Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 334
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Страната на приказките
Много добре си се справила с избора на есенция, в такъв случай! Аз бих взела мимулус за страх от нещо. Явно не се справям съвсем добре. А иначе за хлебарки преди да заминем на море, но точно преди да излезем от къщата, напръсках цялата къща с една опаковка райд по всички ъгли и скрити места. В къщата не трябва да има никъде вода, защото не могат без вода, пият гадините и си живеят. Напръсках и мивката и сложих капачки от буркани на мивката и сифоните в банята. После ни нямаше 1 седмица, не е отваряно у дома, не е мит подът, като се върнахме, изметох две лопати с хлебарки и това беше! Няма и до ден днешен.

# 406
  • Бургас
аз се отказах да давам на детето заради алкохола в есенциите. и това за капенето в обувките ме заинтригува. от разредена есенция ли се накапва и пак ли 4 пъти по 4 капки? ако е с чорапки на чорапикте ли?

и ако е все едно в какво ще се сложат и чак се накапват в обувките, то не е ли все едно дали се правят с изворна вода?
мислех че изворната вода е един вид по-добър проводник и даже се чудех дали може да се капят в кафе, направено в мв. тъй като в мв ставала лоша структурата на водата /по принцип/.

# 407
  • на брега на морето
Знаете ли откъде мога да намеря растителен глицерин?

# 408
Имам нужда от помощ Praynig Искам да пробвам върху малкия си син тези Бахови есенции - той е на 2г. 3м., от 6-ят си месец започна да има смущения в съня та до ден днешен се буди и плаче по няколко пъти на нощ; изключително е привързан към мен и когато трябва да остане с някой друг настава истинска драма - плаче и ме търси с часове; има проблем с проговарянето - почти не говори, използва 3-4 думи (консултирала съм се със специалисти и засега те смятат, че няма опасения за сериозен проблем) и от известно време си смуче езика непрестанно - явно има нужда да се успокоява по този начин ooooh!. От прочетеното на бързо не разбрах специалист ли трябва да потърся за да определи какви есенции да взема или ..... ? Предварително благодаря, че ще си направите труда да ми отговорите  bouquet

# 409
  • Пловдив
Момичета,някой знае ли каква е цената на една готова за пиене комбинация(от 4-5 цветя) при доктор Пашкулев

# 410
вилиана, дано нещо не те подведа и правилно да си спомням, но миналото лято беше около 10-12 лева кобинацията + около 1 час интервю-разговор за изясняване на нещата от какво имаш нужда.

# 411
Имам нужда от помощ Praynig Искам да пробвам върху малкия си син тези Бахови есенции - той е на 2г. 3м., от 6-ят си месец започна да има смущения в съня та до ден днешен се буди и плаче по няколко пъти на нощ; изключително е привързан към мен и когато трябва да остане с някой друг настава истинска драма - плаче и ме търси с часове; има проблем с проговарянето - почти не говори, използва 3-4 думи (консултирала съм се със специалисти и засега те смятат, че няма опасения за сериозен проблем) и от известно време си смуче езика непрестанно - явно има нужда да се успокоява по този начин ooooh!. От прочетеното на бързо не разбрах специалист ли трябва да потърся за да определи какви есенции да взема или ..... ? Предварително благодаря, че ще си направите труда да ми отговорите  bouquet

Не пиша често, но следя темата. Есенциите само могат да помогнат за поведението. Няма да навредят. Ако не се справите сами с определянето, идете при специалист. Иначе са разработени за самопомощ.
Включвам се заради говора. Колкото по-рано тръгнете на логопед, толкова по-добре. И моето дете беше в подобно положение - не говореше, постоянна работа с езика. Сега съжалявам, че не почнахме по-рано с логопеда. Извинявайте за лекото отклонение от темата.

# 412
  • на брега на морето
Момичета, имам два важни въпроса и без вашето мнение ще ми е трудно да продължа:

1. Може ли да се прави разреждане за компреси, както при РР, но с друга есенция?
2. Как обработвате ползвани шишенца за следваща, но различна комбинация?

Четох, че се изваряват. А гутатора - моят е стъклен, вграден в капачката на шишенцето.
Цената им е висока, за да мога да си купувам всеки път неизползвано шишенце. Да не споменавам за големия брой възможни комбинации.

# 413
  • ул. "Мечтание"
И аз имам няколко с гутатор. Изварявам си го без проблеми. Peace

# 414
Момичета, имам два важни въпроса и без вашето мнение ще ми е трудно да продължа:

1. Може ли да се прави разреждане за компреси, както при РР, но с друга есенция?
2. Как обработвате ползвани шишенца за следваща, но различна комбинация?

Четох, че се изваряват. А гутатора - моят е стъклен, вграден в капачката на шишенцето.
Цената им е висока, за да мога да си купувам всеки път неизползвано шишенце. Да не споменавам за големия брой възможни комбинации.

за компресите виж тук: http://books.google.bg/books?hl=bg&id=Y2u9ZT_CoHEC&q=com … esses&f=false
 стр.20
от тази книга http://books.google.bg/books/about/New_Bach_Flower_Body_Maps.htm … C&redir_esc=y
и
http://www.edwardbach.org/Research/docs/DrLiYngChe.htm

относно изваряването мисля, че е излишно престараване, особено ако ги правиш за себе си или за близките си.
едно качествено измиване ми се струва достатъчно.
ако ги правиш за чужди хора обаче, е добре да ги правиш в нови шишенца  Peace

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 15:13 от esme_bolger

# 415
  • на брега на морето
Благодаря от сърце, Есме  Grinning
Любопитно ми стана защо за чужди хора шишенцата трябва да са нови? newsm78 Сигурно нещо с енергията  Grinning
Имам идея да си купя 38 шишенца със стъклени гутатори и да ги дам на д-р Пашкулев да ми направи концентратите в тях. Другия вид капкомери подлагат на голямо изпитание търпението ми.

# 416
Момичета,следващия вторник-25.09 в Пловдив от 19.30 ч. ще има лекция в Пловдив- Др Господинов .Входът ще покрива наема за залата,която се уточнява. Като разбера нещо допълнително,ще пиша. Peace

Редактирах часа-19.30. В Зала "Съединение"   Peace

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 14:12 от Трапезица

# 417
Седмица на Баховата терапия

ПРОГРАМА
24-30 септември 2012
в цялата страна

Понеделник 24.09.2012,
гр. София
18,30ч - Откриване на седмицата с лекция на д-р Тодор ГОСПОДИНОВ
в галерия „Шмиргела“ ,
ул.“Ген.Паренсов“ № 30

Вторник 25.09.2012,
Гр.София
18:30 ч Място: Библиотека "Вселена", ул. Бенковски № 11, ет. 4
Тема: SOS терапията на д-р Бах
Лектор: Станимира Филипова

гр. Пловдив
19,30ч - д-р Тодор Господинов и д-р Светла Батова– лекция „Баховата терапия – приложение в ежедневието“
Зала на Музея на Съединението ,
Площад Съединение

Сряда 26.09.2012, гр.
София
9 -12ч Свободен прием в ЦЗО Едикта от Веселина Руменин, Магистър фармацевт, София, ул. „Иларион Макариополски“ № 2

18,30ч – в галерия „Шмиргела” Арттерапевтична сесия и Есенциите на д-р БАХ
ул.“Ген.Паренсов“ № 30

Петък 28.09.2012,
гр. София
9 -12ч Свободен прием в ЦЗО Едикта от Мария Джонгова, Магистър клиничен психолог, София, ул. „Иларион Макариополски“ № 2

Неделя 30.09.2012, гр. Казанлък
12ч , ул.“Сергей Румянчев““ №1, в Ресторант „ ОРЕЛА“
г-жа Надя Иванова - за контакт – 0893 675 501
Лекция на д-р Тодор Господинов „Баховата терапия в ежедневието“; Как да си помогнем в ежедневието с капките на д-р Бах“

гр. Велико Търново
16 ч., г-жа Тони Калушкова - за контакт – 0878 704 781
ул "Марно поле” 23, Център за родители „Happy Mums”
Лекция на д-р Тодор Господинов „Душевно и физическо здраве за нас и нашите деца с терапията на д-р Бах“;

Магазин за капки на д-р Бах
14-16 ч. през цялата седмица
Свободен прием в офиса на магазина. Заповядайте на кратки блиц консултации. Очакват Ви изненади! - Ваня Захариева, бахов терапевт,
София “Младост-1 А”, ул. “Ана Ахматова”, бл.532

Офис фирма Флоресанс ЕООД
От 10,00- 17,00 през цялата седмица
Информация , докосване до био продукти с цветя на д-р Бах /козметика парфюми и еликсири/ в офиса /бул. България 98 вход Д ет.2/. тел за контакт 0882 10 53 42

# 418
Момичета какви цветя са подходящи за дете което изпада в кризи с тръшкане, уж иска нещо, но после не го иска, пак го иска а после не го иска и пак и пак така по 30 мин. Дете което си мени желанията буквално за секунди.

# 419
  • София
Nivea Simple Smile, според мен: 28 Scleranthus, 14 Heather, 15 Holly и 8 Chicory.

Общи условия

Активация на акаунт