Слънцето пече АВГУСТче мечтае за море

• 67 939
  • 541
  •   1
Отговори
# 360
vili80bg, какво правите с тези зъби? 16 зъба? Ние сме с 8 зъба, а има деца на нашата възраст само с 2 зъба. Вие сте напълнели устата Simple Smile. Ние сме 78 см, два месеца не бяхме ходили на консултация и като отидохме каза, че само 1 см е пораснал и сме 10 кг.
За ходенето - ходим, падаме, удряме се, ставаме. В къщи добре, ама навън гледам все с каишите да съм.

# 361
  • Mtl/Sf
Ането има едва 6 зъба,а нейната приятелка,с която имат 9 дни разлика имаше миналия месец 16 зъбчета.Поне на ръст и тегло сме ОК-9.410 кг и 77 см.

Гърнето мисля да го почна на 18 месеца,горе-долу това показаха проучванията ми,пък и ще си откупя още няколко месеца свобода Laughing

Вие с какви игри занимавате децата си? Мойта къща е пълна с музикални играчки и само като им чуя мелодиите ми се вдига кръвното.Иска ми се да я занимавам по някакъв смислен и обогатяващ начин,но ми виси тежък изпит на главата и нямам време да се ровя за идеи.

# 362
Смарайда  - съчувствам ти за изпита - и аз съм така, но моя изпит е утре и се надявам вече да ми се маха от главата, че от няколко дена само си прехвърлям детето от едната баба- на таткото- на лелята - на дядото и по обратен ред  Rolling Eyes   аз  само я храня, къпя и приспивам - не мога да си поиграя малко с нея, даже тази вечер ще спи в майка ми, че утре трябва рано рано да заминавам...
 Ние сме 10кг, 79см,  имаме 7 зъба - 3 долу, а горе 4+още 2,които напират и скоро ще излязат, но пак отгоре...  newsm78 защо така не знам..... долу си стоят 3 от 7ми месец.....
За игри - сега сме на тема животни, купихме си книжка с твърди корици "Косе-босе" разгръща страничките самичка и показваме къде е Кума лиса, кучето, косенцето, цветенцата.... сочи с пръсче по книжката, но рядко уцелва това което я питам... но ще се научим  Wink
Бях и взела от Джъмбо едно влакче  с различни фигурки , които се пъхат в дупките - много и е интересно, даже вече успява сама  Laughing музикалните и тя ги харесва, но за 1-2 дена и омръзват... харесва дребни фигурки - имаме колекция от Данонино 10бр Дино -цирк и като седне на гърнето и ги давам в една кофичка - голямо вадене-разглеждане - прибиране пада....
Присъединявам се към Смарайда и очаквам вашите предложения за игри в къщи.... че зима идва и не знам с какво ще я занимавам по цял ден  Thinking Давайте предложения за игри и занимателни играчки - мамите с по-големи деца предполагам знаят "тайната на успеха" и ще ги споделят с нас  Grinning 
Когато сме навън не търси играчки, просто иска да ходи -САМА! Не дава ръчичка, не дава и колан да и сложа, че и не върви, а бягааа! вчера си охлузи бузката  #Cussing out сега сме с "асвалтова екзема" и всеки който ни види"Ох милото... как се удари?!" вече ми писна да обяснявам   #Cussing out

# 363
здравейте
и аз да се отчета. Теодор е 11,200 кг. 78 см. Неска бяхме на ваксината която се слага на годинка, малко закъсняхме защото беше с гадния дрискащ вирус.
Имаме 8 зъба...последните 2 са току що избили.
Върви ... непрекъснато върви, веднъж ще падне и почват да текат кървища. 2 пъти се сцепи устната и веднъж си прехапа много лошо езика. Просто не се спира това дете ... а и аз не мога да го спра. Някои казват че се плашат като поднат ... нееееееееееее става и заминава и пак ходи да си търси белята. С топка например - той няма да я ритне ами ще опита да и стъпи отгоре и разбира се да падне ...
В къщи - в4ера ми донесе тапата на единия контакт. Нямам представа как я е измакнал и това е станало за секунди. Направо пребледнях. Пуска фурната - реутани и градуси .... Имаме 1 шкаф със стъклена врата. Взима играчка и отива да думка по стъклото .... и казва не не нееее и продължава.    Просто номерата нямат край.   
Лапа всичко - наистина всичко - жива буболечка. Навежда не за секунди си я вкара в устата и се хили защото тя мърда вътре и го гъделичка. И е много бърз ... всичко става за секунди.
Та на нас това са ни игрите .. могат да кръстят тайфун на него - тайфуна Теодор.  Shocked Shocked

# 364
Хаха, Силвена83, все едно описа моя Боян Laughing  Трябва да предвиждам реакциите му няколко хода напред за да не се случват ексцесии Wink
Аз отдавна не съм писала тук, но ви чета редовно. Върнахме се от почивка в Поморие. Без ентеровирус подчертавам!!! Тук, във Варна, колкото пъти го заведях на плаж, след три дни е подрискан, а там бяхме по цял ден на плажа и дори се позапече, че го карах на готови пюрета.  Спеше по три часа без да мръдне на пясъка, въпреки шума и крясъците на децата около нас. После играеше с пясъка или газеше хавлиите на хората. Абе, ние не останахме доволни от хотела този път, но Боби беше възхитен от всичко, а това е по-важно!
Предстои му МПР ваксината, моля майките на чиито деца вече са я сложили, да споделят имали ли са реакция, усложнения и т.н., много ме е страх...

# 365
  • Mtl/Sf
Mimkataaaaa,взе ли изпита? Ужасно е това да не можеш да си видиш детето.Аз съм постоянно така Sad Свекърва ми е у нас да я гледа докато аз вися над учебниците,само ги гледам как си играят в хола и ми се реве на моменти,че не мога аз да съм там.
Момчешките мами,вие наистина си имате тайфуни у дома Hug

Коя е МПР ваксината? Тук на 1 годинка слагат против менингококи,морбили,рубеола,варицела,заушка и 3-тата доза на пневмококовата ваксина. Аз много се притеснявах как ще я понесе,но мина добре,само беше малко сънлива 2 дена.

# 366
Вчера моето женско тайфунче успя да прескочи и от детското креватче се стовари на пода. Слава богу по дупе и нищо и нямаше. Щях да получа инфаркт. Иначе вече е по възпитана, по рядко се опитва да пъха неща в устата си, но сега пък ближе каквото докопа. Радиаторите на парното, краката на столовете, обувки... все трябва да я гледам в ръцете. А навън спря да се търкаля по земята и вече се прибирам с чисто дете по честичко Laughing болести не сме хващали откакто се е родила.

На мамите с изпити стискам палци! Дано да ги вземат и после спокойно да си гушкат бебоците!
 Hug Hug Hug

# 367
Мимката, дано си взела изпита!
Смарайда, успех и на теб!

Вие вярно тайфуни си имате, Ясен не е много по белите, но пък постоянно иска да го водя вече, дано да проходи по-скоро. После пък ще тичам по него, няма угодия.  Laughing

На 1 година беше 78 см и 10.250 кг, ще видим на 1г и 3 м колко ще е.

За играчките,  най му е интересно да рови в кутията с играчките на батко му, неговите не ги отразява много-много, и не знам зимата какво ще правим.

Дани, при тая ваксина нали реакцията може да се прояви след 8-я ден, та Ясен на 10-я вдигна еднократно 38.4 Т, и два дни след това беше с разстройство, но не знам дали със сигурност са от нея. Дано нямате проблеми!

МПР- морбили, паротит, рубеола.

# 368
И на Влади вчера му биха ваксината на 1г.1м. и днес е с температура 37.5. Чудя се да изчакам до утре да видя дали ще има друго и тогава да отидем на доктор. Вчера преди ваксината докторката си го прегледа, нямаше нищо.

# 369
Здравейте  Hug
да ви се похваля - ВЗЕХ СИ ДЪРЖАВНИЯ ИЗПИТ  Laughing
сега ще си чакам дипломата по пощата и най-накрая ще мога да се възползвам на 100% от майчинството си  Flutter
лелееее колко е хубаво да си легнеш вечер и да гледаш филм, а не да решаваш задачи и да четеш теми.... наистина много ми олекна на душичката... Като стана на въпрос за майчинските - вие колко пари получихте за този месец.... и кога ще се очакват вече парите за отглеждане на дете от 1 до 2год? някой има ли информация? че аз получих само 200лв.... да чакам ли други парички този месец  newsm78

silvena83 , abadonka ,  Дани02.08 пишете ме и мене в групата на тайфуните! Наистина доста трудно е да опазиш тези малки изследователи, които вече май забравиха да ядът, да спят... ние вече преди обяд и след-следобеден сън ако сме навън го пропускаме... и после едва едва дочакваме 20.00 да започна да я къпя и да спи.... не знам кое е най-добре за нея - от една страна не е ли малка да спи само по1-2 часа наобяд??? но то друга на мен ми е по-удобно, че успявам доста работа да свърша след като заспи по-рано.... Вашите деца по колко пъти и по колко време спят?

# 370
Мимката, честито!   bouquet Наслаждавай се на майчинството вече!  Simple Smile Трябва да получиш още парички за август, но зависи кога ще ти подадат документите в НОИ. Моите са обработени вече и днес ще имам пари - 240 лв. И оттук нататък да се надяваме, че както досега в началото на месеца ще ни превеждат парите.

Ясен все още спи по 2 пъти на ден, до обяд 30-40 минути, и следобяд около 1-2 часа.

Поли, как е Влади? Нашата педи както писах каза, че от ваксина реакцията се проявява след 8-я ден.

Хубав ден на всички!  Hug

# 371
Току що се връщам от личната, Влади е добре, но му никнат четири кътника, той единия отгоре вече се беше показал половината. А мислите ли да им давате нещо за имунната система, моята педи ми каза за него коластра.

# 372
  • Mtl/Sf
Mimkataaaaa,честито дипломиране  bouquet

По въпроса със спането и аз се чудя.Мойто момиче спи по около 40 мин -1 час преди обед и следобед пак толкова или пък изобщо не спи Thinking

MamaPoly,дано леко да мине периода с кътниците.За имунитет аз нищо няма да давам за сега.Да се храни хубаво,да пие течности и да й брули вятъра бузките,това на първо време ми се вижда достатъчно.

Аз още си чакам идеите за игри и занимавки  Simple Smile Ането сега е във фаза на имитиране,всички вкъщи сме сресани,нахранени с лъжица,а на един плюшен вълк редовно му се изсмукват сополите с помпа Laughing

# 373
Не мисля да давам нищо и аз засега.

Идеи никакви не мога да дам за игри и занимавки. Въобще не мога да се сетя баткото с какво си играеше на тази възраст, знам че обичаше да отваря един шкаф пълен с тави, тенджери и купи и да ги разхвърля, но какви играчки са му били интересни...  Thinking

На Ясен ще взема някакъв сортер по натам, дано му е интересно, и сигурно нещо музикално с различни звуци.

# 374
Здравейте и от мен! Не ви е лесно с тези пакостници вкъщи. Ние засега нямаме подобни прояви, дори са дости кротички /пу пу/, но не е далече и нашето време Simple Smile
Моите момчета са без промяна от август до сега - и двамата са по 10кг и по 79см. Играем си с кубчета, като предимно аз ги редя, а те ги събарят...голям смях пада. Обичат да играят с празни кутии, бурканчета, лъжици. От скоро се опитват да ритат една надуваема тпока, но трябва да ги държа за едната ръчичка. Днес забелязах, че седнали на земята побутват по един багер напред-назад, но после решиха явно, че са за ремонт и ги обърнаха и падна голямо въртене на гумите във въздуха Simple Smile Иначе и двамата ходят - като патета бавно се клатушкат, но се придвижват Simple Smile И ние си спим преди обяд по 40мин-1 час и следобяд по 2часа. Вечер заспиват около 20,30ч. Когато бяха на 7м ги заведохме на почивка в Сандански и там им купих първите твърди книжки. Свикнали са с тях и оттогава вечер така заспиват - оставям ги с книжките и излизам. След 15мин влизам в стаята...всичко спи. Само не знам не заспиват ли прекалено рано?

Смарайда, искрено ме разсмя с плюшения вълк и помпата за сополи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт