Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 33

• 83 532
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Мistik, благодаря за интересната информация.   newsm51  Оказва се, че Насуф ефенди най-малкото с боевете с матрак е бил известен. Завидна ерудираност, обширни области на познанието, определено висок интелект и богата култура е притежавал, художник, математик, историк. Много интересен образ, с богат живот, който би трябвало да бъде отбелязан достойно в сериала.

Много интересна информация, благодаря  Simple Smile Обаче ето на, и ролята на Матракчъ е сведена до някакъв самотен неудачник, на който не му върви с жените и си дави мъката в алкохол. Язък. Мисля, че сериалът само би спечелил, ако малко се поизмъкне от сапунено-интригантското и внесе повече историческа достоверност в образите.

Абсолютно подкрепям.  newsm10

Невин, благодаря за бързия превод на трейлъра.  smile3525 smile3525 smile3525

# 256
ТОПКАПЪ

# 257

Ще бъдеш ли така добра да обясниш къде точно се намира Хасодабашъ Бали бей? Mr. Green

# 258

Ще бъдеш ли така добра да обясниш къде точно се намира Хасодабашъ Бали бей? Mr. Green

Joy Joy Joy Най-важния въпрос е това! hahaha

# 259
  • до най слънчевия бряг
 Hug Hug Hug
за интересното инфо и прекрасните преводи ,благодарности на Мистик и Невин

В далечните първи серии ,бяха показали ,но само веднъж ,че Матракчъ беше направил скицата на едни топове или някакви гемии беше     ако не се лъжа, за първия поход на СС  още.
Май оттогава наистина само в  играта "матрак" сме го гледали ааа и в кръчмата

# 260

Joy Joy Joy Най-важния въпрос е това! hahaha
Вай бе ooooh! аз ако знаех, еееехх Embarassed  Joy

# 261
Мистик   bouquet много благодаря за инфото за Матракчъ  Hug

Явно е бил много колоритна личност, вярно, образът му е доста ощетен, но поне ни го показаха, пък нататък ние си знаем  Grinning Wink

Датата и мястото на раждане не са известни. Историографът Кятиб Челеби дава датата на смъртта му като 1533, но вече се знае, че не е вярна.
Хубаво, че се знае, че не е вярна, дано и Мерал го знае  Wink Grinning
Че вече май сме 1533-та или там някъде  Whistling а Матракчъ яко сгази лука...
освен ако не се окаже някой Троянски кон на Ибрахим, или по-вероятно на султана, той май има нещо наум  Thinking

Невин   bouquet благодаря за превода на трея  Hug
Чудя се, дали Нора щеше да сипе отровата (или каквото е там), ако не беше заварила Айбиге при Мустафа  newsm78

Лили, не си трай, всички чакаме  Naughty Joy

# 262
# 263
# 264
# 265
  • Варна
Аууу как съм ви изтървала  ooooh!

bouquet  bouquet  bouquet

# 266
Време е и аз да пиша, макар че Ви чета от много месеци, но все не смея.
Сериалът е страхотен, от турските сериали съм гледал единствено Незабравимо (и то не до края) и имаше един Мелодията на сърцето. Но ВВ няма нищо общо. Страхотен е. Покрай него съм зарязал всичко друго, което следях от американските продукции.
Във връзка с последната серия си мислех, че всъщност това не е било отрова и Хюрем само би я изпробвала дали ще му сипе, за да  я провери, но гледам сега трейлъра и виждам че си е баш-бая отрова. ... Сгреши Хюрем с тази постъпка - и Норчето, и тя, сега са на прицел на султана покрай принца... Не трябваше, веднага тях ще обвинят.
Иначе ми е страхотна фаворитка и много й се радвам,  актрисата се справя чудесно с ролята си.
Освен това съм фен на "Айбиге-Балибей", но явно няма да се получи хепи енд... newsm78

# 267

По Стар ТВ след малко ще дават репортаж за ВВ - но явно ще ни трябва търпение...  Mr. Green

Дано някой успее да го запише. Praynig Praynig

# 268
# 269

Общи условия

Активация на акаунт