Истанбул 8

• 79 985
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Добре си дошла, Сисссс!  Simple Smile  Няма да му се наситиш, той е като наркотик  Simple Smile Чакам снимки, разказ къде бяхте, какво видяхте, какво ново ви впечатли, какво старо видяхте с други очи и така нататък  Simple Smile

# 256
  • Варна
И аз да се наредя в листа на чакащите. Хайде, Сисссс, почивай си и започвай да разказваш Praynig

# 257
Добро утро!
Сисссс, bir sey degil /това би трябвало да значи "добре дошла"  Simple Smile/, когато си готова и отпочинала те чакаме да разказваш с картинки!  newsm51

# 258
  • русе
Дали са цъфнали вече лалетата в Истанбул?

# 259
  • София
Дали са цъфнали вече лалетата в Истанбул?

Не, току-що погледнах на камерите в Емиргян. Има само зелени листа. Имам чувството, че тази година ще цъфнат по-късно от миналата. Дано не съм права. Sad

Шадраванът в Емиргян в момента го оправят. Вече има малко вода в него, а някакъв работник прави нещо по пръскалките Laughing. Има и нови статуи в тревните площи. Laughing

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 12:06 от Тaня67

# 260
Таня, и аз мисля като теб за лалетата  Peace

Ще бъде цял късмет, ако на 19 април са цъфнали. Подозирам, че тази година печелившите ще бъдат на екскурзии края на април и началото на май.

И все пак ако отсега започне слънцето и хубавото време, както го обещавам синоптиците, може и аз да успея да ги видя  Wink

# 261
  • София
Няма нищо, ще опитаме и догодина  hahaha

# 262
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз се оплаквах от "комфорта" на комфорт   Twisted Evil

Езерото на Емиргян е почти пълно  Crazy

Аз мисля, че към 20ти ще има лалета вече, щом цъфтящите им дървета са цъфнали вече мн сериозно и то на по-гладно време  Peace

Сисссс, добре дошла  Hug Чакаме пътепис и снимки и впечатления, ама мнооого подробно!!!  Mr. Green

# 263
И аз да кажа за лалетата...Ами още не са цъфнали.Има тук таме по някое ,но са малко.

Сега да се отчета... Laughing
Първия ден ходихме на Таксим.Разходихме се по Истиклял.Качихме се на кулата Галата...И там...като ни запука един дъжд...МайкУУУУ...Качихме се на едно такси и право в хотела.
Ааааа,пихме и сок от нар.Ами да ви кажа,не ми хареса! Crazy Може би ако беше минат през някаква цедка,и онези горчиви люспи ги нямаше,щеше да е ок,но във вида ,в който го продават -тц...не е за мен...Оценка по десетобалната -3!!!
Вечерта,след като се бяхме изкъпали,изссушили и дъжда спря,се разхождахме в района на Лалели.
Хапнахме балък екмек.Е това вече е нещо друго... Mr. Green По десетобалната 9+...Защо 9+,ще попитате...Ами беше безсолно... Laughing Ама дъщеря ми,която учи кетъринг,каза,че това не се смята за грешка! Laughing Laughing
Ядохме и пидета,лахмаджуни и т.н...Пидето е страОтно просто! Оценка 10!!!
За транспорта,какво да ви кажа...Маршрутката до Таксим ми върза погледа на фльонга... Crazy
В метрото един младеж подаде на дъщеря ми листче с написан телефонният му номер... Mr. Green
Ходихме и на Миниатюрк.Честно казано-хареса ни!
Ходихме и на Тюркуазо.И там много ни хареса.Особено на малката!!!
В парка Гюлхане е страхотно.Такова спокойствие...И както бяхме уморени,седнахме на една пейка и в сладки приказки изкарахме около час...Отделно разходката там.
Размотавахме се по разни улички.Сядахме по разни кафенета и т.н.
А бе беше много хубаво,но...много кратко...И свършииииии... Cry
Вече завиждам на тези,на които им предстои да пътуват! Mr. Green

# 264
Еее, браво, браво  Hug Hug Hug Hug

Уредихте щерката, току виж зетя се оказал някой братовчед на Къванч и ще има ад ходите на гости всеки месец  Laughing Laughing Laughing

Много се радвам, че сте си изкарали толкова хубаво! Ще чакаме и снимки  Peace

Езерото на Емиргян вече е пълно, даже и пръскалките работят  Mr. Green Хванах премиерата и плясках пред монитора от името на всички  Joy

# 265
  • Варна
Май по дърветата не може да се съди, като гледам по моята градина - прекрасно нацъфтели дървета и лалета, по-малки от тези в Истанбул. Но не съм наясно има ли фиксиран определен период, който се води Фестивал на лалето. Ако е така, вероятно някак ги "карат" да цъфтят в точно определено време. Ако не, наистина ще цъфнат по-късно от миналата година, при тая ледена зима. Но има още доста време до 19, 20.04. Ще стискаме палци да ги видите!

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 13:51 от beljata

# 266
  • София
Здравейте и от мен!
Снощи и аз се прибрах, а така не ми се искаше.
Довечера, живот и здраве ще разкажа Simple Smile

# 267
Ами те ги садят вече пораснали пред цъфтеж, така че малко им трябва. Фестивала е целия април.
Блазе ти за дърветата, в нашия двор нищо не е цъфнало, само напъпват. Лалета пък въобще няма подкарали  Sad Всъщност, никъде не съм виждала цъфнало дърво тая година  Shocked

Джулияна, добре дошла и на тебе  Hug Hug Hug Чакам отчета с нетъпрепие!!!

# 268
  • София
jullianna, добре дошла!

beljata, твоите лалета със сигурност си ги засадила преди време във вид на луковици. Тези ги засадиха миналата седмица като готови растения (някой беше видял на камерите как ги садят) и само чакат слънцето да ги стопли, за да се доразвият. Миналата година видях, че имаше надписи за 1-15 април, но предполагам, че е за сцената и павилионите в парка.

Шебек, тази година не съм видяла и аз, но миналата ми направи впечатление, че на 20 км от София картината беше съвсем друга - зелено и цъфнали дървета. Може би пелената мръсен въздух, който ни е захлупил пречи да се развиват.  newsm78

# 269
  • Добруджа
 Сисссс, jullianna добре дошли  Hug Hug. Нареждам се и аз при чакащите за снимки и разкази.
Сисссс относно сока от нар - миналата година пихме от две места, първия и на мен не ми хареса, че се разхождаха из чашата разни семки и корички, но от другото място беше прецеден и беше супер. Явно сте улучили първия вариант. Колко ви взе таксито от Галата до хотела?

Общи условия

Активация на акаунт