Отговори
# 480
  • Мнения: 2 814
rositoooo, може би търсиш  това ?

# 481
  • Мнения: 322
Имам един много неуспешен опит за козунак. Стана твърд и вътре е сбит. Общо взето така трудно ще го изядем. Дали ако го сложа в тортата с крем карамел ще се получи?

# 482
  • Мнения: 1 101
Според мен ще стане Peace

# 483
  • Мнения: 1 252
Христос воскресе!
Кажете как се прави хайвер, моля. Имам около 30 грама пресен от дунавска риба , но никога не съм била хайвер.

# 484
  • Мнения: 7 779
Христос воскресе!
Кажете как се прави хайвер, моля. Имам около 30 грама пресен от дунавска риба , но никога не съм била хайвер.
има темичка ,пиле   Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396452

# 485
  • Мнения: 1 252
Христос воскресе!
Кажете как се прави хайвер, моля. Имам около 30 грама пресен от дунавска риба , но никога не съм била хайвер.
има темичка ,пиле   Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396452

Благодаря , петле! Grinning

# 486
  • София
  • Мнения: 8 493
Христос воскресе!
Кажете как се прави хайвер, моля. Имам около 30 грама пресен от дунавска риба , но никога не съм била хайвер.
има темичка ,пиле   Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396452

Благодаря , петле! Grinning

 newsm62 newsm62 newsm62

# 487
  • Мнения: 7 779
има темичка ,пиле   Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396452

[/quote]
Благодаря , петле! Grinning
[/quote]

 newsm62 newsm62 newsm62
[/quote]
дядо,завиждаш ни на езика на общуване ли ?  Joy

# 488
  • София
  • Мнения: 8 493
...
дядо,завиждаш ни на езика на общуване ли ?  Joy

Напротив - радвам ви се !  smile3521

# 489
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Имам тази хлебопекарна Moulinex OW 3022 Home Bread, за първи път правя хляб в нея на 1-та програма за основен бял хляб работи в момента, но светлинните индикатори около дисплея /белите иконки/, показващи различните цикли на приготвяне на хляба не светват, та малко ме притеснява това и се чудя, защо ли не светят при условие, че машинката си работи?!?

# 490
  • Мнения: 7 779
Имам тази хлебопекарна Moulinex OW 3022 Home Bread, за първи път правя хляб в нея на 1-та програма за основен бял хляб работи в момента, но светлинните индикатори около дисплея /белите иконки/, показващи различните цикли на приготвяне на хляба не светват, та малко ме притеснява това и се чудя, защо ли не светят при условие, че машинката си работи?!?
за икономия на ток  Laughing   майтапче
възможно е да светят само докато се настройват опциите и програмата в началото. после за какво са ти  newsm78  грамажа и степента на препичане си ги задала - остава да гледаш само времето на работещата програма.

# 491
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Имам тази хлебопекарна Moulinex OW 3022 Home Bread, за първи път правя хляб в нея на 1-та програма за основен бял хляб работи в момента, но светлинните индикатори около дисплея /белите иконки/, показващи различните цикли на приготвяне на хляба не светват, та малко ме притеснява това и се чудя, защо ли не светят при условие, че машинката си работи?!?
за икономия на ток  Laughing   майтапче
възможно е да светят само докато се настройват опциите и програмата в началото. после за какво са ти  newsm78  грамажа и степента на препичане си ги задала - остава да гледаш само времето на работещата програма.


Благодаря за отговора! Ами, останах с впечатление, че трябва да светят като хлябът преминава през различните цикли. Помислих си също дали нещо не е наред на машинката или в настройките, които съм направила!

# 492
  • Мнения: 7 779
Благодаря за отговора! Ами, останах с впечатление, че трябва да светят като хлябът преминава през различните цикли. Помислих си също дали нещо не е наред на машинката или в настройките, които съм направила!
в това ще се убедиш след като свършиш с този хляб и машината изстине.
тогава я пусни и настрой някоя програма , тегло и степен на препичане.  ако светят индикаторите значи е моето предположение. ако и тогава не светят ... аварията е на лице   bouquet

# 493
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Благодаря за отговора! Ами, останах с впечатление, че трябва да светят като хлябът преминава през различните цикли. Помислих си също дали нещо не е наред на машинката или в настройките, които съм направила!
в това ще се убедиш след като свършиш с този хляб и машината изстине.
тогава я пусни и настрой някоя програма , тегло и степен на препичане.  ако светят индикаторите значи е моето предположение. ако и тогава не светят ... аварията е на лице   bouquet


Благодаря, ще пробвам!

# 494
  • Мнения: 961
Момичета, милото иска да му сготвя тази рецепта, но ще правя за първи път бюрек и не знам какви трябва да са корите. Питанката ми е дали да купя обикновени кори за баница или от тези по-дебелите, които са правени на сач?

Цитат
Бьорек

Продукти :
7 кори за баница
2-3 с.л. зехтин
1/2 чаша мляко
2 яйца
1 щипка сол

За приготвяне на рецептата можем да си изберем един от двата пълнежа:

Пълнеж със спанак:
300 гр. Спанак
1/3 чаша надробено сирене
1 глава лук, надробен
1 с.л. зехтин
Сол, черен пипер

Пълнеж с телешка кайма:
250 гр средно едро смляно телешко
1 гл лук на onion, на филии
2 домата нарязани на кубчета
1 малка пиперка – надробена
Сол и черен пипер

За спаначения пълнеж : поставяме солта , пипера, зехтина и лука в подкодящ съд и задушаваме
на среден огън за около 2 минути. Добавяме спанака и готвим за още около 2 минути. Сваляме от огъня и разбъркваме със сиренето.

За телешката плънка: Смесваме солта, пипера, каймата и лука в подходящ съд и готвим на среден огън докато месото се задуши.
Добаявме доматите и пиперката и готвим още около 5 минути. Сваляме от огъня.

След като сме подготвили плънката можем да преминем към основната част.
В купа смесваме яйцата, зехтина и млякото и разбъркваме.
Слагеме от тази смес между всеки две кори в допълнение на основния пълнеж.
Плънка от спанак или кайма слагаме само в средата.

Омазняваме тавата. Поставяме 2 кори на дъното на тавата и замятаме върху страните й.
Разнасяме 2 супени лъжици от сместа с млякото върху тях.
Вземаме още 2 кори сгънати на половина и нареждаме в тавата.
Върху тях разнасяме основната плънка. Продължаваме да нареждаме кори и млечната смес докато корите свършат.
Загръщаме с корите от най-долния слой. Заливаме с остатъка от сместа, за да не изгаря.

Оставяме тавата в хладилника за 2-3 часа, с което ще стане по-групкаво и вкусно.
Печем до златисто-кафяво в предварително нагрята до 175 градуса фурна.

Общи условия

Активация на акаунт