Отговори
# 615
pepina_79, не е точно така. Не знам какво точно е това 9.3, където го пишат навсякъде, но теглото на шасито на Спринт+ е 7.5, а на Вектор Про си е 10 кг. Спринт+ с кош за новородено е общо 11.5, а Вектор Про е 14 кг.
боже аз защо навсякъде гледам че е 10 кг общо със всичко Вектор Про-то, а на Спринта, 9,300 общо, явно гледам само шасито  Laughing, благодаря, значи спринта излиза че е сравнително по-лек от всички останали

# 616
единствено не ми харесват двойните гуми, предпочитам единични, но мога да се прежаля  Simple Smile

# 617
Радвам се момичета,ако наистина съм ви била поне малко полезна Hug
Да се похваля - ние си избрахме най- накрая модел на количката newsm47
http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=192&file_id=3797
Отговаря на изискванията ми, лека, маневрена, пробвах я, а и четох добри отзиви във форумите за нея Heart Eyes Това е количката Wink
Моят син нон-стоп ме рита и дори през нощта не се спира,а и не само към пъпа и долу ме рита ooooh! Вече се притеснявам,че няма да издържи до края, а и снощи имах болки от това непрестанно ръчкане. Дали се намества... просто не знам newsm78 #Crazy
Челика,Пепи, много добър избор Wink Челика, само да кажа,че ако дадена количка няма кош за новородено, а е комбинирана с един кош,когато е в напълно легнал вариант, коланите могат да е освободят и да се махнат и не е задължително бебока да се връзва с тях Wink

# 618
Тери, не е ли малко тежичка? Или тези 15 кг дето ги пише не са за това?
Моят сладур пък не рита много, обаче вчера на ЖК тъкмо казвах на лекарката, че много рядко го усещам и той се скъса да се движи и върти Simple Smile

# 619
Ами Перфекта например няма напълно легнало, но продавачката ме убеждаваше, че нарочно е така, защото като било преди напълно легнало главите на бебетата висяли назад/надолу. Вече не ги правели с напълно легнало положение, но не разбрах дали за всички колички е така. Не ми се видя възможно на мен да може без колани в нея.
А тия килограми много заблуждават. По принцип, ако не е обозначено на кое точно е даденото тегло, се смята, че е само на шасито.

Аз искам да ви питам дали може да се вземе болничен за по-малък период от един месец?

# 620
nouvelle_vague ами при мен е долу болката ,но много момичета писаха ,че и при запек там боли така че незнам .А и ме рита предимно долу днес направо през 40 мин съм до тоалетна .
И на мен май няма да ми стигнат болничните .А те не са ли 180 за календарна година -ако е така не сме ли в двете години ?Нека някой запознат да сподели
celika мисля че от личната за 14 дни

# 621
# 622
Sunny2012, аз ходя в арт йога студио Янтра http://yantra.natalyoga.net/contacts.html . Една приятелка ми го препоръча и съм много доволна. Виж адреса и ако ти е удобно всеки понеделник и сряда от 6.30-20.00ч. Има и през деня, но виж в сайта. Аз ходя на работа и не мога през деня. Ако ти е далече знам че има добро студио и някъде около пл. Македония. Hug

# 623
Мамчета давайте идеики за заглавие на нова темичка, че скоро и тази ще ни свърши  newsm68

# 624
Съни, това е общото тегло на двата коша+шасито-изрично съм питала Wink Знам, колко е важно да е лека количката, аз имам и една лятна на Чиполино Омния,която е 6 кг и съм като стрела с нея, но до нея има още дооста време, жалко,че не става за новородени Sunglasses
На мен първата ми количка беше супер странна, като сложа бебо.. главата му висеше надолу и се налагаше да слагам и малка възглавничка, а за Перфекта-гледала съм ги и продавачката ми каза,че има напълно легнало положение, гледах и Оптима, тъй като много си приличат като модели, но на Оптимата нещо ме притеснява летния вариант, че ще ограничава краченцата на детето и няма да му е удобно като си пусне краката надолу newsm78

# 625
Цитат
МПеева, миналия понеделник роди една колежка-секцио, и и бяха обули едни много стегнати чорапи чааак горе до бедрото, знаеш ли за какво ги слагат, че питахме но не разбрахме.  

е ти ме разби.възхищавам се на такива жени,като теб само 3 кг.супер.Аз днес бях на лекар биха ми Атни-Д,кръв и урина и чухме тоновете.След 4 сед.ми е последния ултразвук и последната среща с бебе преди раждането:)Иначе сам 9 кг отгоре,но не ми тежат.Аз сам 177 см,така че......
Чорапите ги слагат за Ödeme,да не се събира вода или ако има предпоставки за разширени вени,някои го носят и по време на бременноста.И аз имах, даже ме подсети, бях забравила че ги обуват след раждането и като ме оперираха от хемороиди след това.Мъжа ми също носеше след операция на разширени вени.Kompressionsstrümpfe се казват
Нашия тати е в Щвейцария, нито на немския нито за бг Велик ден ще е тук.Така че ние с Борис си вдигаме чукалата и отиваме във Вупертал за 4 дена:)
До скоро

# 626
Момичета говорете си с наблюдаващите лекари за болничните има начини, аз съм в болнични от началото на бременността. В началото имах проблеми и бях в болница по спешност от тогава са ми се с продължения. Последно обаче, явно вече нямах право на такива и лекарката ми изписа лист за хоспитализация, лежиш в болницата няколко дни и от там ти издават болничен, а после пак може да се продължава, доколкото съм запозната аз! Надявам се, че помогнах!
А за болките ниско долу, аз ги имам почти постоянно и според док е заради разтягането на матката тежесттта и притискането на разлини органи, просто не трябва да се претоварваме Simple Smile

# 627
Цитат
Аз количка не съм си избирала ще го направя след раждането -живот и здраве .Нали има към 10 дена в които бебето не се извежда та тогава ще я свърша тази работа .
Глупости,няма такива работи.Бебето моге да се извежда.Тия простотия с 40-то дена и капането всяка вечер на 30 градуса само в бг го има.Как в най- хубавото време ще го държиш вкъщи това дете!Сори че така реагирам ама много се дразня как ги изнежват дечата в бг и после що са болни като идат на градина,все едно мойто дете на градина не ходи. идеш някаде в бг и само слушаш майките от срани:не пипай там ,ще се изцапаш" и тичай ще се изпотип и ще се разболеш.........уфффффффффф много се ядосвам

# 628
Цитат
Аз количка не съм си избирала ще го направя след раждането -живот и здраве .Нали има към 10 дена в които бебето не се извежда та тогава ще я свърша тази работа .
Глупости,няма такива работи.Бебето моге да се извежда.Тия простотия с 40-то дена и капането всяка вечер на 30 градуса само в бг го има.Как в най- хубавото време ще го държиш вкъщи това дете!Сори че така реагирам ама много се дразня как ги изнежват дечата в бг и после що са болни като идат на градина,все едно мойто дете на градина не ходи. идеш някаде в бг и само слушаш майките от срани:не пипай там ,ще се изцапаш" и тичай ще се изпотип и ще се разболеш.........уфффффффффф много се ядосвам
Не съм написала 40 дена .Първоначално се извеждат за малко навън  на терасата и всеки ден се увеличава времето .Така се процедира в Бг .Всеки сам си решава ,ти ако искаш и на третия ден го помъкни с количката  Wink.

# 629
Здравейте!
Пак по отношение на количките да се включа.Според мен не е важно колко тежи количката, а колко е маневрена, защото дори и да е най-леката 7-8 кг + едно бебе от 7-8 кг. едва ли ще може да я пренесете и да я вдигнете, а в повечето случаи и да я бутате на прав участък.Аз съм виждала колички,които са големи "топузи" -хубави на външен вид, но до там не може да ги отместиш и то на плочките в магазина, а какво остава по така гладките ни тротоари.Та моето мнение е че количката трябва да е много лесна за управление и да не се прави компромис с нея/дали да купим само летния кош или да дадем още малко и за бебешкия/,защото като се замислим тя е по-важна за нас за да ни е удобна, а не толкова за бебо.Все пак колко пъти ще ставаме майки в живота си за да правим компромиси?
Оф. дълго стана.

Общи условия

Активация на акаунт