Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 096
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Каква комбинация може да се ползва при тумор в мозъка на животинче?

баховите есенции са по-скоро за психични състояния, а не за подобни заболявания Thinking
според мен хомеопатия май може повече да помогне, но не съм сигурна.
дано не страда много животинчето Rolling Eyes
    Ася , не са само за емоционални,психични състояния Peace Самия д-р Бах се предполга,че е имал рак и е живял 19-20 г. след тази диагноза и се е лекувал с капките Peace При животинче си мисля, че се определя по-трудно, или поне според мен,защото нямам опит Peace Мисля,че не е лошо да се започне с РР, а после се добави Crab Apple,Gentian,Gorse,Olive ...Зависи и от поведението,дали яде и подобни признаци, мисля, че само стопанина може да определи по симптомите по-точно Peace

# 31
ПО това,което съм чела-болестта му е "изчезнала" още докато е бил в Лондон,при работа в лабораторията му върху хомеопатично лекарство,ако не се лъжа. Peace

# 32
Здравейте, искам да си взема спешните капки но виждам, че във всеки онлайн магазин те са с различен етикет. Има ги и в сайта на аптеки фрамар. От каде е най- добре да си ги закупя и след колко дни прием ще има ефект. Орянтирах се кам сайта аспен.ком, моля посъветвайте ме  newsm78

# 33
Здравейте, искам да си взема спешните капки но виждам, че във всеки онлайн магазин те са с различен етикет. Има ги и в сайта на аптеки фрамар. От каде е най- добре да си ги закупя и след колко дни прием ще има ефект. Орянтирах се кам сайта аспен.ком, моля посъветвайте ме  newsm78

Спешните капки Rescue Remedy действат веднага, особенно, ако се приемат директно от шишенцето с концентрат.

# 34

Презентация на
"ХОЛАНДСКИТЕ ЦВЕТНИ ЕСЕНЦИИ -НОВОТО ВРЕМЕ- НАДГРАЖДАНЕ  В  БАХ ТЕРАПИЯТА "
 ще се състои на 22.04.2012год./неделя/ от 10:00 до 12:00ч
в гр.Пловдив ул.Иван Рилски 52
Холистичен център
Лектор по темата маг.психолог Николай Георгиев
тел. за записване 0898201692-Зоя Чакърова
вход 5лв

# 35
  • Пазарджик
Здравейте момичета.Включвам се и аз да следя темата.Още съм нова и не ми е ясно всичко за капките така че може да ви притесня с някое и друго въпросче.

Хубав ден на всички   bouquet

# 36
  • Страната на приказките
Момичета, какво мога да забъркам на свръхотговорен човек, който се захваща веднага със задачите си  ине може да понесе мисълта да остане нещо несвършено, независимо, че има достатъчно време. Не може да търпи нещо да не е на мястото му и веднага става, за да го оправи. Може да стане няколко пъти, докато всичко дойде по местата си, иначе започва да става неспокоен. Докато лежи и гледа телевизия постоянно движи краката си и просто не може да застане на едно място. Изговаря думите бързо. Когато има право на избор не може да каже от първия път какво ще избере а да, не, да , не, докато стане ясно кое точно иска. Дразни се, ако му се правят забележки, реагира много остро и е много докачлив за дребни неща. В същото време е много жертвоготовен за другите. Моля, споделете идеи, предварително благодаря.

# 37
  • София
Птеродактил, според мен подходяща би била следната комбинация:

18 Impatiens - за припряността;
10 Crab apple - за маниакалността на тема подреждане;
28 Scleranthus - за трудностите при вземане на решение;
6 Cherry Plum - за вътрешното напрежение;
25 Red Chestnut - за загрижеността за другите;
27 Rock Water - за прекомерното чувство за отговорност.

# 38
  • Страната на приказките
Много ти благодаря!

# 39
Здравейте. От известно време Ви чета и искам да пробвм капките на д-р Бах. Направих си теста и излезе, че трябва да поръчам следните: 35 white chestnut, 12 Gentian, 11 Elm, 5 Cerato, 4 Centaury. За тези имах по 3 отговора. Реших да добавя и нещо за страха - Mimulus (на него имах 2 отговора). Реших и да се посъветвам с Вас. Започнах нова работа и съм много изплашена, неуверена, мисля че няма да мога да се справя и се депресирам без причина, непрекъснато мисля варианти и все мисли за работата ми са в главата. Като си легна не мога да спя спокоино и не ми излиза работата от главата. Не мога да заспивам бързо. Дори и в почивните дни не мога да се откъсна от мисли за задълженията ми и само мисля как да ги свърша по-бързо. Приемам и други съвети. Искам да поръчам от д-р Пашкулев ама не намирам форма за поръчка в саита му. Трябва да има и доставка т.като не съм от София. Предварително благодаря за оговорите.

# 40
Val27, добре си се ориентирала към cerato+centaury, white chestnut и mimulus също са подходящи, прибави и walnut, за новото начало. Само gentian не ми се вързва-много си отчаяна и депресирана ли?

Птеродактил, подходящо според мен е и oak.

Аз трябва да правя нова комбинация за дъщеря ми. Тя от типичен clematis, изведнъж стана много припряна, невротична и говори бързо, чак понякога не може да й се разбере мисълта. Не мога да преценя cherry plum или impatiens е това? Или друго? В същото време пак си се отплесва и отнася, трудно се концентрира като трябва да прави нещо. Като почне да гледа телевизия чак имам чувството, че някой път ще спре да диша ooooh! Другото, което е-постоянно поправя другите, особено сестра си, изживява се като нейна учителка. Понякога усещам някакси пренебрежително отношение. Сякаш water violet. Но ми изглежда много противоречива тази комбинация. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 16:07 от very nice

# 41
impatiens е пунктуален,има трудност в  комуникирането с другите при изпълнението на обща задача или план,поради бързия си ритъм/никой не може като него,никой не е така прецизен/,както и с това,че е перфекционист и индивидуалист.-навън е движението
cherry plum е перфекционист,но този стремеж към съвършенство е заради напрежението,което,ако не се поддържа чрез ред и подредба,чрез ритуали и позната рутина,може да експлоадира-навътре е насочено движението

# 42
Здравей, благодаря ти за отговора. Чак много отчаяна и депресирана не, но не съм много позитивно настроена. Не се чувствам позитивна и исках нещо стимулиращо. А за Elm става ли за тази комбинация.

# 43
impatiens е пунктуален,има трудност в  комуникирането с другите при изпълнението на обща задача или план,поради бързия си ритъм/никой не може като него,никой не е така прецизен/,както и с това,че е перфекционист и индивидуалист.-навън е движението
cherry plum е перфекционист,но този стремеж към съвършенство е заради напрежението,което,ако не се поддържа чрез ред и подредба,чрез ритуали и позната рутина,може да експлоадира-навътре е насочено движението
значи сме cherry plum. Много ти благодаря

Val27, елм е по-скоро, ако си притеснена, че имаш прекалено много ангажименти и няма да имаш сили да се справиш.

Цитат
Кога да взема Elm
   Този път няма да успея, не мога да поема такова натоварване.
   Всичко това е прекалено, не знам откъде да започна - отказвам се.
   Имам толкова много неща да правя, поела съм толкова много ангажименти, че е просто нечовешко да успея да ги изпълня.
   Възлагат ми все отговорни задачи - е, доволна съм, че способностите ми са оценени, но съм отчаяна от огромния товар, който работата стоварва върху плещите ми. Винаги съм успявала да изпълня задълженията си, но този път не знам как ще се справя.
   Усещам цялата тежест на умората, съсипана съм, струва ми се, че съм блокирала.
   Предстои ми труден период: колоквиум, изпит, проверка... невъзможно е да се справя; страхувам се, че нямам сили да посрещна трудностите.
   Трябва да се преместя, да приключа спешна работа, да организирам лятната почивка, синът ми се жени, предстои ми зрелостен изпит... и т. н., и т н.

# 44
Да значи ще включа и Elm в моята комбинация. Благодаря много за отговорите. Ще пиша дали има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт