Отговори
# 675
Имам повече тиквички и се чудя как да ги правя. Няма да е с ориз или пържени.Супа също не. Дайте идея! Да не е сложна за изпълнение! Благодаря предварително!

Тайна,благодаря ти! И аз я обичам, но не се сетих за нея-тя ще е едното,което ще направя!

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 23:18 от sasi6

# 676
  • София
  Салата от тиквички,много я обичам.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

# 677
кюфтета от тиквички? Мъфини (солени) с тиквички? 

# 678
Имам повече тиквички и се чудя как да ги правя. Няма да е с ориз или пържени.Супа също не. Дайте идея! Да не е сложна за изпълнение! Благодаря предварително!

Виж тези рецепти, ако някоя те устройва:

ФИЛИЙКИ ОТ ТИКВИЧКИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА

ПИЦА ОТ ТИКВИЧКИ

ТИКВИЧКИ ПО ИТАЛИЯНСКИ

ВКУСОТИЙКИ С ТИКВИЧКИ

ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ

# 679
Вас не ви ли става дискомфортно от тази салата? Правила съм я няколко пъти и ми става много тежко, повече от няколко лентички не мога да изям, иначе ми е вкусна. След това имам коремни болки.
Продават ли се по магазините готови тарталети, които мога да напълня с разни неща?

# 680
Аз за дебелите питам,които наистина приличат на спагети.

в ЛИДЛ ще е азиатско от чртеъртък   Wink

# 681
Тиквички аз правя с доматен сос също, или пък на фурна с пармезан и може пак малко домати.  Peace

# 682
  • под тепетата
Патладжан-кебапа на пеп-4о, но като тиквичка - кебап  Simple Smile

# 683
  • София
    Зелен дух, на мен лично не, мога сама да си хапна цяла купа, и после ми няма нищо.Само мед слагам много мъничко, защото не го обичам и не ми понася, той ми действа зле, гори ми от него устата, гърлото, стомаха. Винаги така ми е действал,откакто се помня.

# 684
  • София
 Тиквички на скара, разрязани на тънко по дължина, преди това осолени и намазани със зехтин. Салата от домати с моцарела. Мммм, мога да ям това всеки ден. Крем супа от тиквички с няколко картофчета.
 Бързо, лесно и вкусно  Peace

# 685
Суфле от тиквички  и крем супа от тиквичи.
Суфле:
1кг тиквички
1 ч.ч. брашно
3/4/ ч.ч. олио
3 яйца
1 бакпулвер
1 връзка копър
сол, черен пипер, вегета....

Тиквичките се обелват и настъргват. Размесват се с яйцата, брашното и бакпулвера (може и малко кисело мялко със сода. Брашното обира водата по принцип, нищо не пречи да се позцедят малко след настъргването, аз така правя, става по-малко сочно, но на мен така по ми харесва). Прибавят се олиото и подправките (аз слагам 1/2 чаша зехтин или олио). Пече се в умерена фурна около 30 мин. Може и повече, зависи кой как го предпочита. И после си полива всеки в чинията с кисело мялко и чесън. И вътре може да се сложи чесън, хубаво става.

Също и мусака от тиквички и пълнени тиквички с кайма и ориз.

# 686
Има ли сайт - в който да си напиша продуктите, които имам налични в нас и да ми предложи рецепти ... или много искам  Crazy
Много ми е трудно да измислям какво да готвя .... нали сме все едни претенциозни в нас .... имам чувтсво че все едно и също готвя  ooooh!

# 687
  • Ispania
Vanja77, мерси много за линка, не ми се отаваря ooooh!

# 688
  • Стара Загора/Бургас
Има ли сайт - в който да си напиша продуктите, които имам налични в нас и да ми предложи рецепти ...
http://www.recepti.lamqta.com/
Заповядай!:)

# 689

Аз обожавам тиквеник направен с тиквички, става леко и е сладко-солено на вкус!

Общи условия

Активация на акаунт