Отговори
# 570
  • София

Моята френска селска торта хич не прилича на тая на снимката. Блатовете ми се надуха и не са тънички, а дебели. Като ги слагах в тавата бяха тънки, а докато се пекоха се надуха...Май трябва да намеря друга рецепта. Ползвах тази
Аз правя френската селска торта по същата рецепта. При мен блатовете са си съвсем тънички. Нямам идея защо твоите са се надули. newsm78

# 571
Купих си скоро и смятам за първи път да ползвам силиконови форми за мъфини и кекс. На опаковката им нямаше инструкции печивото топло ли се вади от формата или като изстине newsm78.
И малко глупав въпрос ама   33uu  женичката в магазина каза, че много трудно се миели силиконовите форми  Shocked а смятах да купувам и такива подложки за дъното на тавите  newsm78 уж точно за по-лесно миене. 

# 572
  • София
Купих си скоро и смятам за първи път да ползвам силиконови форми за мъфини и кекс. На опаковката им нямаше инструкции печивото топло ли се вади от формата или като изстине newsm78.
И малко глупав въпрос ама   33uu  женичката в магазина каза, че много трудно се миели силиконовите форми  Shocked а смятах да купувам и такива подложки за дъното на тавите  newsm78 уж точно за по-лесно миене. 
Мият се много лесно, а за ваденето, сладките поне аз, трябва да изчакам за ваденето, но солените ги вадя веднага.

# 573
Мога ли в тази рецепта http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=8&t=3133 вместо сода бикарбонат да сложа бакпулвер и ако да-колко?

Как станаха курабойките с бакпулвер. Мисля да се пробвам утре на тая рецепта Simple Smile

Станаха много вкусни, около 50 бр средно големи, малко се надуха. Но май като престояха 3-4 часа станаха твърди. Рецептата е лесна, щом успях с мъника да я направя, все ми беше из краката, за първи път даже успявам да сготвя нещо с него. Най ми хареса, че няма много и скъпи продукти. Изпекох ги за 25 мин на 180-190 градуса.

# 574
  • София
Днес готвих боб, и понеже остана ( разбира се, както винаги не преценявам порциите добре ), а няма да се яде втори ден същата манджа  ooooh! , може ли утре да го прецедя, пасирам, добавя малко дребно нарязан лук, и на кюфтета ( панирани в галета и яйца ) ? То си има достатъчно подправки от днес, та не мисля да добавям, ама как ще кажете, дали ще стане?

Не разбрах точно проблема.

Ако питате дали ще станат на кюфтета - да няма проблеми стига да пасирате боба без течност, за да не стане рядка сместа. Лично в моето семейство предпочитат пасирания боб запържен с пресен лук, а не на кюфтета, но това си е въпрос на вкус.

Ако питате дали ще минат без допълнително подправки - отново въпрос на вкус. Така че и това може да стане.

# 575
Мият се много лесно, а за ваденето, сладките поне аз, трябва да изчакам за ваденето, но солените ги вадя веднага.
[/quote]
  bouquet

# 576
Росна китка, благодаря за отговора, довечера ще пробвам.

# 577
Здравейте! Правих кюфтета по цариградски. Спомнях си, че по "столовете" се сервираше с някакво сосче освен картофеното пюре. Предложете ми подходящ сос!

# 578
Здравейте! Правих кюфтета по цариградски. Спомнях си, че по "столовете" се сервираше с някакво сосче освен картофеното пюре. Предложете ми подходящ сос!
Аз знам така.Кюфтета по цариградски се сервират с картофено пюре и доматен сос.

# 579
Днес готвих боб, и понеже остана ( разбира се, както винаги не преценявам порциите добре ), а няма да се яде втори ден същата манджа  ooooh! , може ли утре да го прецедя, пасирам, добавя малко дребно нарязан лук, и на кюфтета ( панирани в галета и яйца ) ? То си има достатъчно подправки от днес, та не мисля да добавям, ама как ще кажете, дали ще стане?

Не разбрах точно проблема.

Ако питате дали ще станат на кюфтета - да няма проблеми стига да пасирате боба без течност, за да не стане рядка сместа. Лично в моето семейство предпочитат пасирания боб запържен с пресен лук, а не на кюфтета, но това си е въпрос на вкус.

Ако питате дали ще минат без допълнително подправки - отново въпрос на вкус. Така че и това може да стане.

Благодаря, ще пробвам и така, и така.

# 580
  • София
Доматен сос:

300 г домати
5-6 скилидки счукан чесън
щипка сол
щипка захар
малко олио
Всичко се смесва и се слага на котлона да ври до изпаряване на водата.

# 581
Това за цариградските кюфтета ли? Ще го пробвам,благодаря!

# 582
Погледни и в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16355

# 583
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Трябва ми изпитана рецепта без яйца и мляко за кекс или мъфини. Благодаря.

# 584
  • Варна
Здравейте. Трябва ми изпитана рецепта без яйца и мляко за кекс или мъфини. Благодаря.

http://dimitranas.blogspot.com/2010/04/blog-post_02.html

Общи условия

Активация на акаунт