Отговори
# 600
  • София
Ema, лекцията е от 10:00 часа в The Mall. Мисля, че не трябва предварително записване и не се плаща. Ето линк: http://themall.bg/bg/events/uchilishte-za-roditeli-_l.e_id.369

# 601
GIBANA благодаря ти, ако ме пуснат от офиса ще дойда със сигурност!  Hug

# 602
Добро утро мамчета!
Ема благодаря ти мила за закуската, аз днес се изкуших и изядох една мазна баничка!  Blush
Рая благодаря ти мила за линка за еспирото, ще го изчета!
celika казваш количките на Baby Design приличат на еспиро - и тях ще погледна, благодаря за инфото  Hug
Някой спомена че е  +15, е и аз съм толкова но не се притеснявам, ще свалям после, не се тъпча, храня се нормално, може би в първите месеци прекалих и си качих повечко тогава, надявам се към края да не е така, защото почнах да хапвам и по-малко, че ми тежи вече  Laughing
Хубав ден момичета!  Hug

# 603
Добро утро Simple Smile
Ние с бебчо сме от ранобудните, днес още в 7 е заритал, че е гладен  Laughing
Иначе да ви се оплача аз вчера, като се прибрах от болницата се хванах да чистя и подреждам, че ние и се местихме наскоро и всичко беше натрупано в кутии и торби и като ме заболя един кръст и корем и всичко, а днес и мускулна треска, ужас  Embarassed А имам още доста чистене  Rolling Eyes
Днес ще си почивам, обаче, че кръста ми няма да издържи, а и мн ме е страх да не мъча бебчето  Blush
Пожелавам на всички хубав ден и почивайте си майчета само леки разходки и лежане, а пък мъжете ни да му мислят, те ще чистят  Twisted Evil  Grinning

# 604
nouvelle_vague да не са болките от това ,че си спряла магнерота ?
На мен лекарката ми каза да го спра ,защото ми причернява и да не е от него да ми пада кръвното .Спрях го за 7 дена ,но ме хванаха страхотни болки .Та затова от вчера пак го почнах Confused.
И мен сега ме боли кръста .
Аз количка не съм си избирала ще го направя след раждането -живот и здраве .Нали има към 10 дена в които бебето не се извежда та тогава ще я свърша тази работа .
Честито на вчерашните рожденници -на мъжа на Катя и майката на Заради   bouquet.
Аз на месец качвам по 3 кила -уж не ям по много ама така вървят килата .Та до 9 месец ще се търкалям сигурно.
И на мен не ся ме кязвали колго гр е бебчето .Ще питам следващия път .Дали на всеки видеозон се изписва newsm78.
Мама Рая ,а като седнеш не ти ли стяга колана?
Хайде лек ден ,че се олях  Hug!

# 605
Здравейте, бременелки Hug
Започвам с малко закъснели пожелания за много здраве и предстоящи хубави събития на рожденниците на Катя и Заради, нека винаги са до вас , да споделяте взаимно щастие и много да помагат  Wink
За покупките съм казвала неколкократно,но гледам вече в детайли се впускаме. Лично аз преди 4 години изхарчих над 2000 лв за бебо, като в сумата влизаше количка и легло. Признавам си,че купих и много излишни неща,както обикновено се случва,когато е първо дете SunglassesЩе кажа какво е необходимо в началото, но подчертавам според мен, това е лично мой списък,който ще импровизирам в момента-
За родилното(понеже в различните градове е различно, при нас е необходимо следното....)-
-   Превръзки- 2 пакета поне,някои ще ви съветват да са за родилки, ами удобни са докато имате контракции и се налага да се разкарвате без бельо,защотот са без крилца, но след това са по-удобни нощните превръзки с крилца.
-   Хавлии- 1 малка и 1 голяма
-   Нощници- 3, като гледайте да са с копчета, а не със затворено деколте, удобство при кърмене
-   Мини шампоанче за вас
-   Принадлежности за бебо- като шампоан и лосион или олио+ памперси
-   Аз си взех и помпата за кърма и наистина не сбърках

За изписването- не е нужно да мъкнете всичко като влизате да раждате, по-добре после да ви ги донесе таткото-   Комплектче за бебо, не е задължително да е комплект за изписване,каквито продават в магазините,защото обикновено са много малки и не се носят повече от 1 път,от личен опит казвам
-   Някои решават да изнесат бебо със столче за кола или портбеб
-   Тоалет за мама
….. и много цветя за мама,но затова да му мислят другите Mr. Green

Като се приберете у дома с малкия човек-   Продължете да ползвате същия шампоан и лосион или олио за бебо,защото педиатрите казват,че ако козметиката не дава някакъв страничен ефект не трябва да се сменя!!!
-   Дрехи за бебо- като внимавайте през първия месец на бебо да му е топло, дори навън да е топло, то трябва да е с дълго ръкавче и ританка!!! Ще внимавате да не се изпотява, но в никакъв случай не го оставяйте с голи крайници! Вече всеки сам си преценява какви дрехи да облича.лично на мен ми беше удобно в началото да е с ританки и камизолки, но като започнахме да излизаме минахме на бодита и пак ританки, а след 40-ия ден започнах да му слагам и боди с къс ръкав.Хубаво е да им купите и ръкавици,колкото и да не ги държат по ръцете си
- Ако детето е кърмено е нужно само едно шише за водичка и то вода само,за да му изплаквате устата след кърмене. Ако решите си купете стерилизатор,ако искате заложете на студена стерилизация с хапчета
-   Леген – хубаво е всеки път дупенцето да се мие,особено,ако се е наакало
-   Ваничка- Съветвам да не е анатомична,защото като порасне бебто няма да му е толкова удобно в нея.Лично аз взех обикновена хубава ваничка и хавлиена подложка за ваничка,която махнах като попорасна,за да се разполага добре,но всеки сам си решава
-   Малко канче
-   Една голяма хавлийка за бебо
-   Купете си 1- 2 комплекта пелени, ще са ви нужни дори да не го повивате,много са попивателни, стават и за след баня за подсушаване
-   Лигавници -1-2,колкото да ви се намират под ръка,а иначе е по-добре да си купите малки кърпи
-   Мокри кърпички,памперси- не ги сменяйте като  марки,ако сте доволни,колкото по- малко експерименти в началото,толкова по-добре
-   Крем за подсичане- Бочко и Судокрем- задължително да си ги имате под ръка,дори като отивате в родилното вземете и едно бочко
-   Като излезете от родилното ще ви трябва и спирт-60 градуса и антибиотичен прах за пъпчето,но педиатрите ще ви обяснят подробно затова,като дойдат у вас за първия преглед на бебо.

Извинявам се,ако съм ви отегчила,но това е практичния списък според мен, който реших да споделя с вас. Това са нещата, нужни в самото начало. Сигурно съм пропуснала нещо, но има време да допълним списъка заедно  Sunglasses
П.П- За легло и количка не съм писала,защото всеки си има своите изисквания,но само да кажа за обиколниците, до 4 месец са за придаване на естетически сдържан вид на леглото, необходими са след това и то за малко, но въпреки всичко аз сигурно ще сложа Sunglasses

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 09:49 от _Тери_

# 606
  • В. Търново
Здравейте и от мен! Поредния хубав и слънчев ден!
Здравейте, мами!
И понеже  ще раждаме в най-големите жеги, мисля да взема 4-5 бодита с късо ръкавче и да се приключва. Пелени, чаршафи, колики, вани, попивалници и 2 сгъваеми кошари си имам от Яна. Чудно ми е защо купувате бодита с дълъг ръкав? Юли месец си е за къс вече, даже за боди-потник.

По въпроса за обривите, някоя мама беше казала за мазане с Адвантан. НЕ МАЖЕТЕ С АДВАНТАН по време на бременност без консултация с лекар, той е с кортикостероиди и хич не съм сигурна колко е подходящ за бременни.
Защото новородено бебе няма твоята терморегулация и трябва да му "дадеш" поне 1 месец да си я надгради, ако не искаш да го простудиш и да лежиш по болниците на дни! МОЕ мнение(също с ОПИТ!)
Адвантан ми го е изписвала дерматоложка, работеща във Военна болница с мноого опит,(моя роднина), като знам, че това, че съдържа кортикостероид не значи, че ще намажеш килограм крем, който така ще се просмуче в кожата ти и попадне в кръвообращението ти за сантиметри обринато място, че чак ще навреди на плода!!!
Извинявай за малко по-резкия коментар, ама не давай крайни съвети, ако не си запозната напълно! Пък всички подбираме, естествено на кого и какво да се доверим!  Wink
Тери, напълно съм съгласна със списъците, моето мнение съвпада изцяло!  bowuu

# 607
  • Sofia
Привет момичета!!!
Много ви благодаря за пожеланията за мама, да ви се връща и на вас!!! Катя да ти е жив и здрав мъжа и винаги да е с теб и да те подкрепя и обича.
Ема много хубава закусчица си спретнала.
Покупките - обсъждате ги, а аз още нищо ама нищо не съм купила. Май както и Рая е направила с Алекс и аз разчитам на тези 45 дни преди да се появи бебо. Много ви се радвам, как всичко проучвате и споделяте и наистина много ама много е полезна тази информация.
Аз и беба сме добре и единственото ново, е че вече наистина ми тежи!!! Аз съм +12 вече и май каматна ще излезе права, че слабичките много качихме изведнъж, нали Пепи!!! Аз също не се тъпча, в офиса започнахме да си правим пролетни супички и яхнийки от коприва, та мисля че полезно го карам, НО!!!
_Тери_ мила, много полезно инфо си сложила. Благодаря ти.
Аз бебето си го усещам сериозно по всяко време на деня и нощта, нищо че съм с предна плацента. Активира се когато се наям и нощем когато си реши.
 А за хълцането беше много интересно с първата ми бременност като ми пулсираше корема дълго време равномерно и тогава умирах от чудене какво е това, та накрая прочетах в една книга, че бебето хълца!!! Laughing Laughing Laughing Много се смях тогава, та сега вече знам какво да очаквам, но още не съм усетила. Мисля по спомен, че чак в средата на 7 месец се усещаше!!! Всичко е индивидуално обаче!!
celika мила, виждам, че сериозно разпитваш за количките и предимствата и недостатъците им и ще се радвам да споделяш и ти мнения от проучванията.
Аз съм на работа,а събота и неделя на курс и нямам никакво време, но пък си ви следя и ми е полезно. Благодаря ви момичета и ще очаквам и снимки от покупките ви! Много ще е вълнуващо.
Много слънчев и усмихнат ден на всички!  Hug Hug HugЕдно голямо гуш
за всички!!!

# 608
Здравейте и от мен маминки!
Днес още не съм тръгнала на работа и реших да се разпиша, че вечер докато ви изчета и става късно. Рядко се включвам, но да знаете, че сте моята най-разбираща и ценна компания.

Тери благодаря ти за списъка. На мен лично ми беше полезен, даже съм си го записала в един файл.  HugМама Рая линковете и съветите ти са ми много полезни. Hug Нали съм първескиня и всичко което чета ми е от полза.

Ако имате идея за срещичка в София, съботно-неделна, ще се радвам да се запозная с всички мами на живо, че не ми остава ред много за компютъра. А през седмицата ми е трудно защото ходя на работа и два от дните на йога за бременни. Grinning Мислех да дойда на 11.04 в мола, но тогава ми е следващата ФМ и теста за риск от преждевременно раждане, така че стискайте палчета, после ще се отчета.

Моите килца са +11 вече, предимно на корем. Ям си колкото ми се яде и каквото ми се яде Mr. Green не мога да се ограничавам. Корема ми е по-голям от тези на мамите дето ще раждат другия месец ама какво да правя, нали са два мъжкадака, всички с това ме успокояват. Laughing

Целувки! Hug Hug Hug

# 609
Здравейте, от няколко дни не съм се включвала по темата, но днес за пореден път ми се налага да си остана в нас.  Cry Нещо въобще не ми е комфортно на столовете в работата, боли ме кръст и свивките на краката и лекарката каза, че е от разширяване на таза. И за капак на тези усещания ме изпратиха да давам стерилна урина в една лаборатория. Чаках 1 час в лабораторията само, за да си оставя контейнерчето. Оказа се, че ми е сгрешено направлението - вместо урина, било пуснато за секрети някакви..... и аз си тръгнах. Обаждам се на половинката да кажа, че денят ми започва с фалстарт и той ми задава логичния въпрос - Защо не го остави платено? Да си призная след това чакане направо не се сетих. Всъщност бях ядосана. После минах през поликлиниката и си платих, и сега съм в очакване на резултатите.
В понеделник бях на лекар и видях "малката госпожица". Всичко е наред според доки. Крачетата са ни малко по-дълги. По същия начин се развиваше и "каката" и после се роди със скромните 48 см.  Grinning
Момичета с втора бременност и секцио с предходната - изследват ли ви дебелината на стената на матката на мястото на белега? Аз малко се стреснах, защото ми казаха, че след 3 седмици искат пак да го премерят... Не трябвало да пада под 4 мм? Видимо е ок, но следващия път искат да отида с пълен мехур, без да ходя до тоалетна, за да мерят точно. Стреснах се защото с предишното раждане в болницата, казаха на 1 жена в реанимацията, че матката се крепяла само на 1 мм и си било късмет, че имала назначено секцио за този ден, а не за следващия. При подскок, невнимателно шофиране или друго напрежение е можело да се отвори белега на 100 %.  #Crazy
Тери - и моето мнение за покупките е същото. Споделям мнението от опит.
Хубав ден от мен и много усмивки.  Laughing

# 610
nelinadg, къде ходиш на йога? Иска ми се и аз да се запиша на някакво движение, че много излежаване стана вече.
Някой днес смята ли да ходи на училище за родители в Токуда?
Аз все още съм в чуденка за това другата седмица в мола(The mall). Може би ще дойда...

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 11:18 от sunny2012

# 611
Тъй като zarady ме помоли да си кажа за количките.
Доста време вече разглеждам колички. За сега се спрях на тази.
Видях я на живо. Плюсовете ги пише там. Минусите за мен са само предните двойни гуми и това, че седалката не може да се обръща обратно на посоката на движение.

За сега се спрях на модел с кош за новородено, защото не ми се струва добра идеята бебето да е вързано с колани.
Гумите не искам да са помпащи, защото се пукат все пак.
Дръжката исках да е такава чупеща се, а не телескопична, защото съм ниска, а така и дръжката може да е по-ниско.
Количката е най-леката, която съм виждала досега.

# 612
celika това е един от удачните варианти на еспиро, и на мен ми харесва, сравнително изгодна е , а на мен не ми се дават излишни пари за количка , и определено е още по-лека от вектор про - около 1 кг, за да сме по-точни 0,700 грама, което за моята височина и кг си е доста  Laughing

# 613
ell7, мисля, че точно тази болка не е от спирането на Магнерота, защото си я имах преди това, докато пиех 3 пъти дневно. Пък и не става дума за контракции  newsm78 . По-скоро може би я свързвам с нарастването на тежестта, знам ли  Rolling Eyes Ще питам пак докторката във вторник. Мислех си, че може да е нещо, което спохожда всички ни, но явно си е само мой проблем  Simple Smile Може би просто ще се наложи повечко почивка. Теб как точно те боли? Не трябва да имаме предменструални болки, това знам, че е важното. Ако твоите наподобяват предменструални, мисля, че е добре да говориш с доктора си  Rolling Eyes
Момичета, да ви питам, някоя от вас случайно да знае как стои въпросът с явяване на комисия пред ТЕЛК за удължаване на болничния след 180-те дни. Днес ми се обадиха от клиниката, че моите 180 изтичат на 1 май и ми се получава една дупка до 18 май преди излизане в 45-дневния болничен преди раждане. Чудех се дали е много сложно, заяждат ли се, знам ли  Thinking Ако някоя от вас е минавала през това, ще се радвам да сподели  Hug
Слънчев ден ви пожелавам   bouquet
Тери, и аз благодаря за списъка  Hug. Наистина е много полезно мамите с опит да казват от кое реално има нужда и без кое може да се мине  Simple Smile

# 614
pepina_79, не е точно така. Не знам какво точно е това 9.3, където го пишат навсякъде, но теглото на шасито на Спринт+ е 7.5, а на Вектор Про си е 10 кг. Спринт+ с кош за новородено е общо 11.5, а Вектор Про е 14 кг.

Общи условия

Активация на акаунт