Мека мебел - 7

• 236 506
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Здравейте,
Предстои ми обзавеждане с мебели на всекидневна и кухня. Може ли да препоръчате фирма за мебели за Пловдив, а аз се връщам назад да прочета мненията ви  bouquet

# 481
И аз се интересувам от дивани,чета темата,но много от линковете не ми се отварят,не знам защо..

# 482
За Пловдив- скоро ходих да разглеждам диваните в мебели Идеа, няколко модела, които бях харесала от сайта, ги видях на живо, струват ми се качествени, но не разбрах производителя. Хареса ми диван Флора, но ще обикалям още. Ще ходя в Зона фор хоум и Явора. Къде другаде има хубави дивани? А, сетих се и за Галеро и Дантес.
Моя приятелка има Холивуд на Паралел, за 5 г. взе да му се люпи кожата на подлакътниците  и сега ще го претапицира, защото иначе много си го харесва.

# 483
  • Sofiq
За Пловдив- скоро ходих да разглеждам диваните в мебели Идеа, няколко модела, които бях харесала от сайта, ги видях на живо, струват ми се качествени, но не разбрах производителя. Хареса ми диван Флора, но ще обикалям още. Ще ходя в Зона фор хоум и Явора. Къде другаде има хубави дивани? А, сетих се и за Галеро и Дантес.
Моя приятелка има Холивуд на Паралел, за 5 г. взе да му се люпи кожата на подлакътниците  и сега ще го претапицира, защото иначе много си го харесва.

Дантес не е лоша идея, имат хубави дивани.

# 484
  • Варна
А какво ще кажете за МЕБЕЛНА БОРСА НИКЕА?

# 485
Ше напиша много фирми и дано не ви прозвучи като реклама, но нямам никаква връзка с тях.

Кухненските шкафове ги купих от Икея, от София. Ако нямате ван - карат на място, на мен ми взеха 70 лв за доставката през 2012, защото купих и някои други неща - нощни шкафчета, шкаф за телевизора с 6 чекмеджета, и още няколко шкафа за спалнята с 3 и 4 чекмеджета. Общо взето съм голям фен на Икея за кухненски шкафове, много са здрави и се монтират супер лесно, защото се закачат отзад на предварително монтирани шини, които са по 20 лв мисля на шина пак купени от Икея. Супер лесно е, сами си ги сглобихме и сами си ги закачихме.

Купихме от Икея само шкафовете, вратичките си ги поръчахме и купихме в Пловдив от един магазин, на който няма да напиша името, отстрани на Молдавия. В съседен на него магазин си купихме и част от обкова и дръжките за вратичките. Единствено хванахме човек да ни монтира вратичките към шкафовете.

Гардероба си го начертахме как го искаме като модел и си го нагодихма на точен размер, защото имахме една дупка в стената, в която направихме гардероба с плъзгащи врати от край до край. Занесохме проекта в Съливер, до КАТ, харесахме си цвят за корпуса (астра) и за плъзгащите врати - на 3 плоскости - горе бял гланц, по средата патладжан, и долу пак бял гланц, стана супер елегантно. Пак - хванахме човек само да ни го сглоби.

Спалнята я поръчахме на една гъркиня, която имаше магазин до зала Олимпияда, но за съжаления им изгориха склада в Труд и тя явно се е отказала от този бизнес. Страхотна беше, ако някой и има координатите или на момчетата от Труд, които правиха мебелите, да ми пусне едно съобщение. Наистина бяха коректни и каквото им казах - това ми направиха. Направихме си кожена спалня по поръчка, с изолация, защото като минавам покрай леглото постоянно си удрям краката и така, като има изолация, не се наранявам в ръбовете.

Шкафа в спалнята - пак Икея с 6 чекмеджета. Голям фен съм им.

Хола - маса от магазин Идея, много съм доволна.

Холова гарнитура тип лежанка - Луна - от Мебелна къща, тоест от Зона-та, супер си я обичаме, толкова я харесахме, че и сестра ми се сдоби със същата, само че в друг цвят. Шампанско и кафяво стои наистина красиво, както и мишо сиво-лилаво и бяло с ефект като котешки лапички. На сестра ми е с подматрак, но никога не го е ползвала, вече почти 4 години, защото е толкова широка, че спокойно се спи на нея. Аз си взех без подматрак, около 300 лв беше по-евтина, но последно като гледахме за една приятелка, която страшно много хареса моята, се оказа, че няма без подматрак. Сега не знам как е ситуацията.

За на сестра ми апартамента - 1 комплект спалня Монца - много е красива, подматрака и матрака се купуват отделно, също и ако искате амортисьор на подматрака мисля, че е отделно. Ние си платихме 10% отгоре за монтажа и не съжаляваме. Спалните Монца ги продават в много магазини, все едно е предполагам от къде ще се купи.

2ра спалня - кожено легло пак по поръчка от същата гъркиня, 6 чекмеджета ракла от Икея и един 4-крилен гардероб от Виденов, мисля че беше Катерина, супер сме доволни от него - висок, единия е с закачалки на 2 нива, а другия е целият рафтове.

Кухнята и - пак шкафове на Икея, този път взехме и бял гланц вратички от там - много красиво стои белия гланц с плот и гръб с цвят орех.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 21:45 от Tahiti

# 486
  • Варна
Здравейте. Купихме си къща, която е полуобзаведена и сега си търсим мека мебел, може би диван с лежанка. Имаме проблеми с гърбовете и пробваме всичко. Досега сме сме си харесали Вега на Тедива и един ъгъл sirocco relax на Selimoglu. Фирмата е турска, имам леки предубеждения и нямам никаква информация . Дивана го видяхме в Мебелна къща Ралица. Много е удобен, има намаление на мострата. Някакви мнения ?

# 487
  • варна
Здравейте. Купихме си къща, която е полуобзаведена и сега си търсим мека мебел, може би диван с лежанка. Имаме проблеми с гърбовете и пробваме всичко. Досега сме сме си харесали Вега на Тедива и един ъгъл sirocco relax на Selimoglu. Фирмата е турска, имам леки предубеждения и нямам никаква информация . Дивана го видяхме в Мебелна къща Ралица. Много е удобен, има намаление на мострата. Някакви мнения ?
Лично аз харесвам повече Вегата  Peace - даже това ще бъде нашия диван, стига да си харесам дамаска (не очаквах, че това ще се окаже толкова голям проблем Mr. Green)
Друго, което ми хареса като усещане е един диван в АЙко  https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=50937&sgid=14 , но при него седалната част е малкоо по-твърда...все пак е с разтегателен меганизъм..

# 488
Tahiti,може ли снимка на гардероба на Виденов?

# 489
  • Варна

Ние имаме диван и фотьойл на Селимоглу, нашите са модел Астерион. Забележки засега нямам, доста добре изработени са, няма да видиш крив шев или пък някъде телбод. Възглавниците са на механизми и се превръща от диван в лежанка. На нас ни е удобен, единствено че не влезе в асансьора и до 7мия етаж мъжа ми заедно с двама приятели го качваха може би час и половина.

# 490
  • Варна
Благодаря Amalleira. Ние вече си поръчахме този диван на Selimoglu. Ъгъл и отделно голяма табуретка. Като се сложи на ъгъла става огромно легло. Дано да сме доволни, че са малко по скъпи.

# 491
Здравейте,
Препоръчайте ми за София магазин за диван може и конкретен модел от който сте доволни, бяхме се спряли на един модел в мобо но нещо дамазките не ни пасват Sad много труден избор се оказа

# 492
  • София
Магазини има много, зависи какво ви трябва като размери, цветове, форми и т.н. Комо, Айко, Лабиринт, Еником-М... много голям избор има. Нашият е от Айко - Панамера, но е доста голям и не на всеки би паснал. http://promocii.bg/aglova-garnitura-panamera само е различен цвят и цената му беше намалена

# 493
дравейте, наумили сме си да си вземем нов диван. Не може да се каже, че много сме търсили и обикаляли - основно по сайтове съм гледала и в "Айко".
Имаме куче и съответно искам или със свалящи се калъфи, или кожен, тъмен. Ако е кожен май предпочитаме естествена кожа. Ъглов, предвид мястото, с което разполагаме. Не държим на функция "сън".
Та ходихме ние в "Айко" и направо се влюбих в този https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=837 … gid=14&filter[material][%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90+%D0%9A%D0%9E%D0%96%D0%90]=%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90+%D0%9A%D0%9E%D0%96%D0%90&filter[material][%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90%2F%D0%A0%D0%95%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A0%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%90]=%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90%2F%D0%A0%D0%95%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A0%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%90

Не знам нищо за марката, нито какво точно представлява регенерирана кожа  newsm78
Мъжа ми хареса този: https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=14&pid=898 … gid=14&filter[material][%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90+%D0%9A%D0%9E%D0%96%D0%90]=%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90+%D0%9A%D0%9E%D0%96%D0%90&filter[material][%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90%2F%D0%A0%D0%95%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A0%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%90]=%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90%2F%D0%A0%D0%95%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A0%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%90

Съответно и за тази марка не знаем нищо.
Според Вас, кой вариант е за предпочитане? За тези пари, може ли да се насочим към нещо друго, предвид изискванията, които имаме?

# 494
Търсим си диван с лежанка, обаче мястото ни като дължина не е много - 245 см максимум. Масово в магазините се предлагат около 260 см по мое наблюдение. Обясниха ни, че за различна дължина от предлагането надценката може да е около 300 лв. Някой с подобен опит и насока?

Общи условия

Активация на акаунт