Отговори
# 375

За проблема със зъбите, доколкото знам от лекари, е добре да се пие повече разреден лимонов сок, който да неутрализира киселинността на кръвта към по-алкална и по този начин да не позволява прекомерното извличане на калций от костите и зъбите най-вече.
Тялото балансира високото pH-то с помощта на извличане на калция Ca+ от костите и зъбите, а при ниско/при алкално/ възстановява обратно калция обратно.
Сутрин аз лично пия фрешове от лимон и портокал и се чуствам мн добре и с повечко сили за през деня. Освен това желязото по-добре се усвоява с помощта на витамин C.
И в кивито също има много витамин C. Добре е плодовете и соковете да се пият преди хранене /30мин./ защото бързо преминават през стомаха. Ако се ядат след основното ядене например яденето е с месо, те не могат да преминат бързо през стомаха и ферментират, което предизвиква още повече киселини, които си имаме и без това. Месото се разгражда в стомаха и престоява там поне 2-3, а плодовете не.

# 376

Ето и един интересен линк, надявам се да ви хареса:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php
Тук ще намерите почти всичко за бебето!

А ето и още един интересен линк за 100% природна козметика за мама по време на бременността. Аз я ползвам и съм много доволна:
http://krista-g.health.officelive.com/default.aspx

Приятен ден от мен  и да пишете!!!
 Hug

# 377
  • София
Izabelinda това с pH-то не е точно така. Когато pH е под 7 имаме кисела среда, а когато е над 7 - алкална.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B … D1%82%D0%B5%D0%BB

# 378
Здравейте и аз не съм писала от много време,но имам много работа.Включвам се по повод зъбките,аз съм стоматолог и искам да ви посъветвам да бъдете максимално стриктни към оралната си хигиена през този период тъй като зъбната тъкан отслабва поради извличането на калций от тях,от една страна от друга пиейки цитруси те са с висока киселинност и извличат локално калция от емайла(това за лимона е много невярно,всеки плодов сок от кисели плодове е много вреден за зъбите).Всичко това довежда до намелена бариера за микроорганизмите в устната кухина и съответно по лесната им инвазия във венците и твърдите зъбни тъкани.Аз лично от портокалите единствено чувствителност но сенсодин ми помиогна много,но стриктното и с правилна техника миене на зъби,ползване на плакинхибираща вода за уста и конци за зъби здравите зъби са гаранция!

# 379
Момичета , сега прочетох всичко , което сте ми написали . Благодаря ви безкрайно много за всички прекрасни и окуражаващи думи . Аз вече съм си в Родината и ходих на лекар в МЦ Марковс . За 3-4 път ходя там , но при Д-р Атанасова . Много е важно , когато те преглежда някой нормален човек , с нормални човешки чувства и ти обясни абсолютно всичко . За мое съжаление диагнозата се потвърди . Аз не загубих надежда , въпреки че докторите в Италия се погрижиха да не ми оставят капка такава . Дефекта не е никак малък . Бебето ще бъде обездвижено и няма да може да задържа . Освен това и главния мозък е спрял развитие . Прегледа ми беше над един час . Въпреки че закъсняхме , Д-р Атанасова не беше приела друга пациентка преди мен . Беше изключително внимателна и деликатна . Огледа цялото бебче и за други проблеми . За радост ли и аз не знам вече , освен Спина Бифида и Малформацията на Арнолд-Киари , на бебето му няма нищо друго . Всички органи са наред и ако не беше този кошмар , детето ни щеше да бъде напълно здраво . Всичко е могло да се види доста по-рано и аз нямаше да се налага да преживея този ужас , но явно съдбата е намерила нов начин да се погаври с мене . Просто доктора в Италия не е счел за нужно да  огледа всички органи , но за сметка на това е отбелязал , че всичко на бебето е наред , включително гръбначния стълб . Не знам какво още да ви напиша , освен новия шамар , че бебето може би ще се роди живо . Не знам и аз как ще преживея това . Ако изчакам девети месец и родя малката я обричам на жесток живот , който тя дори няма да разбере . Нямам сили да пиша сега , но това което чувствам е че каквото и да стане , както и да протече раждането , т.е когато и да протече , за мен е сходно на убийство . Как се живее с тази мисъл не знам . Ще ви пиша пак някой ден , когато имам сили да го направя . За сега знам само , че във вторник отивам в Майчин дом , където комисия ще заседава кое е най-доброто решение . Дано майка ми ме пази , защото нямам сили вече .

# 380
Здравейте Hug
kukla_ta благодаря ти за отговора! Ками на теб също!
Днес  ще си го купя този  Диаспорал да пробвам дали и при мен ще има ефект.

Izabelinda мерси за инфото  за безплатната  лекция. И аз имам желание да отида!  Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 381
  • София
Angioletto мила, нямам думи.... прегръщам те Hug Hug Hug
Бъди силна!

# 382
Izabelinda това с pH-то не е точно така. Когато pH е под 7 имаме кисела среда, а когато е над 7 - алкална.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B … D1%82%D0%B5%D0%BB

Да, права си Gibana , аз сам се объркала за pH-то. Напоследък съм малко разсеяна. Laughing

Да, след консумация на цитруси / а и не само;-)/ трябва да се измиват зъбите старателно и аз го правя.
Обаче сега ви предлагам малко информация на английски, за да можете да се запознаете с тезата, че лимоните алкализират кръвта , т.е. пречат да се извлича калция от костите и зъбите.
А иначе устната хигиена е на първо място, съгласна съм с katq123.
Нямам намерение да спорим тук, а да обменяме мнения. Нека всеки сам да проучи нещата и да стигне до някакъв извод.

http://wiki.answers.com/Q/Does_drinking_water_with_lemon_juice_i … vel_more_alkaline

http://www.energiseforlife.com/wordpress/2006/02/10/lemon-water- … lising-superstar/

http://www.livestrong.com/article/485450-what-drink-will-increas … level-of-my-body/

# 383
Angioletto силни прегръдки  и стискам палци .Знам, че ти е много тежко .
Кога се правеше втората фетална морфология ?

# 384
  • Сливен
Angioletto силни прегръдки  и стискам палци .Знам, че ти е много тежко .
Кога се правеше втората фетална морфология ?
Втората ФМ се прави между 18-23 г.с
Angioletto  Hug Hug Hug, просто трябва да си силна, дано получиш голяма подкрепа от близките си и не изживееш всичко самичка, пиши ни и тук ако това ще ти помогне, ние сме с теб, миличка.

# 385
Роксана значи питам за третата

# 386
  • Сливен
Роксана значи питам за третата
28-32 г.с.

# 387
Благодаря .

# 388
Angeolotti много съжелявам за това,което ти се случва буди силна мила.Знам,че болката е голяма.Аз също не съм купила още нищо за бебчо малко ме е страх да прибързвам.На мен от няколко дни ми е много лошо,причернява ми направо съм пред припадък имам и леки болки долу ниско.НА 29 бях на консултация всичко е наред,само където съм с доста ниско кръвно.Чакам резултатите от изследванията дано всичко е наред.Лек ден на всички.

# 389
Angioletto кураж миличка  Hug Hug Hug
За съжаление понякога ни се налага да взимаме изключително трудни решения. Изслушай мнението на лекарите и прецени, какво за теб ще е най-щадящо. Пак казвам, че ако мога да помогна с нещо съм на линия!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт