Премахване на боя за коса с витамин C

• 222 959
  • 624
  •   1
Отговори
# 240
Така... скоро не бях правила дивотии, но тази тема ме предизвика.
Да поясня ... синьо-черна коса, боядисвана с Палете в последните 5-6 години...Последно се боядисвах около Коледа.След НГ реших, че искам да си сменям цвета на косата.Който е бил с черен цвят знае, че няма махане с месеци.
Та по същество... като я изчетох тази тема се вдъхнових да пробвам....и така 3 пъти  Mr. Green
Сега (дори аз не вярвам, че го пиша) съм с много тъмно червена коса включително в краищата...   Crazy И съм предоволна. Нека човека, който коментира, че се маха само със сапун и вода да е боядиса в черно и да чака...около година
  Wink

Вишнево-рус ли е нюанса Joy hahaha Joy

# 241
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Така... скоро не бях правила дивотии, но тази тема ме предизвика.
Да поясня ... синьо-черна коса, боядисвана с Палете в последните 5-6 години...Последно се боядисвах около Коледа.След НГ реших, че искам да си сменям цвета на косата.Който е бил с черен цвят знае, че няма махане с месеци.
Та по същество... като я изчетох тази тема се вдъхнових да пробвам....и така 3 пъти  Mr. Green
Сега (дори аз не вярвам, че го пиша) съм с много тъмно червена коса включително в краищата...   Crazy И съм предоволна. Нека човека, който коментира, че се маха само със сапун и вода да е боядиса в черно и да чака...около година
 Wink

Вишнево-рус ли е нюанса Joy hahaha Joy

Не, небесно розов е  Wink ... Хайде хора силни на теория, но не и на практика да не спамят темата  Wink

# 242
  • София !
Сега (дори аз не вярвам, че го пиша) съм с много тъмно червена коса включително в краищата...   Crazy И съм предоволна

Да и при мен така се получи ( аз също съм с черна коса ) , аз съм споменавала и преди докато бях бременна не я бях пипнала и тя си беше попадала доста .. Та след като родих започнах с маската и верно че свали много , обаче аз нещо не се възприех ПАК светла ( че естествения ми цвят е рус , ама съм отвикнала да се гледам така Laughing) .. Мисълта ми е не се харесах и се нашляпах пак  Mr. Green с черно !! Но за протокола - определено има ефект от маската : )))))))))

# 243
Цитат
че естествения ми цвят е рус , ама съм отвикнала да се гледам така
Това го имаше и при мен, до скоро неможех да се позная с почти естественият ми цвят, при мен разликата е драстична понеже 10г бях с черна коса, от 1год вече съм с почти естествената- тъмно руса към лешник.
Щом майка ми в началото не ме разпознаваше....

# 244
Същото е и при мен. Доколкото има ефект от маската, няма как да си изкривим душата - за да се възстанови както трябва косата си трябва фризьор. Мазах, мазах с какво ли не, но няма да успея сама. Един голям плюс е, че състоянието на косъма се подобрява. Обаче скоро ще играе обезцветител, започна сезонът на сватбите, а аз съм с медни, руси корени, абаносови средни дължини и червеникакви краища. Просто чудо на чудесата.

# 245
След дълго обмисляне и следене на темата най-накрая се наклепах в въпросната маска . Алергия от която се притеснявах не получих . Косата ми е с тъмно руса боя професионална , имам и бели коси които преди като правех с други бои и започваше да се отмива боята прозираха не само в корена но и по дължината , сега с професионалната боя не е така виждат се само в корена . Извода ми - цвета избеля но бяла коса по дължината не започна да прозира и стигнах до извода , че маската по скоро действа като избелваща бои ,а не сваляща ги  . Имайки предвид и избелващата функция на витамина , който се използва и за избелване на брашно . Косата ми определено се поизсуши , но не е като да е изгоряла , ще направя маска с зехтин и предполагам ще се възстанови .

# 246
  • София
Нека споделя аз с какво успявам да разкарам досадното черно...
Освен че минаха месеци, почна да лилавее, косата ми стана доооста дълга и вече е черно само в последните 10 см, реших да си направя една маска. Моя приятелка я препоръча, редовно си я правеше и успя да си изсветли косата с един тон. И стана много мека - нещо, което не очаквах.
Кислородна вода + чай от лайка + лимон

Нямам точни пропорции, но направих така - една трета шише кислородна вода, една чаена чаша чай от лайка, половин лимон. Прави се на чиста коса. Докато е още мокра се потапя в сместа и се оставя да изсъхне на слънце. Може да се прави неограничен брой пъти.
Аз много се страхувах да не ми се прецака косата от тази кислородна вода, но на моята приятелка стана още по-мека и красива. Е, не гарантирам и че при мен ще бъде, но от 3 такива процедури вече почна доста да пада боята.

# 247
Рози, тая маска е убиец за косата бре!

# 248
  • София
Абе и аз така си мислех, но моята приятелка я прилагаше на цялата коса и сега и е още по-хубава от преди. Тя вярно, че и с хума третираше от време на време... Simple Smile
АЗ засега прилагам само по краищата, където е тъмното и да ви кажа пада ... Така че смятам като нея да редувам. Ако не, ако (да чукам на дърво да не стане така де) ми се изсушат краищата - един фризьор и готово Simple Smile Ама дано не ми се налага, че едвам я пускам тая коса Simple Smile

# 249
Рози , кислородната вода е разреден перхидрол , аз години си изсветлявах така косата .Ефекта е  много непринуден , все едно си е естествена такава косата става. Поливах с кислородна вода и трябва да се седи на слънце иначе не става нищо . Имам позната ,която твърдеше , че постига същото , заливала се с чай от лайка и излиза на слънце или отива на плаж.  Общо взето не знам на боя как влияят освен , че предполагам окислителите са на перхидролен принцип .

# 250
Окислителите разрушават структурата на косъма, за да позволят на боята да навлезе в него. Поне така знам, че по-високия процент окислител уврежда повече косъма, а само боя нищо не прави. Та вероятно само окислител е възможно да прави нещо, но не съм пробвала този метод. Обаче не става ли ярко жълт цвета само с окислител без боя?

# 251
Жълтее , но чак ярко жълт, зависи върху боя ли ще пробваш или върху естествена коса . Пробвай върху кичур първо.

# 252
Аз няма да пробвам, но ми стана интересно. Мисля че майка ми като беше по-млада си беше мазала косата с кислородна вода и й беше станала ярко жълта - хич не ми хареса.

# 253
аз преди 10-12 години се бях мазала с кислородна вода...това ми беше първото третиране на косата.Косата се изтощава и то много от това.Цвета жълтенее..

# 254
HAPPY_QUEEN майка ти с перхидрол може да се е мазала, едно време това беше единствения начин за изрусяване и цвета става грозен . Пак казвам с кислородна вода , ефект изсветляващ има само ако се седи на слънце и и то при светли коси само да подсили .Не изтощава , може леко за я изсуши , но в сравнение с боите е нищо . Самата кислородна вода се използва принципно за промиване на рани . Щом може да се маже на открита рана за какво горене говорим ? Кислородната вода е много слаб перхидролен разтвор и варива в % -ти , по силен по слаб. Още малко и ще ме навиете да си кача снимка , когато си правех така косата да покажа , че цвета е хубав . Или са ме питали с какво се правя , или са го мислили за естествен , но косата ми естествено е русолява.

Общи условия

Активация на акаунт