" Шоколадова" коса - 3

• 190 708
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
И аз попринцип знам,че палетето са много агресивни бои.Ползвала съм само 1 път и не повторих,но такава с амоняк. Значи няма да я ползвам тази.

# 676
Здравейте! Естественият ми цвят е тъмнорус. След боядисване с много светло русо, а  след това с тъмнокафяво (4 пъти), никой от фризьорите не ми беше споменал за последствията от толкова рязка промяна, всеки път тъмнокафявото ми не се задържаше повече от седмица и ставаше на оранжевикаво, а последният път на червеникаво. Боите бяха Лореал Профешънъл, Лореал Иноа . И в момента е така. http://prikachi.com/images/24/6261024M.jpg
Въпросът ми е постепенно ли и с колко боядисвания мога да постигна тъмно пепеливо кафявото така, че да се запази и да не би избиват оранжеви тонове? http://24.media.tumblr.com/tumblr_mekabxIBlv1rle5zco1_500.jpg среда.

# 677
Здравейте! Естественият ми цвят е тъмнорус. След боядисване с много светло русо, а  след това с тъмнокафяво (4 пъти), никой от фризьорите не ми беше споменал за последствията от толкова рязка промяна, всеки път тъмнокафявото ми не се задържаше повече от седмица и ставаше на оранжевикаво, а последният път на червеникаво. Боите бяха Лореал Профешънъл, Лореал Иноа . И в момента е така. http://prikachi.com/images/24/6261024M.jpg
Въпросът ми е постепенно ли и с колко боядисвания мога да постигна тъмно пепеливо кафявото така, че да се запази и да не би избиват оранжеви тонове? http://24.media.tumblr.com/tumblr_mekabxIBlv1rle5zco1_500.jpg среда.

Ах, сложна работа.Що за фризьорки са това? Ще бъде трудно да задържиш този цвят. Основата ти е светла и ще стане със сигурност тъмното, но тъй като отдолу е руса и е било изрусявана смятам,че доста време няма да можеш да се оттървеш от русото и рижавото и пак ще ти избива.
По-добре се консултирай и с други фризьори.

# 678
Miss_Bingley , аз от части съм виновна, че отидох не достатъчно информирана при фризьорката и се доверих просто да слага боята. След оранжевият ефект после, всеки път молех да опитат да махнат този отенък, но безрезултатно. Не знам какво да ползвам,за да го елиминирам? А също и въпросът ми е колко тона по тази скала максимум мога да потъмнявам/изсветлявам ефективно на 1 боядисване (до постепенно постигане на цвят,който НЕ се отмива за седмица)?

# 679
здравейте, аз доста време постигах светло кафяв цвят и когато става, вече толкова ми беше писнал, че се боядисах червена...Simple Smile
много хубав червен цвят, но трябва да се боядисвам много често и сега пак ще минавам на кафявата гама...Simple Smile
вчера върху червеното направих "омбре", което се получи доста интересно, и сега мисля отгоре да мина с кафява боя, взела съм номер 5 на Олиа, но вече се чудя дали да не взема 6, да нее 5-цата много тъмна, и мислите ли че след боята ще остане лека следа от омбре-то, защото това ми е целта всъщност...Simple Smile
ползвали ли сте тази боя и имате ли впечатления, аз ще я ползвам за първи път..Simple Smile

# 680
Вземи 6 на Олиа. По светла е. 5 е тъмна и специално на мен ми пада на петна. Естествения ми цвят е рижаво русо и винаги избива. За следи от Омбре не мога да кажа. Олиа покрива добре и не знам какво ще остане от омбрето.

# 681
да ще взема 6, по-добре ще е, дано покрие и червеното...Simple Smile
при мен нещата са...с много изисквания...хахах
след 2-3 дни ще кажа какво се е получило..Simple Smile

# 682
На мен точно 6 не ми покри , вчера. Мисля че е заради това , че е без амонячна боята и е по-лека. Днес мисля да си взема муса на Палете - цвят - нуга. Някой дали го е пробвал?

# 683
На мен точно 6 не ми покри , вчера. Мисля че е заради това , че е без амонячна боята и е по-лека. Днес мисля да си взема муса на Палете - цвят - нуга. Някой дали го е пробвал?
Гадно, аз пък преди малко купих и номер 6...а какъв беше цвета на косата ти преди да я боядисаш?Simple Smile

# 684
Гадно, аз пък преди малко купих и номер 6...а какъв беше цвета на косата ти преди да я боядисаш?Simple Smile
В корените и около 4 см . на долу светло кафява , по - надолу беше по тъмна и заради това я обезцветих с изрусител на syoss л След изсветляването да кажем беше цвят- светло , много светло оранжево и от части руса.  Странното е , че няма и помен от боята на Гарниер , дори и в корените , където косата ми беше естествена изобщо няма цвят.

# 685
Как мислите, дали ще има проблем ако смеся две бои на Garnier Olia -кафяво и червено?

# 686
Не мисля, че ще им проблеми, стига кафявото да не е много тъмно. Вероятно ще се получи някакъв черевникаво-кафяв цвят.  Simple Smile

# 687
Как мислите, дали ще има проблем ако смеся две бои на Garnier Olia -кафяво и червено?
да става, аз съм го правила, но с две различни фирми боя. Стана много лъскаш кафяв цвят с лек лилав отенък, после изсветля, но беше хубав цвета..Simple Smile, но не беше червен..

# 688
Има доста изписано в форума не съм чела всичко и се извинявам ако се повтарям но дано поне съм полезна на някой.
На повечето фирми боя за коса на пазара 1-та цифра в номера на боята  показва основното ниво на цвета, като 1-та е най тъмен цвят, а 10-та най светъл, при някой фирми номерата са до 12.
1 Черно
2 Много тъмен лешник
3 Тъмен лешник
4 Среден лешник
5 Светъл лешник
6 Тъмно русо
7 Средно русо
8 Светло русо
9 Русо
10 Платинено русо
Вторите  две цифри показват нюансите.
0 естествен цвят-това са примерно номера 500, 600, 6/00,7-00, тези номера са най подходящи за хора които имат да покриват много бели коси.
10 Пепелно сиво (зелено) - 610, 7-10, тези цветова покриват най добре медните и червени отенъци ако някой иска да се отърве от тях да пробва с бои с пепелен нюанс.
20 Виолетово (лилаво)
30 Златно (жълто)
40 Медно (оранжево)
50 Махагон (червено)
60 Кафяво
70 Синьо
90 Черно

Ако например боята е с номер 6/65 (665 или 6-65)
6 показва основното ниво - Тъмно рус
следващите две цифри 65 показват нюанса та са в съотношение 75 на 25
6 е кафяво това означава 75% кафяво, а петицата махагон значи 25% червено

Ако цвета е 5/64
5 основно ниво светло кестеняво
нюанси 6 - 75% кафяво, 4 - 25 медно

5/13
5 - Кестеняво
1 - 75% пеплно
3 - 25% златно и цвета става - Светло кестеняво златно пепелно

1/70
1 - основно ниво - черно
7 - нюанс - 75 % синьо
0 - нюанс - 25% естествен

Ето малко и за окислителя (оксидант)
10Vº (3%) - За изсветляване с 1тон осигурява максимална наситеност на цвета
20Vº (6%) - За изсветляване с 2тона най подходящ за покриван на бели коси. Използва се за бои с номера от 1 до 5
30Vº (9%) За изсветляване с 3 тона. Използва за  бои с номера от 5 до 9.
40Vº (12%) За изсвтляване с 4 тона.Използва се за бои с номер 10 много светло руси. При някой фирми и с боя номер 11 и 12.
 Като 30Vº (9%)  и 40Vº (12%) оксидант трябва да се използват върху здрав и не разранен скалп.

# 689
Дили Д. страхотен пост благодаря ти  bouquet
Пробвах се да разгадая моята боя 515 на Лореал Grinning -светло кестеняво пепелно, обаче 5цата говори ли че има червено или не newsm78

Общи условия

Активация на акаунт