Парфюмни размисли и страсти - 152

• 49 802
  • 722
  •   1
Отговори
# 45
Jacobs ни грабва всички с вижъна на продуктите си май Joyдопада ми описанието на аромата, но ако е толкоз нетраен и като  Daisy--не благодаря--завчера се пробвах с него за пореден път--ами то докато се разходих из мола и вече го нямаше--а иначе ми харесва много-при вас така ли е
и да питам-Shiseido-Vocalise--някой от първа ръка да ми сподели-- Zen-a е един от фаворитите ми още като го пуснаха на пазара и винаги си имам от него, и ми е интерестно дали и този би ми харесал newsm78-благодаря

# 46
  • София
Ето ти хубаво описание на Vocalise  Peace

# 47
  • Бургас
 Simple Smile Daisy е нетраен, да, аз пръскам минимум 8 пъти около и зад врата, а понякога и по 2мл Laughing, за да го усещам през целия работен ден, няма начин да разнасям в чантата 100-чката. ooooh! Но като свърши(скоро Sad)пак ще си взема едт, едп не е толкова ефирен и искрящ. Peace

# 48
  • Пловдив
Съгласна съм с горното мнение  Party , а и аз специално ако гледам само трайност много малко парфюми от трайните /за зимните говоря/ ще се класират при мен, идват ми прекалено тежки , задушливи и за по-улегнали жени като цяло /поне това , което съм тествала- до сега нито едно попадение Simple Smile)) и не само на мен , а и на околните не им допадаха/ , с повече наслагване всичко е ок според мен.

# 49
Womanity-на студено -йодна тинктура,хладно -млечни орехи,топло-смокинов сироп
A MAN-тъмен сладкиш с кафе,залят с прегорял карамел
Insolence-добър приятел(винаги с теб-носещ радост ,  сигурност,лукс)
My insolence-намокрена цигара в сладкарски цех
Boudoir-вишнев ликьор(но ,само понякога-тогава го обичам)

# 50
  • София
Womanity - вятър от морето през смокиново дърво
Средиземноморските Градини - остров Санторини
Манго Адорабли - шапка борсалино
Moschino Couture - червен килим, оголена шия от висок кок, със спуснато малко кичурче
Шалимар - лимонов мъфин, поръсен с пудра захар герлен
Омбре Роуз - спокойствие
Boss Orange - мляко с портокалов сок
Sicili - топъл дъжд
24 Фобург - пухкава пелерина, развяна от вятъра
Poeme - дим в сумрачно небе
Cologne Mugler - бяла тениска, изпрана със сапун
Quelque Fleurs Houbigant - луна + ленени чаршафи
Eau de Star - краставица с пипер
Eden Cacharel - езеро с водни лилии
Nahema - стари гримове
Инсоленс - виолетова мъгла
My Queen - теменужков сладолед
Шаал Нур - чай Earl Grey
Angel Violette - Найджъл Кенеди в зала 1
Fracas - кокичета
Vendetta Valentino - идва пролет
Венеция - орехови ядки
Absolu Rochas - конфитюр от печени сини сливи

Следва продължение.

# 51
Разносвам Дивите Круши на Монтал - усещам ги като печени круши! Меки, леко димни и с една едва уловима сладост (все едно тяхната собствена плодова захар се е карамелизирала). Егати спомена - веднъж в живота си съм яла печени круши, печени ябълки и печени дюли ...ама помняяяя!

Едит: Няколко часа по-късно : скъп лосион за тяло. Ароматът се носи от ръката ми и е много осезаем без да е нахален. Ухае скъпо, не е химичен.
Искам.
Ще.

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 13:03 от Оле

# 52
Лежа си в леглото и си чета книжката на Калина.Ей, така без да искам се сещам за две проби, който отлежават на нощното ми шкафче. Мацнах едната на лявата китка и буквално подскочих, устата ми се напълни със слюнка, рязко се ококорих, събудих се, нищо че от два часа пия обичайната си конска доза кафе. В главата ми едно дяволче подскача от радост и си тамани/ повтаря: Искам го, искам го!- вече малко по трезва, решавам, че го искам за есента: PG04 Musc Maori, най-вкусния карамел в парфюм, без да стои евтино, незнам къде е какаото от пирамидата, но не ми пука особено. Heart Eyes
Praline de Santal- ми се струва перфектния заместител на изчезващата Глория Sunglasses
Да се чудя сега на коя дама да се сърдя или пък да благодаря  bouquet

# 53
Chanel N°5- цветен букет приятен
Coco Chanel- малък празник
Chanel No 19- спокойствие
Coromandel - мокър шоколад У мазето
Ombre Rose L'Original- хапче за сън
Paris edp -милион рози
Paris edt- розови виолетки.Тук съм напълно съгласна с Калина Гарелова така ги е определила тя
Kelly Caleche- в едната концентрация летен освежител, а в другата-мечта за мотор Laughing
Philosykos- ох, ах
Средиземноморските Градини -две тави една до друга , едната със сладко от смокини Simple Smile
Нинфео мио- усмихнато момиче , небрежно свеж
Shalimar Legere- напудрен лимон
Elixir des Merveilles Hermes for women- чуден еликсир за мъже Wink

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 11:22 от raz_nejena

# 54
  • на терасата
Когато подуша някакъв аромат веднага го свързвам с някаква природна картина,
обстановка, предизвикана от спомен или композирана от въображението ми на момента.
Виждам, че и при повечето от вас е така. Ако ми е харесал аромата,
веднага си се представям как бих изглеждала на външен вид, носейки го,
дрехи, обувки, прическа. Затова и повечето асоциации са такива:

хубавите:
NR for her Musk-парфюм, правен за мен, моето АЗ
Pure White Linen-топло лято, бели дрехи
Miss Dior Cherie(EDT 2010, любим от многото варианти на това заглавие)-пролетно-лятна кокетка
Happy-щастливо слънчево
Happy Heart-още по-щастливо слънчево
Alien-нахалница с голямо деколте
Chanel Chance-строг офис стил
Crystal Noir-прикрита страст, ако се носи с ежедневно облекло и сексапил с предизвикателно облекло
Diptyque L'Ombre dans l'eau-излет край езеро или река
Premier jour, Noa, Essence-летя на облаче и дрехите ми се развяват от лек ветрец
Fidji-букети пролетни цветя във вазите на Цветница
Hypnotic Poison-яката на топлия ми пуловер през зимата
Idylle-релаксирам на сянка
Rose Paul Smith - антидепресант

неприятните:
Diptyque Ofresia-дръжките на фрезиите, потопени във вазата
Montale Aoud-овете-нагли, присъствени, комплексиращи (помитат всичко около себе си и се чувствам нищожна), за мен неносими
Eden-и той като Монталските аудове
Gucci Rush-хищни фрезии
Dune, Amarige, Organza, Poison-ретро задушливи
Eternity-стилна госпожа с отминала младост, навява ми тъга

# 55
Eternity-стилна госпожа с отминала младост, навява ми тъга
Много интересно. Grinning Когато за първи път усетих този парфюм(беше съвсем нов) и му обърнах внимание, той беше носен от жена на около 50 години, за която беше видно, че е била хубавица на младини. Стилна и изискана(живееше в чужбина и беше за малко в България), но сякаш облечене твърде носталгично към младостта, което беше в разрез с годините и. Това я правеше хем изискана на вид, хем изглеждаше нелепо, предвид, че годините личаха на лицето и дори повече от обичайното. Така и запомних парфюма, както си го описала, рак-щрак! Hug

# 56
  • София
Атти, благодаря ти за описанието на Уоманити, така си го усещам и аз Heart Eyes Понякога е като кожа, нагрята от слънцето, с кристалчета сол от средиземноморски води и капка смокиново сладко.

# 57
Тази тема е толкова фън!  Ето още няколко, които са ми идвали наум:

Bond 9 Harrods Rose: "котешка лапа върху пиано клавиш" или "розов облак" (има нещо пухкаво в мего)
Serge Lutens L'eau:  цитрусова водка
Annick Goutal Mon Parfum Cheri Par Camille: несполучлив брак (съставките в него са в дискорд)

# 58
Womanity - вятър от морето през смокиново дърво

Много ми е точно. Допълнено от мен - в градината на баба в Балчик.   Grinning

# 59
Днес съм с Беж- пролет,разцъфнала градина с плодови дръвчета и паница с прясно изваден мед.
Други асоциации ,които ми хрумват:
Kelly Caleche edt - огряна от слънцето стая ,на масата разстлани да съхнат билки ,по точно лайка.
Habanita - задимен джаз клуб,мъже пушещи скъпи пури,роял от черно лакирано дърво и певица в дълга бяла рокля.
Ellixir des Merveilles Hermes-абсолютният лукс /социалистически валутен магазин-кореком Laughing/.
Flowerbomb -дъщеря ми Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт