Януари е далече, но расте във мама вече мъничко човече :)

• 32 749
  • 701
  •   1
Отговори
# 45
Rumi07 fingerscrossed

Ако някой се заеме със списъка - Деси, 28 г., всъщност юли ще навърша 29, Серес, втора бременност

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 16:36 от Kosty

# 46
Здравейте,
както и очаквах почти нищо не се видя на прегледа днес. Видяхме сакчето и миниатюрна точица в него. Поне със сигурност е закрепено в матката. Пак почвам Дуфастона за всеки случай и никакъв секс (горкия моя ooooh!). Докторката каза, че е доволна и на 10-ти пак ме записа. Малко е рано, но направлението ми е дотогава, та дано този път имаме по-ясни резултати. Все още не ме регистрира, защото искала да чуе сърцето. Питах я за вероятността за близнаци, а тя каза, че засега вижда само едно сакче, но нищо не може да се каже още.
Така, че пак чакане. Rolling Eyes
Kosty няма ли как да отидеш на преглед и да видят поне дали всичко си е на мястото. Не съм сигурна как се случват нещата при лошите развръзки, но не трябваше ли да ти дойде ако не дай се боже е станало нещо?

Щях да забравя: Вярно ли е, че касата поема само два ехографа по време на бременността? Ако е така е много неприятно.

# 47
  • Варна
На мен днес определено не ми е ден - след като се оказа че направлението ми не е за гинеколог, а з ехограф и ме върнаха - се наложи в най-голямото задръстване и жега да карам като шумахер за да успея да стигна до личната и да си взема ново... Успях да се върна до гинеколога с 5 мин закъснение - щастлива че съм успяла - да ама не. На регистратурата най-учтиво ми казаха "За вас ли е направлението - и аз отговарям да, а тя ми казва - ами вие едва ли се казвате Тихомир - та в крайна сметка бях толкова бясна - треперех от нерви за всичките глупости които се случват, че в яда си реших да не си платя на частно прегледа, просто на инат. И сега ще си чакам. Така или иначе е рано и може би трябваше да изчакам - така че сега ще си взема час за след 2 седмици - че поне да се надявам че ще чуем и сърчице.
Наоплаквах ви се набързо, за което се извинявам!

# 48
Здравейте, сладурки Sunglasses След дълго чудене реших да се престраша и аз да се присъединя към вас. Началото на седмицата ме зарадва плахо с бледа втора чертичка, която все още проверявам всяка сутрин. За сега по калкулатор се присъединявам към групата на "04/01/2013" Simple Smile Всичко ми е още много нереално след дългото чакане и не смея да споделям емоции, но тъй като сърчицето ми трепти и в главата ми се вият толкова много въпроси реших да споделя с вас.
Дори не знам кога е хубаво да отидя на лекар. Бях се наканила да е този месец, но за поредната консултация и поредица от нови изследвания и след тази изненада направо се озовах сред море от чуденки. Като ви гледам вие вече сте почнали посещенията по докторите, а аз даже си мислех да ходя чак към 20-ти, когато мислех да си взимам малко почивка, защото толкова ревностно искам да запазя тази новина, че дори не искам да излизам от работа  и да будя подозрения. То тогава май вече ще е за пулс, но ще видя с времето как ще постъпя.
Иначе за момента се чувствам нормално с леки болки в левия яйчник, който по принцип си ме боли понякога. Първите дни си ме болеше сякаш ще си идва, както наистина повечето казват, но си мислех, че ще болките ще са по-различни. Странно, но се чувствам по-бодра и не ми се спи толкова, а доскоро пролетната умора ме съсипваше. И апетита, не ми е толкова голям и се засищам по-бързо. Гърдите изобщо не ме болят, както обикновенно, изобщо всичко някак си е наобратно и против всякакви общи симптоми, но нали при всеки е различно, а и е още рано.

# 49
Здравейте,на 24 години съм и на 1-ви май(на рожденният си ден)си направих два теста и двата показаха двете чертички.Искам да питам сега какво следва,кога трябва да ида на първия си преглед,да кажа ли вече на родителите си или е рано?

# 50
  • Варна
Здравейте Polity-rade, Line. Добре дошлr в темичката - започваме да нарастваме вече...
Ако нямаш никакви усложнения /кървене, болки в корема и т.н./ по принцип не се ходи преди 8-9та седмица, за да може като отидеш да чуеш и тонове на бебето и да видиш че е на мястото си. В 12-13-та седмица трябва да се запишеш на ЖК. На този етап е добре да пиеш фолиева киселина и да не се натоварваш много. Прави впечатление че всеки личен лекар казва различно и праща по различно време бременните на преглед - така че най-добре питай личната лекарка кога трябва да отидеш.
Lyne - аз съм едно от момичетата за 4/01/2013 и също не съм ходила все още на преглед /щях да ходя вчера, но явно не е трябвало/. Аз вече реших че преди края на 7-ма седмица няма смисъл да ходя на преглед - искам като отида да чуя и сърчицето направо. Смятам направо за 18-ти или 21-21-ри да си взема час. Тъкмо по празниците ще имам време да информирам всички, които до тогава не са научили... Аз също ревностно се старая да крия от всички колеги - но вече им прави впечатление че от 5 дни не пуша - което ги кара да започнат с клюките от сега. Със сигурност преди да кажа на шефа - няма да им кажа на тях!
Лека бременност и на финал - здраво бебче!

# 51
Благодаря,но има и друго,че не съм сигурна в коя седмица съм..как да изчисля?Съвсем нищо не знам и едва сега започвам да разучавам,имам и друг проблем,че не съм в България,а в Англия от 3 месеца и реално няма на кой да разчитам,нямам личен лекар тука,дори осигуровки нямам още....

# 52
Здравейте и от мен ,добре дошли на новите мами.
Аз не се стърпях и отидох на лекар днес,макар че е рано.Видя се сака ,около1cм.и го снимах на тел.за подарък на мъжът ми,днес има РД,скромно ,но от сърце  Laughing
Изписаха ми Биозин мама и да си имам под ръка но-шпа,а фолиевата си я пия от 3,4 месеца.Спрях  цигарите преди 2 месеца и е много по-лесно от колкото си мислите(пуша от 13-14 годишна Whistling)

polity-rage,най-лесно се смята термина като към първия ден на последната си менструация прибавиш 7 дни,а от месеците извадиш 3,или ползвай калкулатор на бременноста,има го в доста сайтове,даже и в този.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 15:57 от пречупена

# 53
Здравейте Polity-rade, Line. Добре дошлr в темичката - започваме да нарастваме вече...
Ако нямаш никакви усложнения /кървене, болки в корема и т.н./ по принцип не се ходи преди 8-9та седмица, за да може като отидеш да чуеш и тонове на бебето и да видиш че е на мястото си. В 12-13-та седмица трябва да се запишеш на ЖК. На този етап е добре да пиеш фолиева киселина и да не се натоварваш много. Прави впечатление че всеки личен лекар казва различно и праща по различно време бременните на преглед - така че най-добре питай личната лекарка кога трябва да отидеш.
Lyne - аз съм едно от момичетата за 4/01/2013 и също не съм ходила все още на преглед /щях да ходя вчера, но явно не е трябвало/. Аз вече реших че преди края на 7-ма седмица няма смисъл да ходя на преглед - искам като отида да чуя и сърчицето направо. Смятам направо за 18-ти или 21-21-ри да си взема час. Тъкмо по празниците ще имам време да информирам всички, които до тогава не са научили... Аз също ревностно се старая да крия от всички колеги - но вече им прави впечатление че от 5 дни не пуша - което ги кара да започнат с клюките от сега. Със сигурност преди да кажа на шефа - няма да им кажа на тях!
Лека бременност и на финал - здраво бебче!
И моте колеги така ме усетиха и вече са сигурни, още повече, че знаеха че опитваме за бебе. Преди през час излизах да пафкам, а сега само ги гледам жадно като излизат с кафенцата, а те гадините само ме дразнят: "Айде бе, не ти ли мина това гърло?" Joy

# 54
Привет, момичета, я кажете вие усещате ли леки спазми като преди цикъл? На мен ми дадоха но-шпа по 3 пъти на ден, защото иначе пречело да се закрепи за матката...

# 55
  • Варна
До преди 3 дни усещах, но от три дни насам вече не. Спря да ми се гади, да ме боли корема и т.н. само леко ме придърпва левият яйчник така по 4-5 пъти на ден и бюста ми е огромен вече и боли. Доколкото знам е нормално да чувстваш леки спазми - само да не са силни...

# 56
При мен имаше болка като преди менструация допреди една седмица, но много по-лека (при мен цикъла си идваше доста болезнено), а сега само от време на време леко придърпване, но не болка. Не пия обезболяващи. Нямам никакви признаци освен, че циците ми станаха възголеми (а те моите по принцип са доста големи), но не ме болят, но те по принцип никога не са ме болели гърдите. Въобще при мен засега е бременност-мечта, чак се притеснявам от време на време, като чувам другите мами как се оплакват от разни болежки.

# 57
Добре дошли на новите мами Hug

polity-rage ето тук можеш да си сметнеш коя седмица си http://www.bg-mamma.com/?action=calculator

Kosty няма ли как да отидеш на преглед и да видят поне дали всичко си е на мястото. Не съм сигурна как се случват нещата при лошите развръзки, но не трябваше ли да ти дойде ако не дай се боже е станало нещо?
И аз не съм сигурна как се процедира в такива случаи, но именно липсата на кръвотечение ме успокоява. А и тази сутрин за първи път почувствах гадене и си умрях на кеф - все пак е някакъв знак,а?
 В понеделник съм на преглед, да установим дали всичко е наред, иначе бих отишла по-късно. Както е казала и Руми, ако нямаш оплаквания, е най-добре след 7-а седмица да се посети лекар Peace

# 58
Да се отчета и аз днес:) Преди малко си купих витамини, че днес се замислих, че не мога да си карам на досегашните комбинирани и фолиева и се поразрових и след много сравняване си избрах Прегнакеър плюс. Такова обикаляеа му ударих обаче по няколко аптеки Марешки докато го намеря, тия хора явно хич не зареджат редовно, а тази беше и последната опаковка. Но поне цената му е добра от това, което мернах в нета и хич и не ми се занимаваше да обикалям по други аптеки като знам, че там е по-евтино. Дано доки одобри моя избор, но не ми се чака чак до прегледа, защото ще мине време, а сега в началото е важно. Днес ще ги сефтосам и ще споделя как ми понасят.
Аз от време на време имам болежки ту в левия яйчник, ту отдясно едно придърпване и последно и се чудя от коя страна е била ову. А както на цветната снимка ми излезна, че дясната тръба не пропуска много от време на време ми минават някакви лоши мисли през главата ooooh! Днес нещо се напрегнах като подреждах едни папки и сякаш ме позаболя повече и се притесник, не знам до колко е нормално Tired
Поне ме поуспокоихте, че добре съм се ориентирала за за времето на прегледа. Може би ще отидя някъде към 21-ви, когато мисля да си взема почивка. По-рано ви споменах, че не ми се излиза от работа, защото моята шефка знае, че имах проблеми със забременяването  и ходех по доктори и както непрекъснато ме подозира, не искам да се знае нищо поне преди да съм отишла на лекар и ще се опитам да го пазя тайна пред повечето хора максимално време до третия месец. Просто от дългите ми терзания повече от година още съм на тръни и искам да мине рисковия период.

# 59
Здравейте, за протокола и аз да се запиша, първа бременност ми е, термина е за 12.01.13год.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт