Отговори
# 75
  • София
Добро утро момичета и бебета!

Ние вчера от много мотане, спане, хранения и т.н. излязохме навън чак, като заваля дъжда. Девойката си беше супер под дъждобрана, ама майка й се понамокри..., а всички хора, които срещнахме ни гледаха доста странно ( вероятно всеобщото схващане е, че децата се разтапят от дъжда).

Валери, забравих да честитя пропълзяването на Боби. Все по-бърз и по-бърз да става, да избягва опасните зони успешно и да се появява на линия в секундата, в която мама го повика Joy Аз още не съм свалила горното ниво на кошарата, защото Ани седи, но не особено стабилно, килва се в различни посоки и я поставям седнала само до мен. А за лошите настроения...има ги понякога, но с детенце наоколо отминават бързо. При вас, щом Боби вече не се буди за хранене нощем, остава да го научиш да не ти спи на ръката и качеството на сънят бързо ще се подобри. За гледането от други хора почти нищо не мога да кажа, че ние си се отглеждаме сами ( няма ги наблизо). Според мен, когато имаме възможност е добре да ги оставяме и на бабите и дядовците,  с точни инструкции какво може и какво не може естествено. Вероятно няма да се съобразят с всичките ни предписания, ама...голяма работа. Хубаво за децата е да привикват с различни хора от мама и татко, а според мен е полезно и за тях, защото е разнообразие и научават различни неща. Аз така си разсъждавам, но не ми се получава съвсем теорията. През последните месеци няколко пъти сме ходили на гости на родителите на мъжа ми за по няколко часа и аз се опитвам да я оставям на баба й да се гледат. Да, ама не точно. Аз винаги съм на линия и притичвам при необходимост. Даже последния път малката доста плачеше в баба си, а тя жената толкова й се радваше, че се принудих да накарам мъжа ми да стои при тях за да не мрънка, а аз да съм в другата стая, че да изглежда, че се справят сами и да й се порадва. 

Оказа се, че на Ани крушата не й действа много разхлабващо и днес ще варим сушените сливи. Ако не се получат добре имаме няколко готови пюрета да спасяваме положението. Аз от вчера започнах да давам заешко с картоф, ама нещо не го одобрява на вкус. Ще трябва да го смесвам  с тиква или евентуално с пащърнак за разнообразие, въпреки, че и него не го хареса особено Ще трябва май по-бързичко да въвеждам други разхлабващи зеленчуци. На дневен ред са тиквички, броколи, карфиол.

Дани, благодаря ти! Знам го манастирчето,ама ми е малко трудно за стигане с количката, а и не ми е много гостоприемно. Не отидох вчера, но нищо...Бог не е само в църквите, а най-вече в сърцата на хората.

Честито на Рада за обичките!

Дана, аз за ябълката знам също, че е запичаща, но на друго място четох, че има индивидуално действие. Ето линк към таблица за действието на храните, която съм срещала. Дано ти помогне да се ориентираш:
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm

Имах още неща да пиша, но малката ме вика. Ще пиша после пак.

Хубав ден на всички!

# 76
Привет и от нас Simple Smile)))
 Ако някой ни помни де, ние с моята госпожица се позагубхме по улиците тези дни, но днес определено ще си седим в нас Simple Smile. Иначе нищо интересно около нас, въртим се, лазим, вчера имахме и първи "удар" от хайманлък. В кошарата като се изправи на 4 крака и се лашка напред-назад и дрян челото в една от пластмасовите кукички, които държат нивото.

Вчера за първи път имахме екшън от типа "мама я няма". Оставихме я на бабата и след половин час ми се обажда да се прибирам, Стефания пищи и се дере, сълзи, сополи чаааааааак хълцаа... А тя да плаче със сълзи ряяяядко, а така се е драла само на ваксината....и като дойдох я гушнах успокои се, после и дадох да цокне и веднага почна да се усмихва и радва. Rolling Eyes  Дано не се задълбочи.

# 77
Цитат
А, това с майката дето дала сладолед на бебето, даже не знам как да го коментирам. Който иска да дава захар на бебе, да го прави, детето си е негово все пак.
Това със сладоледа и мен ме втрещи. аз със страх давам на Мила коричка хляб, въпреки че се имам за по смела по отношение на храненето и смятам, че до годинката трябва да сме се захранили с всичко, ама пък чак да даваш сладолед на 6м бебе. ... както и да е всеки знае себе си и си гледа детето  както намери за добре.
Мишчица - ще съм ти благодарна ако видиш менюто за над7м за ден, два - т.к това което е публикувано в сайта не ми се струва подходящо , може би е за над 10м до 1г.

# 78
Evita_Peronski - сега прочетох за обеците. Честито! Кажи как пробихте, тези малки и сладки ушенца? Аз също исках да сложа сега обеци на Мила, но нещо ми дожаля, че ще я заболи, а пък и ме достраша след това да не се възпалят нещо и реших да го отложа.

# 79
Дид Hug леле кога минаха тези години. Колко отдавна беше само, а спомена е още доста пресен в паметта ми.  Simple Smile Стига да имам път към Софето, ще ти се обадя за едни макаронки на фурна  Mr. Green
Прочетох, че обсъждате ябълката и влиянието и, по добре първо да се пробва как действа на самото дете, казвам го защото например на моя Яна, тиквата я запича, а картофа разхлабва.  Crazy
Кокетк@ аз пуешко съм давала в готово пюре, заешкото (цяло зайче съм имала до сега) сварявам го, вода и много малко сол ( 2-3 зрънца, нали така по добре се сварявало месото). Използвам за варенето тенджера под налягане, после обезкостявам и пасирам като прибавям от бульона, докато получа консистенция на пюре. Слагам във формички за лед и замразявам във фризера. После добавям по едно купче към зеленчуковото пюре.
 толкова време ми отпуснаха двете девойки, чао за сега  Hug

# 80
  • София
Привет и от нас  Simple Smile

jaded, много приятно оформена тема отново  Hug

Нико е още болничък, цяла седмица откара. Хремата почти му мина, но кашлицата още го държи. Все пак е доста по-добре, че имаше гаднички нощи, в които едвам дишаше. Затова и захранването ни е доникъде. Давах 2 дни оризова каша и това е засега  Laughing

Нивото на кошарката не сме свалили още, но той си ми е мързелче, досега да се е обърнал два пъти от гръб по корем, вероятно случайно. Нито пълзи, нито се върти  Laughing А и ние почти не я ползваме, но съм решила да пробвам да го слагам там да спи скоро. Някой ден...

Дид, ама как да ти кажа, няма такъв смях  Joy  Joy Joy Много ме забавляваш, много.

Никола също вече хитрува и ме манипулира. Откакто е изправен в количката и видя света навън, започна и да се глезоти да го взимам в мен. Досега удържах фронта и след малко мрънкане се успокояваше. Но тези дни като започне да крещи с цяло гърло, то пък нали го боли, започва да кашля, да се дави, от това се разревава и в крайна сметка не издържам. Така се научи, че с малко повече крясъци му се получават нещата и всеки ден имаме разнасяне по парковете известно време.

Тара, не знам дали съм казвала досега, но благодаря за нещата, които споделяш. Винаги ми е интересно да чета твоите разсъждения и обяснения.

Честити обички на девойките  Hug

Славче, пиши как сте  Hug

Всички болнички да оздравяват веднага. Хубав ден от мен и по-малко валежи да има  Simple Smile

# 81
  • Бургас
Dennip,явно сме преболедували същото.Всички бяхме болни с жестока хрема и кашлица.Криста направи и бронхит и беше доста зле.
Радвам се,че при вас отшумява.Аз свалих нивото на кошарата,не защото Криста е много подвижна,и тя като Никола не пълзи и я мързи да се търкаля,но имам лош спомен от едно падане на сина ми.
Това е от мен.Дано няма вече болни дечица,да свършна тази зима най-после!

# 82
diana_val4eva, много забавно пишеш, оправи ми настроението с репортажа си за срещата ви, както и чурката  Grinning
също и Евита, за случката в колата  Laughing
Честити обички на Рада Simple Smile

Мишчица, neci, Валери, както и всички други мами с по-големи деца, възхищавам ви се на това, как съумявате да се справяте, особено, ако са в по-палавата възраст  Hug

Бързо оправяне на всички болни бебчета и мами  Hug

Ние се върнахме току що от разходка, но духа ужасен вятър и може да си останем само с това излизане за деня.

# 83
  • София
Привет момичета:-))))

Кокетка бързам да драсна преди да съм излязла за месото - моята доки рече така: започваш със заешкото, на 4-тия ден от въвеждането му започваш да слагаш в него по 1/4 жълтък, на седмия ден от началото на заешкото, сменяш и започваш телешко (това били месата с най-високи енергийни нива и каза че в зависимост от сезона е различно въвеждането на меса), пак продължавам 4-5 дни и пак слагам жълтък. Като приключа с телешкото, следващото е пуешко, слагам пак 2-3 дена жълтък и след това добавям в него и сиренце. Следващото месо е агнешко и забележи най-най НЕ препоръчителното месо е пилешкото, даже ми каза ако успея да го прескоча и да дам в края на деветия месец риба, а не пиле.

raleva то и мен ми беше жал, но след 2 години, когато тя ще иска да слага вече обеци ще е много осъзната и болката от събитието ще я стресира много повече от сега, освен това сега не ги пипа почти, а когато е по-голяма тя може да докосва и евентуално замърси мястото. Аз съм от поколението, на което обеци са ми поставени на 3 месечна възраст и то по онзи архаичен начин - баба Стоянка с губерката, имам страхотни дупки, слагам всякакви обеци, даже и тежки и няма никаква деформация, сложени са супер симетрично. С пистолет нещата са далеч по-лесни. Рада го понесе много много добре, без никви ревове, за сега няма никаква непоносимост, зачервявания и подобни, дано да си остане такова положението. Бях решила, че ще дупчат дупки миналата година на Благовец, защото тогава аз вече знаех пол-а на детето, бях сметнала, че ще е на прекрасна възраст за това и така.

Ние изчезваме до пазарЯ, че нещо трябва и да се сготви.

# 84
  • Асеновград
Здравейте и от нас , много хубава новата темичка. Peace
И ние да се похвалим , че вече си имаме обички. Heart Eyes
Габи напоследък иска да стои само правичка, да подскача. Simple Smile
Сега се връщам да ви прочета.

# 85
Ох, тия макарони на фурна, ако ги споменете още веднъж, ще трябва да ставам да готвя  Laughing

Кокетка, аз съм държала сварената тиквичка в хладилника два дни и не си промени вкуса въобще. Самата аз също не обичам престояла храна, но просто сварих на пара една тиквичка, няма как по-малко от една да сготвя, а той една я яде три дни и даже остана, та хапнах и аз  Laughing Леглото още не му е свалено на долното ниво, но той в това легло стои само 10 минути сутрин, докато се гримирам и облека, после е в шезлонга, в количката, в ръцете ми и т.н. Но и тези 10 минути вече са му много, хваща се за решетките като затворник и мрънка, а като го погледна и го попитам какъв е проблема, започва да се хили с най-широката усмивка, та съм се научила нон-стоп да го гледам, каквото и да правя, за да се смее и да не си намрази леглото.

Евитка, честити обички  Hug

Паф
, те освен от дъжд, децата се разтапят от сняг, от студ, от вятър, въобще ако гледаш по улиците кога има деца се оказва, че климата в България е неподходящ за деца около 250 дни в годината  Laughing Много ми хареса изказването ти, че Бог не е само в църквата  Embarassed Напълно съм съгласна, всъщност Той е преди всичко в сърцето и в мислите и на последно място в някаква сграда. Аз отидох самичка вчера на църква. Искаше ми се да съм с Емо, но не се организирах добре и на връщане от рождения ден минах (между другото и брат ми и бащата на Емо са крайни атеисти и правя всякакви опити да ги приобща към религията поне малко, но хич не ми се получава).

ДениHug

miu_miu, то и на мен не ми се отдава да съм строга, но тук идва на помощ овенския ми инат - кажа ли "не", значи е "не", т.е. аз самата може да си променя мнението, ако помисля или се промени ситуацията, но под натиск никога и това с децата ми е много полезно. Защото на мен пък много лесно ми става жал. Така като гледах Явор наскоро и му казвам изяж си закуската, той казва "Не. Реди пъзел". И аз му казвам, че няма да редя пъзел с него, докато не закуси и той пак не иска и почва да ме дърпа да редим пъзел и като не стана застава пред мен, поглежда ме с най-влюбения поглед и почва "Лолче, моля те, моля те реди пъзел, моля те, Лолче, моля те" и аз на четвъртото моля те, вече съм готова да ревна от умиление и само ината ми изважда от устата едно "и аз ти се моля да си изядеш закуската и тогава и аз ще изпълня твойта молба". И тук той се предава и яде, а аз естествено зарязвам каквото и да правя и отивам да редим пъзел.

Днес Емо хапна почти един цял сладък къртоф. Явно му хареса. След това изака огромно количество тиквичка и авокадо, изядени предишните два дни  Laughing, после малко сука млекце и беше адски щастлив - смееше се с глас. Сложих го в количката, за да излезем и отидох само да пия вода, преди да тръгнем. Но докато пиех вода, се сетих, че цифровата на единия телевизор не работи, изписва "грешка в каратата" и реших да звънна на "любимците" ми от Близу, да заиша час за техник, обаче жената почна да ме кара да пробвам разни неща, да бърша картата, да влизам по менютата, та около 5 минути се забавихме. А от стаята, където беше Емо никакъв звук през това време. Свършвам с разговора и отивам да го видя, а той ... заспал дълбоко и сладко. Значи можело да се заспива сам в количката, без мрън, без нищо  Laughing Дали е резултат от възпитанието ми или просто като е останал сам не е намерил смисъл да мрънка, не знам, но определено реших утре да се пробвам да заспи сам в ... неговото легло. Ще го нахраня, ще си поиграем, да се измори, оставям го и отивам в другата стая и да видим какво ще стане. Сега го изкарах  на балкона да се наспи, защото като е заспал на тихо, няма как да го изкарам на шума навън, дори само като изкъца зловещо решетката на асансьора, ще се събуди, така че сега съм в творческа почивка  Laughing

Валери, благодаря ти, явно толкова и съм запомнила за овеса, защото мислех, че има нещо преди него  Laughing Добре че си ти  Hug В такъв случай, мисля скоро да му дам овес. Да хапнем ябълка и круша тия дни и може да се метнем на овеса.

Дидка, дай линка, моля  Praynig Аз мислех броколи да му давам съвсем скоро и ти сега ме отказа.

# 86
  • София
Здравейте момичета и бебоци Simple Smile

Jaded, новата тема е супер! Аз винаги съм обичала празниците и еуфорията покрай тя, но сега с малкия просто нямам търпение да дойде Великден и да му мацна челцето с червена боичка от първото боядисано яйце (това съм си го представяла още миналия Великден Laughing)

Отдавна не съм писала, но ви чета. Малко ви завидях за срещата (благородно), но аз изпадам в ужас да карам колата в София и оставих за следващия път (може ли?)   Laughing

И аз много често си мисля, че не искам лигаво и тръшкащо се за всичко дете, но дали ще успея. Това може би е трудната част - да знам кога да кажа НЕ и кога МОЖЕ, но така ще е.

Момичета, и една питанка - вие стерилизирате ли още нещата на бебоците и ако да, колко често. Пак 100 мнения по този въпрос  Whistling

Хубав ден с усмихнати бебоци  Simple Smile

# 87
Здравейте мами искам спешно да ви попитам понеже знам,че голяма част от вас вече направихте профилактичните изследвания за 6 месец на бебчовците,та забравих да питам педито дали се правят на гладно,че утре ще ги правим ще съм ви много благодарна за инфото Whistling

# 88
elica_2007, и урината, и кръвта дадохме след като е ял мляко, просто няма как да се държат бебета гладни  Simple Smile

liucinda, аз все още стерелизирам, на 2-3 дни веднъж, но вече се замислям съвсем да спра

# 89
  • София
Не, не са на гладно и лекарите го имат това в предвид, когато гледат резултатите. Ние си хапнахме и отидохме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт