Парфюмни размисли и страсти - 152

• 49 810
  • 722
  •   1
Отговори
# 30
Атти,прекрасна тема  bouquet
Не се включих на предната, но нямах кой знае какво добро да споделя.

Feminite du bois-съвършена жена
Elixir des Merveilles-нектар на боговете
Eau Claire des Merveilles-нежна чистота
Black Cashmere-сив кашмир
Chaos- у дома
Champaca Absolute- прелестно цвете
White Patchouli-мъжко момиче
Essence Narciso Rodriguez-бързи и яростни/в дъжда/
Cuir Amethyste-рокерска сватба/моята/
Sensuous Estée Lauder-летен зной
Bois d`Iris-летен сън
Kelly Caleche edp- чанта Kelly
Piment Brulant - екстравагантност/тук и една дума е достатъчна/
Gucci pour Homme- неустоим мъж/ моят/
Shalimar Parfum Initial- носталгия по миналото
02 L`Air du Desert Marocain- горещи нощи
1270 Frapin-искам да го изпия
Galliano edp- мръсен секс Mr. Green
До тук с позитивизма ми
Angel-миризлив,от най-миризливите и нечистоплътни циганин,ша ма прощавате
b]дядовото магаре на баир/на Сънчо/[/b]- миризлив козар...не овчар Naughty

Мимс,това за което говориш в Аметистовата кожа, ще се постарая да го предоставя в снимков материал след 08.04. Очаквай горещ репортаж  Sunglasses

# 31
  • Чукарландия
Атти, прекрасна тема! Поздравления!

L'Arte di Gucci - любов неземна
Couture! Moschino - УаУ! Ще се намоскинокотуря!
Absolu Rochas - топла чувственост

ПП Парфюми, които не харесвам, няма да описвам. Достатъчно са тези, които имат място в сърцето ми и заслужават да бъдат описани. newsm47

# 32
  • Germany
Атти, чудесна тема, благодаря   bouquet
Ето и моите асоциации:

Background Jil Sander -кучето на Павлов (аз в ролята на кучето Mr. Green)
Hypnose Hypnotizing Elixir Lancome- http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=5vOuDabmhj8&NR=1
Hypnotic Poison Dior - Коледа
Cruise Collection - Escale a Portofino Dior - време е за джин Mr. Green
Praline de Santal Parfumerie Generale - пресен хляб с печени орехи
La Nuit Paco Rabanne - умряла лисица
Hinoki Comme des Garcons - най-хубавото сурово дърво
Elixir des Merveilles Hermes - моя парфюм, течна смола
Violette Angel Thierry Mugler - моя лилав парфюм
John Galliano ЕДП- на пра-прабаба ми домашния сапун
La Chasse aux Papillons L Artisan Parfumeur-усещане за юнски ден
Verte Violette L Artisan Parfumeur-полянка с горски теменужки
Sequoia Comme des Garcons- не ме закачай, още съм махмурлия Crazy

Ще добавям, като помисля по-добре.

# 33
Mного готина тема Hug  bouquet
За сега се сещам само за 3 парфюма, който винаги ще свързвам със следното (интересното е, че и 3-те са на Диор)

"асансьорен секс с Моника Белучи"; "гъст сладък червен сироп се стича по голо женско  тяло"- Hypnotic Poison (ох, мисля си и за Мири Рурк.... Rolling Eyes) абе с две думи казано: Мири Рурк да те просне на червен сатенен чаршаф Blush

"Стар скърцащ жълт трамвай" - Addict"

"маймуната на Майкъл Джексън" - Posion

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 21:07 от Жаки°

# 34
  • София
Чудесно хрумване!   bouquet Аз "приземявам" темата с някои малко по-бюджетни заглавия:

Moschino Couture - слънце, сладко от дюли + сапун
Bvlgari Omnia - "дете, на което му е откраднат сладкишът от ръцете" - по-скоро визуална идея имам за този парфюм - виждам маса с посипани кафяви сладкарски подправки (канела, индийско орехче и прочие) - забърканият сладкиш, обещаващ удоволствие, го няма в картинката, за мое съжаление  Laughing
D&G Light Blue - лимони + пушек
Lacoste Pour Femme - чисто + прияждат ми се бонбони "Снежанка" (май така се казваха) - с фъстък, залят с бял сладък фростинг
Lanvin Eclat D'Arpege - букет цветя, изпуснат по невнимание в олио за няколко секунди (има такава начална фаза за моя нос, преди да улегне)
Estee Lauder Sensuous - локум + ликьор
Thierry Mugler Cologne - удобно и чисто като бяла памучна тениска и дънки

Май това е... Утре чакам да получа едно чаено нещо, ако събуди емоции (надявам се), може да допълня.

П.П. Марк Джейкъбс има нов парфюм с флакон-калинка и интересен състав (Dot Marc Jacobs).  Laughing Сещам се за поне две дами от темата със симпатии към тези мили хвъркати буби:  Wink

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 21:34 от Klodilia

# 35
Благодаря на Атти за темата.  bouquet
Не се сещам за асоциации, а и да съм писала нещо, вече не помня. От ЕГН-то ще е. Обещавам ако ме осени музата, да го споделя. Hug
Скрит текст:
Това беше вместо "запис".

# 36
  • Истанбул
   Лелееее, аз започнах с Черната орхидея, пък сега какво прочитам.  ooooh!

Black Orchid=опушен цигански табор  Confused

haksev , що така?

Колко различно възприемаме ароматите всички. Чета и понякога не вярвам на прочетеното. Нещо, които страшно харесвам, за някои от вас е супер неприятно.

Но то е така с всичко в живота, разбира се.

Страшно ми е приятна тази тема.

Атти, страхотен замисъл. Тук всеки може да участва. Hug

НЕЛИ аз не го казах с лоша умисъл,напротив,харесвам  този парфюм=смугъл като циганка,загадъчен и непредвидим,има дъх на земя и нещо,което те кара да потънеш в тъмната циганска магия,

Между другото си ми съгражданка Hug Hug

# 37
  • Бургас
Хареса ми опеделението на блато с жаби за Уоманити - бих добавила, поръсени със сол  Laughing
Не ме бива много в асоциациите и описанията. И все пак Алиен ЕДП - розов, захарен памук на клечка  Heart Eyes /нито секс, нито дявол  Laughing/
За да няма сърдити /Нелка - всички имаме различни вкусове и усещания  Peace /, ще се въздържа от други описания.
Ати -  Hug

# 38
Не знам, но след това описание на АNGEL ми се скъса сърцето и паднах от "дядовото магарето" право в "блатото с жаби"
Сериозно, сравнението с жабите много ми харесва! Сега всеки път като си пръскам ще се сещам за тях

# 39
  • София
Това вече е любимата ми парфюмна тема, Атти чудесна идея   bouquet
Асоциациите говорят хем за парфюма, хем за човека който го описва,с голямо удоволствие ви прочетох. Ето малко от моите:

Ambre Fetiche - боцкаща вълна
Cabochard - гладка гума с талк  
Habanita - дядовия о де колон, пременен възрастен господин
Hypnotic Poison - кирпич
Ninfeo Mio - априлски дъжд, зелена гора след дъжд

# 40
  • на североизток от Рая
   Klodilia , бързо издай коя е другата калинка.  Hug

А бутилчето е просто уникално. Може би и цената му ще е такава. Състава на парфюма предизвика някакъв интерес в мен. Thinking

haksev , кога ще пием кафе? Помисли, ще чакам сигнал.  Hug

Не мога да спра да ви чета.

Силви, поне половината от описаните от теб парфюми ми се иска да ги душа. И то само заради двете думи след тях.  Hug Heart Eyes

Ковачева, сега ми хрумна нещо. Да не си ти другата калинка.  Rolling Eyes

# 41
  • София
Neli Mar4, да, за вас с Kovacheva се сетих, като видях флакона, заради картинките на профилите ви.  Hug Wink Този парфюм съдържа напълно непозната за мен съставка - плод от някакъв вид кактус, любопитно ми е и на мен как мирише.  Thinking

# 42

П.П. Марк Джейкъбс има нов парфюм с флакон-калинка и интересен състав (Dot Marc Jacobs).  Laughing Сещам се за поне две дами от темата със симпатии към тези мили хвъркати буби:  Wink

Този флакон и аз вчера го мернах из нета и си признавам: за първи път бих взела парфюм само заради флакона. Направо ме проряза в сърцето- страшно ми е по вкуса.  Mr. Green Ама ако е като другите Марк Якобски... кофти- не съм им фен. Особено като прочетох за red berries и ми е почти ясно какво ще е.

# 43
  • Варна

Мимс,това за което говориш в Аметистовата кожа, ще се постарая да го предоставя в снимков материал след 08.04. Очаквай горещ репортаж  Sunglasses

Днес носих Jacomo for Her за първи път, абсолютно нов аромат за моя нос. Сега би трябвало да напиша впечатление, обаче не мога. Очаквах да е див и заядлив шипър, чаках да настръхне, но нищо такова не се случи. Очаквах да е ретро - и това не е. Дотолкова търсих всичките характерни за тази категория качества, че забравих да забележа какъв е всъщност. Обаче е много хубав.

# 44
..., че забравих да забележа какъв е всъщност. Обаче е много хубав.

Розов. Красив. Траен. Женствен. Разпознаваем. Шлейфов. Сочно - сух (не зная как успява да извика тази асоциация у мен, но факт). С не особено забележимо развитие (и неДоразвит го обичам).
Наслаждавах му се години и подарих последните мл на мама. Свършиха. Снабдих я с нов. Пак му се наслаждавам, но от нея. Усещам от къде е минала по дирята, която е оставила.

Общи условия

Активация на акаунт