Слънцето пече АВГУСТче мечтае за море

• 67 933
  • 541
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
мдааа, последния път с много рев се сдобихме с една такава топка... вече наближава времето на ергенското пазаруване ми се струва  Laughing

# 391
А аз най накрая намерих лего с огроооооооооооооомни кубчета. Голяма игра падна! Simple Smile

# 392
Момичета, има ли някое от вашите дечица, което да го е страх да се напъне да се изправи само? Моят Влади вече търчи като финикиец, пък като падне, не може да се изправи. Гледам по детските площадки други на неговата възраст се подпрат на ръчички и се изправят, моят седи и реве. Иначе няколко пъти е показвал, че може. В леглото някой път се хваща за прелките, тръгва да се напъне и спира и реве, само като си сложа ръцете под мишниците му, явно чувства сигурност и се напъва и е готов. Кажете ми как да му помогна за тези движения.

# 393
Дразни го с нещо любимо, примерно биберона. Дай му да разбере, че ще го получи само ако стане. Моята я беше страх да ходи без да я държим и номерът подейства, не без рев, разбира се. После се плашеше от един килим, не искаше да ходи по него и пак я примамвахме с играчките и бибката, накрая желанието да има нещо надделява над страха.

# 394
Оффф, и дразненето не върши работа. Иначе започна да кляка сам и като е на дивана по корем се избутва сам, за да слезе.

# 395
  • Mtl/Sf
Момичета,днес мойто хлапенце беше за първи ден на градина.Вчера правихме прощапулник,днес на градина Rolling EyesСнощи едвам заспах от притеснение,но днес добре е минало.Верно,че беше там само за час и половина,но никакъв проблем.Утре пак  Laughing

Направо се чудя как отлетя това време,все едно вчера се роди...

# 396
Смарайда, успех с градината и дано бързо свикне!  Simple Smile

Ох, Ясен преди три седмици беше с разстройство и миналата седмица пак, дали е от зъби, или си хващат вируси не знам. Но ако е от зъби какво ще правим... Предният път му избиха два кътника, сега един кучешки почти се е показал. Голямо мрънкане е, и си дъвче много ожесточено бибероната.

Търсих и аз от тези чорапки с гумената подметка, но тук никъде няма. Мисля че ще са много удобни за вкъщи.

Стефи, на твоите момчета смъкват ли им се? Защото пък такива мнения четох, че много се смъквали и не били удобни.

Поли, Ясен се изправя отдавна, но пък не ходи. Дано Влади свикне скоро, не мисля че е нещо притеснително.

Използваме последните хубави дни за разходка. Simple Smile

# 397
Да се похвалим и ние проходихме!Сам тръгна насред университета както си бяхме седнали на тревата Simple Smile ,направихме и прощъпалник !Вече ходим смело че дори и назад

# 398
Здравейте и от мен момичета! Аз чета тук по колко много зъбки имат вашите сладури, а моите момчета са си все още с по 8бр. Изоставаме Simple Smile Иначе и ние скоро трябва да правим прощапулник, че си ходим стабилнои вече се опитваме и да тичаме Simple Smile
Смарайда, съчувствам ти! Толкова малко детенцето, а вече на градина! На мен не ми се мисли как ще го направим това другата година септември, представям си какво ти е на теб! Аз от сега се пазаря с моя мъж да си стоя вкъщи докато тръгнат на градина, т.е. до 3г, но ще видим какво ще стане.
maria_1980 , ние си ги носим чорапките вкъщи, но засега не съм забелязала да се смъкват. Може би след известно време като се отпусне ластика на крачето, знам ли - засега са ок.
Аз мисля да ги заведа на ортопед сега като ходят вече и двамата. Вие водихте ли дребосъците и смятате ли, че е нужно?
kivity, честито прохождане! Сега вече започва страшното - поне при нас е така - всичко се вади от шкафовете, пъхат си главата в пералнята да я разгледат и отвътре, телевизора най-редовно е до дупка усилен и още един куп подобни щуротийки Simple Smile

# 399
до три години според ортопедите не може да се прецени дали детето е с дюстабан или не!!!!!!!!! newsm78
Но ако искаш за нещо друго да питаш напр. тазобедрените стави отиди.

# 400
  • Mtl/Sf
sstefy,аз много исках да си я гледам вкъщи по-дълго време,ама майчинството е само 1 година и нямам избор.А явно градината й харесва.За момента са само 3 деца,очакват още 2 и това ще е.Капацитетът на тези малки фамилни градини е 5 деца.
Първият ден баща й я заведе и стоя с нея 1 час,вторият ден 2 часа,като в началото още се скрил в съседната стая и Ани въобще не му обърнала внимание.
Учителката ми каза,че на тази възраст обикновено няма проблеми с адаптацията,но стане ли 1.5 години вече почват да плачат.Тук една приятелка си даде първото на годинка и беше много лесен преходът,второто момиченце го дадоха на 1г и 4 м и беше доста по-трудно,но може би такова си беше самото детенце,не обобщавам.Абе,ако можех да си стоя вкъщи още година -две щях да си я гледам,ама няма как.
maria_1980,и Ането ходи вкъщи по чорапи и не й се смъкват,но се хлъзга на някои места и трябва да й купя от тези с гумените точки на стъпалцето.

# 401
Смарайда, аз не знаех, че става въпрос за "фамилна" градина, мислех, че сте на ясла. Може ли да разкажеш малко повече /когато имаш време разбира се/за този тип градини? Може и смешно да ви звучи, но не съм чувала досега и затова питам Simple Smile

# 402
  • Mtl/Sf
sstefy,това е много разпространен вариант тук,защото запълва дупка от липсата на места в държавните детски градини от 7$/ден.Градината е в частната къща на учителката и минава през инспекция преди да получи разрешително.Обикновено използват за целта приземния етаж,но аз попаднах и на доста градини с цял първи етаж,с повече светлина.Не съм сигурна каква е квалификацията на "госпожите",но със сигурност им се изисква някаква подготовка.
Ако е една учителка има право да гледа до 5 деца,като най-много 2 може да са бебета.
Плащаш 20-30 и повече $ на ден,но на всяко 15 число правителството ти връща до 75% от сумата съобразно доходите ти.Естествено,ако си доста състоятелен нищо няма да ти върнат Laughing
Ето един линк на произволна millieu familial/семейна среда да добиеш представа:
http://www.magarderie.com/garderie-milieu-familial/47379-les-pet … esors-a-dodo.html

Има и такива частни градини,но те вече са си в отделни сгради и са с много деца,също като държавните.Семейната среда е добър вариант за малките дечица,защото са само 5 и по-малко се разболяват.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 18:53 от Смарайда

# 403
Simple Smile аз май съм за очила вече Simple Smile Смарайда, като прочетох, че е "много разпространен вариант тук"...едва тогава разбрах, че става въпрос за чужбина Simple Smile Извинявам се Simple Smile Много добре е измислено, нещо подобно на родителските кооперативи, които правят тук, но много по-добре измислено и проверено Simple Smile Добре звучи. Успех на малката! Дано свикне бързо и изобщо да не боледува Simple Smile

# 404
Отдавна не съм писала и аз.

С две думи растем и беснеем. Mr. Green
На 1г и 1м бяхме 87см. и 11 кг.,носим 21 номер обувки.
Зъбите продължават да са ни голямата трагедия особено нощем.Имаме си два долни кътника,чакаме горните.По отношение на храненето е голям калпазанин.Всичко пасирано дори попарата и кускус ooooh!Иначе когато ние ядем и му дадеш парченце от нашата храна също плод или зеленчук  дъвче и даже си иска определени неща,но с лъжицата само пасирано.
Друго какво откакто ходи поразяващата ръка е опасен за всички твари в къщи.Пуска на рибите солети,портокали,бърка непрекъснато при тях,пие вода от аквариума.Вече една рибка умори.
Хапе на поразия, горкия му батко целия е в градинки.Два пъти го хващам във въздуха иначе щеше да полети през глава по стълбите в къщи.Въобще голяма забава пада,вече съм  Tired

Чао за сега и  Hug и целувки от нас.

Мисля да мислим за коледно заглавие.
Май ще ги редуваме така:коледно,великденско не цяло и морско  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт