Отговори
# 675
Привет

Първо много  Hug за Викичка и Калинка. И за баткато на Вики, че е много сладък.
Мама Лея не разказа за Сандански. Ние уж ще ходим там в края на месеца, но още нищо не съм организирала. Някой ако знае удобна квартира/ хотел за бебе да сподели.

Ние тези месечинки не ги отбелязваме. Но следващата - деветата, нали сме девета дата, девети месец, трябва да измисля нещо оригинално.

Раян е много сладък.  Hug Зори изобщо няма желание да стъпва така. Задържам я понякога в мен, защото си мисля, че ще иска да подскача, но не.

Въпрос за ваксини - педиатърът ни се завърна от пет месечен болничен и по телефона казала на мъжа ми, че трябвало да ни постави ваксина в двете крачета. Нали няма сега такава ваксина. Зори е боцкана три пъти с тази двойната, след това на 6 месеца - противохипатитната. Заместничката ни каза, че следващата е чак на годинка  newsm78

Днес бяхме на разходка отново със слинга. Метнах Зори на люлката, за да ми почине гърба. Люля се пет минутки и заспа  Mr. Green Преди това старателно си дезинфекцира мястото за главата - рамката на люлката - с плюнка  Mr. Green

# 676
anniaiki, така е, приключихме с ваксините докато не станат на една годинка.

# 677
Ето го и моя рапон - преди един месец, че днес нали си проспа фотосесията

Мерси Вио

# 678
anniaiki, веднага се включвам засрамена да докладвам за Сандански Simple Smile Прекрасно място с уникален парк, поддържан както никой друг в БГ. Много хубави магазинчета има по главната - идеално е и за шопинг Simple Smile Рекичка, заведения, слънчице - изобщо истинска идилия. Много ми хареса и вече месец се чудя защо не сме ходили и преди да си почиваме там. Изкарахме добре, макар че на малката точно тогава й избиваха зъбките и беше голям киселяк, а е малко трудно когато няма кой да те отмени и за 5 минутки - нали бяхме 2 мацки с 2 бебета и двете в "крива" фаза. Имаше случаи, в които си тръгвахме тичешком от някое заведение, тъй като децата се дерат истерично Simple Smile Както и да е, тази фаза беше кратка и мина, а като дойдоха мъжете - всичко беше на 6, даже времето, преди това дъждовно, се оправи като по поръчка. Сега стискаме палци митовете за чудотворния въздух там да се окажат истина и да оставим зад гърба си всякакви гадни болести.
А Зори е пораснала страаашно много. Като си спомням какво мишленце беше... Страшна кукла е сега. И тя като Калина няма много косичка, но пък на бузки го докарва Simple Smile
Миш, направо се разплаках на разказа ти за Иво и инцидента в кошарата. Не се съмнявам, че той ще бъде батко за пример и двамата много ще се обичат. Винаги съм смятала, че това е най-хубавата комбинация при децата - голямо момче и малко момиче. Да не говорим, че с мъжа ми вече 2 седмици обсъждаме вече пораснали хора в обратната комбинация и стигнахме до извода, че не познаваме ни един наистина свестен малък брат на момиче. Включая и моя брат не е много читав Simple Smile Така че ще стискаме палци следващото да е пак момиче Simple Smile Но ще се радвам да ме опровергаете, за да не се вманиачавам в това си желание Simple Smile
Ние сме добре. Откакто се върнахме от Сандански, т.е. вече месец, Калина си спи в нейната стая и всички сме мноого доволни. Прилагахме известно време някаква схема, в която детето се пооставя да пореве през нощта  Embarassed и дали заради нея или заради стаята - вече спи от 21.00 до 5.30-6.00, хапва и после дремва до към 7.30-8.00. Събужда се и не ни закача - играе си поне 30-40 минутки без особени звукови включвания Simple Smile
За храненето - не се оплаквам. Малко бавно може би се движим, едва днес почваме глутена - с овес.
Гърне още нямаме и си акаме на мивката. Това не е новост - правим го, откакто станахме на месец. Даже сега по-често се излагаме отвсякога. А преди имаше по цял месец да не изхвърля един наакан памперс. Явно по-ранообразното хранене си казва думата. А защо не купувам гърне и аз не знам. Чудя се какво да е. Не искам разни глезотии - музики, тралала. Не искам да я слагам в хола пред телевизора в никакъв случай. Изобщо, искам да си знае, че гърнето си е за една (или 2) определена дейност и че тя се върши в банята. Но как да избера удобно гърне - ей това не знам.
Иначе вече пълзим с провлачване, т.е. не на прави ръце, а на лакти, но пък развиваме завидна скорост. Стремежът е основно да се метнем от някой ръб, едвам се удържаме.
На люлки и ние много обичаме да се люлеем, даже не на бебешки - много стабилно се хваща малката, а ако не се държи - люлеенето спира, та гледа да се държи Simple Smile
Най-хубавото, което мога да ви разкажа след този подрообен отчет е, че малката вече е истинско християнче, след едно прекрасно кръщене на Гложенския манастир, последвано от градинско парти тип "пикник" на поляната на вилата в Тетевен. Времето беше с нас - слънчице и топло. Отчето, иначе страшен напушеняк, беше различен, много благ и извисен (дали от тревата не знам), говори хубаво и мисля, че не отегчи гостите. Манастирът, за който не е ходил, е просто уникален, на невероятно място с гледка, от която ти спира дъха.. И така.. много се отплеснах.

Поздравявам баш-наборките за днешната месечинка, както и всички останали бебчета и майчета за всички хубави поводи, които съм изпуснала, тъй като напоследък при всяка възможност бягаме от София и все не ми остава време да пиша.
Много целувки от мен и Калина и до скоро!!!

# 679
  • София
Не успях да се включа вчера и пропуснах месечинката на Бобчо   Confused

Валери, да ви е здрав, все така любознателен и упорит и много много усмихнат  Hug

Много ме разсмя това с ноктите. Аз често имам чувството, че тъкмо ги изрежа и те веднага израстват  Twisted Evil

Честити месечинки и на Зори! Много да забавлява мама и тати, да е здрава и щастлива   bouquet

Jaded, голяма мъка ви е това хранене  Hug Не знам дали си споделяла - пробвала ли си някой друг да я храни, пак ли така реагира? Спомням си, че Тара беше споменавала, че кърмачетата приемат мама като източник на кърма и затова често не искат друга храна от нея. Стори ми се логично, но не знам дали и с Радина е така.
А може би наистина трябва временно да спреш да се изнервяш с неяденето й и да й дадеш време един ден да се събуди и да реши, че е време за храната на големите  Wink Те наистина се развиват с всеки изминал ден, така че може бързо и изведнъж да се промени.

Много мерси за инфото за памперс гащите. Ще ги пробвам, че от няколко дни всяка сутрин намирам Макс в 5 супер мокър от пропусналия памперс и се започва едно преобличане по тъмно, разсънвам го, после иска да си играеме - веселба  ooooh!

Miu, забравих последния път да ти пиша колко ме възмути случката с инкасатора. Най-тъжното е, че сме заобиколени с тъпи, нахални и несъобразителни хора. Разкажи какво ти отговориха от фирмата.
Аз преди Макс бях много "над" тези неща. Така си се бях настроила, тотален игнор на всякакви такива натрапници и неприятни хора. Необичам да влизам в сблъсъци и затова просто не им обръщах никакво внимание. Сега обаче..... Особено, ако той е засегнат по някакъв начин, леле полудявам, някакви неподозирани страсти излизат от мен, чак не мога да се позная.
Вчера едни такива малоумници ме изкараха от равновесие. Бяха дошли в 3 часа следобяд с едни косачки, от които се носи невъобразим шум, да почистят зелените части в квартала. Не ги знам какви са, предполагам, че от общината са ги изпратили, което е супер инициатива, но се съмнявам , че някой им е казал точно от 2 до 4 да работят. И нямаше да им обърна грам внимание, ако не бръмчаха точно под спалнята, където Макс се опитваше да спи. Приспивах го 10 пъти, защото постоянно се будеше. Много се ядосах. Ако имаше на кого да го оставя, щях да сляза да вдигна скандал, но им се размина.
Сигурно, ако нямах дете, нямаше да разбера такива емоции, но сега всичко е различно.

Малко се отплеснах... Иначе за сядането - да, Макс доста стабилно си седи. Половината ден така го прекарва - играе си седнал, другата половина е по корем  Laughing На гърнето в началото го придържах, но сега е доста по-стабилен и там  Wink

А козирката за къпане, да си призная, не си представях въобще, че има такъв аксесоар за бебешка  баня  Joy, но пък хитро ми изглежда.

Ох, това го пиша от час и половина вече, със сигурност пак съм забравила нещо, но ще е при следващото включване   Simple Smile

Heart Eyes

# 680
Момичета благодаря ви за хубавите думи за Раян.
Честита месечинка на Боби и Зори и на всички други които стават днес на осем месеца - да са живи и здрави и много послушни  Hug
Днес при нас се очертава хубаво време и ние ще сме навънка пак Simple Smile Раян много обича да стой прав, но все още пълзим само назад. Прави някакви опити за напред ама още не се получава. Сега се е научил като пълзи назад да сяда а аз само го обикалям накъде ще се обърне, че сме още на леглото, но в събота ще му купя килимче за земята и вече ще е там Simple Smile Това е за сега от нас
Лек ден на всички
Anniaiki много е сладък малкия рапон - да му нацелуваш бузките от нас  Hug

# 681
Затрупана съм от работа ама я зарязах да ви прочета Heart Eyes
Валеричудесни мерки,добре се движите Laughing с килограмите,не сме само ние така,само дето ни мързи да го мърдаме дупето.А рецептата веднага я записвам  bouquet
val_toголямо сладурче Раян и колко много косаааааааа newsm10
miu_miuголям смях с тия листа,поне си е хапнал JoyДа взема и аз да пробвам на паяка че да си хапва цветя,друго като не иска Joy
Честити месечинки на Сияна,Зори и Калина!Да са живи и здрави малките бонбончета!
баба Вунадано скоро да оздравее оченцето,че ми дожаля Praynig Hug
anniaikiв нашия имунизационен паспорт има и календар на ваксините.Ние доста сме назад с тях и вече ги обърках.Всеки месец ще слагаме само по една,защото много зле реагира на първата 5 валентна. ooooh!Голяма сладурана Зори!
А бе нашите деца са най-Хубави!
Леачестито ви кръщене!  bouquet
Raikonyаз редовно изтрещявам така-тоя сега ли намери да реже дърва,оня не ме ли вижда,че съм с количката,че свири с клаксона,защо минава тоя мотор сега по нашата улица като не живеят на нея,защо има самолети Joy
Днес предложих банан и очаквах да му хареса,но уви и това не го впечатли.Изпробвах всякакви видове захранвания вече CryВиктор не е на кърма ,вече е само на АМ.
АААА и да ви споделя,че много се ядосах днес.Свеки ме покани на кафе с две от нейните бивши колежки-даскалици,интелигентни жени-извадиха те на кафето,шоколад,ядки,бисквити шок.на Милка и ми предложиха да дадат на Виктор.Аз викам "не,не съм давала такива неща,много е малък",а те "е как така защо?",аз най -спокойно отговарям,че е малък още ,сега яде пюренца зеленчукови,плодови,плодове/не че яде ама предлагам/.След малко пак" ама дай да му дадем ,защо не даваш,нашето внуче /на 2 години/Яде много сладки,бонбони,шоколади."
Ааааааааааа откачих,всички ме гледаха все едно съм луда,като се оплаках на мъжа ми и той ми вика"е нали ще прояде така или иначе". Rage Rage Rage tantrumИмам чувството,че аз не съм добре вече!Ако е така моля ви гръмнете ме да не се мъча!
Jadedи още някой май беше споменала,че иска да се връща на работа към годинката.На кого ще оставяте децата?На мен днес ми предложиха да почна на есен работа-деловодител в едно училище.Заплатата не е голяма,но за нашия град е добре да имаш работа.Събота и неделя почивам,работя до 5 часа.Ваканциите почивам.Лятото 28 дена отпуск,но сякаш не ми се иска да оставям Виктор.Свеки е пенсионерка,но гледа и родителите си,освен това цял ден трябва само с него да се занимава,няма да може да мръдне.Майка ми е свободна през зимата,но тя живее на 50 км,а не ми се иска да го оставям да спи там за няколко дни,рано ми се струва за такова отделяне newsm78
Сигурно и след 30години ще ми се вижда рано Joy/моят Жорко,съкровището на мама Joy/

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 18:59 от galabinatankova

# 682
Привет!

Честити месечинки на порасналите бебоци!

Ние днес бяхме на консултация. Плюс 400 гр. на тегло и плюс 2 см. на височина. За неяденето при този растеж няма място за притеснения за момента, освен това развива добре и други умения, така че докторката каза изобщо да не се притеснявам и да не си го слагам на сърце. Не че това ме успокоява, ама все е нещо.

Вал_то, аз изпуснах да видя бебока явно. Иначе водопадът е впечатляващ  Grinning

Леа, честито ви кръщене  Hug

Бабо Вуна, дано се разминете с интервенциите  Praynig

anniaiki, много хубаво това рапонче  Heart Eyes

Гълъбина, гризините ги правя така - смилам на брашно някакви ядки - овесени, ръжени, ечемичени или пък ползвам готово ръжено - пшенично брашно, а от утре смятам да въвеждам елдата с брашно. Та, взимам брашно по избор и прибавям някакъв суров плод. Ако е банан - мачкам с вилицата, ако е ябълка/круша - пасирам предварително, но не до гладко пюре. После омесвам брашното с плода. Точни мерки не мога да кажа, на око правя всичко. Трябва да се получи толкова гъсто, че да може да се оформя с ръце и да запазва формата си. Взимам едно топче от сместа и оформям нещо като гризина и така докато свърши сместа. След това застилам една тавичка с хартия за печене и отгоре слагам гризините. Пека на 200 гр. може би за около 15-на минути. Проверявам от време на време. Общо взето отгоре хващат коричка, а отвътре са мекички.
Също така правя и с зеленчуково пюре. Варя зеленчуци по избор, пасирам и смесвам с брашното. Оформям и приготвям по същия начин. Пробвала съм и със зеленчуково - месно пюре.
В началото, когато предлагах гризините, не ги хареса и просто спрях да ги приготвям. От два дни обаче сутрин му давам овесени с банан и си хапва порядъчно. Правих и едни с броколи за обяд. Утре мисля да пробвам месо да добавя, че той изобщо не консумира никакво.
Общо взето, ако Виктор хареса подобен вид "храна", можеш спокойно да експериментираш с пълнежа.
В темата за ЗВБ имаше една майка, която така приготвяла"банички" за своето дете, като пълнежът варирал според това какво иска да въведе.

Андрей в началото много мажеше и хвърляше, гризеше и плюеше, почти нищо не изяждаше. Постепенно обаче разбра, че това служи за ядене и ако е в настроение да яде, хапва добре. Ако пък нещо не иска - играе с храната. Вероятно в един момент ще започне да се храни така и пълноценно. А даже при този метод на захранване бебетата сами се научават да боравят с прибори, та от цялата ситуация поне един бонус за мен, ако е така  Grinning

Относно гледането на бебето - ще го гледаме с мъжа ми, евентуално свекърва ми за час - два, когато с таткото не успеем да напаснем графиците. Но при нас е по - различно. Той работи на смени, като графикът за всяка седмица и според страничните си занимания може да избира какви смени да работи. Общо взето ще взима съботно - неделни и от време на време някоя през седмицата. Та, ако няма странични ангажименти, а това засега се очертава само за летния сезон, ще успявам да си ходя на работа през седмицата, а той събота и неделя. Ще видим като стартира новия сезон какви нови предавания ще има, какво ще ходи да снима и така. Но и моята работа позволява гъвкавост - мога да работя от вкъщи, а и не ми искат присъствие от 9 до 18 ч. Важното е работата да се свършва качествено и в срок. Засега такива са плановете, надявам се да успеем, не искам да го давам на баби да го гледат. Предпочитам бавачка да наема, но ми се струва късно вече да търся жена, Андрей да свиква с нея и т.н.
Живи и здрави, от юли месец ще започна да ходя по няколко часа в офиса, а бебето и таткото да се гледат, че и те трябва да свикнат.
Аз лично мога да си позволя финансово да не се връщам, но в професионален план не е добре за мен. Пък и честно казано, имам нужда от разнообразие, ако остана и втората година у дома, ще се депресирам, сигурна съм.
Със сигурност ще ми е трудно да се разделяме за през деня, освен когато излиза с баща си на разходка за два часа, през друго време не сме делили, но е за добро. Мисля и за добро на бебето. Или поне така се надявам  Rolling Eyes

# 683
Честити месечинки днес. Най-вече на прекрасната Вики със страхотните очи: да е все така засмяна и да радва мама Simple Smile

Raikony, кой ли не се е опитвал да я нахрани, успехите им са по-малки от моите. Най-големи количества от каквото и да е поема, когато я храня аз. Баща си, бабите, лелите и сие помагачи игнорира напълно и безапелационно, даже и по една лъжица не изяжда от техните ръце. И аз се успокоявам като Кокетка, че расте както на килограми, така и на ръст, но пък се тревожа за предстоящата промяна.

Гълъбина
, на мен ми се налага да се върна на работа, финансово няма как да остана цяла година вкъщи. Мога да си позволя максимум 3 месеца още. А и от гледна точка на професионалното ми развитие, харесва ли ми или не, не е добре да отсъствам толкова дълго. Радина ще я оставя на леля ми, тя се пенсионира преди година и има огромно желание да я гледа. Първоначалният ми план беше гледачка, но тя много настоя. Пък и честно казано й имам доверие, тя е дисциплинирана и изпълнителна. Когато дам инструкции, ги спазва с минимални отклонения. И се старае изключително много (може би тук е моментът да вметна, че тя по стечение на обстоятелствата е останала стара мома и свои деца няма, помагала е на майка ми за мен и сестра ми, но тогава е било друго). Разбира се, ще имаме и нерви, но с течение на времето ще се напаснем. Най-важното е, че от всички роднини Радина реагира най-положително на нея още от съвсем мъничка. Което е добър знак.

Но с неяденето си е тревожно откъдето и да го огледнеш, ще й се съберат много шокове: хем целодневна раздяла, хем и алтернативни източници на храна... Но все се надявам и аз на чудото един ден да се събуди и просто да почне да яде...

Хубава вечер на всички Simple Smile

# 684
Момента с връщането на работа на мен ми се струва като някакъв ужасен ужас. От сега съм се замислила как ще стане, въпреки че мисля да ползвам 2 години майчинство. И изобщо не съм сигурна че искам да се върна на старата си работа, все повече се убеждавам, че мястото ми не е там...  Confused Чудя се какво да правя, не ми се търси нова работа, не ми се връща и на старата...Ще ми се да развием малко повече семейния "бизнес". "Бизнес" в кавички, защото в момента ни е като допълнителен страничен доход, но си мисля, че трябва да се насочим по - сериозно в тази посока...От друга страна, в тази криза ми се струва доста рисковано да остана без работа...Объркани са нещата, но има време, ще го решаваме по - нататък този въпрос.
Честити месечинки на всички днес, да са много здрави и послушни, да папкат и да спинкат без да плачкат  Hug
anniaiki, Зори е просто прекрасна  Hug
galabinatankova, съвсем добре си си ти, какви шоколади, какви бонбони, тия хора добре ли са?!? Мъжа ти и той...
Кокетк@, браво на Андрейко, колко е пораснал!
Лека нощ от мен, спокойни бебета и приятни сънища ви пожелавам  Hug

# 685
Много хубава Зорница  Hug
Леа, честито кръщене! Да ви е жива и здрава малката госпожица! Избрали сте си приказно място - Гложенския манастир, няма такава гледка просто  Heart Eyes
За пеещите гърнета, имам познат, който каза, че сложил сина си на такова и след като си свършило работата, това ми ти гърне се разсвирило и малкия толкова се стреснал, че не пожелал повече да седи на каквото и да е друго гърне.
Raikony, преди да родя не ми е правил впечатление какъвто и да е шум. Предпочитах даже да заспивам на ТВ. Сега обаче за всяко нещо съм на нокти. Толкова е труден Филип на спане, че всяко шумкане ме изнервя. Вече и в парка трудно се разхождаме, откакто се стопли е пълно с народ.
А за топлинните счет., ходих до фирматаи една доста заспала девойка, след като описах кой е служителя (забравих да го питам за името му), първоначално се замисли и каза, че нямат такъв  Shocked, но после изведнъж си спомни. Каза, че ще го имали в предвид, което не знам какво означава. Със сигурност поне знам, че вече никой не пускам в къщи!
galabina, и на мен ми се иска от една страна да си остана в къщи до втората годинка, но от друга страна, за 2 години доста ще изостана в професионален план. Предвид това как бързо се развиват и променят нещата в нашия бранш, две години са си доста. Още го обмислям, но най-вероятно ще се гледаме и зимата. Аз няма на кой да го оставя, едната баба е далече, а другата - работи, а и таткото ни е на пълен работен ден. Не ми се ще ясла, та единствения вариант е гледачка.
Браво на порасналите момчета: Боби и Андрей  Hug

не сме на кеф, трябва да ставам Simple Smile

# 686
Здравейте момичета,
ходихме вчера на преглед за оченцето,и кво да ви кажа,нещата са на кантар newsm78Докторът беше много печен,обясни ми че всичко зависи от масажа и имаме само два месеца време,ако не сондаж....Аз правя масажа,обаче изобщо не знам дали го правя правилно и дали има ефект SadДнес сме при педиатърката,да видим как ще ни измери и какви манджи ще дава Heart Eyes
Поздрави,ще пиша пак  bouquet

# 687
Eхоооооооооо, здравейте сладури!
Благодаря, че сте толкова мили и ни поздравихте за месечинката, която аз едва не забравих Embarassed
И ние препускаме по разходки все повече и съвсем не остава време. Много ви мисля, а пък нощес дори сънувах, че всички сме в една стая , нещо като болнична Sad или лагер. И си спомняме за бременноста ooooh! Не беше лошо , а  някакви лелки ни носят бисквити за обяд, а аз мраазя. Нямаше бебета??? Thinking
Да ви честитя зъбчета, кръщенета и именни дни накуп! Много здвави , усмихнати и късметливи да са ни пиленцетата сладки! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
КокеткаЕдна хитра и бърза смяна на памперс, за полеви условия или за домашни при по-щури бебоци. Изпълнява се обаче от ДВАМА възрастни. Помощника държи разперен памперса  на височината на корема си и подпрян на него. Другия /ти/ взема бебето и го долепя до помощника -там , където е памперса с гръб към помощника. Помощника хваща бебето пд мишнички, а ти подгъваш и залепяш памперса -става светсавично. Това сме го отработили с мм докото отглеждахме щуротията Монко. Сега също го правим, ама рядко ми е под ръка пмощник. Grinning
Ако някой нещо не разбра, ще обяснявам пак, може и да заснема. Sunglasses
jadedМонко наистина щеше да е  очарован от толкова пране Grinning Постоянно ме изнудва да купувам най-скъпите препарати, любимите му ариелчета и разни персилчета на дозички Joy
Мишчце Hug Hug HugТака си го разказала... Прекрасен ви е  бате! И това, че така си показва емоциите е чудесно. А че без травми няма да минат при игрите, то е ясно. Просто ще се молим винаги да са безбидни Praynig
 baba_vunaДано намериш някой да ви помогне -да ти покаже как точно да правиш масажа и да ви се размине.
galabinatankovaИзключително трудно решение ти предстои, както и на много от нас. Аз вече врях в тоя  казан и избрах бебето, а наистина имах чудесна оферта за работа, каквато съм чакала много години. Естествено още незнам дали постъпих правилно, но поне ми олекна Embarassed
ValerieМъжа ти е абсолютна находка! Добър и търпелив с децата и теб , а и готви отлично...е къде дават така? Wink А Боби пак се е смалил Joy, много забавно.
Маги не е наддала нищо този месец, но я мерихме гола, а предния път май с памперс. Е док не забеляза, тя само пише сестрата информативно и дори няма време да се коментира. Единствено ми каза продължавай да даваш вит. Д.
Много неща щях да пиша, но Маги ме вика за разходка.

# 688
Здравейте мами не съм писала отдавна,но с хубавото време сме повече навън.Първо да се похваля, че тежим вече 9 кг. и сме високи цели 74см. HugВ момента ни пробива първото зъбче и е много голям зор много му се е подуло има и мнооого сополи, които може да са свързани и със зъбчето, снощи даже вдигна и Т а сега пък няма,незнам какво да правя, за да му облекча състоянието, че само мрънка, с баткото не съм имала такива проблеми лесно му избиха зъбките, но сега с Жори ще е трудно  Sad
Хубав и слънчев ден ви желая Hug

# 689
baba_vuna, ние също имахме проблем със запушено (или стеснено) слъзно каналче, който Слава Богу разрешихме някакси. Много ни помогнаха детските офталмолози в Александровска - показаха ни точно как се прави масажчето. Би трябвало и вашия доктор да ви е показал, но все пак ще се опитам да ти цитирам една позната детски офталмолог в Германия, с която също се консултирахме, макар и виртуално. "Масажчето се прави с малкия пръст (без маникюр), като се притиска вътрешния ъгъл на окото към носа, така че натискът да е върху костицата, която да служи за опора. Има нещо като ямка или хлътване, което би трябвало да се напипа. Натиска се по-смело и без да отпускаш, изтегляш пръста надолу по костта." Всъщност целта е да се създаде отрицателно налягане, което да спука някаква там мембранка. Това може да стане и от по-силен рев на бебчето. Важно е също така да се изследва секрета и при нужда освен масажче да се слагат и капки. В случай, че се наложи сондиране, няма нищо страшно, само дето се налага анестезия при тази процедура. Дано да ви се размине! И все пак, не се плаши, толкова дечица минават през това, после се забравя и така... Стискам палци всичко да е наред и ще чакам отчет от днешната консултация за малката Сияна, която също се оказа сред баш-наборките Simple Smile

Много интересни тез Кокеткини гризини. Ще бъдат пробвани обезателно Simple Smile Само да вкараме глутена.

За връщането на работа: ОООО ДААА! Аз просто трябва да се върна. Седенето вкъщи и разходките по цял ден не са за моята мобилна натура. А и наистина в професионален план големите паузи не са добре за мен. В офиса вече ме чакат, а аз нямам търпение. Кой ще гледа детето - не знам. Май мъжа ми и свекървата. Да се оправят. За да бъда пълноценна майка, трябва да съм първо пълноценен човек, а за целта трябва да работя, да пътувам, да се срещам с хора и да говоря с тях не за деца, а за работа Simple Smile

Оставям ви, че Калина обърса целия под с корем. Мисля да й вържа една възглавница, че й изстиват черкалаците. Но пък просто няма как да я удържам на килимчето. Да се научи да пълзи на изправени ръце и май ще е по-добре.

Забравих да напиша, че Калина вече е близо 8,5 кила и 74 см Simple Smile

Hug

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 11:35 от *Lea*

Общи условия

Активация на акаунт