Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 342
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
feyaa ,по принцип съм съгласна с теб-в частта за ненаказаното добро!
останалото сме го коментирали повече от веднъж,в старите теми
не виждам някой да оспорва,че е съмнителен тайният подход Peace и,че точно затова иде реч!
Възрастния е отговорен за избора на собствения си  живот и поведение.“ -това е основната нишка,обаче в моите разсъждения  Peace-отговорното поведение,както спрямо собствените решения,така и спрямо чуждите желания!
и още нещо-защо за децата да е приложимо като изключение?те не са ли равноправни членове на обществото?

ще споделя собствен опит,защото мисля,че е необходимо Peace
доста време мина,откакто се опитвах да предлагам  на мъжа си капките за пръв път
не искаше да ги пие,не им вярваше,но не съм го лъгала ,а го измамих Wink-накарах го да ми позволи да му ги капя където се сетя-по дрехи,в обувки,на възглавницата,при масаж....след като не правят нищо,какъв може да е проблема  Wink -това беше първата стъпка само..

Много си ми сладка Mamagemelar , та нали самата ти цитира Барбара Мацарела като пример и опитите и да прилага капките по- различен начин, който аз не приветствам  и изказах лично мнение защо.Зная ,че се е коментирало това и в ПО-СТАРИ  теми-не сме от вчера в тази форум  Sunglasses и са се изказвали мнения и опитности от всяка една тук.Всеки черпи информация и я смила както може.Това, че се повтаряме периодично, лично на мен не ми тежи.Постоянно влизат нови хора и понякога е нужно това.
Мога да се съглася само с АВТОРКАТА, че може да се приложи "този начин на прием" ...само при  изключение на деца, за да се избегне приема на алкохол през устата(при бебе) . Разбира се ,че децата  са личностти и са души със собствен избор и желания, но много незрели и неопитни. Единственно тук мога да приема този начин на прием.В останалите случаи "душата" трябва да знае и да е в съгласие с това.
Поздравления за "ТВОЯ ИЗБОР" и опита да приложиш терапия на мъжът ти по този начин. Аз не бих поела тази карма Peace
Харесвам начина ти на изказ във форума и не крия, че чета с интерес постовете ти ,но този път ме подразни и реших да се включа с мое лично мнение.  bouquet Темата става по-пъстра и ме "събужда" Grinning, когато има споделяне и лек спор, а не само ...кой есенции да избера?Правилно ли съм се ориентирала ? От къде са се снабда?....и от този род въпроси, което наистина може да се прочете на 1 страница нагледно написано от very nice

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 10:20 от feyaa

# 391
Момичета, един бърз въпрос - при пак атака, спешните капки се пият, нали? Нещо друго от есенциите може ли да се добави за по-бърз резултат?

# 392
ОК! съгласна съм с позицията ти,от гледна точка правото на избор Peace
но инъче не съм съгласна,защото не разбирам защо заставаш с наведена глава срещу кармата?
за какво сме се захванали изобщо?мисленето каква роля ще има тогаз?
ако имаш средството и не я направляваш,подобряваш..,тогава какво се случва?
не натоварваш ли собствената си карма,като не уползотворяваш възможностите и ...направо ги пропиляваш?

Скрит текст:
и на мен ми е скучно само от едни и същи,преповтаряни неща   Hug  bouquet

Бианkа,РР   bouquet

# 393
Mamagemelar, не нищо не пропилявам и не искам да променя на всяка цена, и не се намесвам, когато нечия чужда воля не е в съгласие с моите убеждения и желания.Та ако ще да съм водена и от егоизъм.  "Жестокият шамар", които изядох от живота преди време като майка, ме научи да бъда търпелива и да не се противопоставям на неща, които не мога да променя. Е научих си и  този урок! Peace Отскачаме в друга тема от форума, искаш ли да спрем? Peace

Момичета, един бърз въпрос - при пак атака, спешните капки се пият, нали? Нещо друго от есенциите може ли да се добави за по-бърз резултат?
по чести приеми на RRemedy, може и на всеки 5 минутки.Толкова пъти , до като почувстваш , че кризата започва да отминава.Не можеш да предозираш!Разреждаш приемите с разреждането на кризата
RRemedy  е напълно достатъчна комбинация, като помощно средство от капките- при УЖАС Grinning

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 12:05 от feyaa

# 394
Благодаря ви, дами. Heart Eyes   bouquet 
Мисля, че овладях положението с капките и една кофа чай от жълт кантарион + една дихателна, съвсем моя си техника.
Аз така и направих,feyaa- на около 5 минути взимах по 4 капки. Така се бях насмела, че ми идеше да мушна  наведнъж цялото шишенце. Crazy

# 395
  • на брега на морето
На каква цена предлага д-р Пашкулев капките?

Д-р Пашкулев ги предлага (аз си купувам от него) всички есенции от 20 мл за 2.80. 50 мл Рескю е 6.00 лв.

Шишенца от 20 и 50 мл със стъклен капкомер се продават в аптека Аспен по 1.14, като може да се доставят по куриер. А може и на място в аптеката, но след предварителна уговорка.

feyya, Mamagemelar, пишете за свободния избор при хората. Това ми е ясно. Но с тези есенции аз лекувам зайчето ми. Какво да правя с този свободен избор, знам ли дали иска или не лечение! Вие какво ще кажете по този въпрос?

В нета четох, че Рескю се приема само един ден. Д-р Пашкулев ми каза, че може и месец. Аз го давах дори повече във водата за пиене на зайчето и ефект имаше, дори повече от добър.

bouquet  bouquetза вас

# 396
  • София
Аз на няколко пъти напоследък вземах Рескю за паника и супер стрес - нещо не усетих да ми подейства обаче Sad Представях си ефект като на успокояване с валериан едва ли не - не се случи нищо такова Simple Smile

За друго обаче влязох - мъжа ми пие 3 седмици една комбинация. Казва, че не усеща абсолютно никакво действие от нея. Накарах го да си направи теста за самопомощ, в случай, че някакви чувства остават скрити от мен и затова не му е правилна комбинацията. Излезе, че 3 от 4 есенции съвпадат.... А казва, че не действат.... Предполагам, че трябва да да се "отпуши" с джел, гарвански лук и горчивка - пак ли за 3 седмици, както обикновено? И след това същата комбинация като тази в момента ли да опитаме втори път (ако все още се чувства по същия начин) ?

Аз в моята комбинация от Мимулуса също не усещам ефект - днес пътувахме с колата по магистралата - умрях си от страх, както обикновено, а вече 3 седмици пия... На детето в комбинацията също има мимулус за страх от котарака - има малък ефект, не така изразен, както се надявах?
Защо така? Thinking

# 397
  • на брега на морето
Капките действат (поне при мен) извънредно нежно и неусетно. По някое време се усещам, че емоцията я няма  Grinning

Но алкохолът може да се намали,замени с оцет или да се приготвят без консервант.В последния случай гледайте за замътняване или вмирисване на разтвора,а може да си ги съхранявате и в хладилник. Peace

Как без консервант - от концентрата направо във водата ли?

# 398
  Stelfy, а той искал ли е да ги взема? Защото съм чела, че е важно да си с позитивна нагласа или поне непредубеден относно действието им   Peace
 И на мен Мимулуса не ми помага , въпреки че според всички описания е за мен  Thinking Рескюто пък ми действа на мига . Защо не пробваш да дадеш на малкия да си избере сам, да пробваш и ти ? Някой път просто съм убедена, че трябва да си сложа дадена есенция, дори и да не съм в точното състояние. А понякога просто хората сами не си признават, че се чувстват или държат по определен начин  Wink
  Аз съм се "отпушвала" с Витлеемска звезда, но се чувствах ужасно и то  дълго време  Sad После прочетох, че при хора с много негативи в миналото, процесът на изчистване може да е доста труден и не е желателно да пият Витлеемска звезда, ако не са готови. С Джела обаче се чувствах отлично. Мисля, че макар и капките да имат универсално действие, някои ефекти и проявления много зависят от конкретния човек.
 Ох и аз трябва да сменям комбинацията, а капките ми не са в мен...

# 399
Stelfy, аз винаги преди път пия спешните капки, вместо Мимулус, горе-долу положението е една идея по-добро. Даже взех да си ги капя и в 0,5 литрово шише за из път.

Сега, като се замисля, пия от два дни нова комбинация, в която са включени Аспен /2/  и Агримони /1/ и  подозирам, че паник атаката може да е някаква обостряне в следствие на тези две есенции.

# 400
Капките действат (поне при мен) извънредно нежно и неусетно. По някое време се усещам, че емоцията я няма  Grinning

При мен действието е абсолютно същото, както при Котьо Тръмп. Колкото повече мисля, дали ми действат, толкова по-бавно става. Обикновено след 2-3 седмици усещам, че съм "нов" човек.
Наскоро се заех да си прегледам комплекта, който ми е от Пашкулев да не би някоя есенция да е намаляла и да трябва да попълвам с ново шишенце. Установих, че около 10-12 есенции изобщо никога не съм отваряла. Стана ми интересно, извадих ги и започнах да чета за тях. Изведнъж ми просветна, че от някои всъщност съм имала нужда в определен момент, но няма как да сложиш 10 есенции наведнъж. Винаги избирам тези, които ми се струват най-наложителни, но остават още много, които бих могла да сложа, но отлагам за по-късно. Реално в живота си всеки човек минава през състояния, които на 99 % се покриват с есенциите. Не се притеснявайте да експериментирате есенции, които ви се струва, че не са това, което ви трябва. Ако се разровите на по-дълбоко ниво в себе си, може да откриете, че едва ли не ви трябват всичките 30 и кусур.

Забелязала съм обаче, че ако сложа 3-4 есенции в комбинация, действат по-бързо. Мисля скоро да пробвам комбинация само с две. Така дълго време пих само 10. КРАБ ЕПЪЛ - Цветето на чистотата, у нас се бяха заселили за кратко едни летящи големички хлебарки и се чувствах ужасно дори да си измия зъбите в банята, всичко ми се струваше полазено от гадините. 3 дни карах само на номер 10 и ми помогнаха много.

# 401
  • Страната на приказките
Аз имам на Пашкулев, а гледах скоро на Аспен и някакви френски. Бяха доста по-скъпи. Как смятате, дали са толкова по-добри, колкото по-висока е цената им? Ако знам, че ще действат, бих ги купила, че на моите нещо не им усещам ефекта.....

То4е, прости любопитството ми, как ти помогнаха есенциите за хлебарките?

# 402
Аааа, тези френските, са само ''вдъхновени'' от есенциите на Бах. Имам техните спешни капки, които освен че се се различават по състав , изобщо не могат да се сравнят като ефикастност с Пашкуклевите, поне при мен.
Аспенските са добри, но по-скъпички.

# 403
  • Страната на приказките
Благодаря за отговора! По-добри ли са от нашите? Искам като ги взема, да усещам ефект дори след известно време, а не просто да ги пия и да сменям отново и отново комбинацията, мислейки си, че не съм уцелила...

# 404
Ами най-общо казано, спрях да се чувствам все едно съм полазена от най-гадната буболечка на света. Успокоих се и се заех с изчистването на гадините от дома си.
Покрай тази случка открих, че имам някаква неприязън към буболечки, граничеща с фобия.
Нито валериани, нито други успокояващи средства ми помогнаха, единствено есенция номер 10. Преди да започна да я пия, бях стигнала дотам да ми се привиждат хлебарки навсякъде и ако щете вярвайте, но почти бях спряла да ям, защото ме беше гнус от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт