Отговори
# 630
Не съм написала 40 дена .Първоначално се извеждат за малко навън  на терасата и всеки ден се увеличава времето .Така се процедира в Бг .Всеки сам си решава ,ти ако искаш и на третия ден го помъкни с количката  Wink.
[/quote]
Да виждам че не си писала 40,но всеки е чувал за прословутите 40 дена.Не се процедира така,просто някоя баба е казала така и майките слушат.Ако попаднеш на свестен млад детски лекар няма да ти каже такова нещо.Както и много други отминали неща като мазане с мас,солене и т.н.Всички ги знаем.А иначе аз сам родила 21.02 в четвъртък родих в неделя излязох от болница и в понеделник бях с количката на разходка................Simple Smile Исках още в неделя да изляза,но като първо дете изчаках акушерката да дойде да го види и изчаках до понеделник.
Мисълта ми беше че няма такова правило,щом ти си добре и си родила здраво бебе,няма причина да не излизаш

# 631
.
Количките на cotton4e ми харесаха, най-вече тази на Кенгуру - Виктория,струва 240 лв във ВисВиталис на Симеоновско шосе, видях я,пробвах я и много ми хареса!

Сигурна ли си миличка, аз навсякъде я гледам 320, инече и на мен тя най-ми харесва Thinking

# 632
Тери много хубав избор - и аз гледах точно тази, спряха ме килограмите мила, защото това с коша и шасито ми се струва много, но знае ли човек. Еспирото също е тежко, но поне съм го пробвала, супер маневрена е , висока е, т.е няма да се навеждам, да не говорим че вътре е наистина широк коша за бебо - говоря за коша за новородени, но имам още време да мисля. Между другото списъка ти е точно като моя само че аз съм прибавила към него и два биберона, за всеки случай  Laughing
За извеждането на бебо, дъщеря ми се роди на 3 октомври, изкарах я на 07.10 тъй като и аз като mpeeva изчаках първо педиатъра. Тогава бабите си спомням че така ми мрънкаха, но тотално ги отрязох.  Laughing За лятно бебе ми се струва че още повече няма да се притеснявам, т.е ще искам първо педиатъра да дойде и след това нищо не може да ме спре.
Ох на мен са ми голяма дилема все още кошарите - гледам сало из разни сайтове, но всички ми се виждат еднакви  newsm78, сякаш това което търся още не съм го видяла никъде, а най-лошото е че не съм сигурна точно какво търся  hahaha. Важното е да не е повече от 120/60

# 633
Аз съм си харесала това:
http://www.dibobg.com/products/_bigImg/tanitab3.jpg
Само дето мъжа ми ще реши, че е скъпо. Simple Smile

# 634
хехе, аз пък гледах синьото, ние двечките май мислим еднакво  Hug

# 635
Здравейте, мамита и от мен!
Виждам, че обсъждате количките на Еспиро аз също съм ги харесала, но смятам да ги видя и на живо и тогава да реша окончателно.Иначе и като модел ме устройват/2 в 1/ и като цена са доста добри.
celika креватчето е много сладко.
Хубав ден!

# 636
Аз съм си харесала това:
http://www.dibobg.com/products/_bigImg/tanitab3.jpg
Само дето мъжа ми ще реши, че е скъпо. Simple Smile

между другото към него пише шкаф за повиване и се чудя защо не го дават на снимката, ако е включен и той е доста изгодно...всъщност сега видях че този шкаф се предлага отделно  Laughing

# 637
Не е включен шкафа http://www.dibobg.com/products/_bigImg/Shakfb4.jpg
Струва 222 лв. Simple Smile
Ние сигурно няма да го купуваме.

# 638
да, да видях, той шкафа колкото леглото, егати  Laughing

# 639
Не е включен шкафа http://www.dibobg.com/products/_bigImg/Shakfb4.jpg
Струва 222 лв. Simple Smile
Ние сигурно няма да го купуваме.
Наистина много е симпатичен ама пък не си заслужава за един шкаф толкова пари. Naughty

# 640
Ами педиатъра на детето така каза постепенно увеличаване времето с разходка за малко навън и след 10 дена да стои навън ако искам по цял ден .Явно вашите педиатри са били от по -модерните Simple Smile.

# 641
Здравейте, мами,

Ел7, да коланът стяга, когато седнеш, но аз го нося само когато трябва да ходя - напр на пазар и като стигна някъде си го сваля. Въобще не ме притеснява, това че някой може да ме види. Скривам се под шлифера или якето и го свалям. По същия начин го и слагам. Когато седна с него самата бебка почва да ме рита като пощуряла и определено не и е удобно. и тъй като коментирам няколко пъти темата за колана и в детайли обяснявам кога го свалям и кога го нося, реших този път да го спестя, за да не ви надувам главата  Rolling Eyes. Прощавай, мила, хубаво е, че ме попита, за да уточня.

Тери, абсолютно подкрепям списъка ти, както и онези магийки, които си споменала за козметиката и за анатомичната ваничка. Пелените са ми още подръка - онзи ден топлех една, за да я слагам под ушето на Алекс. А когато беше малък, ама много малък, слагах една тензухена пелена върху хавлията, така ме беше посъветвала Емилия от училището Аз Ти и То. Отделно тензухените пелени можеш да си ги ползваш като носиш вече бебчето и си слагаш пеленката на рамото, или за да не върне, или за да положи главичка. Бархетните пък пелени съм ги полагала върху протектора на повивалника, тъй като се нацапа, я с ако, я с нещо друго, веднага под гореща вода, за да падне петното и после се пере. въобще бях си купила няколко комплекта.

Селика, сега да ти кажа за двойните гуми. Аз също имах резерви, щото возих Алекс ведин такъв танк - тежка, неманеврена, с двойни предни гуми. Един ден гледам на нашата площадка лятна количка на Чико - тип чадър. С четири двойни гуми. Не само защото е лека, но това е изключително удобна количка и просто беше кеф да си ходя с нея. Да тя е лека, но детето ми вече беше големичко - над две годинки и въпреки, че я товарих с играчки, чанта с манджа, пелени и води и след това минавах през пазара - единственият и недостатък беше, че когато станете детето, от тежеста на покупките тя се обръщаше. Моят съвет е да потърсиш във онзи форум на еспиро, дето и Пепи ще го гледа, какво са писали за маневреността на тази количка. Факт е, че в магазина на онази настилка всичко се движи лесно. Така, че някой и друг отзив може да натежи в нейна полза или пък да те разубеди. Но двоните предни колела невинаги са кофти избор. Нашата количка на Чико беше тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 0/products_id/805. Количката, която ти си избрала е доста лека и дано да е и маневрена.

Пепи, за напълно легналото положение, четох в онзи хорум на Еспиро, че има някаква джаджа, която прави коша с легнало положение и после като се махме и вече има ъгъл. Но понеже ние вече имаме количка, не задълбах да го запомня.

Тери, тая количка доста често я виждам в квартала и то на вече по-големи дечковци, което ме кара да мисля, че е доста добър избор. На живо е красива - дано да е и удобна. Peace

Аз също смятам да извеждам бебка след прегледа на педи. Но това, с което трябва да се съобразяваме е, да не е много горещо - по-рано, по хладинка сутрин и после надвечер. Моето момче е родено на 25 март и имаме от 1 април снимки навън.

Ел7, моят съвет е да се слуша педиатъра, щото после като стане въпрос да се ходи при него ще те пита що си направила така, а не иначе и прочие. Въпросът е обаче да се попадне на педиатъра, че една моя колежка щеше накрая да се бие с нейната, която твърдеше, че бебето гладува и я караше да дава АМ. Накрая се оказа, ме бебка не е акала три дни щото просто цялата кърма се усвоява. Добре, че колежката ми звънна за съвет и аз и обясних по спомени какво може да е. Сега вече има нова педиатърка, която даже й предписала някакви соли за увеличаване на кърмата.

Момичета, вече като че ли всички навлизаме в третия триместър и темита за болките започват да се изместват от темите за покупки, обзавеждане и даже и разходки. Много мило. Приятен остатък от деня. Ние отиваме на втора игра   bouquet

# 642
Ами педиатъра на детето така каза постепенно увеличаване времето с разходка за малко навън и след 10 дена да стои навън ако искам по цял ден .Явно вашите педиатри са били от по -модерните Simple Smile.

и аз съм на мнение Ели, че трябва да си слушаш педиатъра, щом ти е казал 10 дни, толкова си стой...аз на своя глава си изкарах детенце  Blush

# 643
  • В. Търново
Това е и моето мнение! Така направих и с дъщеря си, така ще направя и сега с второто, живот и здраве! Нали няма да си говорим за полезните разходки на новородено, в прахоляка(само не казвайте, че има еко паркове, че ще се смея много) и в най-големите юлски жеги!  Naughty Естествено, че всеки сам си решава, може даже и на парашут да го качим от рано... Close
По темата за "не пипай това и онова" - моля, моля! Нали това ни различава от животните и малцинствата - образованите и мислещите за децата си майки гледат да дадат най-доброто за децата си и да им дадат елементарна хигиенна насока. Да го оставим освен и в коша да влезе, пък барем не боледува после на яслата, рано-рано "запознато" с микробната среда! Моооля ви се!
Никой не говори за осоляване, мас..и какво ли не "бабешко", ама си има някои неща, с които не се прави компромис, пък ако ще и векове да минат...

# 644
особено за бъркането по кошовете или ровенете в прахоляка  Joy, едва ли това създава имунитет на детето  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт