Цветолечението на д-р Бах - 6

• 108 838
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
имам въпрос относно приема на баховите есенции. След като съм пила около месец и  половина една комбинация, мога ли веднага да започна да пия друга комбинация или трябва да изчакам някякъв период?

# 256
  • ул. "Мечтание"
Можеш веднага да започнеш да пиеш нова комбинация. Peace

# 257
  • Страната на приказките
Искам специално да благодаря на момичетата тук за отзивчивостта и съпричасността към проблемите на другите, за разлика от хомеопатичния форум, където всичко се пази в дълбока тайна и за всичко те пращат на хомеопат, който ти сваля две кожи без никакъв ефект.
Благодаря още веднъж за добрината, отделеното време и широки сърца  Hug

# 258
  • София
Аз искам да попитам дали при цветолечението може да се получи обратен ефеткт - да има влошаване вместо подобрение или да се предизвикват нови симптоми, които не са съществували преди?

Правя аналогия с хомеопатичните лекарства, за които повечето хора си мислят, че са някакви безвредни захарни бонбончета, но всъщност неправилното лечение с тях може да има много неприятни последствия - лично съм се уверила.

Знам, че цветолечението е нещо различно, но все пак - това смесване (понякога ми изглежда леко произволно), на толкова есенции, с толкова различни енергии... не може ли нещо да разбъзика енергията на човек? newsm78

Още нещо - направих си тест за самопомощ, но есенциите, които най-добре пасват на психическото ми състояние като физическа симптоматика нямат нищо общо с мен? Какво да правя в такъв случай?

# 259
  • София
Искам специално да благодаря на момичетата тук за отзивчивостта и съпричасността към проблемите на другите, за разлика от хомеопатичния форум, където всичко се пази в дълбока тайна и за всичко те пращат на хомеопат, който ти сваля две кожи без никакъв ефект.
Благодаря още веднъж за добрината, отделеното време и широки сърца  Hug

Ако детето е с висока температура и кашлица  е добре да го прегледа доктор, а не да го самолекува майка му по съвети от форума. Ние използваме хомеопатия и не смея да дам нищо, без да е казал доктора. Това са си лекарства  все пак, които влияят директно на здравето и не е никаква шега и не е вярно, че ако не помогне, няма да и да навреди!!!!
   Ако не ти е подействала хомеопатията, верояно не си попаднала на твоя доктор. Както и при класическите има некадърници, които те преглеждат отгоре отгоре, така при хомеопатите.

# 260
Stelfy,чела ли си поне една книга от посочените в първия пост?
във всяка тема повтарям до припадък,поне по 2-3 пъти във всяка тема!,че системата на Д-р Бах е разработена за самопомощ,и е безвредна!,понеже лекуваме емоционалните състояния,а не симптомите
друг е въпроса,че поради доста време ползване/което не изключва проба/грешка....но да уточним!!!грешка в терапията на Д-р Бах е =недействие без навреждане!/  ,има автори,а и момичета тука в темата,които имат поглед върху някои чести състояния и кои цветя им влияят

моля ,спорове за и против хомеопатията и как се прилага ,не в нашата тема Peace

# 261
Mamagemelar, въпреки всичко някои споделят, че получават нещо подобно на лечебната криза, така че въпросът
Аз искам да попитам дали при цветолечението може да се получи обратен ефеткт - да има влошаване вместо подобрение или да се предизвикват нови симптоми, които не са съществували преди?
има резон. Затова трябва доста да се чете преди да се направи комбинация. Затова са и книгите, към които има линкове. Тестовете са доста повърхностни, те са за обща насока.

Аз също имам въпроси:
-много съм мързелива, всичко ми тежи, постоянно пъшкам за нещо и съм вечно недоволна, че ми се струпва много работа. искам да мога без тежест да си върша работата и да си гледам децата без да ми тежи
-искам да имам търпение да не разрешавам на малкия диктатор вкъщи всичко, което поиска, само защото не искам да я слушам как реве.
-искам да не избухвам толкова лесно
-да не търся постоянно някой друг да ми е виновен, а да се примиря, че и аз правя грешки
-не искам да крещя постоянно истерично за глупости. търпя, търпя и като ми се насъбере много крещя на всички в къщи

за малката:
-на всичко казва "не", "не искам", дори и да й харесва. може след малко да направи същото, но когато тя реши
-много реве и крещи за всяко нещо, което поиска. само да й се откаже нещо започва рев и крясъци
-не иска да спазва никакъв ред вкъщи-ядене, спане и т.н.
-сега се е вманиачила да гледа едно и също филмче, връща се от ясла и го гледа 2 пъти един след друг, иска навсякъде да го носи и да се гледа (на яслата, при баба си), сега гледа едно коледно ooooh! след известно време й омръзва и започва друго да гледа нон стоп
-има си определени неща, които облича, а много други въобще не иска и да пробва, така си стоят, докато й станат малки. може всеки ден едно и също да носи, трудно приема, че трябва се перат и гладят Wink Всеки ден на ясла ходи само с 2 опашки, никаква друга прическа. Изобщо нищо ново не приема.
-постоянно иска да се налага, всички трябва да се съобразяваме с нея, не търпи някой да й каже нещо. Постоянно нещо заповядва.
-тормози кака си-бие я, дори без причина, минава покрай нея и я удря.
-не знам дали е рано, но май и тя като кака си ще се напикава нощем. На 3г.3м. е, а и следобедния и нощния сън се напикава, та и върнах пак памперса.
Това е в общи линии. Извинявам се за дългия пост.

# 262
не,не ,момент  Peace Stelfy пита,дали има влошаване и получаване на нови симптоми,както при сгрешено хомеопатично,примерно  newsm78 /лош пример,но не намирам друг  Peace/
лечебната криза също е термин от хомеопатията,не съм го срещала в книги за цветотерапия  Peace ,което не означава,че ги няма,но не е същото нещо

# 263
  • София
Благодаря за отговора Simple Smile
Наистина не съм чела нито една книга, едва имам време да задам въпрос и тук Sad

Ще си спретна една комбинация от Cherry Plum, Elm, Rock Water, HornBeam, Olive, White Chestnut.

От този тест http://aspenbg.com/test.php съм зачеркнала и трите квадратчета пред въпросите към съответното растение.

Ако нещо не ѝ е наред на комнинацията - слушам внимателно и съм готова да коригирам Simple Smile

# 264
Цитат
Аз също имам въпроси:
-много съм мързелива, всичко ми тежи, постоянно пъшкам за нещо и съм вечно недоволна, че ми се струпва много работа. искам да мога без тежест да си върша работата и да си гледам децата без да ми тежи

И аз се присъединявам към това питане.   bouquet Но освен това съм и преуморена психически от еднообразието покрай гледането на децата, и пия Маслина и Габър. Чувствам се по-добре, по-бодра.

Котьо, не мисля, че в такива количества ще е опасно, да, неприятно е, но не се притеснявай!  Hug

# 265

Аз също имам въпроси:
-искам да имам търпение да не разрешавам на малкия диктатор вкъщи всичко, което поиска, само защото не искам да я слушам как реве.
-искам да не избухвам толкова лесно
-да не търся постоянно някой друг да ми е виновен, а да се примиря, че и аз правя грешки
-не искам да крещя постоянно истерично за глупости. търпя, търпя и като ми се насъбере много крещя на всички в къщи

Почти всичко важи и за мене с пълна сила и с нетърпение очаквам feyaa или някой друг запознат да ни помогне! Praynig Благодаря предварително!!! Hug

# 266
Момичета,според мен сте много уморени и изтощени,а не мързеливи -Olive
Да не избухвам толкова лесно,насъбира ми се много и крещя - Cherry  Plum
Пъшкам за нещо,някой друг ми е виновен- Willow ??
Усещаш вина ? - Pine

very nice
за детето ти
-зациклянето около една тема- Chestnut Bud
-налагането на собственото мнение и агресия- Vine
Децата усещат и преекспонират нашата нагласа-вероятно е да се поуспокои,ако и ти си по-спокойна.Разбирам те как се чувстваш  и ти желая спокойствие и вътрешен мир  Peace

..
Извинявам се още един път; много кофти се чувствам.
 Pine  Wink

...Ако нещо не ѝ е наред на комнинацията - слушам внимателно и съм готова да коригирам Simple Smile

Няма "нередна " комбинация,всички цветове,дори и на пръв поглед противоречивите,може да се комбинират.Определящ е човека,който ще приема тази комбинация.Няма как да изразим мнение,без да имаме представа за кого са. Но дори и да са "неправилните" цветове,няма да навредят.

Успех на всички  Hug

# 267
 Трапезица bouquet

# 268

Аз също имам въпроси:
-много съм мързелива, всичко ми тежи, постоянно пъшкам за нещо и съм вечно недоволна, че ми се струпва много работа. искам да мога без тежест да си върша работата и да си гледам децата без да ми тежи Heather+Beech
-искам да имам търпение да не разрешавам на малкия диктатор вкъщи всичко, което поиска, само защото не искам да я слушам как реве. Centaury+Impatiens
-искам да не избухвам толкова лесно Cherry plum+Holly
-да не търся постоянно някой друг да ми е виновен, а да се примиря, че и аз правя грешки Willow
-не искам да крещя постоянно истерично за глупости. търпя, търпя и като ми се насъбере много крещя на всички в къщи отново Holly+Cherry plum

Почти всичко важи и за мене с пълна сила и с нетърпение очаквам feyaa или някой друг запознат да ни помогне! Praynig Благодаря предварително!!! Hug

Ще си позволя да отговоря след всеки въпрос, със зелено Hug да спестя малко време и писане, на  някои от "оплакванията" има по 2 възможни опции за самопомощ.Хубаво е човек да направи своя избор  за края  bouquet

# 269
feyaa, за пореден път - Благодаря!!!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт