Истанбул 8

• 79 521
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Redemi,бъдете здрави,задружни и влюбени още дълги години! Честит празник,миличка!  bouquet

# 676
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
HugПисали сме с Таня. Да ,42 Т сме го `ловили`,има и други за Таксим.От Долмабахче пътя до Ортакьой е наистина шумен и прашен и по -сенчест заради дърветата.

Шебечеджим-Картографке наша,снощи те сънувах! Hug HugИ то как-Че ти си Ана Цолова,а мъжа ти е нейния мъж оператора Васил ,отивате по неговия занаят в ТРТ да разглеждате. Ти носиш чанта,обемна такава,от нея се подават карти и ма нарисувана маймунка! Joy Party Mr. Green Mr. Green Видях ви и че сте качени на червеното трамвайче,махнах ви,поне на сън бях в Истанбул!  Hug

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Редемииииии  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Милата тя  Joy Така ме развесели, ей  Hug Hug Hug

Айде и аз да ти честитя  Hug Много здраве, много любов и разбирателство ви пожелавам! Сговорната дружина и планина повдига, та и вие така  Hug Hug Hug Hug Hug

# 677
Иначе да вметна отделно, да не е с честитката заедно - Ортакьой не е на пешеходно разстояние поне за мен  Peace Ние пътувахме с рейса около 20 минути, пеша е доста повече...

# 678
Здравейте, утре пътувам, а имам огромен проблем със съставянето на програмата. Оказа се много по-трудна задача, отколкото си мислех. Бихте ли ми дали някакви съвети как да е сглобя...
Петък пристигаме сигурно към 6/7 в Истанбул и ако имаме късмет да се настаним веднага след това искам да отидем до Хиподрума след това до Таксим и Истиклял (ама мисля, че не е много удачно, защото е доста далече поне като гледах на картата) и след това в 12.00 имаме посещение на Миниатюрк. След Миниатюрк мисля да отскочим до Топкапъ, защото май е близко и да го разгледаме на спокойствие. А до Топкапъ май е и египетския пазар...дано работи до по-късно за да го посетим и него
Събота имаме пешеходна разходка от 8.30 и след това съм планирала посещение на Света София, синята джамия, водохранилището.
Неделя ни е панорамната обиколка на града, плаване с корабчер по Босфора и Долмабахче.
Приемам всякакви предложения за оптимизация на дадения график Simple Smile Извинявам се за дългия пост.
Ааааа и още нещо...искаше ми се да вместя някъде и парка Емиргян...ама....май няма да стане

# 679
  • Казанлък of all places
Уважаеми пациенти , 4 страници преди края на темата искам да попитам иска ли някой да пуска темата или пак аз?  Мислех си например след последнити 20-тина  страници на настоящата тема,че тя направо може да бъде закарфичена на страница 1 на следващата тема като "Пътеводител из турските сериални къщи" Simple Smile
Ако Шебек има изключително голямо желание пък например, може тя да пусне темата. Щото ...аз нали, от понеделник пак пътувам и имате едни 4 дни да изпишете тази до 50-та страница.  Mr. Green

shu_shi_mushi, Хиподрумът ви е до Ая София, Синята Джамия и водохранилището! Защо не го ометете всичко това наведнъж,а истиклял и Таксим не си го оставите за следващия ден?

# 680
Хиподрума е един площад, така че няма проблеми  Peace
Малко по-надолу по булеварда в дясно има хубав парк - Гюлхане и сега има много лалета в него. При него има спирка на трамвая Т1 - качвате се и слизате на последната спирка Кабаташ. Точно до спирката са стълбите към метрото, там е и тюнела - една железница дето за 2 минути качва до Таксим. От него се спускате по Истиклял, в края на булеварда е кулата Галата.  От нея по стръмните улици се връщате на главния булевар по окйто се движи и трамвая Т1. Качвате се на него и се прибирате в хотела от където вероятно ще ви вземат за Миниатюрк и готово  Peace

Топкапъ е зад Ая София и до (всъщност е над, защото е стръмно) парка Гюлхане.

Египетския пазар е при моста Галата.

Синята Джамия е на хиподрума точно, Ая София е отстрани, а водохранилището срещу Ая София. Значи можете да пропуснете Хиподрума първия ден и да го видите в съботата - то е площад с 2 обелиска само.

За Емирган имате време в събота следобеда, мисля си  newsm78

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 15:57 от Шебек

# 681
 Mr. Green Дообре, наемам се аз да я пусна, хайде  Peace

# 682
Благодаря ви много, момичета! След тези подробни обяснения, мисля че вече не ми е чак толкова голяма каша в главата кое къде е и как мога да стигна до него Simple Smile

# 683
  • в страната на чудесата
redemi, пожелавам ви много любов и много щастливи мигове с твоята половинка!  bouquetИзвинявай,Кумкапъ рибен ресторант ли е?Някакви кординати?А как може да стигнем до Сюлеймание джами или двореца Ибрахим паша Сарайъ?

# 684
  • България, София
И от мен поздравления за Редеми. Желая ви много здраве, любов и още много години в сговор да отбележите на този ден  Simple Smile

Някакви кординати?А как може да стигнем до Сюлеймание джами или двореца Ибрахим паша Сарайъ?
До Двореца на Ибрахим паша се стига от Хиподрума, намира се в края на Хиподрума, противоположен на фонтана на Вилхелм. Входът е от към Хиподрума - ако си с гръб към Синята джамия, тръгваш наляво, прекосяваш Хиподрума и си там. Точен адрес не знам, но няма начин да не го намериш. Миналата година бяхме там и на мен лично ми хареса.

# 685
Стефи, Кумкапъ е квартал с рибни ресторанти. А Сюлеймание джамии всъщност не е ли Синята джамия?!?

# 686
  • София
... А Сюлеймание джамии всъщност не е ли Синята джамия?!?
Не, не е. Сюлеймание е в близост до Капали чаршъ мисля. Ние като ходихме имаше молитва и не ме пуснаха дори до входа да погледна вътре.

# 687
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart EyesБлагодаря Ви много за поздравите! Султанахметджами е Маавиджами-т.е Синята джамия.А Сюлеймание е на Сюлейман великолепни,пак дело на мимар Синан.

Шуши муши- в неделя колко тръгвате от хотела или това което си написала ви е организирано?

# 688
  • Казанлък of all places
Искам само да кажа, че ако наистина някой от вас иска да влезе в джамия по време на молитва, просто трябва да е с идеята,че си покрива главата с шал, застава до вратата бос и не снима и не шава. За това са тези ограничения, както и в католическите църкви на Запад, впрочем.
Щото сега в Кьолн бях на една меса, добре че органа бумтеше,че от толкова шракане на фотоапарати...

# 689
  • България, София
как може да стигнем до Сюлеймание джами [/quote]
За Сюлеймание гледайки картата мога да ти дам следния ориентир - пресичате Орду джадеси (това е в главния булевард в Лалели, по който върви трамвай № 1) свивате в ляво по Фатих бей джадеси и вървите по нея. Улицата върви направо, след това прави чупка надясно. След това пак се "изправя" улицата, като вече името на улицата е Киразлъ Меджит Сокак и по нея стигате до Сюлеймание. Част от пътя минава всъщност покрай стената на университита.
Ето картата  http://maps.google.bg/maps?hl=bg&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1024&bih=596&wrapid=tlif133415093466710&um=1&ie=UTF-8&q=suleymaniye+camii&fb=1&gl=bg&hq=suleymaniye+camii&cid=0,0,10001638270571106285&ei=LYeFT_KgEo31sgaHh7C2Bg&sa=X&oi=local_result&ct=image&ved=0CAYQ_BI
Съжалявам, че не я слагам като картинка, но нещо не се справям с техниката много добре.
Джамията е много красива, светла, просторна. Сигурна съм, че ще ви хареса, а и не е трудно да бъде намерена. Аз успях миналото лято от първия път  Wink

Общи условия

Активация на акаунт