Истанбул 8

• 79 494
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив / София

Аз ли греша или не гледам правилното разписание, но до Büyuk Ada ферибот на ИДО има в 10.50 от Кабаташ и после чак в 18.30 обратно. Не ми се иска да прекараме целия ден на острова. Sad

Да, така е. И за разглеждах разписанието. Можи би в делнични дни има по-често фериботи, но в уикендите е така. Аз също мисля варианти.

По повод последния ми пост, не искам да оставате с впечатление, че съм неблагодарна. Аз тук също получих доста ценна информация. И аз ходя с листи и записки. Просто явно съм др. тип турист. Не правя предварит. план на подробни маршрути с рейсове, метро, спирки.На място върша това, като имам карти. Разпечатала съм си на цветен принтер с всички означения мн. хубава карта на градския транспорт и ще ни помогне много.
На мен даже ми е тръпка да се загубя, като съм на ново място. Crazy
Но всеки си преценя, естествено.

# 721
  • Варна и...духом на Босфора
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5zZWhpcmhhdGxhcm … jbXNnMjE2ODYwMTU= Ето го сайта на една от корабните компании.Разгледайте внимателно и заредете от падащото меню. Намалили са тази компания цената за късия тур до Босфора-Вместо 10 лири сега вече е 7 и 50 лири На ИДО ли само имат един курс до островите? Зареждате Кабаташ за нач. и Бююк Ада като крайна цел,сега гледам ОК еразписанието,само в неделя-Пазар на турски са по-разредени

# 722
Fam, бързам да ти пожелая от сега, приятен път и вълнуващо посрещане на Великден в Истанбул. Да си изкарате много хубаво и весело. Относно корабчетата до Буюкада, мисля Шебек бе споменала по-назад в темата, че корабчета от острова към града има доста на други фирми, не само на ИДО. Предполагам, че там на место ще имате възможност да се запознаете по-подробно с графика им. Аз също в началото бях изненадана от това разписание, но наистина има и други варианти, така че вече не се притеснявам  Simple Smile.

# 723
Тази карта на градския транспорт нищо не показва. В нея няма показан никакъв вариант за достигане на Пиер Лоти, нито Св. Стефан, нито Миниатюрк, нито Емиргян, нито Ортакьой. Това са едни от най- желаните направления на хора в темата. В тази карта има показан удачен транспорт от автогарата и от летище Ататюрк до центъра, но никой в тази тема не го ползва. Летището съвсем никой, а от автогарата има по- удобни директни превози, вместо да правиш смени, както е зададено там. По идея на Анджи е там, аз по- рано не съм я слагала на първа страница, въпреки че я знам от 5-6 години. Навремето се мъчех да се водя по нея и не проумявах как може да е толкова оскъден и неудобен транспорта в Истанбул. Всъщност тя показва само трамваи и метро (наземно и подземно). Показва и прословутия трамвай Т1, но него и без карта го виждаш и ползваш. Изобщо аз на никого не я препоръчвам тази карта, на мен не ми е свършила никаква работа.

# 724
  • Пловдив / София
Пина, може, не споря. На мен, мисля, че ще ми свърши работа. Нямам намерение да ходя нито на бълг. църква, нито на Миниатюрк, нито на Емиргян, нито на Пиер Лоти. Може би затова ще ми е полезна. Всъщност ще видя на място, де.
А пък обик. винаги се сдобиваме на място, като стигнем с карти на града и транспортни такива. Я от хотела, я от другаде.

Hellenn, благодаря ти.

А относно фериботите до Буюкада, аз също мисля, че на място ще има различни компании и ще може да се прецени и да се избере.

Макар че намерих и това. Сайтът го даде Анджи.

http://www.istanbul.net.tr/istanbul_vapur_yeni_gunler.asp?hy=Kab … %2D+B%FCy%FCk+Ada

# 725
Фам, помня че се каниш да не ползваш никакъв транспорт. Искаш да видиш само най- основните неща, а те са достъпни пеша от твоя хостел. Само от автогарата до там ти трябва. Но, в случай, че хванеш шатъла на автобусната компания от автогарата и той те изсипе на Аксарай, но не голямото кръстовище, а по- надолу към кметството, ще се окаже, че от там транспорт до Бейоглу няма  Simple Smile според картата, де, иначе има 10 автобуса, ама там изобщо не е показана такава линия. Затова няма лошо някой да ти е казал на кой номер автобус да се качиш и от къде и ти да си го записал в някой джобен тефтер, пък като му дойде реда да го извадиш.

# 726
 Hug БЗ много ни го е хвалила СакъпСабанджъ музей,Алтин добре че ни го припомни.  Верно че Идо пътуват в събота наобратно в 18 и30 от Кабаташ? Значи за островите препоръчвам хубаво да огледате разписанието на всичките корабни компании-ИДО,Турьол и Шехир преди да тръгнете.Особено за събота!

Винаги имам записки и аз.
Редактирам-в 18 и30 от Буюкада

# 727
Ох, Пина, кога ще приемеш, че не всички имат твоите предпочитания.
И аз не ходя с тефтери със спирки, по простата причина, че винаги съм с кола. Ако е пешеходно разстояние, ползвам джипиес. Или питам местните. Обичам да се губя, да попадам на изненадващи места... за някои хора чарът на непознатите места не е това да посетиш максимум обекти за минимум време, а в това да откриеш неочакваното.

И понеже това си е отделна тема, да споделя моят подход към пътуванията. Обикновено набелязвам едно или две неща, които да видя за този ден. През другото време се наслаждавам на гледки, вкусове и т.н. Ходя. Питам. Снимам. Бавно.

Темата е полезна, но нека всеки взема от нея каквото му е нужно. Големи хора сме.

ПС. Сакъп Сабанджъ е страхотен, няма да съжалявате. Писах, пак ще повторя - има интересни експозиции, прекрасна градина и разкошен ресторант с най-хубавата гледка. За съжаление снимките са ми недостъпни в момента, но ако все пак стигна до тях, ще пусна няколко.

# 728
 Поправям се отново,цената на късия тур ще намалена на 7 и50 лири само за 21,22 и 23 април 23 април е един от националните празници на съседите и може би затова компанията пуска тоз `Индирим Laughing

# 729
  • Пловдив / София
Пина, не искам да спорим.
Точно от автогарата съм си разпечатала листа с автобуса /не шатъл/, който ходи до Таксим. А от Таксим съм си разпечатала указанията в сайта на хостела.

Иначе аз пак казвам, мисля, че тази карта ще ми е полезна. Може и да не е. Може и друга да намерим там на място, ще питаме. Това също го практикувам. Но спирам, за да не излезем от добрия тон.
Все пак и на теб съм ти благодарна преди време ме упъти в темата. Не помня вече за какво, но помня, че помогна.
Евала ти правя за това, че от сайта на транспорта се ориентираш за разните му спирки и места.
Аз го отворих, но англ. версия не работи и нямах ентусиазъм да го чопля на турски.

И понеже това си е отделна тема, да споделя моят подход към пътуванията. Обикновено набелязвам едно или две неща, които да видя за този ден. През другото време се наслаждавам на гледки, вкусове и т.н. Ходя. Питам. Снимам. Бавно.

До това най-много се доближавам и аз като турист.

# 730
  • Казанлък of all places
За пореден път съжалявам,че няма бутон "Like" във форума.

# 731

Ей за това много завиждам-за думичката "бавно". Аз винаги толкова бързам, задъхвам се от вълнение и информация, пестя време от снимки, дразнят ме другите, дето ме бавят като снимат  Laughing

Сега съм решила да го давам по-яваш-яваш  Mr. Green /ама то пусто си е  в характера/

Фам, приятно прекарване  Simple Smile

# 732
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Заповядайте в новата тема - Истанбул 9

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 11:03 от Шебек

# 733
fam, благодаря за линка!   bouquet Да, някой го беше дал. Ами да, сега съм спокойна, че има достатъчно корабчета (като обобщаващо понятие) до Кадъ кьой и Бостанджъ. А това, което гледах, наистина беше разписанието на ИДО.

Така се радвам, значи ще можем и на Принцовите острови, и на азиатския бряг да отидем. От Юскюдар знам, че има много редовни фериботи. Нали в Листопад все от този кей хващаха фери до европейската част?
В сайта на Истанбул (многоезичен) има статия за фестивала на лалетата и на кой парк колко са засадили, заедно със страхотни снимки от конкурса:http://www.istanbuludfestivali.com/sayfa/festival_alanina_ulasim-4-1.html  

Общи условия

Активация на акаунт