Отговори
# 690
  • Мнения: 22 867
Имам повече тиквички и се чудя как да ги правя. Няма да е с ориз или пържени.Супа също не. Дайте идея! Да не е сложна за изпълнение! Благодаря предварително!
Аз обожавам тиквиник направен с тиквички, става леко и е сладко-солено на вкус!

Ле-леее, как съм пропуснала - много любимата ми СЛАДКА БАНИЦА С ТИКВИЧКИ, рецептата за която ми написа mushmul4еbouquet
lubasha ме подсети! Grinning Hug

# 691
  • България
  • Мнения: 491
момичета и бонго
всяка седмица купувам домашно прясно мляко,но няма кой да го пие
и ден преди новото го правя на извара,ако не се е пресякло само
сега хладилника ми е пълен с извара,но не ми се замесва нищо с нея че съм на диетка и ще се подхлъзна яко
ако имате идея как да я употребя разделно моля споделете
приемам и идеи за прясното мляко....ще ги предам на половинката,сладкото ми е още по-голяма слабост

# 692
  • Мнения: 122
Има ли сайт - в който да си напиша продуктите, които имам налични в нас и да ми предложи рецепти ...
http://www.recepti.lamqta.com/
Заповядай!:)


  bouquet  bouquet  bouquet

# 693
  • Мнения: 100
Labrex,

погледнах твоята рецепта и направо ми идва да ходя да купувам тиквички. Изглежда много вкусно!

Тиквеникът, който правя го знам от моята баба, която го приготвяше с домашно разточени кори. Плънката е   само тиквички, сол, захар и олио. Ние много често през лятото вечеряме с такъв тиквеник.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 15:13 от lubasha

# 694
  • Мнения: 4 712
Моля за помощ, забърках извара, недобре прецедена, домашна и една малка квасена сметана, а и нещо обърках количеството на пудрата захар и сега сместа ми е течна, ще слагам желатин, то се е видяло, въпросът ми е, както е течно ли да го изливам върху блатовете или да почакам първо да се постегне в хладилника.

# 695
  • Мнения: 92
сега хладилника ми е пълен с извара,но не ми се замесва нищо с нея че съм на диетка и ще се подхлъзна яко
ако имате идея как да я употребя разделно моля споделете

На мен това ми е любимата изварена рецепта, съвсем диетична е и много бърза (за още по-малко калории може да я направиш без сирене, пак е вкусно). Може като соленки, а може и в тава като мързелива баница/солен кекс - по-сочно става сякаш - рецептата

# 696
  • София
  • Мнения: 12 649
Vanja77, мерси много за линка, не ми се отаваря ooooh!

Val, не знам защо не се отваря!

Ето рецептата:
Кекс с портокалов вкус

300 г брашно
250 г захар
70 г масло
1 пак. бакпулвер
ванилия
сок от 2 портокала
кора от 1 портокал
3 яйца
пудра захар за поръсване
Яйцата се разбъркват със захарта, прибавят се маслото, брашното с бакпулверът, портокаловият сок и кората и ванилията. Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 мин. на 180 градуса. Като изстине се вади от формата и се поръсва с пудра захар.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 15:25 от Vanja77

# 697
  • Мнения: 22 867
Labrex,погледнах твоята рецепта и направо ми идва да ходя да купувам тикивчки. Изглежда много вкусно!Тиквеникът, който правя го знам от моята баба, която го приготвяше с домашно разточени кори. Плънката е   само тиквички, сол, захар и олио. Ние много често през лятото вечеряме с такъв тиквеник.

И на мен ми се прииска да изтичам за кори и тиквички, ама чакам един куриер, дето още се мота, та не мога да мръдна. А вариантът на баба ти със сигурност ще е вкусотия, щом е с домашни кори. Heart Eyes Най-много да го пробвам с купени ръчно точени, ей така за идеята, няма да е същото. Peace   bouquet

Vanja77, пак не се отваря, приема го за спам.

# 698
  • София
  • Мнения: 12 649
Написах рецептата, вече можете да я видите!

# 699
  • София
  • Мнения: 10 825
Момичета, дайте изпитана рецепта за паниран камембер. Осигурила съм си и боровинковото сладко bowuu

# 700
  • Мнения: 11 607
Момичета, търся си нещо лесно и бързо за десерт с кокос....Сетих се за кокосовия кухен на Лабрекс - много е вкусен, но нямам течна сметана за заливката после.......

Та имам малко кокос и 1 малка кофичка заквасена сметана.......Приемам идеи.....

# 701
  • София
  • Мнения: 10 825
Залей го със заквасената сметана, разбита с прясно мляко. Аз съм правила така и резултата е много добър

# 702
  • Мнения: 54
момичета и бонго
всяка седмица купувам домашно прясно мляко,но няма кой да го пие
и ден преди новото го правя на извара,ако не се е пресякло само
сега хладилника ми е пълен с извара,но не ми се замесва нищо с нея че съм на диетка и ще се подхлъзна яко
ако имате идея как да я употребя разделно моля споделете
приемам и идеи за прясното мляко....ще ги предам на половинката,сладкото ми е още по-голяма слабост

Не разбрах, дали търсиш нещо диетично, така че не знам доколко предложенията ми са такива. Но аз на извара обичам да добавям счукан чесън, червен пипер, сол и може малко зехтин/олио ( но и без него е вкусно ). Баба ми му казваше млечен хайвер ( нещо такова ), и намазано на филии, особено препечени, е невероятно вкусно.
Друго, което наскоро правих е паста ( канелони ) със спанак и извара, залети с доматен сос. Общо взето не се притеснявам да заменям рикотата в някоя рецепта с извара. Получава се вкусно.   bouquet

# 703
  • Мнения: 11 607
Залей го със заквасената сметана, разбита с прясно мляко. Аз съм правила така и резултата е много добър

Да, да, благодаря ти! Тя и Лабрекс го е написала, но срам....който не чете рецептите до край........Вече се пече....


Искрени извинения на Момчетата в темата.........

# 704
  • Мнения: 7 779
Благодаря, ще го знам занапред, машинката ми е отскоро и още я разучавам!
това трябваше да го направиш най-напред  Laughing
Не се напъвай толкова със "съветите", не са никак ценни!
нали знаеш ,че темата е за  "...въпроси и отговори ...".  ти попита - аз отговорих.
съветът не е чак толкова ценен , но за напред ще ти спести излишни главоболия. не си длъжна да го четеш и да го изпълняваш (съвета).

Общи условия

Активация на акаунт