Слънцето пече АВГУСТче мечтае за море

• 67 930
  • 541
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте и от нас!
Ние сме същите калпазани /калпазанка/ Joy Непрекъснато тича насам -натам носи предмети, разнася играчки. Но от тази седмица търси куклите и по-специално тези по-големите, гушка ги и ги вози в една малка количка. Сочи ги и казва- ма-ма.  Simple Smile Много е забавно като се абстрахираш от неразборията от играчки, която тя сътворява. На стълбището сложихме врата, защото аз се притеснявам да не падне по стълбите. И сега свободно си обикаля етажа. Научи се да отваря гардероба, той е с плъзгащи врати и си играе с тях, абе като вихър е в къщата. Simple Smile

# 406
Praznika и ние сложихме врата ама той така я блъска,че в  скоро време ще има " и дим да я няма"
Да са живи и здрави децата.

Аз все си повтарям на фона на кроткия му батко този ми стопи лагерите на дърти години. Laughing

# 407
Слагате ли децата на гърне, че моя син въобще не иска да чуе да седне, само реве. И друго, мамите, които имате и по-големи деца, кога мислите да преместите малкото при голямото в другата стая? Нашата кака се страхува да спи сама в стаята, затова в момента баща й спи при нея, но чака с нетърпение мъника да се премести, че да си спят двамата, вие как мислите, кога ще е добре да го направя?

# 408
има ли я още групата във Фейсбук, че на мен нещо ми липсва, ще може ли да ми ипратите пак покана?

# 409
Аз мисля, че съм изчезнала, а темата още от морето не мърда Joy

И ние сме при беснеещите и носещи предмети наляво-надясно.

Говори  думички разни - айде, па-па, дай, ам, чайче, тата, мама...

Ех, много сме несериозни, не пишем въобще. Аз вече работя и също нямам никакво време.

# 410
  • Mtl/Sf
Брей има раздвижване по темата,да не повярваш чак Grinning

Как са вашите деца със зъбите? Ането има само 6 и онзи ден видях,че още едно се е подало.Почвам да се притеснявам вече.
Но въпреки че има два зъба на кръст,днес за 5 секунди грабна на кучето от устата сушеното пилешко лакомство и го схруска.Аз дори не можах да отреагирам.
Иначе непрекъснато се завира в кухненските шкафове,вади всички тенджери и тигани и ги разнася с пъшкане из цялата къща.Снощи пак влязла в шкафа и моля ви се, седнала на тостера отгоре и си седи като пет пари в кесия Crazy Изключва на баща си компютъра по сто пъти на ден,сменила е настройките на телефона и сума ти време не можахме да върнем нещата в обичайния ред,сменя каналите на телевизора точно когато гледаме нещо интерсно.Абе,весело е много  Heart Eyes

Да са живи и здрави децата и ние да имаме повечко енергия!

# 411
давайте предложения за решаване на следния проблем
когато излезем навън единственото което прави моят син е да търси фасове. аз полудявам направо мразя цигарите, мразя фасове и т.н като цяло съм супер анти цигарено настроена и като го видя това с фаса .... пробвах различни неща -1. да го забаламосам с някоя играчка - след секунди я хвърля и заминава да се снабди с фас, 2. да не обръщам внимание и да не му забранявам че да му омръзне - НЕ и това не стана, 3. удрям го през ръцете почва да реве, след като се успокои заминава и се връща с фас 4. пробвах с отиди го хвърли в боклука - отива хвърля го и заминава да си търси нов фас. Вчера имаше кавга с баща му че аз съм превърнала това в игра, а аз го направих с цел поне да не ги лапа а да ги хвърля. На някои може да му се струва майтап но наистина съм се хванала за главата, той е толкова бърз че просто не смагам всеки път да го изпреваря и да взема фаса от земята преди него,
Като го прибера вече мерише на дърт пушач, а колко бацили има не ми се мисли ....
никога не съм обръщала внимание но сега забелязвам колко много фасове има по улиците и наи вече в градинките, не мога да открия място без фасове че да го водя там да играе .... включително детските площадки, а да не говоря за училищата.
сега имам предложение от една приятелка да му купя една кутия цигари и да му ги давам в къщи да играе с тях ... не знам какво да правя
ако някои има идея за този идиотски проблем моля да сподели
лек ден

# 412
  • Бургас
Налага ти се да намериш друго негово забавление навън. Примерно да събира кестени и да ги пълни в кофичка - там тракат и издават интересни звуци... или просто импровизирай без да спираш докато намериш как да отклониш вниманието му. С кавга и игра с фасовете няма да стане. Така и така хабиш енергия да се ядосваш, пренасочи я в друго Simple Smile Успех! Аз имам този проблем с локвите и шумолящите торбички. Налага се постоянно да измислям нови и нови отвличащи вниманието идеи. Понякога просто я взимам и я слагам в количката без да забелязвам писъците й, понеже нищо друго предложено не й действа. Не се карам, само казвам "ако още веднъж еди какво си - отиваш в количката" и като повтори - отива там.

# 413
Имам въпрос към всички майки сега как забавлявате децата си в къщи когато времето е лошо  и не могат да излязат на вън?!С какви играчки играе вашето съкровище?
Ние когато не може да излезем:
-рисуваме(почти на Всякъде)
-пускаме песнички от нета
-играе с играчките(5минути)
-ритаме топка
-борим се
- и ми помага да чистим(съответно става по мръсно :Д)
и така докато не му писне от всичко....Искам да му взема други играчки,но не мога да преценя какво вече да му е интересно защото все по рядко сме на разходка Sad ИДЕИ ?

# 414
Смарайда, зъбчетата бързо излизат при нас. Далия вече има кътници от едната страна и сега се мъчи с втората долна. Яде всичко, дъвчи добре и проима повече апетит. Вече не пасирам.

Кивити,

При момчетата е така. Те все недоволни. Така ми беше баткото, а Далия само да я пусна и ходи из стаите, рови, хвърля, носи, крие и изобщо не й пука за мен. Аз също вече поработвам почасово, оставям я на майка ми и малко ревнувам да не я заобича повече. Мъчно ми е много и за двамата, но без пари не може да се живее.

Мами, които сме в Бг, нищо не правим за нашите права, един протест не можем да организираме като хората, да ни хранят децата с 240 лв на месец ooooh! ooooh!

# 415
Привет и от мен!
Не съм писала в новата (вече стара) тема, но и наоколо много работа има - най-вече със седмокласничката.
Да дам и аз отчет - тръгнахме на ясла (всъщност градина), частна, със 8-9 деца в две групи, ама и от там влачим сополи през ден. Лекувам с хомеопатия, давам имуностимуланти, по цяла нощ кърмя, но носът тече и това е. Успокоявам се с мисълта, че ще натрупа имунитет. Иначе активността ѝ е хипер - тича, подрежда (буквално - днес сутринта ми подаваше дрехите една по една от легена, докато простирах, и не се отказа докрай, после прибра легена в мокрото помещение Laughing); рисува доста - явно гледа от децата в градината, храни се сама - не питайте за последиците, когато има супа!, но не позволява друг да ѝ дава в устата; обува някои от обувките си - едни ботички с цип, че са по-лесни, много танцува и пее; вкъщи се говорят три езика, та тя разбира и изпълнява команди безотказно и на трите, говори някакъв микс, чак се хващам за главата, но почнах да ѝ разбирам вербалните йероглифи. Joy Мъкне разни книжки по цял ден и все някой трябва да ѝ чете. Разпознава си буквичката вече, както и още една-две. Имаме проблем с шапките - сваля с ярост всичко от главата си - чак се засинява от яд, особено ако е нещо с връзки. Не знам как ще я караме като застуди - надявам се поне минусовите температури да я вкарат в ред. И още нещо - много се тръшка и реве, като не стане на нейното! Когато голямата ми дъщеря беше на тази възраст, се държеше изключително зряло, а аз обвинявах майки с "разглезени" деца, че не могат да озаптят отрочетата си. Е, сега тъпкано ми се връща! Не е въпрос на възпитание - диването си е диване още от раждането - беше си захапала палеца на крака и част от пъпната връв, та се наложи да я извадят преждевременно. Mr. Green Аз не изпадам в истерии - държа се спокойно, игнорирам ѝ пристъпите, гушкам я, говоря ѝ, отклонявам ѝ вниманието, но тя се ядосва още повече. Цирк!
Зъбите са голям зор - трети и четвърти кътник излизат и нощите прекарваме в кърмене и успокояване - буди се на около половин час от няколко дни, но гледам, че венците чак прокървили от напора отвътре.
Иначе на ръст и килограми сме дребни - 80 см и 9,800, 19-20 номер обувки носи.
Толкова от нас. Чета ви с интерес, но не винаги ми остава време за коментари. Дано за всички ни есента и зимата са спокойни и здрави!

# 416
Записвам се да следя темата, виждам че има раздивжване Simple Smile

# 417
Ето ни и нас Simple Smile Като цяло моите разбойници са кротички, но взеха много да отварят шкафовете и да си разглеждат каквото има вътре. Крият ми дистанционното почти всеки ден и лошото е, че не могат да кажат къде е като ги попиташ:) Иначе са се научили да си включват телевизора дори и без дистанционно. Превключват канали, оставят някой музикален и се започва с танците. Другото, с което си играят е обувките им - онзи ден търсих половин час четвъртата маратонка, за да можем да излезем навън Simple Smile Много обичат и пералнята, стоят по 15 мин и я наблюдават. Един ден дори я бяха изключили и аз се чудя защо тази пералня не работи Simple Smile
За зъбките...иамхме по 8бр и един ден съвсем случайно забелязах, че Жоро си има кътник и то доста излязъл, не съм разбрала кога се е появил. Веднага след като го открих обаче прегледах и Марти - и какво да видя? И той си има същият кътник. Общо взете зъбите им излизат едновременно и на двамата и все от една и съща страна - точно все едно са copy paste Simple Smile Сега вече имаме горни кътници по 2бр, но в момента излизат 2та горни 3ти и по един долен кътник и то пак едновременно и на двете деца. Та общо сега имам 2 деца, на всяко от които в момента излизат по 3 зъба едновременно Simple Smile Как го обясних само...дано сте ме разбрали. Но досега не сме имали проблеми с излизането на зъбките - няма температури, хреми, събуждане през нощта...няма такива неща - всичко е нормално и аз разбирам, че имаме ново зъбче доста след като то е пробило Simple Smile
За забавленията - ние сме фенове на babytv - сутрин докато им правя закуската те си включват тв и си гледат за влакчето, за Тули, за някакви яйца...и не мърдат от тв. Не знам как да ги отуча, но добре, че е само сутрин за около 30мин, че иначе лошо Simple Smile Освен тв много обичат песнички - имаме си няколко любими и само те се слушат. Общо взето с играчки най-малко се заиграват. Всичко друго е по интересно.
Относно гърнето - аз писах, че от 11 месечни ги слагам на гърне сутрин след ставане и те си се изхождат в него. Като ги хвана през деня, че нещо се напъват и червенеят веднага пак на гърнето и готово. Но за жалост още не могат да ми кажат когато име се ходи до тоалетната. Обаче аз с моите експерименти - взех дъска за тоалетната чиния и експериментално ги слагах и двамата за по 2 мин. И сега Жоро не иска гърнето. Иска си на "голямото гърне" /така казвам на тоалетната чиния/. Да се надяваме, че няма скоро Марти да иска и той на него, че ще се видим в чудо само с едно "голямо гърне"  Simple Smile

# 418
Илияна, тя много умна, да е жива и здрава!

И ние крием най-вече обувки.  Чорапите отдавна се разгубиха, не мога да намеря два еднакви и откачам от безредицата. Вади всичко от скрина.
От шкафа вади олиото и го хвърля някъде, ходи го търси.

# 419
здравейте
гледам много е весело с тея малките и при нас е така.
отваря всички шкафове, най-вече шкафа с бельо на баща си и в цялата къща има разхвърляни мъжки гащи, а дистанционното е или в хладилника или под дивана .... много дърдори и много повтаря. Любима дума му е маймуна, явно му идва лесна за изговаряне...

обаче понякога аз имам моменти в които не мога да повярвам какво ми се случва и ми е много трудно да се владея...а трябвааа
теодор в момента вади 4 кътника на веднъж и е кошмар, не сме спали не знам от кога, температура и неспирен рев даже и през деня. Направо му е отекло лицето, явно много го боли и аз покрай него едвам съм жива вече. Искам да си кажа искрено и лично, макар че друга мама не го е казвала до сега, ама дано  аз да съм първата и последната, че ми е много трудно с Теодор. Имам моменти в които си казвам че не ставам за майка, той реве и аз рева. Снощи баща му се изнесе да спи в банята/достатъчно голяма е за да си дотътри матрака до там/, гледах го че и памук в ушите си беше натъпкал за да не го чува как реве и пак аз цяла вечер ...
хич не искам да ви хленча на главите ама така се случва че все сядам да пиша тук в ей такива кофти моменти.

Общи условия

Активация на акаунт