От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 210 310
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 105
Bubisha , благодаря ти за отговора. Иска ми се да избера вариант подходящ и за двама ни. Не само за него. Той е тежък , но аз съм лека  Grinning , така,че изцяло бонел пакет, мен пък не ме устройва . За това ми казаха за варианта , с малко мемори, да не е изцяло. Та. Отдолу бонела е за него , а аз да се утреша с 4- те sm. Иначе категорично си търся модел над 20 см. Уви , нямам време да обикалям , а и сме с различно работно време двамата.

Ами тогава Аруба мемори е варинт или пък ( но срещу повече пари) матрак разрабпотен специално за двойки с вградени два матрака в един калъф- Dualcomfort silver на магнифлекс. Може да пробвате и матраците от полиестерни влакна на Глория ( те имат по- високи модели - 30 см. например) с най- различни дамаски ( непромокаема, с водорасли, с мляко , с витамин Е и т.н.). За тези матраци бях писала по- нагоре в темата. Но все пак влакната са 4- канални, имитират усещането на пружината горе долу, имат доста добра въздухопроводимост,но пък ги няма във всеки магазин за матраци.

# 106
Bubisha , имам питане за матраците Нани. Искам матрака да не е много твърд , но да не е и много мек, защото мъжът ми е доста тежък-110 кг. и на него сигурно няма да му е удобен мекият. Какво ти е мнението за Сирена Ултрафлекс или Аруба Мемори. Ако ти имаш добри отзиви за модел , моля сподели ги.
Мерси предварително.

Дано не бъркам марката,но докато разучавах пазара преди година,като че ли точно на Нани пишеше на определени матраци,че не се препоръчват за постоянно ползване от хора с наднормено тегло.Да не говорим,че не бяха уточнили що е то наднормено тегло,защото една жена висока 160 и тежаща 80 кг си е с наднормено тегло,а един висок мъж с тези килограми не е.Явно по-тежък човек по-бързо ще ги деформира и сплеска,защото те все пак са от дунапрен.

Като чета написаното по темите си мисля, че всичко е много относително. Или е много трудно да си избере човек, без да е тествал матрака. Но Нани имат тестов период за някой матраци, само че после си взимат парички и за теста!

Тест периода едва ли не е да си вземеш матракът под наем, но соленко. На повечето практиката им е 20 дни тест период при евентуално връщане за всеки ден плащате по 5% от цената (за 20 дни 100%) като можете да си доплатите върху тези пари за по- скъп матрак на същата марка. Което си е ... Думи нямам.

Иначе за по- пъ;ни хора се препоръчват по- дебелите матраци. Матрак с мемори не мисля, че е удачен избор все пак материала мемори реагира на топлина на тялото и на тегло... Най- добре е да пробвате, но наблягайте наистина на матраци с дебелина над 24 см.
Не е лоша препоръката, само че ние взехме под 24 см матрак, само като видях какви пружини слагат се отказах от пружинния вариант!
Иначе, наистина доста солено излиза тестовия период.

# 107
Купих си матрак на Нани ,,Лаго,,  но е само 19-20см висок  не отговаря на оказаната височина от производителя 24 см http://www.matracinani.bg/product.php?cID=1&pID=1 . За пореден път си затвърдих мнението да не се купува нищо българско  #Cussing out .

# 108
Купих си матрак на Нани ,,Лаго,,  но е само 19-20см висок  не отговаря на оказаната височина от производителя 24 см http://www.matracinani.bg/product.php?cID=1&pID=1 . За пореден път си затвърдих мнението да не се купува нищо българско  #Cussing out .
Върнете го. Peace След като не отговаря на оказаната височина сте си в правото. Успех.

# 109
Eдин добър начин за да открием правилният за нас матрак. Може да се пусне и през автоматичния преводач, има и видео.

http://www.tipps-vom-experten.de/index.php?id=tipp_neu&t_id=1

Но каквото и да прочетем, просто наистина трябва да се полежи на различни матраци.

# 110

Но каквото и да прочетем, просто наистина трябва да се полежи на различни матраци.

Което е невъзможно. Peace

# 111
Аз се затрудних днес на 2 матрака, на които полежах, да избера между тях. И двата бяха на магнифлекс. Нямаше някаква съществена разлика. единия беше - CLASSIC NIGHT, а втория - ZIP SLEEP.

ПРи пробата установих, че Класик-а 20  см беше сложен върху плътна фазерна дъска и вероятно затова го чувствах по плътно. Но употребата му е за върху подм.рамка. Със сигурност ще се промени усещането.

А втория 18 см беше върху подм.рамка, усещах го че е по тънък. В магазина, където бях нямаше други от тази фирма.
В понеделник ще продължа с други,  набелязала съм да видя и тези от колекцията PREMIO. А ако успея да намеря къде да пробвам  на Don almohadon, ще бъде достатъчно да избирам между двете фирми.

# 112

Върнете си матрака, обръщате се към магазина, от който сте го купили и от там си задвижват смяната. Случвало се е и при мен да ми доставят по- нисък матрак от посоченото (модерато софт беше модела и си го спомням много добре, защото  бяха 4 матрака към  1 поръчка) и го заменихме. Без абсолютно никакъв проблем Simple Smile

# 113

Върнете си матрака, обръщате се към магазина, от който сте го купили и от там си задвижват смяната. Случвало се е и при мен да ми доставят по- нисък матрак от посоченото (модерато софт беше модела и си го спомням много добре, защото  бяха 4 матрака към  1 поръчка) и го заменихме. Без абсолютно никакъв проблем Simple Smile
Според магазина представител размера е коректен . Имало си специален начин на мерене , по средата на матрака с две летви .Там където е най издуто , по този начин на мерене излиза 21,5см. Не желаят да го сменят или да върнат парите. Много не коректна фирма .

# 114

Според магазина представител размера е коректен . Имало си специален начин на мерене , по средата на матрака с две летви .Там където е най издуто , по този начин на мерене излиза 21,5см. Не желаят да го сменят или да върнат парите. Много не коректна фирма .
Това звучи много зле! Peace

# 115

Пуснете жалба в КЗП.

# 116
Днес пробвах на Нани, на дон алмоходон, на магнифлекс.

Добре се чувствах на Нани. Но в един момент се замислих,  че това как се чувствам е само по отношение на твърдостта, респ. мекостта на матрака.

Важно е какъв е състава на материалите, от които е направен, чиито съставк ще дишам, докато спя.

И намерих това:

http://greenhomeguide.com/askapro/question/what-do-you-think-of- … ers-are-they-safe

, което пак ме наклони към латексовите матраци, въпреки, че съм наясно, че латексовият матрак не е 100 % естествен материал, а е само 20 %, другите 80 % е синтетичен латекс.  
Въпросът е да избера, кой латекс  е по качествен -  на бг фирми, или на вносните.

Също много важен въпрос е, че ако взема латексов, 144/190/20 дали ще мога да го вдигам с подходящата му рамка на газови амортисьори ???Чета, че латексовите са  много тежки. Матрака ще лежи на подматр рамка,  и така поне 2-3 пъти в месеца ще се налага да го вдигам за да ползвам мястото отдолу под матрака - прибиране на дрехи, книги в шкаф-раклата. Т.е. не е легло, което да е отворено и така да се проветрява отдолу. Има ли опасност за недишане на латексовия матрак по този начин?

Моля за  отговор, от тези, които ползват латексов върху подобна долна ракла, относно честото вдигане и относно проветряемостта, дишането на такъв затворен в шкаф матрак.

# 117
Ние ползваме матрак на Тед около 5 месеца вече и сме много доволни - 400 лв. ни излезе  Peace

# 118
Днес пробвах на Нани, на дон алмоходон, на магнифлекс.

Добре се чувствах на Нани. Но в един момент се замислих,  че това как се чувствам е само по отношение на твърдостта, респ. мекостта на матрака.

Важно е какъв е състава на материалите, от които е направен, чиито съставк ще дишам, докато спя.

И намерих това:

http://greenhomeguide.com/askapro/question/what-do-you-think-of- … ers-are-they-safe

, което пак ме наклони към латексовите матраци, въпреки, че съм наясно, че латексовият матрак не е 100 % естествен материал, а е само 20 %, другите 80 % е синтетичен латекс.  
Въпросът е да избера, кой латекс  е по качествен -  на бг фирми, или на вносните.

Също много важен въпрос е, че ако взема латексов, 144/190/20 дали ще мога да го вдигам с подходящата му рамка на газови амортисьори ???Чета, че латексовите са  много тежки. Матрака ще лежи на подматр рамка,  и така поне 2-3 пъти в месеца ще се налага да го вдигам за да ползвам мястото отдолу под матрака - прибиране на дрехи, книги в шкаф-раклата. Т.е. не е легло, което да е отворено и така да се проветрява отдолу. Има ли опасност за недишане на латексовия матрак по този начин?

Моля за  отговор, от тези, които ползват латексов върху подобна долна ракла, относно честото вдигане и относно проветряемостта, дишането на такъв затворен в шкаф матрак.

Първо за повдигането-сама ако го вдигаш ще ти е почти невъзможно,ако си дребна и слаба.И нашият не може да се задържи в отворено положение-пада от тежестта си и мъжът ми го подпира с нещо или държи ,за да не ме обезглави.Матракът ни е 164/200/20.Твоят ще е малко по-лек.Даваха ми идея да сложа още един чифт амортисьори,но не зная дали няма само да дам пари,а положението да е същото.Слагам неща,които се вадят няколко  пъти в годината.Там бяха летните дрехи и завивки.Сега прибрах зимните.Държа там куфара и чантите за пътуване,резервни завивки за евентуални гости. Да се слагат неща,които ще вадиш 2-3 пъти месечно,не е добра идея.Но защо пък не-с помощ.
Относно дишането- направихме на няколко места отворчета и сложихме  пластмасови капачета-решетки.Това показваше един мъж,производител,пишещ във форума.По този начин малко или много става проветрение,ако отдолу не е съвсем плътно напълнено с вещи.За да си го представиш-спомни си старите ракли на ъгловите легла-те имаха по 2 такива отворчета-диаметър някъде 2-3 см.Намерихме същия цвят като спалнята и въобще не личат а и да се забележат, не е грозно.

# 119
  • Sofia
Здравейте!
Пред покупка на матрак сьм - нещо около 300лв. за размер 114Х190. Спрях се на Фаворит С (Тед, пружина бонел), но сега ме разубеждават в полза на Тирена (Нани,  Пенополиуретан)
Бихте ли ме посьветвали кой е по-добрият...

Общи условия

Активация на акаунт