Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 009
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и благодаря на всички, които споделиха мнението си за тортите ми, много сте мили!!!
А сега имам още едно питане.
Ще правя мъфини за детската градина.
Отгоре смятам да ги украся със захарно покритие и да сложа фигурка върху всяко мъфинче.
И въпроса ми е - да намажа ли с нещо готовия мъфин преди да сложа фондана?
Благодаря предварително Simple Smile !

# 676
natalyna, много благодаря за отговора   bouquet аз слагам маслен крем преди да сложа Варната, но на следващия ден има в основата по малко сироп, може би не съм слагала достатъчно  newsm78

# 677

Тези три торти са новите ми изобретения .
Като гледам назад колкото ми е възможно и вие сте направили доста хубави неща ,но аз акъл не давам ,щото не смятам ,че съм чак толкоз компетентна,надявам се да ви се харесат моите торти ,пък до края на месеца се очертават още 3 големи проекта ,дано ми се получи както съм ги замислила ,засега толкова.

# 678
Момичета,къде мога да си поръчам захарна плака за торта в Пловдив? Ще се радвам,ако някой може да помогне... Praynig

# 679
Хулиганка в Торнадо има

# 680
Цяла нощ сънувам торти Crazy, не е истина направо.......

# 681
Здравейте!Много се чудих дали да покажа експерименталната си торта.Всичко тръгна от белтъците,които стояха във фризера от Коледа.Огледах няколко рецепти за подходящи блатове и си избрах Династия-та,като замених смлените ядки с кокосови стърготини и сложих само една ванилия.Резултата е сух блат,който след двудневен престой в хладилника почти не пое от крема.На вкус беше добре,но следващия път бих намалила кокоса и бих добавила нишесте.Крема беше от 1 заквасена сметана(400 г),250 г сметана за готвене разбита със захар,200 г суха сметана(за кафе),желатин и намачкан банан.На вкус и консистенция беше добре,а ако беше попил в блата щеше да е още по добре.Между блатовете сложих нарязани банани и като цяло се получи добър "лятно-тропически"вкус.Цялото това нещо направих неуспешен опит да го измажа и да го "облека".Поради неравността на блатовете крема беше навсякъде и маслото не можа да се задържи добре,а оттам и покритието.Аз обаче съм инат и дори си я нарисувах.Извинявам се за дългото описание,но може да е полезно за някого.Ето я и тортата:

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 12:38 от dt

# 682
Момичета, бихте ли ми помогнали за поставянето на една захарна плака  Praynig с какво трябва да е намазана тортата преди да сложа плаката и има ли някакви тънкости за по-добро поставяне на плаката, моля ви помагайте,че да не омажа нещата  Laughing

# 683
  • Тракийка в Софийското равно поле....
huliganka, мажеш плаката на гърба с кристалина, обираш с шпатула и лепиш върху тортата. ММ ли е покритието? Ако искаш лъскавина, мажеш с кристалина и отгоре.

dt, тортите ти са страхотни! Ей, много ме кефи този стил.

kk38, страхотни торти. Първата най-много ме радва. Почерка ти е страхотен. С айсинг ли си надписвала?

Сансил, с масло си го намажи - както и тортите покриваш!  Peace

# 684
Tatitt, благодаря!
Аз иначе и 3-те торти съм ги измазвала със разбита сметана.

# 685
Tatitt, благодаря!

Shocked със сметана под захарно покритие?! Е как изглаждаш? Тя е мека  newsm78

# 686
  • варненка от София
Tatitt, благодаря!

Shocked със сметана под захарно покритие?! Е как изглаждаш? Тя е мека  newsm78

Не се чуди, душо - масово сладкарниците така правят, имаше и една мацка тук - появи се за малко и зачезна и тя с това мажеше. И на мен не ми е ясно как става, но е факт.

# 687
  • ВАРНА морето сините вълни
е добре де сметаната нали разтапя покритието -как става номера
dt -   браво и тази тортичка ти е страхотна-определено имаш голям талант
kk38 - браво и на теб чудесно си се справила -имаш още да бориш целулита но всичко с времето си и опита
виждам много нови попълнения в редиците ни -успех на всички

ето една от спешните и от мен

# 688
Ами аз се сещам кого имаш предвид Марулич, ама аз го приех тогава за нечиста монета.  newsm78 Аз имам една торта покрита със сметана и сложих върху нея топки от ММ (новогодишна една) и макар че постояха не повече от час (беше си за вкъщи) започнаха веднага да се разтичат. Просто ми е непонятно как става това измазване  newsm78

# 689
ух, че хубави торти!
r.i.angelova, прекрасна лейка Simple Smile (градинската тема е много яка, според мен  Sunglasses)
dt, много ми харесва стила ти!
patryani,  Shocked ей ся вече те признах!!! с тая варна!!! Добре де, как успява да ти е толкова бяло покритието? Аз два пъти съм правила, и от маслото винаги седи едно жълтеникаво, съответно и другите цветове не ми стават добре.
kk38, 21-то е много приятно с тези нежни цветове, харесва ми!
mishoka, зяждай се колкото искаш - не ми пречиш  Mr. Green тъй, да кажа що ми е крива щайгата - първо, 'щото изобщо не трябваше да е щайга в началото, и второ, 'щото блатовете се оказаха толкова безумно мекички, а и толкова безумно тънички, че цялото нещо се изкриви и спльока много прилично, а ако се опитах да го поизгладя с крем щеше съвсем да се разпердушини. Можеше да се изреже с нож, за да се позаравни, но пък при толкова мини торта, нищо нямаше да остане. Та затова директно налепих правоъгълници по страните, и ги залепих както може. Отгоре изобщо няма покритие, направо шоколад върху крема. Криви станаха наистина, но на мен ми се сториха симпатични  Crazy Морковите са различен размер, Mishoka, 'щото тъй искам  smile3534 едните са съразмерни с щайгата, другите - с зайците  Mr. Green Ся, що зайците и щайгата не са съразмерни помежду си... това е една друга тема!
Моля простете многословието ми, и това, че пропуснах сума торти за коментиране... Другата седмица - пак ще се включа, ако има и какво да показвам.

Общи условия

Активация на акаунт