Отговори
# 90
  • София
elica_2007 На Вики и взеха кръв от пръстчето след консултацията, която беше от 3 следобяд. Педиатърката каза, че няма проблем  Hug.
liucinda Не стерилизирам вече  Peace.

# 91
Ели аз стерилизирам, но само шишетата от мляко, и по един път на ден бибите Simple Smile И ние бяхме яли за излседването, то е невъзможно просто гладно да се държи детето .. поне мойто

# 92
Пав, предадох на Боби пожеланията Laughing Ама каза-добре, но друг ден.
Евитка, тази твоята педиатърка някаква много модернистична схема ти е измислила. За първи път чувам жълтък в месните пюрета и сиренце в тях. Малко като на мъжа ми яденетата Laughing
Забравих да честитя на госпоЙците обиците.
аз стерилизирам шишетата и бибероните, но навън като паднат, измивам с вода и давам Embarassed Или бърша с мокри кърпи. А той вече пода ближе.
Тара, ако става с един ден издържане на мрънкане, да ти пратя и Боби за еднодневно отглеждане. Браво на сладкия Емо как си е похапнал полезни неща. В сладките картофи имало много желязо, аз още не съм давала.
Кокетка, писах ти и в новата групичка, Андрей много опасни номера прави, направо ме хвана страх като чета.
за месото - Красуна вече е писала.
dennip, да се оправя бързо прекрасното сладурче Hug

# 93
Привет и от мен  Laughing
Честито на Габи и Рада  за обичките.Евитка, браво душко ,че си и сложила Обици. Да има Жорката като стане пубер какво да смуче на ушето на Рада  hahaha hahaha
Моите Обици си ги сложих САМА.Врътнах от на тате отлежалата ракийка и с подръчни материали се разкрасих и нали се сещате на 17 години с ракиджок в главата  колко са правилни дупките  Laughing
dennip,палчета за Нико  PeaceДано детенце оздравява бързичко .А за разнасянето на ръце аз нещо вече съм на път да се предам .Той иска да гледа ,да пипа ,а няма как да се случи ,ако не го нося Embarassed
Евитка, абе тая схема не е ли малко натоварваща за децата  newsm78 Така като чета за 7 дни ще яде и жълтък и месо .Знам,че няма да тръгнеш да вредиш на Радето ,но аз вече се чудя как да вкарам жълтъка, месото ,глутена ,а и каши не е ял  ooooh!
Тарка, макарони на фурна -трети път  hahaha Mr. GreenЕ как няма да ти дам линка .Имай предвид ,че е работещ http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66?&show_i … %2Fjournal%2Fitem

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 19:58 от diana_val4eva

# 94
  • София
Здравейте!

Стиснати палци за всички болни бебета, да се оправят бързо, бързо!

Моята дъщеря днес тотално ми отказва да яде пюрета, каши и подобни. Преди обяд от крушата си изяде само половината. На обяд направи такава погнусена физиономия от пюрето...подозирам, че нещото, което никак не и харесва е заешкото с картоф и то при положение, че съм го омесила много с друго пюре, така че да не се усеща. На следващото хранене я пробвах пак, този път объркано смного тиква, но хапна около 60 грама докато го усети и пак стисна уста. Направих и чиста каша от елда - изяде 30-40 грама и това беше всичко. След час и половина ще я пробвам с пюре от слива, но подозирам, че отново няма да има успех, защото ще и дам от домашно приготвеното, а то се получи леко блудкаво на вкус според моите критерии. А аз си мислех, че можем да кажем, че сме заместили хранене.

Кокетка, ако ме искате аз също бих се присъединила във фейсбук група с по-камерен състав.

Тара, аз също като теб мисля за Бог и църквата. Всяка вечер като си лягам затварям очи и му удрям една кратка молитва, която последно време звучи: "Боже, пази ми детето живо и здраво! Пък пази и мен да си го отгледам щастливо!". След загубата на много близки хора преди години мисля, че най-важното на света е да сме живи и здрави.

Валери, Simple Smile

elica_2007, мисля, че при бебетата няма такова изискване да се дават кръв и урина на гладно. При нас не беше. Важно е след като е взета урината бързо да се занесе в лабораторията и да се изследва. Чувала съм, че заради забавяне на пробата ( дали от родителите, дали в самата лаборатория) излизат грешни резултати.

lucinda, аз продължавам да стерилизирам. Мисля, че приготвеното АМ е перфектна среда за развитие на микроорганизми и затова. Даже последно време увеличих минутите за стерилизиране, след като млякото в едно недоядено шише, което бях забравила забутано за ден се вкисна. Сега си създадох навика след хранене веднага да изплаквам шишето с гореща вода, защото аз използвам 6 и мия и стерилизирам веднъж дневно. Покрай шишетата за мляко мия и стерилизирам лъжичките, залъгалките, дъвкалките и шишето за вода. Лъжичките обаче междувременно използвам няколко пъти през деня и само ги измивам, както и играчките, които лапа и изтърва постоянно. Навън ги бърша с мокри кърпички.

Чао и хубава вечер!

# 95
Аз също бих искала да се присъединя към новата групичка, ако не е много нахално  Embarassed
Честито на малките госпожици за обичките. Аз нямах дупки на ушите докато не влязох в университета, след това си пробих, но така и не си създадох навик да нося обеци.
lucinda, аз не стерилизирам, но то при нас няма какво толкова да се стерилизира - биберон не ползваме, шишета също, само едно имаме за водичка.
Нивото на кошарката все още не сме го свалили, но Иван прекарва много малко време там, може би около половин час на денонощие.
Днес голям вятър ни брули, в резултат на което ме боли зверски главата, направо едвам гледам. Не искам да пия лекарства, но сигурно ще си позволя един парацетамол, че не се издържа  Sad

# 96
liucinda, аз отдавна не стерилизирам, ама доста отдавна. Реших, че не ми трябва изнежено дете, да му треперя на всеки фас дето ще лапне на детската площадка и спрях. Даже, в събота, се разхождахме с Емо, брат ми и Явор и ходихме до музикалната градина и Явор си знае, че като е с мен там, винаги купуваме балон и си поиска балона. Брат ми измрънка, че нямало да му обръща внимание, щял да го забрави на следващата пряка и т.н., но аз му казах, че детето си знае, че леля в музикалната градина му купува балони няма да го разочаровам. И съдбата - на пук на брат ми  Laughing - направи така че имаше само едни продавач на балони и като отидохме ни продаде един балон, подари ни още един за Явор и после подари и един на Емо, който му го сгъна и му направи кученце. Продавача беше циганин и опипа балона добре, жена му циганката пък в бързината протегна една ръка и погали Явор по главата и Емо по крака  Laughing, но за балона ми беше разказа - след 2 минути балона-куче, по-точно опашката на кучето беше в устата на Емо. Често казано в първия момент ми стана кофти, ама после си викам "той вече го лапна, сега и да го бърша и да не го бърша все тая", но извадих една мокра кърпичка и го забърсах, а брат ми ме направи луда, че давам на детето сапун и аз му казах "тамън сапуна ще неутрализира циганина". В крайна сметка, нищо му няма на Емо, ето го трети ден мина. Освен това играчките, които му висят на количката, един път се отъркаха в колелетата, докато прибирах шасито в багажника и после уж го гледах да не лапа тази играчка, докато се приберем (беше му единствена, а много дълъг ден навън ни чакаше и не можех да му я взема), ама пак успя на бързо да я лапне и на практика облиза тротоара. И тогава нищо не му стана. И... сега майка му, дето не лапа цигани и тротоари е болна, а детето - здраво  Laughing Единственото, което стерилизирам са чашките, в които цедя кърма за замразяване (цедя на ръка), защото от ЛЛЛ на едно бебешко кафе ми казаха, че е добре замръзената кърма да е в стерилизиран съд.

Дидка, ще идвам у вас на макарони  Mr. Green, тръгвам след малко  Joy

pavpb, и късмет трябва  икъсмет... на Титаник всички са били здрави, ама не са имали късмет  Laughing Мойте молби са същите откакто съм забременяла "да ми е здраво детенцето и да има дълъг живот, а аз за другото ще се погрижа, ще бачкам като луда, за да го гледам добре, ще го възпитам добре, само да ми е здраво и аз да съм здрава да имам сили за всичко". Ама вчера, понеже по-специален празник беше, освен тази си молба имах и още една  - да имам още поне едно детенце, а най-добре двечки  Laughing

Валери, Бобчо го взимам и за повече - той е такъв сладур, че един ден само ще го целувам и тогава ще минем към възпитанието  Laughing Честно казано, съмнявам се, че от този едни ден възпитание има ефект, но наистина от тогава е прекрасен - нон-стоп усмихнат, добър, не мрънка... newsm78 Или се е светнал да ме работи с добро поведение или е случайно всичко  Laughing Мерси за инфото за сладкия картоф, аз цял ден се чуда, що ли пък му го давам това (вчера го купих заради баща ми, че дойде с мен в магазина и каза "хайде да му купим това грозното" и аз да му направя кеф). Но щом има желязо, няма да му е последното ядене на сладък картоф. То и без това вече няма тиква,  атоя картоф много прилича на тиква, така че, ще хапваме от време на време  Laughing

# 97
Момичета мноооооого ви благодаря за отговорите, че се бях притеснила ако трябва да го държа гладен как ще се справя много ме успокойхте че може да си хапнем Hug
Приятна и хубава вечер желая на всички ви Hug

# 98
Здравейте отново днес,
аз също не стерилизирам. Мия шишетата с по гореща вода. Ние ползваме едно шише за водичка/чай, другото ни беше за киселото мляко, но Мила вече не иска мляко от шише. Яде мляко с бисквита вечер преди баня с лъжичка, а сутрин не иска да яде и с лъжичка. Направо яде попара към 8.30 - 9.00ч. Така е от около 10 дни - имаме само 4 хранения за ден, но като не иска детето... Иначе сутрин си хапва добре, на обяд и следобед изяжда пюре/каша от големите бурканчета - 190гр
Евита - аз жьлтька го слагам към зеленчуковите пюрета, не към месните., а като нямам пресни яйца, слагам сиринце към тях. Но това се случва 1 път на 10 дни. Иначе Мила хапва изкиснато сиренце с попарата сутрин.

Относно фейс групата - т.к на мен ми е непрекъснато включен фейса чета какво се пише там, но аз никой не познавам от тази група и има доста "вятърничави" момичета, /да не кажа нещо друго/, като чета коментарите и въпросите им . Така че ако има нова група, ще ми е доста по лесно да ви следя и ще се радвам да се включа.

Лека вечер на всички

# 99
Добър вечер...
Ние днес сме като сиамски близнаци, аха да се преместя на повече от метър от нея и се почва рев. Не знам какво й стана на моята дъщеря, ама иска да е все гушната, плаче тъжно и безутешно, а ако й изчезна от погледа, вече драмата е пълна. Явно сме в някаква фаза "Мама изчезна. О, ужас!" Като я взема и започва да ме стиска, направо се вкопчва в мен...

В резултат на това всичко вкъщи ми е на вили и могили, не можахме и да излезем, добре че татко й си дойде по-рано и вече сме с лятното време, та си показахме носовете за малко навън.

С яденето сме до под кривата круша. Хич не ни върви захранването и това си е. Изключение правят плодовете, там вече имаме страхотно разнообразие. Днес хапвахме пюре от слива, голям кеф, нарежда се по-любимост до това от круша. Виж банана и ябълката са й доста неприятни. Утре ще давам за 5 ден каша елда (от нея сме стигнали до 30 гр. и не помръдваме повече) и от сряда стартираме с месото. Дано то се хареса повече.

# 100
  • София
Привет от нас,

гледах сега ФВ, колко много са пораслнали бебоците и колко са готини всички.
 Много съжалявам, че съм пропуснала срещи и разходки.
За толкова време на зад няма да узпея да наваксам да изчета, но сега и с ФБ групата ще се опитам по-редовно да следя и да се включа в някоя разходка, откога се каня.  Hug

# 101
  • София
Благодаря на всички за отговорите. И ние започнахме 2 пъти в седмицата само да стерилизираме, че и аз не искам да треперя за всяко нещо, което евентуално ще докопа и ще опита да изяде Simple Smile А това на практика е всичко  Laughing

Аз също не съм смъкнала нивото на кошарката все още. Малкия се обръща, но рядко и се придвижва по гръб като прави мост и се изтласква - странна работа Simple Smile

Давам жълтък само към зеленчуковото пюре и редувам с месно (май както всички).

Хайде последно да ви питам днес за столче за кола. Кошницата ни е мнооого тясна и искаме да вземем по-голямо. Мислим за 0-18, Вие с какви сте и марки също.

Благодаря и лека вечер

# 102
Ако направите нова ФБ група, може и да се включа. Ако приемате де, че не съм от най-редовните писачи.  Wink

Столче за кола имаме на ЧИКО, от каката ни. Страхотно е, много сме доволни от него. Скоро го пробвахме и на малката, но е голямо още, че се води от 9кг до 18 мисля, а тя тогава беше 6кг и не седеше добре. Мисля да изчакам поне 7,5-8кг да стане и тогава ще го сменим. Но на нас кошницата си ни става още.

Аз още не съм захранила с жълтък. Лекарката каза, че трябва да са минали 15 дена от както захранвам с месо, затова малко ще поизчакам. Захраних с пуешко и със заешко. Сега се чудя кое да е следващото. Със сигурност няма да е пилешко, въпреки че лекарката ни каза изрично да почна с него, но в нета никъде не видях такава препоръка. Така че, няма да е пилешко.

# 103
Добро утро  Hug

jaded, а дали не е заради престоя в София  newsm78
Нали знаеш дребчовците как си обичат рутината. Може сега да си го изживява, миличката  Simple Smile

Елдата сутрин ли я даваш?

Крушата и на Андрей е любима, даже след пюрето, понеже му писва да яде по някое време, му предлагам парче, от което си остъргва с долните зъби близо цяла бебешка лъжичка плод. После и това му писва и го захвърля.
Зеленчуците обаче са гадост голяма. Вчера правих пащърнак с малко картоф, пробвах го - сладичко и приятно, е да, ама той направи  Sick
Дано с месо яде зеленчуците. Сега въвеждам една ябълка за четири дена и после почвам месото.
Изобщо, при него забелязвам два "проблема" - първо, има си вкусови предпочитания и те не са в полза на много неща  Mr. Green и второ - бързо му омръзва да се храни и има случаи, в които може да яде още, но просто трябва да го преместя на друго място, в резултат на което става мазало в целия апартамент.

Евита, за жълтъка педиатърката ми каза, че е добре да има 8 навършени месеца. Не съм и ровила особено за допълнителна информация, защото имам график, който гоня заради глутена и сега така или иначе нямам време за жълтъците. Иначе съм чувала, че се въвежда след месото и се дават винаги отделно newsm78
Ох, толкова много схеми и препоръки за захранване вече има, че аз тотално се обърках  Rolling Eyes

_________

Нищо не стерилизирам, то няма и какво. До скоро дори и вода не му предлагах  Laughing
В началото пусках бибероните в каната за подгряване на вода и след като кипне водата, ги изваждах и туй то. Всичко мия с топла вода и верото на Бочко, а бибероните само с вода, защото иначе се пълнят с верото и после заминават в кофата. Това, което не може да се мие, пера - имам предвид текстилни играчки, килимчета за игра.
Не се притеснявам особено, т.е. не че не се притеснявам, но той толкова други боклуци лапа, та от това, че смуче нестерилизиран биберон, едва ли ще му навреди  Wink
А и аз съм малко джаста праста в някои отношения - никога не съм затопляла стаи специално заради него, от първия ден се къпе само в банята, не го навличам, не го пазя прекалено, в големите студове е бил навън и в резултат на това май и аз малко проблеми си създадох, защото той просто сега не търпи да му е топло. В апартамента е около 22-23 градуса без отопление и особено като спи, много протестира срещу дрехи и завивки.
В тази връзка, Тара, как у вас е 27 градуса  Shocked Леле, много това. Половината ни апартамент е с юго-източно изложение и такива градуси без климатик и на отворени прозорци има в най - големите жеги само.
Нищо чудно, че Емо така е протестирал онази нощ.
Аз също ставам да проветрявам по няколко пъти, а от три - четири нощи оставям леко открехната форточката и като че нещата са по - добре, но не мога да кажа с категоричност, защото Андрей продължава да спи неспокойно заради пустите зъби вчера забелязах още три белеещи се зони ooooh!
Не знам лятото какво ще правим. Май ще излизаме само рано сутрин и късно вечер, през другото време у дома на хлад.

Хубав ден от мен  Hug

# 104
liucinda, ние сме със столче на Safety 1st - 0-18. По принцип, не беше много удобно за преди месец, защото най-легналото му положение за мен си е доста изправено. Аз го сложих преди 2 седмици, като до тогава се возехме в коша.
Плюса на тези столчета е, че имат няколко положения на седалката.

Вчера минах през Балев за пащърнак, но нямаше. Ще се купува от пазара.
Взех био моркови и сладък картоф, който сварих днес и ще се захранваме. Пробвах го и наистина е сладък. Предполагам, че ще допадне на наш сладокуско  Grinning

Валери, браво на Боби за пълзенето  Grinning
Ние се опитваме да достигнем дистанционното или свтещата ми мишка, като прилагаме много странни движения, премятане, ту на ляво, ту на дясно  Laughing
Също така, заспиването на ръце от няколко дни е заместено от това и аз да ледна до него и да го галя по главата  Heart Eyes

Отивам да приготвям кашата, че като гледам това слънце, днес ще сме от рано навън.

Слънчев ден от нас  Hug

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 09:25 от miu_miu

Общи условия

Активация на акаунт