Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 33

• 83 603
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Muhteşem Yüzyılda Mahidevranın Yükselişi Dikkat Çekti!
Timse yollanan mesajlar sonucu senaryoda değişiklik yapan " Meral Okay " bu konu için şu yanıtı verdi :
" uzun sürmiyecek sadece 2 bölüm Hürremin bir sözü ile kanuninin yapabileceklerini göreceksiniz , mehmet büyüyor dizide beyazıt ve selime de yer verilcek önümüzdeki bölümde ve 3 şehzadesinin de gücüyle Hürrem mahidevranı tarihte olduğu gibi ölüm korkusuna sürükliyecek . Mehmet'in iyi kılıç kullanmasına karşı Bali Bey yardımı ile selim ve beyazıt da iyi dallar öğrenecek . Selim iyi ok atarken , beyazıt da sezgileri yardımı ile gözleri kapalı düşmanı tespit edebilecek" yanıtını verdi .

Израстването на Махидевран във "Великолепният век" направи силно впечатление!

След направените промени по сценарий,заради многото въпроси,отправени към ТИМС,Мерал Окай-режисьорката на сериала,даде следните пояснения:
Няма да продължи много царството на Махидевран,още два епизода и с една дума на Хюррем към Султана,ще видим,какво ще направи той.Мехмет расте,ще се отреди място на Беязит и Селим в сериала. И със силата на тримата си Принцове,Хюррем ще настрои Махидевран,към страх от
смъртта,както е в самата история.
Мехмет ще стане майстор на сабята и с помощта на Бали Бей,
Беязит и Селим ще изучат различни дисциплини.
Докато Селим стреля отлично с лъка,Беязит ,със затворени очи и с помощта на силното си предчуствие,ще може да открива следите на врага.

Спокойна вечер на всички,   bouquet

# 121
Бе, тя нашата дай боже да е спокойна, да му мисли Махидевран Wink

Рустем паша има ли го вече във филма или неговата поява предстои? Нещо не мога да се сетя  newsm78

# 122
  • Атлантис, Галактика Пегас
Бе, тя нашата дай боже да е спокойна, да му мисли Махидевран Wink

Рустем паша има ли го вече във филма или неговата поява предстои? Нещо не мога да се сетя  newsm78
Не се е явил още.

# 123
  • Атлантис, Галактика Пегас
Невин, благодаря.   bouquet

# 124
...След направените промени по сценарий,заради многото въпроси,отправени към ТИМС,Мерал Окай-режисьорката на сериала,даде следните пояснения:
Няма да продължи много царството на Махидевран,още два епизода и с една дума на Хюррем към Султана,ще видим,какво ще направи той. ...
Благодаря, Невин за превода  и Kordelia за инфото.  Hug Върнахте ми надеждата. Peace  Мъка ми беше да гледам как толкова време издевателствуват над Хюрем. Да видим и другите  деца как растат, как се развиват, че този Мустафа (и зъбатото му опулено Норче Laughing) взе леко да ми омръзва.
Рустем паша, идвай на помощ, че на Бали Бей много му дойдоха изгорите, ще му изядат главата.  Laughing

# 125
Гледам с много интерес филма.
Тук искам да благодаря на всики, които са се включили в превода.   bouquet

Най ме заинтригува тайнствената ръка.
Да не би да е братът на СС. В първия епизод се казва, че Султан Селим е имал още един син Увейс, на които му било забранено да доближава земите на двореца и никъде по нататък не е споменато за него.  Thinking

# 126
...Най ме заинтригува тайнствената ръка.
Да не би да е братът на СС. В първия епизод се казва, че Султан Селим е имал още един син Увейс, на които му било забранено да доближава земите на двореца и никъде по нататък не е споменато за него.  Thinking
Според нашите преводачки най-вероятно става дума за водач на религиозен орден или секта, защото в последните разговори стана дума за финансиране на религиозна обител (теке). Но защо не показват лицето, можем само да гадаем.

# 127
Според нашите преводачки най-вероятно става дума за водач на религиозен орден или секта, защото в последните разговори стана дума за финансиране на религиозна обител (теке). Но защо не показват лицето, можем само да гадаем.

Лично аз си мисля,без да ангажирам никого,разбира се,че това е прокудения брат на Сюлейман.
Защото само на човек от неговия ранг би трябвало да се целува ръка.
И после той държеше жезъл.
Неговата цел е да предизвика размирици,първо използва за това бехрам Паша,сега-Аяз Паша.
Това той прави с цел да разклати устоите на държавата,авторитета на Султана и да се възкачи на престола.

Поздрави,

# 128
  • Истанбул
Да не би да е братът на СС. В първия епизод се казва, че Султан Селим е имал още един син Увейс, на които му било забранено да доближава земите на двореца и никъде по нататък не е споменато за него.  Thinking

Лично аз си мисля,без да ангажирам никого,разбира се,че това е прокудения брат на Сюлейман.
Неговата цел е да предизвика размирици,първо използва за това бехрам Паша,сега-Аяз Паша.
Това той прави с цел да разклати устоите на държавата,авторитета на Султана и да се възкачи на престола.

Поздрави,

В земите, където господства Ислямът, най-уважавани са хората свързани с него: ходжи (учител), шейхове, отшелници (дервиши) и пр. И техните ръце се целуват... Даже, най-вече техните. В днешни дни даже, когато на политически лидери не е прието да им се целуват ръцете, сподвижниците и последователите им, непременно целуват ръцете на ходжите и шейховете си Mr. Green
В мюсюлманските страни само религиозният лидер носи жезъл (истор.)
Точно поради тези причини и от начина и съдържанието на разговора им съдя, че става дума за шейх... ooooh! Hug

# 129
.....
....

Християнските религиозни  лидери също носят жезъл и им се целува ръка  Peace ....За справка - Папата и нашия патриарх Марксим  Laughing (бай Марин Недев) дето не помни кога е роден  ooooh!

# 130
Нашият войн,който живее за едната чест  Wink

# 131
Да не би да е братът на СС. В първия епизод се казва, че Султан Селим е имал още един син Увейс, на които му било забранено да доближава земите на двореца и никъде по нататък не е споменато за него.  Thinking

Поздрави,

В земите, където господства Ислямът, най-уважавани са хората свързани с него: ходжи (учител), шейхове, отшелници (дервиши) и пр. И техните ръце се целуват... Даже, най-вече техните. В днешни дни даже, когато на политически лидери не е прието да им се целуват ръцете, сподвижниците и последователите им, непременно целуват ръцете на ходжите и шейховете си Mr. Green
Точно поради тези причини и от начина и съдържанието на разговора им съдя, че става дума за шейх... ooooh! Hug

Добре,това е вашето мнение,а какво ще кажете за пръстените,които има този така наречен "Духовен водач",на който всички целуват ръка?

Доколкото знам,духовните водачи нямат моралното право,като духовни хора,да демонстрират благосъстоятелност?

# 132
  • Мюнхен
След преводите на Невин, за които много благодаря, освен че се успокоихме, че няма да гледаме още дълго мазната физиономия на Махито, ни падна и камък от сърцето, че нашият хубавец ББ ще си запази главата. И на мен ми е вече голяма мъка да гледам филма и несправедливостта към Хюррем. И най-вече от страна на Сюлейман. Иначе колкото и да ми е трудно да свикна с актьора изпълняващ ролята на Мустафа (харесва ми играта му, но не мога да го приема за 17 годишен, колкото и да е младолик), не мога да не призная, че съм твърдо зад постъпките му. Силен и горд, с абсолютно право да защитава майка си, колкото и да симпатизирам на Хюррем, на всеки пожелавам син като него. Дори и Махидевран да не е права, един достоен син е длъжен да я защити. Кръвта вода не става! Затова пък напълно разбирам и Хюррем, която след всичко, което се случи и продължава да и се случва, единствено разчитаща на себе си е длъжна да предприеме мерки за да спаси живота си и този на децата си, каквото и да и струва това. Аз мисля като майка. За мен детето ми е по-важно от всичко и бих направила и невъзможното, за да го спася, дори и това да не се харесва на другите.
За мъжа с пръстените и аз мисля, че е брата на Сюлейман. Но да видим!

# 133
...  зъбатото му опулено Норче Laughing....

А-а-а, не така  Naughty ,че хич не обичам  Crossing Arms .

Аз за Норчето съм готов да преплувам Ламанша  luvbed (пардон - Босфора Embarassed) . И като познавач,ще ти кажа защо е "опулена"  Shocked !
Защото на тъмнооките жени очите им поемат повече светлина и зениците им инстинктивно се разширяват  Whistling . В резултат на което се получава и леко кривогледство,което внася допълнителна доза еротична перверзност  Hug Laughing ....Даже мисля че Мелиса наистина  Outta Joint харесва Мехмед Гюнсур съдейки по погледа й в една от сцените,която наблюдавах одеве по новата плазма на комшийката ( "Филипс" от последните модели - към 50 инчова  Wink). Проблемът е,че DVD от торентили линк, няма формат 16:9 за да бъде удоволствието максимално и затова препоръчвам ако някой ходи до Турция да си купи оригиналните DVD-та на Първи сезон,за да се наслади максимално на картина и звук  Peace

Laughing    bouquet
-------------------------------------------------
PS: Вземам си думите назад,касаещи пияндето Бурак и неговата приятелка ...Красиво е момичето и мисля,че то има място в харема докато Хасобашъ се престисква между Айбиге и Малката перверзна палавница Михримах  hahaha bowuu.... Laughing .Язък ,че много бързо вървят турскитв субове и сега не ми се занимава да превъртам по няколко пъти  Whistling за да разбера аджеба за кво иде реч  Rolling Eyes

# 134
...  зъбатото му опулено Норче Laughing....
А-а-а, не така  Naughty ,че хич не обичам  Crossing Arms .
Не се сърди, Михайлов, на вкус и на цвет приятели нет.  Peace Но на мене Норчето наистина ми изглежда едно джезве кокали с една голяма, хайде да кажа усмивка, не зъби, и големи камилски очи.  Laughing И от това което видях в трейлъра на следващия епизод, се оказва че е и страхлива - изпя всичко на Махи. Че и някаква отрова криеше. Не я съдя разбира се, в тия условия на живот всеки гледа да отърве кожата, но все пак... притеснявам се как ще свърши. Wink
Като външност от всички най ми допада Махи, въпреки че като персонаж  Sick
Ама ти си единствения мъж, когото познавам, да намира кривогледството еротично.  Laughing Не мисля че е кривогледа (само туй оставаше) но като се фиксират двамата съвсем от близо, имат тенденцията да си събират очите.  Laughing

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 21:07 от soya-fen

Общи условия

Активация на акаунт