Захранване на 5 месеца!

• 2 740
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Захранването го почни в обедното меню, и аз бих те посъветвала с картоф да почнеш. Плодовите ги остави за по-натам, нека не свиква от рано със сладкото, защото няма да иска после зеленчуковите пюрета.

# 16
Ние се захранихме с оризова кашичка ,после продължихме  с зеленчукови пюрета  Peace

# 17
 Simple SmileЗдравейте ние сме вече на 5 месеца и се захранваме минахме плодовите пюрета и от днес почнахме с картофа,който мног они хареса за щастие!Чудя се кога трябва да въведа и каши поне за след обедното хранене или да изчакам поне 2 седмици!До колкото знам се почва от оризовата каша или елда! Simple Smile

# 18
  • Mars Hotel
Какво означава "минахме плодовите пюрета"? Всички плодове ли си дала вече?

# 19
Не не всички плодови разбира се!

# 20
С оризова е най-добре да се започне. От последния въведен плод изчакай 4-5 дни.

П.С. Само че бебето ти е на 4, а не на 5 месеца, така че моят съвет е да не бързаш толкова  Peace

# 21
Започнахме захранването  със картофено пюре на Хип-но то е толкова гъсто че бебчо едва го гълта е аз го разреждам разбира се със мляко. А и още сме едва 2 рия ден и ядем много малко количество по точно учим се какво е то лъжица и за какво служи.Бебчо избутва пюрето навън и аз обратно и започва да се сърди а млякото едва го дочаква. Утре продължаваме! Педиатърката каза след около 10 дни да започна слетобяд млечна каша а към края на месеца и плодов сок но на мен не ми се бърза със сока поне  не още ,струва ми се рано.

# 22
Здравейте, надявам се мога да се включа с въпрос. Започнахме захранване със зеленчукови пюрета в началото на 6-я месец, който приключваме след броени дни. Папкахме картоф и морков, после картоф и тиква, последва пащърнакът, сега сме само на тиква. Утре съм приготвила да й дам картоф със спанак. Въпросът ми е какво количество да дам? По-скоро въпросът е: когато вкарвате нов зеленчук, въпреки, че е 3 поред и бебето с желание изяжда цяло бурканче, пак ли започвате с по 1-2 лъжици?
Когато давах второто по вид пюре, не съм спазвала тази история с 1-2 лъжици, защото част от съставката беше вече позната - именно картофът - а за тиквата знам, че е най-слабо алергизираща. Така че предлагах по-смело, колкото детето изядеше. С пащърнака първия ден не се осмелих по същич начин и дадох само 2-3 лъжички, но още на следващия бебето омете цялото бурканче:)
Сега със спанака и картофа и сметаната се тревожа. Вие как мислите?

# 23
Бебчо избутва пюрето навън и аз обратно и започва да се сърди а млякото едва го дочаква.

Това е основен показател, че бебето не е готово за захранване. До края на 6-ти месец този рефлекс е особено силен, именно защото след това трябва да стартира захранването.

# 24
аз също като Гвендолин  по-смело давах след 3-тия зеленчук, още повече в комбинация с познат ..незнам дали е правилно, но не сме имали проблем..моя бебо е толкова лаком, че е два дочаква  Laughing естествено има и такива , които не ги харесва и аз постепенно ги изключих от менюто, пък и като се захранихме с плодови взе да се мръщи на зеленчуковите ...сега ще пробвам с кашите, но незнам с коя ..дайте съвет - още не съм въвела глутена newsm78

# 25
Оризовата каша е добър старт - без глутен, не затормозява стомаха и бебетата я харесват, аз почнах с оризова млечна каша на Хип, в началото на захранването. Не съм съобразявала млечната каша да е на същата фирма, като АМ което пие синът ми - в крайна сметка всички продукти са съобразени с нуждите на бебето. Предпочитам млечните каши, защото не ми се налага да правя предварително АМ и после да забърквам кашата - през това време човека да ореве света, че е гладен.

# 26
...сега ще пробвам с кашите, но незнам с коя ..дайте съвет - още не съм въвела глутена newsm78

Ориз и царевица на Милупа или оризова бананова на Хумана  Simple Smile

# 27
Привет,
и ние започнахме захранването с моркови.
Кога трябва да въведем плодовите пюрета след обяда?  newsm78

Поздрави,
  bouquet

# 28
Ние започнахме захранването на 5 месеца без 2 дни с пюре от морков.
Много добре си преглъща бебето , грабна лъжицата от ръцете ми и си я напъха в устата  Mr. Green Дадох й 2 лъжички и когато свърши ревна горкото, а другите дни, толкова лакома, че чак се почувствах виновна, че не започнах преди месец. Embarassed
Явно не е имала търпение да й давам нещо различно от АМ-то й. Grinning Почти всички признаци за захранване имахме и затова и започнах, въпреки, че имах намерение да я захраня на 6 навършени месеца.
За следващи пюрета съм приготвила тиква, тиква с картоф, тиквичка и пащърнак.
въпрос
След тези зеленчуци да въвеждам ли спанак и броколи.Имам в предвид, че са зелени зеленчуци и имат нитрати. Да отбележа, че не използвам домашно приготвени,а само купешки.???
Плодовите ще въведа лека полека след 2 седмици, а кашата кога да я почвам?

# 29
Ние започнахме захранването на 5 месеца без 2 дни с пюре от морков.
Много добре си преглъща бебето , грабна лъжицата от ръцете ми и си я напъха в устата  Mr. Green Дадох й 2 лъжички и когато свърши ревна горкото, а другите дни, толкова лакома, че чак се почувствах виновна, че не започнах преди месец. Embarassed
Явно не е имала търпение да й давам нещо различно от АМ-то й. Grinning Почти всички признаци за захранване имахме и затова и започнах, въпреки, че имах намерение да я захраня на 6 навършени месеца.
За следващи пюрета съм приготвила тиква, тиква с картоф, тиквичка и пащърнак.
въпрос
След тези зеленчуци да въвеждам ли спанак и броколи.Имам в предвид, че са зелени зеленчуци и имат нитрати. Да отбележа, че не използвам домашно приготвени,а само купешки.???
Плодовите ще въведа лека полека след 2 седмици, а кашата кога да я почвам?
Спанак и броколи по нататък! Кашата въведох 2 седмици след зеленчуковото пюре!

Общи условия

Активация на акаунт