Мека мебел - 7

• 237 203
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
И ние най-сетне поръчахме диван - http://www.cotta.li/index.php?page=cotta-collection-italia-en
От линка е втората снимка. Дизайнът не ни е много на сърце, но поне ни увериха, че вътре е силиконова вата - няма да се свлече или сплеска /дано/. Подлакътниците са също меки и не рискувам да се обезформят и свлекат като сегашния. Двете ни момчета по цял ден са върху него.
Немски е от Айко, за такъв с лежанка ни искаха 1900 лв., но в последния момент решихме, че ъгъл много ще затвори стаята и затова поръчахме тройка за 1088лв. и останаха пари за една истинска, хубава лежанка, която да си местим където искаме из стаята.
Цветът е графит, изкуствена кожа и се надявам да ни изкара още 5 год., докато порасне и второто дете. Приготвела съм му красиви възглавнички, но ще го чакаме чак след месец и половина.
по добре че неизбрахте немския  от Айко,ние сме с такъв от 5 месеца естественна кожа ,и вчера пуснах рекламация.горямо разочарование!

# 121
  • В кошера...
Кокович, точно такъв поръчахме - немски от Айко. Защо сте разочаровани? Естествената кожа би трябвало да е много скъп...
Нашият диван в естествена кожа беше 3000 лв.
Сега ме притесни! Пиши какво е станало и с рекламацията.
Причината да го поръчаме е не само различната визия - просто другите дивани не ми изглеждаха достатъчно надеждни за тормоза, на който ще  подложен в къщи.
Вие кой модел имате?

# 122
  • Стара Загора
диван който закупихме вече не го предлагат като артикул,преди 5 месеца го намалиха от 2300 на 1799 лв ,понеже ще спират този модел.Цената беше прималива за естественна кожа и понеже сме с малко детете,предпочитах да взема кожен заради поддържка.След 5 месеца полване ,дивана се лющи като гущер,освен това възглавниците доста се посплескаха и сме хора с ниско тегло.
разочарована съм!надявам се поне да приснаят рекламация и да вземат мерки.
Жената която прие рекламация сподели че до сега нямат такъв случей с дивани на котта ,незнам каква е причината,може да е била нещо некачественна кожа.... newsm78

# 123
  • софия
здравейте,

търся ъглов диван, разтегателен, който обаче да не е по-дълъг от 2м.
Да сте виждали такъв или да ми препоръчате фирма за изработка на такъв...в София

# 124
диван който закупихме вече не го предлагат като артикул,преди 5 месеца го намалиха от 2300 на 1799 лв ,понеже ще спират този модел.Цената беше прималива за естественна кожа и понеже сме с малко детете,предпочитах да взема кожен заради поддържка.След 5 месеца полване ,дивана се лющи като гущер,освен това възглавниците доста се посплескаха и сме хора с ниско тегло.
Жената която прие рекламация сподели че до сега нямат такъв случей с дивани на котта ,незнам каква е причината,може да е била нещо некачественна кожа.... newsm78

Дали е естествена кожа...??? newsm78
Защото нашият от Зона, се лющи не като гущер ами незнам като какво. Някакъв ужас е бели се  и понеже е червен отдолу основата цапа. С каквото и да покриеш ставачервено и не се пере. Истината е обаче, че там не признаха гаранция. Изкуствените кожи били така. Дадохме 2000лв за този диван - И тогава разбрахме че кожата е изкуствена.  Да ви кажа - гледахме няколко дива- разлика в кожата нямаше. Не си споням на нашият да е пишело изкуствена кожа. Беше в сектора с "кожите"
Затова търсете сертификат. Защото  за 1,5 години не е оправдано да хвърлиш 2000лв на боклука

# 125
  • Стара Загора

Дали е естествена кожа...??? newsm78
Защото нашият от Зона, се лющи не като гущер ами незнам като какво. Някакъв ужас е бели се  и понеже е червен отдолу основата цапа. С каквото и да покриеш ставачервено и не се пере. Истината е обаче, че там не признаха гаранция. Изкуствените кожи били така. Дадохме 2000лв за този диван - И тогава разбрахме че кожата е изкуствена.  Да ви кажа - гледахме няколко дива- разлика в кожата нямаше. Не си споням на нашият да е пишело изкуствена кожа. Беше в сектора с "кожите"
Затова търсете сертификат. Защото  за 1,5 години не е оправдано да хвърлиш 2000лв на боклука

на фактура си пише естественна кожа,и за 5 месеца нестава за нищо Sad,пуснах рекламация с входящ номер,сега чакам да се произнесат.

# 126
  • В кошера...
Момичета, ние чакаме диван от изкуствена кожа от Айко и много ме притеснихте. Имаме диван, даже два, от изк. кожа и вече 8 години не е мръднала кожата. Сменяме го защото отдолу дунапрена вече се сплеска и свлече на места.
В Айко гледахме два каталога с кожи.
Юлис, защо не признават гаранцията - всяка стока си има стандартна гаранция. Пусни жалба в КЗП.
Това за изкуствената кожа не е вярно и изобщо е много смешно. Няма такова обяснение...
Аз напр. не искам да седя върху одрана кожа на животно - това ме обрича на лющеща се дамаска, така ли? И даже ще ми вземат парите без да ми кажат? Направо се ядосах...

# 127
Момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата...
Сменихме обзавеждането в хола и масата ни остана неизползваема, затова решихме да я продадем. От метал и стъкло е, ако някой си търси такава - ето яHug

# 128
Здравейте съфорумки. Искам да изкажа разочарованието си към магазин Дита (на входа на Асеновград). Преди една година закупих диван от там с дамаска от най-висок клас. Дивана излизаше около 900лв., а дамаската над 300 лева. От там ни убеждаваха как е по-практично да закупим по-скъпата дамаска. Така и направих. Обясниха ми, че няма проблеми при пране без центрофуга. След около година реших да изпера дамаската на 30 градуса без центрофуга. Извадих я от пералнята накъсана, с лош външен вид. Направих рекламация в магазина, като те обещаваха че ще ми изработят нова. Стоях без дамаска повече от месец, дивана беше неизползваем. След като един ден вдигнах скандал решиха, че ще ми върнат старата дамаска, като казаха че те не носят отговорност за дамаската. Търпях безкрайни обиди от тяхна страна. Пуснах жалба срещу тях в комисия за защита на потребителя и скоро очаквам отговор.
Така, че мили хора, ако си поръчвате диван от тях си купете най-евтина дамаска, защото при всички положения след пране тя ще бъде на парчета.
А най- добре - избягвайте от услугите им.

# 129
Здравейте!
Търсим си ъглов диван със свалящи се калъфи на всички възглавници,без ракла и механизъм за сън и да е достатъчно висок, така че да може да се чисти под него.Нещо подобно на това http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=sproductview&iID=1855& … p;cr=1_1855_0_0_1 , само че да е малко по-заоблен и елегантен Hug

# 130
  • Sofia
Ето този в Платан е подобен, само че не съм 100% сигурна, че всичко се сваля за пране:
http://www.platan.bg/en/furnitures/view/corner-sofa-rubick
Докато зяпах в Аико попаднах и на това, което ми се стори интересно:
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=66157

Аз искам да ви попитам дали някой ползва от креслата тип релакс - на които им пада гърбът и се вдигат краката? Замислям се да си направя кът за четене, но се чудя дали е удобен за по-продължително излягане, все пак пространството е ограничено на ширина?  newsm78

# 131
Мерси за предложенията!  bouquetВсе още се чудим Crazy

# 132
Някой имал ли е проблем с малко по-твърди възглавници на дивана си? Имам предвид тези за сядане. На мострата в магазина ми се видяха сякаш една идея по-меки. А миналата седмица като донесоха дивана...  newsm78 са по-твърди тези, които са за сядане.

Някой има ли идея как бих могла да ги омекотя малко? Сигурно е тъп въпрос, но.... Blush

# 133
  • Berlin
И при нас имаше подобно "разминаване" при дивана. В магазина ни се стори много мекичък, а когато пробвахме нашия вкъщи, сякаш не беше толкова. Общо взето свикнахме. Решихме, че мострата в магазина е омекнала от многото пробване. Сега не ми е твърд, не знам как може да се омекоти.

# 134
Може в магазина да е омекнал като е стоял по-дълго време, а и е пробван от много хора. От друга страна може пък и този, който сте купили вие да е правен по различно време и от по-твърд материал/дунапрен. Мисля, че с времето като поседите на него и ще поомекне.

Общи условия

Активация на акаунт