Януари е далече, но расте във мама вече мъничко човече :)

• 32 753
  • 701
  •   1
Отговори
# 60
Привет на всички майчета. Страхотна темичка се заформя. Аз също съм с термин 4.01.13. Имам момиченце на 4 г. 6 мес. Това ми е втора планирана бременност и съм много щастлива. Аз живея в Англия и тук малко бавно стават нещата в началото затова ми е много интересно да чета вие кога сте били на прегледи и как се развиват нещата. Тук първият скан е между 10 и 14 седм. тъй че сте почакам докато видя малкото човече.
Благодаря за прекрасните пожелания написани досега и пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност.   bouquet

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 11:06 от Gigi-Galli

# 61
Здравейте на новодошлите!

Да се отчета и аз: вече съм почти 100% здрава, лекичко ми се размина май... Kosty, и на мен ми се случи нещо подобно като твоите болки. Докато си спях, усетих доста силна болка ниско в кръста, която премина след 5 минутки. Много се стреснах и веднага проверих в нета, дали това е нормално. Оказва се, че да - болките (подобни на менструални) са доста често срещан симптом на ранната бременност. Получават се, защото матката се разраства и различните тъкани се опъват. Пишеше, че ако няма силно кръвотечение ( малко зацапване е ок), всичко е наред.  Wink

Тази сутрин малко ми беше замаено и леко ми се гадеше. Много се зарадвах! Най-сетне усещам, че нещо има в мен.  Laughing

# 62
И аз се присъединявам към януарските мами Simple Smile Днес правих кръвен тест, който се оказа положителен:) Терминът, (по изчисленията на онлайн-калкулаторите) е 08.01.2013.  Grinning

# 63
  • Бургас
Мами, само да ви кажа, че аз бях с кървене и зацапвания от 5-ти месец нататък и ако може си почивайте повечко, не вдигайте тежко, ако сте с ниска плацента /и не само разбира се/!Има си време и за тези неща  Simple Smile
Ако след като легнете, болката не отшуми до час, вземайте но-шпа и само в леглото, докато не отшуми.Придърпванията са нормални, болките, обаче - не!Консултирайте се с вашите гинеколози какво и как да приемате в случай на болка!
Боси, честити ти 2 чертики!Лека бременност желая!

# 64
Благодаря момичета,сметнах горе-долу кога ми е термина и предполагам е някъде между 25 декември и 1 Януари,но каквото сабя покаже Grinning И аз изпитвам леки болки,приличащи на менструалните,но като цяло се чувствам отлично,дано ми се размине сутрешното гадене:)

# 65
Здравейте момичета,

Аз днес бях на преглед и бебчо се видя като малка запетайка. Според дължината на зародишчето, ехографа ме определи на 5 седмици и 1 ден. Значи, зачатието е станало точно на Великден  Laughing.

Но да ви се оплача, докторът беше меко казан груб и неделикатен. Каза ми да дойда след месец, "че да видим дали ще я бъде тая бременност." После ме пита дали взимам витамини и след като му казах, че взимам, ми каза да спра, не било нужно в първите месеци. Що за глупост - че нали навсякъде пише, че е добре да се взима фолиева киселина ако може дори и преди зачатието. Ама стресна ме с това "дали бременността ще я бъде".  #Crazy А още по-лошо е, че уж отивам в хубава частна поликлиника... А бе, нямам думи!

Как сте януарски майчета? Надявам се да имате много по-позитивни първи прегледи от мен.

# 66
  • Варна
Pilcho я не му обръщай внимание на този доктор - как може да те стресира още от сега.
Колкото до витамините - аз също не взимам - пия само фолиева киселина - нищо друго. Дори сега дъщеря ми е болна и се чудя дали с нещо да не се подсиля да не ме лепне и мен - но не смея. На първата си бременност започнах да пия витамини след като влязох в 4-ти месец. Добре дошли на всички нови майчета - доста се увеличихме.
Аз обаче не мога да се ангажирам с пускане на тема тъй като имам прекалено много работа и поне докато не изляза в болнични няма как да стане. А като съм в къщи дъщеря ми достатъчно се нерви че нямам време за нея - така че няма как да седна на РС-то. Ако някоя мама има повечко свободно време нека да се ангажира да изготви една нова тема... в която да са записани всички с термините им, че вече започвам да се обърквам иначе.
Чао и приятен ден от мен!
Кости кога беше прегледа ти? Надявам се че всичко е наред?

# 67
Rumi07, ама той точно за фолиева киселина ме пита. Аз му казах, че пия комбиниран витамин, в който има и фолиева киселина. Той пък ми каза, че нямало нужда първите месеци да се пие фолиева киселина...

За подсилване на организма, май ти ми каза лимони с мед да пия / ям, когато бях болна. И наистина помогнаха - пробвай и ти, дано си здрава и малката също бързичко да оздравее.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 13:40 от Pilcho

# 68
Хайде и аз тук!
Здравейте, момичета, страхотно посрещане, благодаря!
Моите чертички се показаха на 3.05 и сме много щастливи, термина по калкулатор е 11.01.2013г. Имаме си едно момченце и сега се надяваме да са розови гащички, но каквото и да е е чакано и желано бебе.
Момичета, само аз ли съм в окаяно състояние? Гади ми се ужасно и нямам никакъв апетит, кръста и главата ми се цепят от болка, а мускулите ми отказват да ме движат. Ставам всяка сутрин в 4.30 ч и будувам по 2-3 часа. Днес бях на док, позволи да пия Парацетамол и ми изписа хапчета за гърло. Отгоре на всичко в момента съм и с 39,3 Т. Ефекта от бременността в комбинация с настинката ме изтормозват много. През първата бременност ходих на лекар в 7 г с и сега едвам чакам да минат още 2-3 и да си видя точицата.
Оплаках ви се хубаво Simple Smile
Успех на всички ни и дано Господ е с нас  Hug

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 14:39 от lotos4e

# 69
Хайде и аз да се включа да пожелая лека и безпроблемна бременност на всички Януарки 2013 и сладки бебчета на финала   bouquet

Миналата година на 7 май видях заветните 2 чертички, а сега тези две чертички са 2 прекрасни очички, които много ме радват  Heart Eyes  Беше ми първата и много желана бременност. И затова искам да споделя с мамите, чакащи първата си рожба:

Наслаждавайте се на всеки един миг от бременността, защото е неповторим. Не се ядосвайте на глупави коментари и хапливи забележки - не си заслужава - мислете за щастието, което носите в себе си. Пазете се и яжте каквото ви се яде - слушайте тялото си - то знае най-добре от какво има нужда вашето бебче. Ако не ви харесва лекаря или се съмнявате в това, което ви е казал, сменете го или потърсете второ мнение. Каквото и да четете в интернет - пречупвайте го през собствените си идеи и съзнание - не го приемайте за чиста монета, защото вие и вашето бебче сте различни. И най-важното - гледайте да се наспите  Mr. Green (че после нещата са малко по-различни).

Желая ви много усмихната пролет, изпълващо с енергия лято, незабравима есен и бебевалежна зима  bouquet

# 70
Здравейте и от мен!Моят термин също е в началото на януари.Много се вълнувам. Simple Smile Малко се притеснявам,защото всеки ден ме боли главата,нормално ли е? Rolling Eyes

# 71
  • Бургас
Здравейте и от мен!Моят термин също е в началото на януари.Много се вълнувам. Simple Smile Малко се притеснявам,защото всеки ден ме боли главата,нормално ли е? Rolling Eyes
Здравей и честити ти 2 чертички!
Ако главоболието не е предизвикано от високо кръвно, то е нормално!Добре е да се следи кръвното по време на бременност!Нормално е да сте поспаливи през деня, а вечерно време да будувате - аз бях така.Имах и зверското гадене 24 часа в денонощието, от което нямаше отърване дори и през нощта.Закусвах само с принцеси и сандвичи, за да се облекчи поне мъничко гаденето сутрин.Нищо друго не ми помагаше на мен.
За всякакви болки и неразположения се обръщайте към гинеколозите Simple Smile

# 72
Привет на новодошлите коремчета  bouquet
Rumi07 довечера е. Утре ще разказвам.
Аз мога да се заема със списъка и след това да го предоставя на някоя мама да пусне тема. Докато не ми оправят компа не мога да се заема с пускане на тема, че от телефона ще ми е трудничко.

При първата ми бременност започнах да пия фолиева след 3-ия месец, гинеколога ми я изписа тогава Peace А иначе и аз чета навсякъде, че трябва да се взима още с опитите да забременееш.

Berry страхотен пост, благодаря  bouquet

Аз екстри нямам, само две сутрини се събуждах с леко гадене, но нищо особено. Като се преуморя почват да ме болят яйчниците newsm78 , кръста ме боли доста често, гърдите и те станаха чувствителни. Като цяло не се чувствам много бременна Sad Дано довечера доки да потвърди, че "тая бременност ще я бъде"(sorry, мила, че те цитирам Hug ) и всичко е наред.

# 73
Еми кръвното ми е нормално,но аз си мисля че може да е от очите.Защото нося очила и от 2 седмици започна много да ме болят очите и от там главата.Ще отида на очен и ще видим. Иначе други притеснения нямам.  Simple Smile

# 74
Инфо за фолиева киселина:
"Фолиевата киселина е естествен витамин В, който помага на невралната тръба – тази част от ембриона, която на по-късен етап се превръща в мозък и гръбначен мозък, да се развие правилно. Фолиевата киселина трябва да се приема преди и по време на ранната бременност, т.е. в момента в който невралната тръба се развива. Фолиевата киселина наистина действа, но само ако бъде приемана преди и по време на първите няколко седмици от бременността, когато невралната тръба се развива и трансформира в мозък и гръбначен мозък. Когато невралната тръбата не се затвори правилно, бебето може да се роди с много сериозен дефект, наречен вроден дефект на невралната тръба. Ако всички жени приемат адекватно количество фолиева киселина преди зачатие и по време на бременност, 50-70% от случаите на вроден дефект на невралната тръба могат да бъдат предотвратени."
И двете ми бременности са планирани и започнах прима месец по-рано.
cvblagova, четох, че главоболието е вследствие на бушуващите хормони и е нормално.
Аз вдигнах 39,8 Т, доки каза, че съм пипнала грип. Много се притеснявам за бебо, дано нищо не му се случи на него.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 17:29 от lotos4e

Общи условия

Активация на акаунт