Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

  • 117 009
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 28
Здравейте и благодаря на всички, които споделиха мнението си за тортите ми, много сте мили!!!
А сега имам още едно питане.
Ще правя мъфини за детската градина.
Отгоре смятам да ги украся със захарно покритие и да сложа фигурка върху всяко мъфинче.
И въпроса ми е - да намажа ли с нещо готовия мъфин преди да сложа фондана?
Благодаря предварително Simple Smile !

# 676
  • Мнения: 6
natalyna, много благодаря за отговора   bouquet аз слагам маслен крем преди да сложа Варната, но на следващия ден има в основата по малко сироп, може би не съм слагала достатъчно  newsm78

# 677
  • Мнения: 0



Тези три торти са новите ми изобретения .
Като гледам назад колкото ми е възможно и вие сте направили доста хубави неща ,но аз акъл не давам ,щото не смятам ,че съм чак толкоз компетентна,надявам се да ви се харесат моите торти ,пък до края на месеца се очертават още 3 големи проекта ,дано ми се получи както съм ги замислила ,засега толкова.

# 678
  • Мнения: 1 273
Момичета,къде мога да си поръчам захарна плака за торта в Пловдив? Ще се радвам,ако някой може да помогне... Praynig

# 679
  • Мнения: 634
Хулиганка в Торнадо има

# 680
  • Мнения: 1 352
Цяла нощ сънувам торти Crazy, не е истина направо.......

# 681
  • Мнения: 1 558
Здравейте!Много се чудих дали да покажа експерименталната си торта.Всичко тръгна от белтъците,които стояха във фризера от Коледа.Огледах няколко рецепти за подходящи блатове и си избрах Династия-та,като замених смлените ядки с кокосови стърготини и сложих само една ванилия.Резултата е сух блат,който след двудневен престой в хладилника почти не пое от крема.На вкус беше добре,но следващия път бих намалила кокоса и бих добавила нишесте.Крема беше от 1 заквасена сметана(400 г),250 г сметана за готвене разбита със захар,200 г суха сметана(за кафе),желатин и намачкан банан.На вкус и консистенция беше добре,а ако беше попил в блата щеше да е още по добре.Между блатовете сложих нарязани банани и като цяло се получи добър "лятно-тропически"вкус.Цялото това нещо направих неуспешен опит да го измажа и да го "облека".Поради неравността на блатовете крема беше навсякъде и маслото не можа да се задържи добре,а оттам и покритието.Аз обаче съм инат и дори си я нарисувах.Извинявам се за дългото описание,но може да е полезно за някого.Ето я и тортата:




Последна редакция: чт, 03 май 2012, 12:38 от dt

# 682
  • Мнения: 1 273
Момичета, бихте ли ми помогнали за поставянето на една захарна плака  Praynig с какво трябва да е намазана тортата преди да сложа плаката и има ли някакви тънкости за по-добро поставяне на плаката, моля ви помагайте,че да не омажа нещата  Laughing

# 683
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
huliganka, мажеш плаката на гърба с кристалина, обираш с шпатула и лепиш върху тортата. ММ ли е покритието? Ако искаш лъскавина, мажеш с кристалина и отгоре.

dt, тортите ти са страхотни! Ей, много ме кефи този стил.

kk38, страхотни торти. Първата най-много ме радва. Почерка ти е страхотен. С айсинг ли си надписвала?

Сансил, с масло си го намажи - както и тортите покриваш!  Peace

# 684
  • Мнения: 28
Tatitt, благодаря!
Аз иначе и 3-те торти съм ги измазвала със разбита сметана.

# 685
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Tatitt, благодаря!
Аз иначе и 3-те торти съм ги измазвала със разбита сметана.

Shocked със сметана под захарно покритие?! Е как изглаждаш? Тя е мека  newsm78

# 686
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Tatitt, благодаря!
Аз иначе и 3-те торти съм ги измазвала със разбита сметана.

Shocked със сметана под захарно покритие?! Е как изглаждаш? Тя е мека  newsm78

Не се чуди, душо - масово сладкарниците така правят, имаше и една мацка тук - появи се за малко и зачезна и тя с това мажеше. И на мен не ми е ясно как става, но е факт.

# 687
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
е добре де сметаната нали разтапя покритието -как става номера
dt -   браво и тази тортичка ти е страхотна-определено имаш голям талант
kk38 - браво и на теб чудесно си се справила -имаш още да бориш целулита но всичко с времето си и опита
виждам много нови попълнения в редиците ни -успех на всички

ето една от спешните и от мен

# 688
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Ами аз се сещам кого имаш предвид Марулич, ама аз го приех тогава за нечиста монета.  newsm78 Аз имам една торта покрита със сметана и сложих върху нея топки от ММ (новогодишна една) и макар че постояха не повече от час (беше си за вкъщи) започнаха веднага да се разтичат. Просто ми е непонятно как става това измазване  newsm78

# 689
  • Мнения: 616
ух, че хубави торти!
r.i.angelova, прекрасна лейка Simple Smile (градинската тема е много яка, според мен  Sunglasses)
dt, много ми харесва стила ти!
patryani,  Shocked ей ся вече те признах!!! с тая варна!!! Добре де, как успява да ти е толкова бяло покритието? Аз два пъти съм правила, и от маслото винаги седи едно жълтеникаво, съответно и другите цветове не ми стават добре.
kk38, 21-то е много приятно с тези нежни цветове, харесва ми!
mishoka, зяждай се колкото искаш - не ми пречиш  Mr. Green тъй, да кажа що ми е крива щайгата - първо, 'щото изобщо не трябваше да е щайга в началото, и второ, 'щото блатовете се оказаха толкова безумно мекички, а и толкова безумно тънички, че цялото нещо се изкриви и спльока много прилично, а ако се опитах да го поизгладя с крем щеше съвсем да се разпердушини. Можеше да се изреже с нож, за да се позаравни, но пък при толкова мини торта, нищо нямаше да остане. Та затова директно налепих правоъгълници по страните, и ги залепих както може. Отгоре изобщо няма покритие, направо шоколад върху крема. Криви станаха наистина, но на мен ми се сториха симпатични  Crazy Морковите са различен размер, Mishoka, 'щото тъй искам  smile3534 едните са съразмерни с щайгата, другите - с зайците  Mr. Green Ся, що зайците и щайгата не са съразмерни помежду си... това е една друга тема!
Моля простете многословието ми, и това, че пропуснах сума торти за коментиране... Другата седмица - пак ще се включа, ако има и какво да показвам.

Общи условия

Активация на акаунт