Парфюмни размисли и страсти - 152

• 49 951
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
Понеже напоследък разговорите се въртят около ниш-парфюмерията и ексклузиви, достъпът до които е по-труден и могат да се тестват по-трудно, предлагам да има в темата анкета (списък) за хубавите, според вас, пролетни-летни парфюми, които си заслужава да се тестват и могат да се намерят лесно за проба в парфюмериите. Сега е началото на сезона на по-леките парфюми и ми се струва, че ще бъде полезно. Парфюмната индустрия бълва нови и нови аромати и е трудно да се ориентира човек в това море.

подкрепям с 2 ръце  Hug

# 406
  • София
да споделя и аз малко вчерашни размисли и страсти..

1. новите Alien и Angel Aqua Chic - за моя нос са разводнени версии на оригиналите - нелоши за лятото, но аз лично няма да приритам за нито една от двете.

2. Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise в началото не е УАУ, но в базата много ми напомни на Нилските градини. Няма нужда да казвам, че ще бъде тестван отново, да не кажа направо изстрелян в уиш листата. А бутилката е направо умопомрачително красива - релефите на дъното хвърлят сенки нагоре по бутилката и цялостния ефект е  Heart Eyes

3. CK One Summer 2012 много ми напомня на версията от 2010, т.е не водниста и някаква никаква, а по-интересна, with a twist  Blush

4. Eternity Summer 2012 за сметка на това въобще не ме възторгна.. нелош, с нищо не дразни, но на първо четене е някаква неопределена плодово-цветна водичка  Confused

5. Marc Jacobs Rain, Kumqwat и Hibiscus и те така - с нищо не дразнят, но точно нещо като нищо - при това нетрайно нещо като нищо. Може и да бъркан, ще тествам пак  Peace

6. пак в този отбор на нещото като нищо класифицирах и CK Sheer Beauty и Very Irresistible Electric Rose .

7. Kokorico наистина много симпатичен - ще се пробваме и на кожа следващия път.. 'ма много грозна бутилка  Sick

а тази сутрин докапчих едната бутилка Нинфео и днес съм на седмото небе  Heart Eyes

За хубави пролетни аромати (и лесно откриваеми за тест), бих препоръчала Anais Anais, Dupont Blanc и Passenger, Chloe-тата, Narciso Rodriguez For Her Musc и Essence (в София поне са вече лесно откриваеми), CK Eternity Moment, Aqua Allegoria Flora Nymphea, Tresor In Love, Mon Jasmin Noir.. това на първо четене  Blush

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 14:24 от Elitsa_z

# 407
Ето от мен малко летни парфюми, които мисля се предлагат на повече места:

Агент Прровокатор
Шанел Инициал (или Лъо версията)
Клое Лъо
Шанел Пудре
Перлите на Лалик

За мен това са стеахотни летни парфюми, на някой може да му дойдат обаче в множко- не са чист цитрус.

# 408
# 409
  • София
Момичета, благодаря за предложенията!  bouquet
Вчера тествах на блотер, а днес и на кожа Idylle Eau Sublime Guerlain - страхотен е! Май ще се купува.  Heart Eyes Има ли някой парфюмна фея, която го е разносила, за да ми каже, дали си заслужава.
Cloe Love е много нежен парфюм, но при мен избиха задушливи рози, чак ме стискаха за гърлото.
Acqua di Gioia Giorgio Armani - също е много приятен за лятото, според мен.
Armani Mania Giorgio  - този също съм носила лятото и се държеше добре.
Alien Sunessence EDT Legere - променя се в замивисимост от деня (колко е топъл, има ли вятър)- много го харесвам

# 410
  • на терасата
Аз вчера потествах това-онова в БЗ, направиха ми впечатление няколко неща, които си заслужава да се тестват:
Miss Dior Eau Fraiche Dior for women, но ми се струва, че този
Miss Dior Cherie L`Eau Dior for women е по-богат и интересен

Idylle Eau Sublime Guerlain for women - много ми хареса, но имам първия Idylle, който е много мой летен аромат и не бих купила този

L`Eau de Chloe Chloe for women - заслужава повторен тест, лъхна ми класа от него, но китките ми вече бяха напарфюмирани и нямаше къде да пробвам на кожа

# 411
  • Пловдив
Аз преди малко бях в МОЛ-а, но бях попрекалила с Дейзи-то с идеята, че днес е студено и ме заболя главата  Crazy и нямах особено желание за тестове, тествах само този:
Lanvin Eclat d`Anrpege  - изобщо не му беше времето да го тествам, за лятото предполагам ще е чудесен, но сега - при пръснато два пъти на едно място на кожа преди 40 минути почти не го усещам, МНОГО близо до кожата стои, но така е в момента и с другите ми летни аромати, та сигурно е от студа, на блотера все още се усеща лимона, докато на кожата ми отдавна се изгуби, а пък люляка, който ме накара да го тествам просто изобщо не мога да усетя  Cry . Ако се търси свеж и лесен летен аромат, този отговаря, видях че в fragrantica го оприличават с Light Blue - от блотера имат нещо общо, но на кожата ми ...изобщо.

Моля кажете познавате ли това чудо и дали се харесва?  newsm78  L`Or de Torrente Torrente for women

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 17:55 от aH~

# 412
  • София
Eclat D'Arpege е много любим мой летен парфюм, изпръскала съм 2 стотици и за още питам. Много свеж и жизнерадостен, не търся в него никаква дълбокомъдреност, просто е бистър, сочен и ме радва изключително много. Наистина не му е сега времето - студът се отразява както на трайността, така и на развитието на парфюмите. Трайността му при мен е 4-5 часа на кожа, което за лятото напълно ме устройва - или вземам душ по някое време, или подновявам в краен случай. Не съм носила Лайт Блу (за радост, за да не правя паралел), откривам някаква прилика с него при проба, както и с едно от биберонестите Москинота, но за мен Еклат Д Арпеж е най-кристалната версия на тази цитрусово-цветна тематика.

L'Or de Torrente е елегантен пролетно-есенен аромат, много балансиран и премерен, без дразнители и задушители, носих го с удоволствие.

# 413
  • Пловдив
Eclat D'Arpege е много любим мой летен парфюм, изпръскала съм 2 стотици и за още питам. Много свеж и жизнерадостен, не търся в него никаква дълбокомъдреност, просто е бистър, сочен и ме радва изключително много. Наистина не му е сега времето - студът се отразява както на трайността, така и на развитието на парфюмите. Трайността му при мен е 4-5 часа на кожа, което за лятото напълно ме устройва - или вземам душ по някое време, или подновявам в краен случай. Не съм носила Лайт Блу (за радост, за да не правя паралел), откривам някаква прилика с него при проба, както и с едно от биберонестите Москинота, но за мен Еклат Д Арпеж е най-кристалната версия на тази цитрусово-цветна тематика.

L'Or de Torrente е елегантен пролетно-есенен аромат, много балансиран и премерен, без дразнители и задушители, носих го с удоволствие.

Атти , а люляка усещаш ли го?  newsm78 Аз се надявам като го тествам на по-топло да го открия този люляк поне малко и да се влюбя  Heart Eyes

# 414
  • Козлодуй
Златото на Торренте е и мой любимец,макар че рядко посягам към него(не му идва реда от новите любови Crazy ),нося го с удоволствие.Локумена роза с капка кафе.Или както се бяха изразили мойте колеги,"мирише на пролет" Grinning

# 415
  • София
Ох, аз толкова го обичам през лятото, че и люляци, и пеперуди, и любов на шестоъгълни кристалчета ми се привиждат даже  Mr. Green Да, има го люляка, определено Simple Smile Сега погледах във Фрагрантика - ами и него са го клонирали безброй пъти - перлички, фльонгички и цветленца... сини, розови, пфу, гнилост и зараза! Говоря за първия Еклат, с лодката на флакона  Peace

# 416
  • на североизток от Рая
Локумена роза с капка кафе.

Въх...Това звучи интересно. Thinking

# 417
  • Пловдив
Ох, аз толкова го обичам през лятото, че и люляци, и пеперуди, и любов на шестоъгълни кристалчета ми се привиждат даже  Mr. Green Да, има го люляка, определено Simple Smile Сега погледах във Фрагрантика - ами и него са го клонирали безброй пъти - перлички, фльонгички и цветленца... сини, розови, пфу, гнилост и зараза! Говоря за първия Еклат, с лодката на флакона  Peace
То и аз това се зачудих между другото, в БЗ имаше само една версия, но не се загледах коя... , защото бях изключила, че са толкова много....

# 418
  • Пловдив
Златото на Торренте е и мой любимец,макар че рядко посягам към него(не му идва реда от новите любови Crazy ),нося го с удоволствие.Локумена роза с капка кафе.Или както се бяха изразили мойте колеги,"мирише на пролет" Grinning

Както обича да казва една моя приятелка "едвам ме нави"  Mr. Green .
Предлагат ми малка отливка от него , за това ви питам. Предполагам няма къде да се тества освен от лична колекция.  Heart Eyes

# 419
  • София
Да, няма го по магазините тук. Вземай го, няма да съжаляваш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт