Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

 • 113 925
 • 749
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 965
Добре дошли в новата тортена тема, мили дами!     bouquet

Моля ви когато задавате въпроси, ги маркирайте в друг цвят, за да изпъкват!

Моля, ако не можете да качите вашата снимка или да сложите линк с препратка, упражнете се ТУК

Моля,  преди да зададете въпроса си в темата, първо потърсете отговора тук:

Т О Р Т Е Н А   Б И Б Л И О Т Е К А - Основна информация за начинаещи и рецептиА това са линковете към старите темички:

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти, 2, 3

Моите любими торти!!!, 2, 3, 4

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50-та юбилейна, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 84, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 , 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120


Галерия Торти - Тук пускайте само снимки на вашите торти с линкове към тях и по възможност с описание на пълнежа на тортата!


Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни едниници!

Линкове към електронните магазини за всякакви сладкарски консумативи, бои и инструменти в БГ

CookiBooki - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Хcerx - Моделираща маса, сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Aromashouse линка излиза като рекламен спам, но се изписва *aromashouse точка com *- Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Hitrini - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
П.И.К.Ко - Моделираща маса ПикКо, Шоколади, кувертюри, блатове, кремове и други сухи смеси,  и всякакви помощни материали и консумативи.
Gastrogroup - Инструменти, формички и всякакви резци
Almalibre - Сладкарски консумативи
Магазин Слънчоглед - магазин за художествени материали, от който може да се намерят много полезни инструменти, шаблони и др.
За повече инфо, погледнете в библиотеката.

Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:

В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Задължително се слага! , Защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре! Може да овкусите с ванилия или есенция масления крем. Може да се смесят финно смляни трохи от блатове с маслен крем или течен шоколад. С тази смес се шпаклова тортата. Идеално изравнява повърхността и предпазва покритието от разтапяне поради допир с пълнежа на тортата.

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство! Рецепти за домашно приготвени покрития, има в Библиотеката. Т. 1.5.  Шоколадовите фондани са в т. 1.6. Готови покрития могат да се закупят от магазинито онлайн по-горе или от складовете, изброени в библиотеката. Точка 2.2.

В: Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
О: Най-бързо се втърдяват захарните покрития в които има желатин, затова са подходящи за по-сложни и големи фигурки, които трябва да изсъхнат по-бързо! По принцип важи, че ако правите фигурки или цветя за тортата, е добре да са правени поне ден-два по-рано за да са напълно сухи. Готовите фигури НЕ СЛАГАЙТЕ в хладилник. Те се сушат поне 24 часа на открито /може да покриете със салфетка за да не са прашат/, след което приберете в картонена кутия, която няма да ги запарва. Кутията дръжте в шкаф, не в хладилник.

В: С какво се слепват елементите на фигурките и с какво се залепват самите фигурки към тортата?
О: За лепило може да послужи лепило направено от разтворена във вода Тайлоза. За дребни елементи, може да се ползва чиста вода. Намазва се с четка и се прикрепя към фигурата. Също така, може да се използва глюкоза, айсинг или размекната с вода моделираща маса. Трябва да се постигне полукашава консистенция. Със същите смеси, се прикрепват фигурите към самата торта. За прикрепване, може да се ползва и маслен крем или разтопен или течен шоколад.

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант! Независимо от моделиращата маса, тя трябва да бъде добре увита във домакинско фолио. В пакета не трябва да има въздух, защото той втвърдява покритието и го прави негодно за употреба. Ако масата е засъхнала, опитайте се да я размесите с малко ГЛИЦЕРИН/ГЛИЦЕРОЛ, който можете да закупите от всяка Аптека. Някои покрития реагират добре и на премесване с леко омазнени с олио ръце.

В: С какво да почистя нишестето от готовата торта?
О: Първо изчеткайте тортата с мека четка. Много подходящи са ЧЕТКИТЕ ЗА РУЖ. Може да опитате и с мека гъба. Ако и това не помогне, натопете мека гъба във водКа или друг алкохол и почистете тортата. Алкохола се изпарява и не остава миризма. По този начин обаче, ще получите лъскава повърхност.

В: Глюкозата  от аптеките, подходяща ли е за заместил на стандартната глюкоза?
О: Категорично НЕ! Използвайте глюкозата в бурканчета, която се продава в повечето хранителни магазини. Гъстотата и варира от консистенция на боза, до гъста смес, която дори не се излива от буркана. Свойставата и  са еднакви, обаче. Обикновенно глюкозата стои на диетичните щандове. Има и пакетчетата със прахообразна глюкоза. За момента обаче, не се знае как да се използва в сладкарството. Ако не намерите глюкоза, може да използвате мед със светъл цвят и по-голяма гъстота. Меда обаче, променя вкуса на покритията и често ги прави меки и трудни за съхнене. Не всяка рецепта може да се промени с мед. Най-добрия вариант е, да си намерите глюкоза.
В: Как се залепва вафлената плака /картинка/ към тортата?
О: - За плаката се използва Фарситура Кристалина. Това е безцветно сладкарско желе, без аромат. Мястото за плака задължително се намазва с Кристалина, независимо дали е покрита с чаршаф или е измазана със сметана, маслен  или друг крем.  Кристалината се загрява в слаба МВ, и се разстила равномерно върху тортата. Плаката се притиска върху Кристалината и се избутват всички мехурчета въздух. Отгоре се залива отново с Кристалина и с мокър нож или шпатула се изравнява повърхността, като по този начин се пукат и мехурчетата които се образуват. Фарситурата не е задължителна за отгоре, може да се пропусне, зависи от търсения ефект на продукта. Не дръжте плаката върху торта повече от 48 часа. След този срок, цветовете започват да се размиват и размазват.
Плаката може да се залепи с чист маслен крем или сладк. лепило, но по този начин става гумена и неприятна за ядене. Не омеква и в повечето случаи се набръчква.
Фарситура Кристалина може да се закупи от "Змееборец" или склада на "Илчовски". Вафлени плаки също се разпечатват на двете места. Адресите може да намерите в библиотеката. Някои от онлайн магазините, изброени по-горе също предлагат фарситура и разпечатване на плака.

В: Как да си подбера хубава картинка за разпечатване на вафлена плака?
О: Изберете си снимка с висока резолюция. Минимум 600х600 . Ако намерите 1024 пиксела - още по-добре. Колкото по-висока е резолюцията на снимката, толкова по-чисто копие ще се получи. Подберете снимка с по-малко тъмни цветове. Снимки с тъмен фон и тъмен централен обект не са подходящи. При разпечатването, рискувате да се слеят и да виждате само светлите елементи.

В: Как да си направя езерце, река, вода?
О: Най-добре се получава с Фарситура Кристалина. Тя не разтапя и не размеква покритието на тортата. Оцветете го с боя, загрейте го леко ако се налага и го разлейте на желаното място. Същото може да се постигне със светъл мед или друго светло желе. Вълнички могат да се направят с маслен крем.
Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието.
С обикновен маслен крем, оцветен в подходящ цвят, също може да се постигне ефект на вода. Разбита сладкарска сметана също. Но, за лъскав цвят и най-добра имитация, най-подходящо е желето.

В: Как се реже блат за торта, как се сиропира?
О:Винаги правя блатовете поне ден преди сглобяването на тортата. Иначе при рязане се ронят и късат. Трябва да са абсолютно изстинали. Същото важи и за кремове, а сиропирането на блатовете се прави също със студена течност. Освен това гледайте да не я сиропирате много - има опасност да се разтече.

Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).
Особенно подходящ е ТОЗИ ИНСТРУМЕНТ. Евтин е, намира се в повечето големи вериги магазини и има възможност за регулиране на дебелината на блата. В комплекта има и резервна "струна"

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат. Добър вариант е, сухата боя  да се разтвори в малко безцветен алкохол, например водКа. Някои ползват медицинки спирт от аптеката.  СБезцветна ракия също върши работа. Ако разтваряте по-голямо количество боя, може да добавите и пудра захар. Целта е да постигнете консистенция на кашичка, която много по-лесно се смесва с моделиращата маса и не я разкашва толкова много, колкото само втечнената боя.
В: Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
О: - Предварително се приготвят тортите за всеки етаж. Всяка торта трябва да бъде на собствена подложка, която да е изрязана с размера на тортата. Добре е да се остави по 1-2 мм подложка. След измазване и покриване, тези резервни мм изчезват. Етажите се измазват поотделно с маслен крем и се прибират в хладилник за да се стегнат. Дайте им поне 4-5 часа. Най-добре цяла нощ. Етажите се покриват поотделно и отново се прибират в хладилник. Във всеки етаж /без най-горния/  н се забиват подпори. Дори тортата да е малка и да изглежда лека и стабилна, подпорите са задължителни. Много хора използват специални бамбукови шишове, които обаче са скъпи в БГ. За по-малки торти, използвайте обикновенни пластмасови сламки за напитки или шишчета за месо. За по-тежки конструкции, увеличете броя на сламките и в тях допълнително пъхнете шишчета. На много места се предлагат дебели коктейлни сламки. Те са достатъчно издържливи. Нагледен урок за сглобяване на самите етажи, можете да видите ТУК. Между етажите е добре да се сложи спойка. Маслен крем или айсинг е добре. Етажите се редят ЗАЕДНО с подложките. Те изолират тортата от покритието на долния етаж, държат я права, спомагат слепването на етажите и предпазват от пропадане на етажите. Дори двуетажна торта се изгражда със отделни подложки. Методите за рязане на многоетажна торта са 2. Режат се директно, без да се разглобяват отделните етажи. започва се от най-горния малък етаж. Ножа опира в подложката и предотвратява сриването на тортата. 2рия начин е да се подпъхне нож или шпатула под подложката на горния етаж, да се свали  и да се реже самостоятелно. Не забравяйте, че отдолу има крем, който ще цапа.
РАЗМЕРИ НА ЕТАЖИТЕ ПРИ МНОГО ЕТАЖНИ ТОРТИ:
Идеи и сътношения на различните нива можете да изберете ТУК
В: Как да намажем тората отстрани с крем без да омажем подложката с крем?
О: Ето няколко идеи:

по въпроса за чистата чиния: при мен вариантите са следните:
- приготвям тортата и я пренасям вече готова украсена върху декоративната чиния;
- под най-долния блат слагам парчета хартия за печене - при украсяването глазурата пада върху тях, после само ги издърпвам внимателно.
- не правя нищо и накрая със салфетка внимателно почиствам около тортата.


ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.

правоъгълна 30х40см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Когато правите многоетажна торта, независимо от формата,  добре е да спазвате правилото за рамер на етажите. Всеки етаж се намалява с 10 /8/ см, за да се получи добра пропорционалност на готовата торта.


Ако искате да поздравите някой по случай празника, подарете му тема ТУК

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 11:40 от van444eto

# 1
 • София
 • Мнения: 1 076
Браво, Ванче, добре дошла и ти!  Hug  bouquet

П.П. Дори и съм първа с този многозначителен пост!  newsm47

# 2
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 5 338
Брех, и аз да се запиша на първа страница!
Ванче, страхотна си!

# 3
 • Мнения: 367
Браво, справяш се много добре  Mr. Green  bouquet (нали така беше)
Ама, къде ти е възпитанието?  Crossing Arms Къде ми е плаката "Добре дощла", а???  Twisted Evil


Ама къде са ми маниерите! welcome

# 4
 • София
 • Мнения: 1 155
Честит рожденик, Ванче!
Тортата с влакчето е много шарена и весела, носи твоя почерк!
А японската торта с йероглифите е супер!
Ето малко неща, съвсем аматьорската, от мен  Grinning
Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 20:07 от happymammy

# 5
 • София
 • Мнения: 2 658
Ванче, благодаря за темичката!


betina, Саси, ani d, colova, iskrone, ditsan, Марина, Албена, dimitrina, metchopooh, Ванче, Toche, Mishoka, много благодаря на всички ви!

Значи, цветята, листата, клончетата си залепих без проблем на борда на тортата, а на розичките сложих по една клечка за зъби.  Peace

ani d, чудни пантофки! Японската торта е много хубава, само трябва и ти да почнеш да покриваш подложките!  Wink
colova, футболната е страхотна! Много ми хареса! И си я изпънала много добре. Топката суха ли е? Как я прави?
iskrone, разби ме с това колело! Направи и на мене! Много ми хареса!
dimitrina, типично в твоя неповторим стил торта. Все едно гледах маслен пейзаж.  Heart Eyes
Ванче, ще те тормозя за обяснения някой път! Много ми хареса тортата и влакчето! Да ви е жив и здрав малкия разбойник!
happymammy, чудесна, цветна торта!

# 6
 • Мнения: 29
   bouquet

Момичета имам едно питане...някой да е правил военен модерен  самолет като фигурка?? Приемам всякакви идеи благодаря ви!

# 7
 • София
 • Мнения: 2 058
Ей, то човек да не отиде да прави вечеря и да вечеря Simple Smile, приключили сте с една тема, че и следваща сте отпочнали.
Ванче, чудесна идея да добавиш онлайн магазините!   bouquet Весело изкарване на РД и да ти е жив и здрав младежът!

# 8
 • Мнения: 212
Тук съм,продължавам да ви следя,когато имам време. Не успявам да се включа с коментари,за което се извинявам. Има много нови попълнения в темата,поздравления момичета-с повече практика няма невъзможни неща   bouquet   Имам няколко торти за показване,но няма да е точно сега.
ВАНЧЕ,да ви е жив и здрав малкия сладур! С такава страхотна леля купона ще е на макс  Grinning . Мерси за новата тема,пляк букетченцеее  Joy  bouquet

# 9
 • Мнения: 11
Ванче, благодаря за новата темичка bouquet

Записче да ви следя Simple Smile

# 10
 • Мнения: 3 861
ЕЕееей, от кога не съм се записвала на първа страница  Grinning

Ванче, благодаря за промените, много полезни, пляк   bouquet  Mr. GreenЕто нещичко от мен, правих я денят преди инцидента с Ани за  рд на близка приятелка. Това са хората, които дойдоха да ни теглят от Банско, когато закъсахме наскоро. Много се чудих какво да направя, бях решила само цветовете какви да са. Решавах в движение, буквално импровизирах. Аз си имах някаква моя логика, те си намериха своя символика, но в крайна сметка си я харесаха много и като визия и като вкус, което беше и целта. По обясними причини я публикувам чак сега Simple Smile

# 11
 • варненка от София
 • Мнения: 4 784
Ихааа,нова тема. Бързам да отбележаняколко торти отпредната, които ме впечатлиха.

Ванче, мерси за темата душко, както не мога да не кажа, че тортата на Йо е прекрасна. Ама все съссветкавица май снимаш и тъмни излизат ма душата. Аз най-малкото съм човекът, който трябва да отбелязва това, ама на дневна светлина си е друго.

Копривке, много впечатляваща торта, тези цветове ми допадат, както и горното елементче е много готино.

happymammy много цветя, много готино тортено присъствие на първата страничка.

Дими, страхотна торта си пуснала, много твоя с още по-апетитен разпрез.

iskrone, сттрахотен велосипед си направила, много ми храсва.

И сега от мен малко кексчета, фигурки, торти...

стартирам с една Тиана, мъфинче:


Tiana cupcake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

фигурки за торта- Ариел:


Cake topper Little Mermaid by silva4ka (marulka_s), on Flickr

торта Рио


Rio cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

влакче

First birthday cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Baby TV

Second birthday cake! by silva4ka (marulka_s), on Flickr

това е тортата за юбилея на моя баща, направена по гоблена, който му уших по същия повод. Гобленчето може да видите тук - http://www.flickr.com/photos/66735126@N08/7002479757/in/photostream


Hydrangeas and Shells to my Dad! Happy birthday! by silva4ka (marulka_s), on Flickr

и последната торта Лего за рождения ден на племенника


Lego cake for my nephew by silva4ka (marulka_s), on Flickr

# 12
 • Мнения: 1 965
ВНИМАНИЕ! КЪМ ВСИЧКИ:
Относно първа страница на темата. Имам въпрос, който отдавна зрее в мен. Мислите ли че тези линкове към най-често правените торти, трябва да са там? Нали има библиотека. Там ги има. Вярно че и магазините ще влязат там, но през 2-3 страници се пита за бои и инструменти. А за торта "Наполеон" не помня някой да е питал. Едва ли е открил линка на 1 стр.  Цитатите за измазване на тортата и двете съоръжения сложени като снимка, също ми се струват излишни. Дайте да помислим какво да оставим там и какво да махнем. Какво по-полезно може да се сложи. Не държа да преправяме страницата, не ме разбирайте криво. Иска ми се да се направи по-полезна. Вярно, че който е решил да скочи направо тук, ще си скочи с въпроса, но е по-лесно да го пратя на 1ва стр, отколкото да ровя и да му подам линк откъде да си купи боички например.

Ама все съссветкавица май снимаш и тъмни излизат ма душата. Аз най-малкото съм човекът, който трябва да отбелязва това, ама на дневна светлина си е друго.
Душе, не ми ссссъскай а ми отговори на въпроса: Отде, сестро да ти взема хубава дневна светлина и да снимам торта която е довършена в 10-11-12 часа вечерта. Хубавата ми дневна светлина я използвам за да ходя на работа, ако си забравила.  Не ми казвай сутринта, щото аз съм в източен апартамент и вариантите са 2. Лятото - до 12 часа идиотски светло и почти нищо не става. Зимата, сутрин е тъмно и мрачно. А?? Като откриеш верния отговор, може и да ме осветлиш по въпроса. А, пък за самия ми фотоапарат вече съм коментирала. Кофти е. Не се навивам за нов, защото първо ако се навия ще е нещо скъпо и качествено и тогава ще изтрещя на тема фотография. Ще хлътна и в други форуми, ще задръстя компа с програми и всяка свободна секунда ще съм на компютъра и зад апарата. Не, благодаря! На този етап, нямам такова свободно време, нито пък желание. Мрая си снимките, знам че си развалям тортите, но това е положението, Минке. Оправдана ли съм?  Praynig
Сега ако може да ти кажа, че тортите ти са един малък разкош. Незнам как го направи, но моделажа ти изведнъж стана повече от перфектен. И за да не мина без критика, да те замоля, да си позаглаждаш малко с ютийката покривките за фон, щото ме дразнят прегънатите места.  ppp
доня КОПРИВА  - Идея си няма какво е това, ама щом вие си имате, значи всичко е наред. Ефектно се е получило, цветовете са си класика като комбинаця. Целувки на малкото русо Козирогче и прегръдка за кураж и сили на теб.
happymammy - не са аматьорски тортите ти. Много са си дори даже. Изглеждат ми равни и добре изпънати. Всичко останало по дизайна е въпрос на вкус. На някой му харесва ,на друг не. Твоите са добри. Я, виж малката принцеса колко е доволна. Какво искаш повече?

# 13
 • Мнения: 3
Ванче благодаря за темата! Честито на малкия Йоан! Да е здрав и послушен, че леля все такива страхотни торти да му прави!
Щастливо мамче аматьорски ли? Да бе,да! Минала си го тоя етап, да знайш. Само повечко изтънявай цветлетата.
Петя топки бая съм правила и то по различни методи:
1. С оризон и ММФ/ ами слегна се и остана полусфера/
2. С редени блатове и крем в купички от дуралекс/ за по- голяма топка/
3. Напоследък си избрах най-лесния начин- 1 или 1и 1/2 руло от най-евтините на Аро, намачкано  да стане на смес за сладък салам/не е нужно да се добавя и маслен крем при мачкането, пробвах само с руло-стана си перфектно/. Оформих си топката и я метнах в хладилника. После измазах с маслен крем, покрих с ММ и отгоре редих 5-то и 6-тоъгълниците. Като я монтирам върху тортата боядисвам със златна боя.
Ейй тая Ванчето ми се пречка тука.
Донята радвам се, че малката кукла е добре. Сега ще ти трябва малко повече търпение и време да се занимаваш с нея и я укротяваш. Интересна торта си направила!
Силвачке, ами мислих коя от всички красоти най-многоо ми харесва, ами трудно ми е, ама онова жълтото рибенце ми легна на сърце!

# 14
 • Тракийка в Софийското равно поле....
 • Мнения: 438
Ааа, добръ вечер, къде сте се разместили сега да ви гоня  Mr. Green

Ванче, аз си цъкам често на тези линкчета да ти кажа  Blush - като си ги знам, че са ми там. Не че ми е драма и в библиотеката да си ги търся.  Mr. Green Благодарности за обновяването на първа страничка.
И тук честит рожден ден на малчо, честита годишнина и разбира се голямо ПЛЯК   bouquet Mr. Green

Здравейте! Досега не съм правила торти. Мисля за рождения ми ден да се пробвам с тази, но не знам откъде да намеря пустите шоколадови пурички. Някакви идеи
 с какво да ги заместя?
Ааа, аз знам  Mr. Green От Пикко (Alimco) - шоколадови пурички - 120 броя в кутия. 36 лева e кутията!

Показали сте жестоки неща отново, ама ще коментирам утре, че мноооого ми се спи. Снощи постояхме и ние в детска хирургия на Пирогов, да не останем назад  ooooh!. Слава Богу - нямаше нищо страшно!  Tired

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 10:10 от Tatitt

Общи условия

Активация на акаунт