Ние вчера от много мотане, спане, хранения и т.н. излязохме навън чак, като заваля дъжда. Девойката си беше супер под дъждобрана, ама майка й се понамокри..., а всички хора, които срещнахме ни гледаха доста странно ( вероятно всеобщото схващане е, че децата се разтапят от дъжда).
Валери, забравих да честитя пропълзяването на Боби. Все по-бърз и по-бърз да става, да избягва опасните зони успешно и да се появява на линия в секундата, в която мама го повика
Аз още не съм свалила горното ниво на кошарата, защото Ани седи, но не особено стабилно, килва се в различни посоки и я поставям седнала само до мен. А за лошите настроения...има ги понякога, но с детенце наоколо отминават бързо. При вас, щом Боби вече не се буди за хранене нощем, остава да го научиш да не ти спи на ръката и качеството на сънят бързо ще се подобри. За гледането от други хора почти нищо не мога да кажа, че ние си се отглеждаме сами ( няма ги наблизо). Според мен, когато имаме възможност е добре да ги оставяме и на бабите и дядовците, с точни инструкции какво може и какво не може естествено. Вероятно няма да се съобразят с всичките ни предписания, ама...голяма работа. Хубаво за децата е да привикват с различни хора от мама и татко, а според мен е полезно и за тях, защото е разнообразие и научават различни неща. Аз така си разсъждавам, но не ми се получава съвсем теорията. През последните месеци няколко пъти сме ходили на гости на родителите на мъжа ми за по няколко часа и аз се опитвам да я оставям на баба й да се гледат. Да, ама не точно. Аз винаги съм на линия и притичвам при необходимост. Даже последния път малката доста плачеше в баба си, а тя жената толкова й се радваше, че се принудих да накарам мъжа ми да стои при тях за да не мрънка, а аз да съм в другата стая, че да изглежда, че се справят сами и да й се порадва. Оказа се, че на Ани крушата не й действа много разхлабващо и днес ще варим сушените сливи. Ако не се получат добре имаме няколко готови пюрета да спасяваме положението. Аз от вчера започнах да давам заешко с картоф, ама нещо не го одобрява на вкус. Ще трябва да го смесвам с тиква или евентуално с пащърнак за разнообразие, въпреки, че и него не го хареса особено Ще трябва май по-бързичко да въвеждам други разхлабващи зеленчуци. На дневен ред са тиквички, броколи, карфиол.
Дани, благодаря ти! Знам го манастирчето,ама ми е малко трудно за стигане с количката, а и не ми е много гостоприемно. Не отидох вчера, но нищо...Бог не е само в църквите, а най-вече в сърцата на хората.
Честито на Рада за обичките!
Дана, аз за ябълката знам също, че е запичаща, но на друго място четох, че има индивидуално действие. Ето линк към таблица за действието на храните, която съм срещала. Дано ти помогне да се ориентираш:
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm
Имах още неща да пиша, но малката ме вика. Ще пиша после пак.
Хубав ден на всички!
)))
леле кога минаха тези години. Колко отдавна беше само, а спомена е още доста пресен в паметта ми. 

Аз мислех броколи да му давам съвсем скоро и ти сега ме отказа.