Мека мебел - 7

• 237 293
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Ходих, нямат го изложен за съжаление  Rolling Eyes

# 406
  • Sofia
Обади се в завода им и питай къде може да го видиш изложен.

# 407
  • Варна
Здравейте, ползвате ли дивани със свалящи се калъфки (с цип)? Обясниха ми в един магазин, че такива всъщност не се сваляли за пране, а само за поставяне еднократно, защото след сваляне не можело да се сложат обратно. Моля, споделете впечатления. Според вас кое е за предпочитане - изк. кожа или тези дамаски, които може би се перат?

# 408
  • Sofia
Що за глупости! Моите дивани са със свалящи се калъфки, едно от най-добрите ми решения, при положение, че имам две малки деца!
Разбира се може и да е много трудно ако става въпрос за нещо огромно или ако материята е някаква, която много се свива при пране (естествено можеш да си ги носиш и на химическо), но иначе си сгъвам възглавницата на две и я пъхам, всичко си влиза.
Естествено става дума за седящите и облегалните възглавници, моят модел е този:
http://tediva.eu/bg/products/28-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-% … D1%80%D0%B1%D0%B8

В началото беше кожен, после го претапицирах с текстил и сега си го пера спокойно, да не говорим, че ми е много по-удобен.  След претапицирането стана като нов диван, ползвам го вече 8-ма година и съм супер доволна от качеството и удобството на седалките и облегалките. Имам си даже резервни калъфки за смяна, като пера другите.

# 409
  • Русе
Каква материя ти е текстила? Моят е с елефант и все още не съм го прала в пералнята, а само с перяща прахосмукачка. А много искам, ама ме е страх. Айде в сушилня няма д аги пускам, но поне в пералня.

# 410
  • Sofia
Ако и твоят диван е на Тедива - всичките им материи са с предписания от производителя на каква температура може да се перат (ако не могат пише изрично). Направо ги попитай, а ако толкова те е страх и химическото е вариант.

# 411
  • Варна
Много благодаря за отговора! Ще потърся точно този диван, само дето ми трябва тройка и да не е твърде твърд Simple Smile

# 412
  • Русе
Не е на Тедива, елефантът е на Паралел Севлиево, диванът на друга фирма. Много фирми ползват техния елефант и затова питам.

# 413
  • Sofia
Много благодаря за отговора! Ще потърся точно този диван, само дето ми трябва тройка и да не е твърде твърд Simple Smile

Моят е точно тройка. Те предлагат всякакви варианти на модела. В началото беше ъглов, но установих, че лежанката я ползвам за склад и не ми е удобна, затова я махнах и добавих нова седалка, стана чудесна тройка.
Сега не знам как ги правят, но преди години го взех точно, защото не искам да е твърд. Възглавницата, на която се седи е много дебела и затова създава точната мекота, която искам (нямам никакви механизми отдолу). Точно затова харесвам модела и откакто го преправих на тройка в текстил съм абсолютно влюбена в този диван, най-любимото ми място вкъщи.
Не съм сигурна дали ползват същия мек, качествен дунапрен като преди, надявам се да са запазили усещането, както писах моят е отдавна, но като качество не е мръднал. Няма да го сменям скоро  Laughing

Ако повече ти харесва точно същия модел, но с дървени подлакътници е този:
http://tediva.eu/bg/products/27-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-% … D0%B5%D0%BA%D1%81

Meggysan, нищо че е купен от друго място, пак са длъжни да имат информация за това как да поддържаш дамаската. Моят е комбинация от тефлон и една друга, на която не мога да си спомня името  newsm78

# 414
  • Русе
Трябва, но нямам спомен дали са ми казвали. Ще търся информация пак, че преди нищо не намерих, на Паралел писах, ама ... нищо.

# 415
Здравейте,
доста от темите/мненията изчетох, но не намерих отговор на моя въпрос, а той е следния:
Търсим си диван или холна гарнитура не знам как точно да го нарека, но понеже хола ни е малко по - издължен, но по - тесен (6.40/3.40) с няколко изисквания. Simple Smile

Да има дълга част около три метра или малко над три.
Късата част (лежанка мисля че се води) да е до максимум 1.70, ако е по - малко добре дошло (не по - малко от 1.60 Simple Smile )
Опция сън - тук размера не мисля, че е от такова значение, но да се побират двама човека ще е предимство.
И не на последно място... да е от текстил (не от кожа) и да е удобен и мекичък и в дългосрочен план, да не стане на вдлъбнатини, където е използван.
Цена до максимум 1500 лева

Не знам дали тук е правилното място да си задам въпроса, но всички мебелни може би сме разгледали, но без успех, да може би си харесахме един-два, но цената започваше с 4 или вече излязал от пройзводство преди няколко години, жалко, че гугъл пази такива картинки, само да се дразня, че немога да намеря никъде...
Някой, ако е бил пред подобна дилема да сподели информация и мнения, за което ще съм ви благодарна изключително много. Simple Smile  Wink

# 416
  • Sofia
Според мен вие сте за диван по поръчка, ще ти пратя на лични един производител, който вероятно ще успее да удовлетвори изискванията ви.

# 417
  • Варна
Моля, ако имате наблюдения върху разтегателен диван с ламели, кажете ми забелязва ли се потъване (в неразтегнато състояние) по средата с времето? Как е отделен механизмът от горните възглавници (или въобще плоскостта, на която с сяда в неразтегнато положение) - с колани, с ПДЧ, с рамка, нещо друго?

# 418
  • и тук и там :)
Привет, някой има ли впечатления от този диван  newsm78
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=94046

или за този https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=90235

...... нищо не разбирам от дивани .... Thinking

# 419
Както бях писала по - нагоре, търся диван, но ще снижа малко изискванията както и цената, че не останаха много - много пари за него.
Та, ако може някой да препоръча диван с лежанка, опция за сън и ракла със следните размери: ~300/~200(max) за около 1000 лв. За качеството ми е ясно, че няма да е най - високо ниво, но пък трябва да вземем нещо в най - скоро време. Ще съм благодарен, ако някой успее да помогне, защото никъде не намирам да е комбинирано с размера и другите две опции, все нещо липсва...
p.s. забравих най - важното да няма кожа по него...

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 19:31 от Lin89

Общи условия

Активация на акаунт