройката.

# 634
Дюли има вече при нас във Фрута си-то. Толкова е редовната цена, както Шемета пише.

# 635
Ооо, супер, още този уикенд ще се разходя до фрутаси. Днес питах моята колежка за дюли, тя дори не беше чувала за такъв плод Thinking

# 636
  • Canada
Днес питах моята колежка за дюли, тя дори не беше чувала за такъв плод Thinking
Laughing
Аз съм купувала от Адонис, за един сироп против кашлица, но не помогнаха, за съжаление. Иначе скъпички бяха, не по 1$.
Аз пък миналата седмица купих нов за нас плод - на касовия бон пише "guava", ама на картинка не ми изглежда същото като в нета, на вид много ми прилича на малка круша и е с ужасно силен аромат. Е, не ми допадна.

Покана за свободни през седмицата дами от Монреал и околностите
В сряда 26-ти септември 10 часа на феървю (входа от към old navy) сбирка на кафе  Flutter . Ако някой не знае къде е и как да стигне до там да ми пише на лични, както и всички, които мислят да дойдат и ми нямат мобилния та да им го дам за връзка.
Хайде момичета, спомням си, че има няколко от вас в Пиерфондс, елате да се запознаем на живо. Hug Пък ако някоя доведе като бонус и малък бебок да му се радваме, още по-добре. Hug
Моя милост е за кратко безработна, та сега ми е паднало за дневни срещи. Simple Smile

# 637
На мен също гуавата не ми домадна на вкус, а аромата и е много силен. Разбрах, че трябва да се остави да омекне, да се появят малки кафеви точки и тогава била най-хубава за ядене (на принципа на нашите мушмули).
И моите колежки не са чували за дюли... Simple Smile

# 638
Здравейте,
и при нас въртележката е пълна. Училище, детска, работа, луднала съм тотално.
Поне училището е супер, госпожата също, детето се кефи много, и най-вече учи и започна да разбира. Малко съм недоволна от сервиз дьо гарда, и добре че не скочих напред с рогата, както си правих в България, а проучих нещата, та ги оневиних после. Бяха ми се обадили че детето е с 39,2 и да отидем да я приберем щото плаче, аз бях на работа, мъжа ми и той, едвам се организира да отиде, той уж питал, ама не разбрал дали ли са и нещо за температура, не са ли и дали. Та и ние дадохме, както и да е, ядосах се че при такава температура, седят и гледат детето, а не вземат мерки, нали уж попълвахме декларация, да дават сироп, ако има нещо. После премислих, и реших , че може би тук така третират децата, а пък и отдавна не вярвам на дигиталните термометри.
Детската градина е страхотна на малката, за първи път отива с усмивка на личице, след 3 месеца ревове в старият квартал, и чак затваряне в себе си.
Започна да ни просветва новият живот, вчера направихме 6 месеца в Канада, и днес осъзнавам, че въпреки шока в началото, вече ми харесва и от ден на ден, намирам все по-хубави неща. Въпреки че си има и тук проблеми.
И бих искала да попита, как е на френси сафрид, срещам го по речниците като horse mackerel на английски, ама не съм сигурна, а пък на френскъ въобще не знам. Моля ако някой е купувал, да помогне, защото намерих много хубава рецепта и искам да я изпробвам.Благодаря предварително!

# 639
Здравейте, Някой ще пътува ли между 17-26ти Октомври от България за Канада, Монтреал? Майка ми ще пътува с КЛМ и и търся дружка. Ако някой ще пътува да каже Flutter

# 640
С рибите и въобще ботаниката и зоологията може да се използва жокер при превода. Сафрид на латински е Trachurus trachurus. Оттам вече Гугъл помага Wink carangue, saurel, maquereau bâtard. Успех с рецептата и Бон апетит  chef

Джоя, много ви се радвам за бързата интеграция. Аз след 2 години тук /преди 2 дни имахме годишнина/ още съм на ничия земя, но всеки сам си решава приоритетите. Надявам се след време всичко да си дойде на мястото Peace

# 641
Галче  Hug
Отивам до рибният след работа Simple Smile

# 642
  • Vaudreuil Canada
Имам питане някой да знае къде в Монреал може да се събират кестени, жълъди и шишарки?

# 643
  • Лавал-Пловдив
Шемет, не е точно в Монреал, но тази неделя бяхме на Монт Сейнт Грегоар, изкачихме върха, около 1 км е и по пътя видяхме много желъди, Сами ги събираше. Пробвай в големите паркове, като Поант о Трамбл, Боа дьо Лиез и др.

Иначе да кажа, че Монт Сейнт Грегоар е страхотно място, цялото селце е ябълкови ферми, можеш да си береш сам, всяка ферма предлага по някаква атракция - возене с трактор, понички...Видях и ферми за яйца, кашкавал, месо. Върха също е хубав, но е труден за качване.

# 644
За срещата на фервю аз съм от Дорвал, но съм на работа. Close

Общи условия

Активация на акаунт