Премахване на боя за коса с витамин C

• 222 811
  • 624
  •   1
Отговори
# 510
След витамин Ц като си боядисате по тъмна ли става косата от номера на боята или същия си става? Искам да се боядисам в светло кафяво 5ца обаче ме притеснява да не стане 4ка цвят. А ако се боядисам първоначало в тъмнорусо да не стана рижата от червеното.

# 511
  • София
Аз изсветлявах още, до русо, така че не мога да ти кажа с по- тъмна боя как става.

# 512
  • Sofia, Bulgaria
Зависи от боята. В смисъл, че има бои, които стават по-тъмни от показаното. Иначе след маската с вит. С, не е както като след ремувър, когато трябва задължително да се взима с 2-3 тона по-светло от желаното.
По принцип винаги е по-добре да се вземе по-свелият нюанс  Peace

# 513
Благодаря Hug

# 514
  • На небето
Здравейте дами, да докладвам и аз. От повече от година знам за този метод за премахване на боя за коса с витамин Ц, но все не се наканвах да го пробвам. Скоро се реших, прочетох пак всичко, изгледах една камара клипове и вече минах 3 процедури. Косата ми е боядисана черна (от няколко години е в този цвят), дълга е под кръста, но от година може би боядисвам само корените и в краищата косата ми беше по-светла, даже леко червенееше. Така, че имаше около 1 педя където косата ми е черна, от наслоената боя (боядисвам се всеки месец). След първата процедура (в която сложих витамин Ц, шампоан бебешки и тривитаминол), в краищата косата ми просветля и започна съвсем да червенее, но черното все още си стоеше. След 2-рата процедура със същите съставки, в краищата и в корените съвсем изсветля косата ми, но черното си стоеше. Четох скоро в друг форум, където обсъждат как да смъкнем боя за коса, и една дама, каза, че нейната фризьорка й препоръчала за премахване на боя да прави маски с лимон и сода бикарбонат. Затова при 3-тата процедура, сложих 1/2 изцеден лимон, хлебна сода, витамин Ц и шампоан. Забелязах, че като си мия косата боята която пада е по черна от предните пъти когато правих процедурите с витамин Ц. Явно пада повече боя от допълнителните съставки. Та след това косата ми в краищата е още по светла, в корените също боята почти ми е паднала, дори прозират белите коси, черното на места вече е кестеняво към червено, на места си е още черно, което ми дава надежда, че ще падне и черното. С упорство ще се получи. Очевидно черната боя много трудно се смъква и за видим резултат трябва постоянство, особено ако е наслоена с години. От клиповете които гледах разбрах, че няма значение дали шампоана ще е бебешки или не, аз си използвах всичкия бебешки шампоан, затова следващия път ще ползвам обикновен. Дори една мацка в youtube слагаше и нещо като веро, но аз не се престраших. Въпреки, че верото смъква много добре петна от дрехите.

# 515
  • Бургас
Estell,колко хлябна сода сложи и колко време стоя с последната маска?Имам си вече и витамин Ц,и на таблетки,и на ампули,имам и бебешки шампоан.И най-вече имам огромно желание да махна черната боя от косата си.Четох за доста обезцветяващи препарати,но ме е страх,защото имам тежки алергии.Заради тези алергии ме е страх да отида на фризьор,защото ще е голям ужас там да направя алергия.А искам червена коса.Към бои до сега за мое огромно щастие не съм правила алергия,дано и занапред да не се случва.
Дано тази цапаница с витамин Ц да подейства.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 00:01 от mariqivanova799

# 516
  • София
Щом не правиш алергии към бои защо те пробваш Деколора? Тествай го на ръката и зад ухото за 24 часа за по сигурно и пробвай. След Деколора косата става кафяво червеникава и мисля, че много лесно можеш да се прехвърлиш към червенокоските. Grinning

# 517
  • Бургас
Ами ако не стане с витамин Ц и Деколора ще пробвам.Четох вчера темата за червенокосите и си харесах на Бюти цвета Червено кадифе.Ти знаеш ли друга,хубава боя,която да покрива и бели коси и да не е много скъпа?До сега години наред се боядисвах с Кастинг на Лореал,цвят 200 натурално черен.Но косата ми заради заболявания ужасно оредя и като сложа черното много си личи и не изглежда добре.А и имам чувството,че от боята пада доста.Надявам се,че като я сменя може би няма да пада толкова(ох,дано).
Русо няма да ми отива,кестеняво пък не харесвам и остава червеното.Като ученичка бях червена и си се харесвах.Сега от месеци не съм се боядисвала,за да ми се съвземе косата,но е много побеляла.

# 518
  • На небето
Estell,колко хлябна сода сложи и колко време стоя с последната маска?Имам си вече и витамин Ц,и на таблетки,и на ампули,имам и бебешки шампоан.И най-вече имам огромно желание да махна черната боя от косата си.Четох за доста обезцветяващи препарати,но ме е страх,защото имам тежки алергии.Заради тези алергии ме е страх да отида на фризьор,защото ще е голям ужас там да направя алергия.А искам червена коса.Към бои до сега за мое огромно щастие не съм правила алергия,дано и занапред да не се случва.
Дано тази цапаница с витамин Ц да подейства.

Ако си с черна коса, ти трябва много, много търпение, особено ако е наслоявана боята с години, но не се отказвай. Първите 4-5 пъти почти няма да видише ефект. Аз тъкмо започнах да се отчайвам, че няма отърване от черното, но видях светлина в тунела. В момента косата ми червенее, на места си е направо оранжево, на места все още е черна  Sad, но съм правила някъде около 6 маски, а косата ми от 1г. е боядисвана само в корените, така, че надолу бързо падна боята. В момента косата ми е в 4 цвята, направо е ужасна за гледане, но не ми пука, крия с прически само белите коси и корените, че там направо си е оранжево. До април месец ще смъкна възможно най-много боя и като си дойда в БГ имам час при фризьорката ми да махне останалото, че тук не смея да отида при случаен фризьор.
Аз сложих първо витамин Ц, след това шампоана (не е задължително да е бебешки, аз след като свърших бебешкия минах на обикновен), содата на око (около 1ч.л., не посмях повече, че започва да се пени много) след това добавих лимоновия сок 1/2 прясно изцеден лимон и бъркам. Мажа с това и стоя 3ч. Правя си маската 3 пъти седмично, че нямам много време до април.

# 519
  • Бургас
Много ти благодаря,ще намажа първо маската с витамин Ц,дано малко мръдне цвета,но ще купя и Деколора,не е скъп и ще намажа и с него няколко дни след процедурата с витамина.Ще докладвам за резултати,дано има някакъв ефект.

# 520
  • Бургас
Момичета,не очаквах такъв ефект.Ефектът е много Уаааауууууу.
Това нещо свали почти цялата черна боя.Говоря за метода с витамин Ц.Сложих 30 хапчета витамин Ц от 100 мг,две ампули витамин Ц от 2мл,шампоан Орзен и половин лимон.Нищо друго,а и не съм мокрила косата.Стоях два часа и половина и реших да се измия и да ходя да си купя Деколора.Обаче няма да го купувам,просто няма нужда.Дори без слънчева светлина ефектът е доста видим,а на слънце косата ми е червено кафява,на местата,където са били белите ми коси боята почти я няма,прозират.
Наистина не съм се боядисвала от месеци,но преди процедурата черното си стоеше.Сега го няма.Ще направя същото след няколко дни,евентуално и още веднъж.Но не знам дали ще има нужда от трети път.

Мали,какво само ми се налага да пия,потресена съм.Имам заболяване на червата и не ям плодове и зеленчуци в пресен вид,с изключение на банани понякога.И пия изкуствен витамин Ц,същия,който използвах.Ужас направо.

# 521
  • София
Брей Марийчее, да беше пуснала снимки преди и след деее. Това уау сега как да го понеса. Mr. Green Косата ти стана ли суха? newsm78
Аз от месеци си боядисвам само корените, че много бели косми имам да му се не види, а и естествения ми цвят е светло кестеняво и ставам като плешива, пътя ми като магистрала. Tired

# 522
  • На небето
mariqivanova799 радвам се за теб, значи боята ти не е била толкова наслоена или косата е по-податлива, може би и защото не си се боядисвала от доста време, няма значение важното е, че ти е помогнала. На мен ми беше нужно повече време за да смъкна черната боя, но се боядисвах всеки месец (освен този).

Mumy моята коса не става суха след маската, въпреки, че краищата ми са много сухи принципно. По-време на измиването косата на пипане изглежда твърда, но след балсама, става много мека.

# 523
  • Бургас
Ами не се сетих за снимки.Преди където беше боядисано си беше черно.Сега дори без да съм на слънце е червеникаво,а където е бяло си прозира,едно такова червено стои.
На мен ми стана суха косата,но за мен е плюс,защото е мазна.Но най-хубавото е,че не пада,бях намазана и корените и някак се заздрави.Вчера докато я миех и суших най-много два-три косъма да паднаха.Иначе падат много.И днес като се сресах пак нищо не пада.Може би накрая ще взема Тривитаминол и ще слагам само в корените,но не знам като се боядисам дали няма да събаря червения цвят,евентуално преди боядисване ще правя маска с Тривитаминол.

Явно при мен е комбинирано,наистина ми е податлива косата,а и понеже скоро не е боядисвана може би се е отмила донякъде боята.И съм ползвала само Кастинг на Лореал,може би има значение,че е безамонячна боя.

Mummy,на теб като марка коя боя успява да ти покрие белите коси?Аз имам много и Кастинга се справяше чудесно,но пък много ми пада косата от него.

# 524
  • София
Основно използвам Лореал Екселенс и ММ бюти без или със амоняк от 3лв, покриват ми белите косми. От време на време мацна я Саяс, я Вела, я една испанскааа... newsm78 а са де, не помня името. Залитам и по други бои чат пат, всички ми покриват.

Общи условия

Активация на акаунт