Захранване на 5 месеца!

• 2 735
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
kemata  Hug Hug Hug
И аз за това се чудех, защото някои деца около мен направиха алергична реакция от зелените зеленчуци. Peace

# 31
Като въведете по-безобидните зеленчуци можете да даде и пюре с спанак - след около месец да речем. Аз спанак дадох преди 6 навършени месеци, но захранването е започнало на 4,5 месеца при сина ми. Спанак съм давала веднъж седмично, сега горе-долу пак толкова ги има от Детската кухня.
Ако детето направи реакция към спанака или друг зленчук/плод - спирате с новата храна и чакате няколко дни да отшуми.
Месец след започване на захранването може да предложите плодово пюре/каша и още месец трябва да мине за да дадете месо.

# 32
Като въведете по-безобидните зеленчуци можете да даде и пюре с спанак - след около месец да речем. Аз спанак дадох преди 6 навършени месеци, но захранването е започнало на 4,5 месеца при сина ми. Спанак съм давала веднъж седмично, сега горе-долу пак толкова ги има от Детската кухня.
Ако детето направи реакция към спанака или друг зленчук/плод - спирате с новата храна и чакате няколко дни да отшуми.
Месец след започване на захранването може да предложите плодово пюре/каша и още месец трябва да мине за да дадете месо.

ХМ newsm78 зеленчуково-месните, не се ли въвеждат месец след захранването като цяло newsm78 newsm78

# 33
и аз така знам..около месец след захранването се дават и месни през ден, аз така захраних като започнах с пилешко - по препоръка на педито и сега ги редувам със зеленчуковите ...то ако се чака месец от едната храна до другата ще дойде време за кухнята .. мое мнение

# 34
сокчета давате ли и кога? и по колко?

# 35
  • Mars Hotel
Сокове - след годинката. Засега само пюрета и може пресни сезонни плодове.

# 36
Да - поне месец след началото на захранването, но съобразяваш и 3-4 дни помеждутък за нова храна. И времето си минава. Разбрах, че сте съвсем в началото на захранването, за това не сме се доразбрали. Аз лично въвеждах ново нещо на 3 дни - не сме имали реакции към храна.
За соковете - и аз съм против, дадох сок на 3 месеца като беше малкия и колики здравей-здравей.
На около 8 месеца започнах да давам плодово пюре от пресни плодове сезонни, без термична обработка - някои майки ги варят.
Сега с кухнята се въведоха и неща, които не е ял - останалите опитва от нашата храна.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 13:18 от Devil_Rose

Общи условия

Активация на акаунт