Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 10 825

Моята френска селска торта хич не прилича на тая на снимката. Блатовете ми се надуха и не са тънички, а дебели. Като ги слагах в тавата бяха тънки, а докато се пекоха се надуха...Май трябва да намеря друга рецепта. Ползвах тази
Аз правя френската селска торта по същата рецепта. При мен блатовете са си съвсем тънички. Нямам идея защо твоите са се надули. newsm78

# 571
  • Мнения: 506
Купих си скоро и смятам за първи път да ползвам силиконови форми за мъфини и кекс. На опаковката им нямаше инструкции печивото топло ли се вади от формата или като изстине newsm78.
И малко глупав въпрос ама   33uu  женичката в магазина каза, че много трудно се миели силиконовите форми  Shocked а смятах да купувам и такива подложки за дъното на тавите  newsm78 уж точно за по-лесно миене. 

# 572
  • София
  • Мнения: 15 822
Купих си скоро и смятам за първи път да ползвам силиконови форми за мъфини и кекс. На опаковката им нямаше инструкции печивото топло ли се вади от формата или като изстине newsm78.
И малко глупав въпрос ама   33uu  женичката в магазина каза, че много трудно се миели силиконовите форми  Shocked а смятах да купувам и такива подложки за дъното на тавите  newsm78 уж точно за по-лесно миене. 
Мият се много лесно, а за ваденето, сладките поне аз, трябва да изчакам за ваденето, но солените ги вадя веднага.

# 573
  • Мнения: 1 070
Мога ли в тази рецепта http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=8&t=3133 вместо сода бикарбонат да сложа бакпулвер и ако да-колко?

Как станаха курабойките с бакпулвер. Мисля да се пробвам утре на тая рецепта Simple Smile



Станаха много вкусни, около 50 бр средно големи, малко се надуха. Но май като престояха 3-4 часа станаха твърди. Рецептата е лесна, щом успях с мъника да я направя, все ми беше из краката, за първи път даже успявам да сготвя нещо с него. Най ми хареса, че няма много и скъпи продукти. Изпекох ги за 25 мин на 180-190 градуса.

# 574
  • София
  • Мнения: 8 492
Днес готвих боб, и понеже остана ( разбира се, както винаги не преценявам порциите добре ), а няма да се яде втори ден същата манджа  ooooh! , може ли утре да го прецедя, пасирам, добавя малко дребно нарязан лук, и на кюфтета ( панирани в галета и яйца ) ? То си има достатъчно подправки от днес, та не мисля да добавям, ама как ще кажете, дали ще стане?

Не разбрах точно проблема.

Ако питате дали ще станат на кюфтета - да няма проблеми стига да пасирате боба без течност, за да не стане рядка сместа. Лично в моето семейство предпочитат пасирания боб запържен с пресен лук, а не на кюфтета, но това си е въпрос на вкус.

Ако питате дали ще минат без допълнително подправки - отново въпрос на вкус. Така че и това може да стане.

# 575
  • Мнения: 506
Мият се много лесно, а за ваденето, сладките поне аз, трябва да изчакам за ваденето, но солените ги вадя веднага.
[/quote]
  bouquet

# 576
  • Мнения: 762
Росна китка, благодаря за отговора, довечера ще пробвам.

# 577
  • Мнения: 4 350
Здравейте! Правих кюфтета по цариградски. Спомнях си, че по "столовете" се сервираше с някакво сосче освен картофеното пюре. Предложете ми подходящ сос!

# 578
  • Мнения: 1 884
Здравейте! Правих кюфтета по цариградски. Спомнях си, че по "столовете" се сервираше с някакво сосче освен картофеното пюре. Предложете ми подходящ сос!
Аз знам така.Кюфтета по цариградски се сервират с картофено пюре и доматен сос.

# 579
  • Мнения: 54
Днес готвих боб, и понеже остана ( разбира се, както винаги не преценявам порциите добре ), а няма да се яде втори ден същата манджа  ooooh! , може ли утре да го прецедя, пасирам, добавя малко дребно нарязан лук, и на кюфтета ( панирани в галета и яйца ) ? То си има достатъчно подправки от днес, та не мисля да добавям, ама как ще кажете, дали ще стане?

Не разбрах точно проблема.

Ако питате дали ще станат на кюфтета - да няма проблеми стига да пасирате боба без течност, за да не стане рядка сместа. Лично в моето семейство предпочитат пасирания боб запържен с пресен лук, а не на кюфтета, но това си е въпрос на вкус.

Ако питате дали ще минат без допълнително подправки - отново въпрос на вкус. Така че и това може да стане.

Благодаря, ще пробвам и така, и така.

# 580
  • София
  • Мнения: 12 651
Доматен сос:

300 г домати
5-6 скилидки счукан чесън
щипка сол
щипка захар
малко олио
Всичко се смесва и се слага на котлона да ври до изпаряване на водата.

# 581
  • Мнения: 4 350
Това за цариградските кюфтета ли? Ще го пробвам,благодаря!

# 582
  • Мнения: 721
Здравейте! Правих кюфтета по цариградски. Спомнях си, че по "столовете" се сервираше с някакво сосче освен картофеното пюре. Предложете ми подходящ сос!
Погледни и в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16355

# 583
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 717
Здравейте. Трябва ми изпитана рецепта без яйца и мляко за кекс или мъфини. Благодаря.

# 584
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Здравейте. Трябва ми изпитана рецепта без яйца и мляко за кекс или мъфини. Благодаря.

http://dimitranas.blogspot.com/2010/04/blog-post_02.html

Общи условия

Активация на акаунт