Парфюмни размисли и страсти - 152

• 49 899
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Сънчо,честит,много хубаво си го описала,точно такъв го усещам и аз,носталгичен,нежен, с приличен шлейф и трайност някъде над нормалната.  bouquet

# 76
  • Козлодуй
Благодаря,Силви Heart Eyes
Трайността му наистина е забележителна,не го очаквах.Вчера бях на работа с него,към 20ч. поднових,харесва ми да го усещам по-интензивно.Тази сутрин се събудих в аромата му.
Не съм в мойта смяна,а с колежка стара тютюнджийка със синузит,а началник смяната твърди,че няма обоняние и се полива яко с парфюм Mr. Green Така че нямам отзиви и не знам как го възприемат околните.

# 77
  • Чукарландия
Честито, Сънчо! Със здраве да си го фъскотиш! Hug
Искам да попитам, толкова ли голяма е приликата между So Elixir Yves Rocher и Coco Mademoiselle Chanel, както се твърди във Фрагрантика? И то So Elixir EDT, а не EDP, както виждам, или пък нещо аз не съм разбрала? Thinking

# 78
Ох, ама и аз съм едно заблеяло ми агънце  Blush
Прекрасна нова тема   bouquet, връщам се да ви чета  Peace

Edit:

Хайде и аз да се пробвам:
L'Instant de Guerlain Guerlain едп -Дита фон Тийз. Шармантното превъплъщение на едно добро момиче, открило себе си в естетиката на друга епоха. За мен това никога няма да е "модерен" парфюм, и го казвам като огромен комплимент.
Madame Rochas Rochas - Усещане за жена. Онова танго.
Allure Sensuelle Chanel едп - Грейс Кели и погледът в очите й, преди да си получи Оскар-а.
http://favim.com/orig/201102/24/Favim.com-1488.jpg
Marry Me Lanvin - рядък случай - рекламата му е уловила духа му напълно. http://www.youtube.com/watch?v=omol8FG6JkQ
Elle Yves Saint Laurent - приятно нахален чаровник.
She Wood DSQUARED² - Just friends.
композиции с oud - От Местопрестъплението Лас Вегас - всички сезони накуп с повторенията.
Light Fluid Iceberg - Др. Хаус - не е по желание мой (подарък е), дразни ме нещо в него и не ми допада, но веднъж в годината, на случаен принцип, е сякаш друг парфюм и е прекрасен. После пак ми къса нервите, но това някак си just feels right.
Soir de Lune Sisley - оперна прима. Според приятелка е прашни кадифени завеси на стар театър. ШипърЪТ.
Rouge Hermes Hermes - такава искам да стана, когато порасна. Blush

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 15:08 от Обич Синеока

# 79
BBeLLa, сходни са само повърхностно. Имах So elixir лимитираната версия в "златен" флакон - http://www.punmiris.com/images/secundar/o.16873.jpg. Приятен и уютен, но и доста сладък, някак вкусен. Напомня ми повече за Шанс, отколкото за едп или едт на КМ.

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 16:32 от кехлибаровка

# 80
  • София
Дами, имам нужда от съвет. Искам да си взема  някакъв цветен парфюм, подходящ за сезона, но не знам какво да избера. Четириума се между най-новия Гарлен, Коко Мадмазел, Chance tendre, Нарцисо Essence. Напръскала съм се на четири места и вече окончателно съм в шах.

# 81
Mомичета, този парфюм имат ли го в The Circle?

# 82
Дами, имам нужда от съвет. Искам да си взема  някакъв цветен парфюм, подходящ за сезона, но не знам какво да избера. Четириума се между най-новия Гарлен, Коко Мадмазел, Chance tendre, Нарцисо Essence. Напръскала съм се на четири места и вече окончателно съм в шах.
Нарцисо Essence  Peace
КМ е прекрасен, но за всекидневно носене ми идва в повече, а и каквото и да си говорим Шанелите си имат "изисквания", докато Есънс, без никакъв проблем, може да се експлоатира нонстоп.

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 17:52 от ˙·•Di•·˙

# 83
Честито, Сънчо! Със здраве да си го фъскотиш! Hug
Искам да попитам, толкова ли голяма е приликата между So Elixir Yves Rocher и Coco Mademoiselle Chanel, както се твърди във Фрагрантика? И то So Elixir EDT, а не EDP, както виждам, или пък нещо аз не съм разбрала? Thinking
Не не е голяма приликата. Много парфюми се опитват да наподобят КМ и това наистина се получава във връхните нотки, но надолу удрят на камък.

Жаки, не, но аз го имам и може да пием кафе! Wink Heart Eyes Hug

mia1, Коко Мадмоазел. Може и Шалимара, но КМ за мен е най-добрия вариант.

# 84
 Hug Meрси Денси  bouquet още по-добре значи Flutter

# 85
Ще се разберем. Hug Нали знаеш той има много тубероза в него. Страхотен е,но малко хора могат да го носят.

# 86
L'or de Torrente - бяла роза, потопена в кафе с мляко

Това ме заинтригува и ме подсети да попитам нещо, което отдавна се каня. Срещали ли сте парфюм, в който осезателно да се долавя аромат на кафе?

# 87
Ще се разберем. Hug Нали знаеш той има много тубероза в него. Страхотен е,но малко хора могат да го носят.
Знам, знам  Flutter  Но аз съм от смелите! Grinning

# 88
  • Германия
За малко и тази тема да изтърва. Whistling Ходихме пеш (!)  до Холандия с ХН и като се върнахме преди половин час, установих, че не мога да стъпя повече на крака. Обаче се надишах на лалета, магнолии и теменужки по полета и градинки. Като не мога нищо повече да свърша, реших да се упражня с условието на Атти. Нцъ, не е за мен - аз докато не се удавя в думи не мога да се формулирам и нищо не ми се разбира. Да го доведеш до само две думи  един парфюм, трябва да си печен в текстове. Като се сетя "рози. прашни рози", което принадлежи или на Да, ама не или на Приятно ми е, богиня /това са никове на феи/, още ми се търкаля от уважение капата.
Като го няма обичайният ми порой приказки, имам чувството, че говоря на хайку. Whistling Whistling

Jasmin Noir – ноктюрно ескиз
Eden – острика за харпии
Aromatics Elixir – властелинът на мъховете
D&G Light Blue – електролит за акумулатор
Armani Code for Women – пеньоар на баклавички
L'Arte di Gucci – фокстрот в куикстеп
Myrrhe Ardente – опело с кандило
Gypsy Water – табор конекрадци
Pulp – шабленска капия
Cabaret – шарен чарлстон
L`Instant Magique – семеен монограм
Еlixir Des Merveilles – темперна амброзия