Истанбул 8

• 79 498
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив / София
Благодаря ви много, момичета! След тези подробни обяснения, мисля че вече не ми е чак толкова голяма каша в главата кое къде е и как мога да стигна до него Simple Smile

Според мен няма смисъл от тук, особено за човек не ходил в града никога, да се старае да помни маршрути, рейсове, от коя страна да ги хване, пък как, пък що и т.н.
Набелязваш осн. програма, според вашите приоритети.
Осн. проучваш принципа на работа на град. транспорт. Ако се снабдиш с карта на градския транспорт и/или метрото /има вн. хубава на 1стр./ още по-добре.
Запознаваш се с раб. времена на исканите да посетиш турист. обекти и това е.

Аз поне така действам. За какво ми е да помня, като никога не съм била в тоя мегаполис, че за еди къде си се схаваща тролей от лявата страна на къщата с маймунката.
Освен това хората имат карти на спирките и упътващи табели. Което не може да се каже за родната ни страна.

П.П. Не те хокам, но се чудя на акъла на мн. потребителки тук, да запомнят предварит. всичко и всички детайли. Без сарказъм го казвам, с най-добро чувство.

# 691
Искам само да кажа, че ако наистина някой от вас иска да влезе в джамия по време на молитва, просто трябва да е с идеята,че си покрива главата с шал, застава до вратата бос и не снима и не шава.
Не е лошо да се има едно на ум, че може да не се стои до вратата, а в женската "кошара". И това ми се е случвало. Зависи от джамията, от порядките, от хиляда работи.
На мен не ми се е случвало да ми откажат да вляза в джамия, ама аз съм научена още като наближа, да мятам шала на главата и да гледам смирено.  Mr. Green

# 692
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Я да питам тези, дето ходят от по-отдавна - кога е имало дървета по Истиклял? И защо вече няма  Mr. Green

newsm78 newsm78 newsm78

# 693
Честно да ви кажа, не съм от най-смотаните при пътуване. В други градове се оправям перфектно. Те този Истанбул ми е мъка, всеки път се замотаваме някъде, не помагат карти, не помага навигация. Това има и своята романтика - да се загубиш, да откриеш нови красиви места. Но все пак, като се залуташ и не можеш да намериш кой автобус докъде ходи и няма кого да попиташ на някакъв читав език, започващ да се изнервяш, че губиш ценно време. И зацикляш още повече.

Ровейки из нета през разни гугъл проводачи да търся къщата на Фатмагюл, вижте на какво попаднах-
http://www.gecce.com/haber/okay-son-yolculuguna-ugurlaniyor-187606.html

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 19:15 от ASSAMARIS

# 694
Привет! Hug
Случайно попаднах на този сайт на фирма Sehir Hatlari, май някой я спомена, че е пътувал с нея на круиз по Босфора, ето това е сайта има много полезна информация.
 http://www.sehirhatlari.com.tr/tr

Линиите, които обслужва фирмата са много и може да ви бъде полезен при планиране на пътуването! Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 19:55 от melanholly

# 695
Според мен няма смисъл от тук, особено за човек не ходил в града никога, да се старае да помни маршрути, рейсове, от коя страна да ги хване, пък как, пък що и т.н.

И аз така смятам!
Дори си мисля,че когато човек отива за първи път ,програмата,която е подготвена от тур оператора ще му е напълно достатъчна и интересна!
Тук в темата се обсъждат маршрути за напреднали ,така да се каже!:peace:

# 696
Е, не съм съгласна с вас. Безкрайно ценна информация получавам от този форум. Винаги има  любезни и отзивчиви девойки/ в тази тема най-вече, в темата за Виена и Париж/, които са ми давали напътствия и са отговоряли на въпросите /колкото и тъпи да са били/. Нормално е човек да го обхване паниката преди пътуване, особено ако сам си организира екскурзията / при това при първо посещение/.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 19:40 от ASSAMARIS

# 697
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Така е, ASSAMARIS  Hug

Информирания има много, всеки си чете и изважда това, което го вълнува.
също така се отговаря на въпросите, които са зададени. А програмата си я прави самия турист, темата не е наложила на никого нищо  Peace Някой ако желае може 3 дни около Ая София и Галата да се върти, въпрос на личен избор  Peace

Темата е да помага на нуждаещите се от съвет и информация - и да песни пари на туристите. Защото темата е предпазила много хора от безсмислено хвърляне на пари на вятъра  Wink Пък който има излишни нека ги дава на агенциите - аз лично за нещо, което струва 2 лири няма да дам 15 Е, сори  Wink

# 698
Еми явно сте ме разбрали грешно Simple Smile Аз не искам да си съставя маршрут за напреднали или да наизустя кой автобус къде ходи, просто искам да имам някаква бегла представа най-малкото кой обект къде се намира и в близост до него какво има, за да не се лутам цял ден и да си разпокъсам времето Simple Smile Затова и намирам много полезна информацията, която получавам от форума.
redemi в неделя панорамната обиколка ни е организирана от туристическата агенция.

# 699
  • Burgas, Bulgaria
Аз пък съм от тези,дето ходят с "разпечатки" от форума,от тук разбрах и посетих места ,които ги няма в нито един пътеводител.Затова безкрайно много благодаря на момичетата,които са изключително търпеливи и отговарят на въпросите ми.

# 700
И аз съм от тези, които си водят подробни записки  Laughing
Когато пътувам някъде предпочитам да съм запозната предварително с колкото може повече неща. Така избягвам губенето на време и мога да се наслаждавам повече на обстановката.

# 701
  • Варна и...духом на Босфора
 HugНаистина,не е нужно да се запомня всичко,и не всяка тур агенция или екскурзовод се стараят да представя нужното за турист,стъпил за първи път в Истанбул.Ето например вчера се запознах с жена,за четиригодини ходила осем пъти,винаги с една и съща фирма от Варна,но самостоятелните и разходки са били основно Капалъто,Лалели,има един мол близо до Аксарай-Галерия ли беше newsm78.Беше безкрайно учудена и изумена ,че има ходещи неорганизирано! Безкрайно! Не се шегувам, женас възможности лидер на екип в МЛМ компания, ай стига и викам,до къде си ходила сама или с приятелите. До Капълато ми отговаря,и има самочувствие да ми бъде гид в Истанбул Shocked #Crazy Mr. Green
Момичето,които ми писа на лични пък се притеснява да задава много въпроси в темата,нека всички да питат, спитане и до Цариград се стига! Mr. Green Mr. Green
Например за мен е лесна ориентацията защото визуално си представям по картата къде съм.

Шуши- значи ако имате и корабче ,и Долмабахче ще тръгнете по-късно от ставдартния час.
В сайта на  корабната компания пише ,че от 1 април вече дългия Босфорски тур-Носталгия ще бъде два пъти дневно.По-рано демек.Хубаво е да му се насладим,но поне човек да има 4-5 дни престой.

На 14 април от 19 часа е дербито Бешикташ-Галатасарай.Да си кажа аз,някой може да отиде. Crazy Peace Mr. Green Laughing

# 702
Когато отидох за пръв път в Истанбул,бях точно "като в небрано лозе" Crazy
Толкова много народ,всеки щъка насам натам! Можеш да срещнеш хора от всякакви раси и националности...Свят ми се зави! Но програмата,която ни беше спретнал нашият гид беше прекрасна,като за първо ходене!Посетихме всички забележителности,които са стандартни при първо ходене! Но не пропуснахме разглеждането нито на Айя София,нито на Долмабахче,нито на Топ капъ,корабчето по Босфора...Толкова добре беше организирано всичко и толкова ми хареса!
Тогава и през ум не ми е минавало,че някой ден ще се щурам сама в този огромен град и този поток от хора и превозни средства .И все пак,не се чувствам още съвсем готова да тръгна из азиатската част и още по-малко пък по къщите от сериалите! За обектите,които са основно посещавани от туристите,сякаш местните са подготвени за всякакви ситуации.На моменти имах чувството,че ми четат мислите и ми отговарят още преди да съм попитала.Но за по-неизвестните места не съм съвсем сигурна...
Затова казах,че тук маршрутите,които изминавате са си за хора ,напреднали в опознаването на Истанбул! Аз все още се чувствам аматьор,признавам си! Blush

Шебече, за теб, като започнах да чета в темата,си мислех,че живееш в Истанбул! Толкова си наясно с всичко и толкова увлекателно разказваш! Crazy
За Пинето също си мислех,че живее в Стамбул града! Laughing

# 703
  • Варна и...духом на Босфора
Сисс,пак гласувах Hug

# 704
  • София
Аз пък си имам едно тефтерче за Истанбул
и само си добавям в него.
Примерно пиша:

Emirgan park
From Kabatas - 22, 22RE, 25E
From Taksim - 40, 40T, 42T
Слиза се около 4 спирки след 2-ия мост на Босфора.

Така и нещо да не се оправя, показвам тефтерчето на някой местен
и нямам никакви грижи. Аз затова и пиша на латиница в него, за да
ме разбират и аркадашларите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт