За раздялата в съвместното съжителство

• 31 534
  • 242
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Мишелин, ако си сигурна, че неудовлетвореността ти се дължи на изчерпана връзка, изобщо не го мисли - млада си, нямате деца, свободна си да търсиш това, което ще те накара да се чувстваш добре! И не го протаквай - колкото повече се мъчите взаимно, толкова по-тежка ще е раздялата.
А на другите в темата - Боже, та това момиче не изпитва никакво влечение към партньора си, айде ако са 50-60 годишни и се крепят на взаимното уважение, дълбоко приятелство и грижа - да, но все пак са млади - искат си своето. Те още нямат деца, а тя вече не иска и да си легне с него! Не е лесно човек да се напъва там, където не може да се напъне за един разтоварващ секс поне.  ooooh!

# 151
  • София - Рим и обратно
Днешните млади, тези на около 20г., са много нетърпеливи. Не че и моето поколение 30-годишните са търпеливи, но младото поколение е научено че всичко трябва да стане днес и сега. С такива нагласи трудно се създава постоянна връзка, още по-малко стабилно семейство. Когато живееш с някого дълги години няма начин да не се скарате, да се сдърпате са това или онова, важното е обаче да им любов и уважение към другия. Ако няма търпение, е много лесно да теглиш чертата и да си намериш нова връзка, няма ги проблемите в началото, всичко е розово, лошото е че след 5-10г. винаги се натрупват проблеми и напрежение, няма начин живота си е живот. Тогава както правиш, пак от начало ли?
Като се замисля, това е подобно на започването на нова работа, отначало всичко е розово и добре, но с годините обикновено започват да се натрупват и проблемите, обикновено и затова хората след известно време си сменят работата и започват начисто. Обаче семейството изисква много повече търпение и отговорност.
Ма за какво търпение, отговорност, градежи става дума тук?! Хората са на по 20+, нямат деца, нито брак, не правят секс....какво има да търпят, да градят и да си натискат парцалите, не разбирам ooooh!
Или е поредното място за лекции тип - аз знам какво значи идеално семейство и го имам, а ти? Tired

# 152
  • София
мен ако питаш, твърде дълго е продължила тази връзка на тези години. Особено като няма деца, за които да мислиш допълнително. Не са един и два случаите, в които след подобна връзка, хората си намират подходящите половинки и всичко си върви по мед и масло.

# 153
Тя е продължила прекалено дълго, без да има развитие. Иначе можеше да е съвсем в реда на нещата  Wink
П.П. теб що те няма в темата за свекървата евала?

# 154
Днешните млади, тези на около 20г., са много нетърпеливи. Не че и моето поколение 30-годишните са търпеливи, но младото поколение е научено че всичко трябва да стане днес и сега. С такива нагласи трудно се създава постоянна връзка, още по-малко стабилно семейство.

Естествено, че на 20 години всичко е днес и сега, ако на 20 не е купона кога? Търпението е за средната възраст, на 20 опознаваш живота, какви са тези връзки мъчителни във възраст, в която предимно се забавляваш?!

# 155
  • София
кога е тази средна възраст, обаче? И ако сега до трийсет все искат всичко и веднага, защо все по-рядко искат всичко и веднага семейство, а гледат да чукнат и да бягат? Преди двайсет години хората се женеха на двайсет и малко, сега на по трийсет още не дърпат и само навъртат бройка.

# 156

А аз не разбирам на кого са нужни 5-7, че и повече  годишни връзки започнали около 20, които не вървят на никъде.

# 157
Сериозни връзки и отношения на тази възраст е напълно нормално да стигнат до задъдена улица.
Точно, защото хората са млади и имат нужда от свободата си, все още градят личния си живот, постижения и понякога подобно обвързване води само до спънки и пречки.
Това е времето на пробите и грешките. После вече става късно или хората се променят и почват да мислят за други неща евентуално, търсят повече спокойствие за себе си и в отношненията си.
Имах съученички, които от 16 год. възраст започнаха сериозни връзки. Някои и до ден днешен са заедно, но повечето отдавна не са. И точно най-дългите връзки завършиха по подобен начин - пълно безразличие и мъчение и за двамата.
Обяснявам си го с това, че в тези години човек най-много се променя, игражда интереси, характера си, трупа опит.
Не казвам, че човек трябва да стои сам през тези години, а по-скоро да приема някои неща по-философски и да търси правилното решение за себе си, защото в тези години можеш да си позволиш да бъдеш повече егоист.

# 158
Виктория Токарева има много хубав разказ - "Близки роднини". Един уж иска да напусне жена си, защото вече не я обича, а има и любовница. Обаче разбира, че и жена му има любовник и също иска да се разделят. И й отказва, защото след толкова години брак вече били близки роднини. С любов, без любов, роднина не е лесно да отрежеш от живота си Wink
Току що го прочетох (чисто съвпадение; сборник разкази от библиотеката), много сладък разказ с тези Верочки и Ирки
Браво, Флип, някой да си спомня тази авторка е направо чудо...

# 159
Мишелин, не мога да обясня тук, а и не съм убедена, че самата аз добре разбирам защо това е така, но особено ме вълнува твоята тема.
Успя ли да си намериш апартамент?

# 160
  • Tам през Атлантическия океан
Знам ,че Не се сърди човече (така и бе наика нали ?) е помагала на мн. съфорумки да си намерят подходящата квартира  Peace Нека и пише на ЛС , пък и в клюкарника има цяла тема за това  Wink

# 161
Авторката "узряла" ли е за това или се нуждае от време за размисъл?

# 162
Според мен вътрешно отдавна го е решила.
Просто търси смелостта и тласъка за да премине към действия.

# 163
Тоя тласък би могъл да бъде друг мъж. Но тя пък май няма такъв на хоризонта все още. Ако имаше нещата щяха да станат доста по-бързо. Желая й успех. Hug

# 164
  • София
Браво, Флип, някой да си спомня тази авторка е направо чудо...

За съжаление никой вече не уважава съветската литература, лепнаха й етикет "пропаганда" и това е. А имат превъзходни писатели и пишат много човешки неща, далеч не всичко е Партията, ама това няма и да го разберат тепърва идващите поколения. Защото Токарева например никога няма да я преиздадат тук, а може би и там...

Моля авторката да ми прости за офф-а.

Общи условия

Активация на акаунт